Egy olimpia rendezését csak stabil, két-három százalékos gazdasági növekedéssel lehet vállalni, a magyar gazdaság jelenlegi helyzete pedig megfelel ennek a követelménynek – mondta a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

András Krisztina közlése szerint az utóbbi években nem csupán a gazdasági mutatók javultak, de fejlesztették az autópályákat és sok sportlétesítményt is emeltek. Ezek a tényezők mind alkalmasabbá tették Budapestet a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére – fűzte hozzá.

A szakértő megjegyezte: bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvileg nem alkalmazza a regionális elvet, gyakorlatilag igen, ami azt jelenti, hogy az olimpiáknak van egy "körforgásuk" a kontinensek, a különböző földrajzi egységek között. Ennek értelmében várhatóan előbb-utóbb Kelet-Közép-Európában jelölik ki a helyszínt, ezt a régiót pedig most Magyarország képviseli – mondta.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Horizont: Nekik mind "szakértő" akik saját szájuk íze szerint nyilatkozik, ahogyan fogalmazod, nyaloncok.
A többiek, a nem nyaloncok pedig a hazaárulók.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
És a magyar gazdaság milyen összefüggésben van az olimpia rendezés regionális elveivel, t. szakértő asszony???
F_Viktor
Vagyis azt mondja a "szakértő", a fityesz pártideológiai egyetemnének "oktatója" a fityesz tévében, hogy van még pár bőr a Zembereken, amit még le lehet róluk húzni!
F_Viktor
@Horizont: Nekik mind "szakértő" akik saját szájuk íze szerint nyilatkozik, ahogyan fogalmazod, nyaloncok.
A többiek, a nem nyaloncok pedig a hazaárulók.
nyanya001
De ha mégsem, nem lenne hátrány ha fellógatnának !
quadrocopter
Semmi gond, nyalogica, dobjátok rá össze a lét, vaze meglátjuk mekkora olimpiás vagy, ha zsebből megy a móka!
papa.49
Ez a szakértő csupán szagértő))))))))))))))
Ha németek hazaviszik, vagy keletebre viszik az autó gyártásukat, LE LEHET HÚZNI A REDŐNYT, oszt. jónapot!!!
Perwool
"Nemzeti, család-barát, demokrata," "egyedül itt merték megkérdezni az embereket, és ez azt jelenti, hogy "Magyarországon a demokrácia mércéje magas"/Orbán Viktor/
Az Olinpia egy 1000 milliárdos beruházás.
Ezért meg kellene kérdezni azokat is akik fizetik! Már csak azért mert 2016.10.14. kijelentette Orbán:"Magyarországon a demokrácia mércéje magas"!!!
Szerintem meg, a szakadék mélyén van!
Zeta
Mitől is van ilyen gazdasági növekedés?
Hol is akarják rendezni az olimpiát a tervek szerint?
Mért nem nézik egy szer az emberek helyzetét is! A bázishoz képest ,mi ez a fejlődés, hogy érte el az ország,
Már Varga Mihály is bejelentette, hogy változtatni kell! Ők ,csak tudják, hogy bajban.
quadrocopter
Ez a "szakértői" is olyan Nógrádi György féle,aki szépen megcsúszott a hazudozásával:

"Most azt derítette ki a notórius hazudozó "biztonságpolitikai szakértőről" az Index, hogy szemben azzal, amit ő maga állított, Nógrádi György valójában egyáltalán nem tanácsadója az osztrák kormánynak. Lassan már megállapodhatnánk abban, hogy akit Magyarországon "Tanár Úr"-nak szólítanak az minden esetben kerülendő szélhámos. "
Oszt' jó napot!
Perwool
@Zeta: A hármas metró felújításra sincs pénz...Olimpiára lesz? Miből bevezetik az Olimpia adót?
JAJMÁR
A szakértő tudja. Csak a növekedés százaléka számít, az nem, hogy éppen hol állunk, meg az se, hogy miből jön ki a növekedés, meg az se, hogy ki szerint.
solidedge
A jelenlegi gazdasági mutatók mellett (nem a Fidesz által kozmetikázott) egy járási lengőteke bajnokság a reális.
Zeta
@Perwool: Az állam mindenre képes,mert az. Állam egyszemélyes!
Grafix69
A Magyar gazdaság helyzete, faszkalap megtudod a helyzetét nemsokára ,amikor a jobbágyoktól veszitek el a lét a kurva olimpiára , mert építettek egypár stadiont attól még nem tudtok focizni . Ostoba barmok
Yoda69
A szagerto azt nem tette hozza hogy a 2-3%-os GDP novekedesbol 1,5-2%-ot a nemet autogyartak hoznak. Az Unioban utolsi elottiek vagyunk gazdasagi novekedesben es versenykepessegben. Romania is alkalmasabb az olimpia rendezesre, de ok nem akarnak egy tuti veszteseges projektet.
verőce21
A szocik kormánya is csupa szakértőkből állt! És micsoda csődbe kergették az országot és a lakosságát.
Pedig dübörgött a kóka-féle gazdaság. :)
eugen4402
@verőce21: Na ugye. Most képzeld el, ha ők is akartak volna olimpiát rendezni.
Ezek a fiúk a veszteséget közpénzből fizetik, a nyereséget gondosan zsebrevágják... Ja, így könnyű ám nagyokat álmodni...
vadnarancs
@verőce21: az elmúlt kormányok bűnei úgy gondolod fedezik a jelenlegit? Soha ilyen kártékony kurmányunk nem volt még. .. Te meg vagy elégedve velük?
dr. prédikátor
A bika húzzon a faszára te nagyon szakértő!!!
Profonn
@dr. prédikátor: A vizuális típusúaknak nem könnyű téged olvasni ! :))
kajla
@verőce21: ez most hogy jön ide? Talán lassan elérjük a válság előtti szintet.
kakaósbögre
nos,bár a gazdasági mutatók nem épp ezt mondják de legyen-ettől függetlenül az emberek nem akarják.és ennyi.nem több.
dr. prédikátor
@Profonn: pedig én úgy gondoltam hogy egyszerű!!! :)))
karma1
@eugen4402: Olyan kar, hogy itt egyesek egyaltalan nem veszik figyelembe, hogy a sajat gazdaallatuk mondta 2010-ben, hogy a gazdasagot nagyon jo allapotban vette at, az IMF kolcson 74 %-a meg a banjban pihent, elkoltetlenul...

Most meg egyszerre minden szar az "emuttnyocev" miatt,...
Szomoru, hogy ilyeneket kepes valaki bepotyogni ide...:o(((
karma1
@dr. prédikátor: Ne haragudj, Profonnak igaza van, es talan a bikaval is egyeztetni kene, hatha o nem akarja??? Foleg, ha hallotta, hogy ez a bige mit kepes magabol kipreselni???...:o))))
Levendula
"Vállalatgazdaságtan
Alapvetően szimpatikus tanár, de nagyon sokszor elkalandozik a mondanivalójával, főleg a sport irányába, néha már azt se tudtam, hogy jutottunk el oda amiről éppen beszélt. Emiatt unalmasnak tűnt néha. Sajnos a szemináriumok alatt nem tudtam gyakorlatilag semmit se jegyzetelni, mert nem tudtam kiszűrni a lényeget az egészből. Nála mindenképpen olvasni kell a könyvet ha valaki meg akarja érteni."
justhpeter
Lássuk a medvét.

Elviekben valóban lehetne olimpiát rendezni folyamatos 3%-os gazdasági növekedés mellett.
De.
Abban a helyzetben, amelyben a mai magyar gazdaság, az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat van, ezek minimális fejlesztésére is kevés a 3%-os gazdasági növekedés.
Másik oldala, hogy a feltételezett gazdasági növekedést teljes mértékben elvinné az olimpiai helyszínek - zömében Budapest - fejlesztése, így minden más behozhatatlan hátrányba kerülne.
Harmadik oldala, hogy a fejlesztések időbeli kivitelezésére a hazai munkaerő az esetleges forrás rendelkezésre állása mellett sem lenne biztosított, Közmunkásokkal nem lehet olimpiát építeni.
Azaz, egy erőltetett olimpia rendezés 40 évre adósságba döntené az országot, mivel a források nagy része továbbra is a pártfinanszírozást és az oligarchia fenntartását szolgálná, viszont a vállalt kötelezettség teljesítése csak nagy mennyiségű kölcsönből lenne lehetséges.
Mert a magyar politika képtelen leszokni, illetve lemondani a lopkodásról.
Nessy
Szokott ez a hölgy tömeg közlekedni a Fővárosban,autóval menni valahova, akár Budapesten, akár az országban?
Én elhiszem a fejlődési mutatóinkat, csak a gyakorlat valahogy nem akarja az elméletet követni!
Tény, hogy van egy réteg, amelyik lelkesen rendezne olimpiát, sokat nyerne rajta, a többieket meg a kutya sem kérdezi!
silber13
Ezt a szakértöi szerepkörben tetszelgő, mindenáron megfelelni akaró hölgyszerűséget látta már orvos? És itt nem holmi nögyógyászra gondolok, hanem minimum fejészre, de jobb lenne az agyászok konziliuma. .
egyvandor
Ha a magyar gazdaság helyzete olyan jó akkor miért kell várni az egyébként ráfizetéses olimpia megrendezésének nyereségére, hogy a halaszthatatlan fejlesztések az oktatásban, egészségügyben, nyugdíjrendszerben, szociális feszültségek oldásában, ... megvalósulhassanak. Ezt a szöveget add el a 98%-odnak azok simán beveszik.
egyvandor
@quadrocopter: Érdekes módon senki nem vállalja hogy ne közpénzből hanem saját befektetésből rendezze a tutira nyereséges olimpiát. Pedig annyi itt már a 20%-os élősködő hogy simán összedobhatnák a lóvét. Utána pedig senki sem szólhatna, ha viszik a nyereséget.
Qqberci
@Horizont: A szakértő gazdasági helyzete szükségessé tette ezt a nyilatkozatot...
egyvandor
@Zeta: A gazdasági növekedésbe beszámolják a "jóáron" épülő focipályákat. Gorbán kisvasútjának megépítését és ezek üzemeltetési költségeit is. Másrészt minél magasabbak a korrupciós megbízások árai annál magasabb a GDP. ...
magyarbakancs
Az olimpia megrendezése megszorításokkal és elszegényedések fog járni.
Fidesz és Orbán közeli cégek meg degeszre fogják keresni magukat.
Mi, akik nem tartozzuk az új egységhez meg azok is kik tartoznak, az új egységhez fogjuk meg fizetni a skrizofén elme láz álmát.
Bízom az nemzetközi olimpiai bizottságban, hogy nem fogjuk meg kapni a meg rendezés jogát.
A skizofrénia (schizophrenia) tünetei nagyfokú változatosságot mutathatnak. A beteg időről időre különbözőképpen viselkedhet. Néha nagyon izgatott vagy zaklatott lesz, máskor egy transszerű állapotba kerülhet, megint máskor pedig mozdulatlan, válaszképtelen állapot alakulhat ki (catatonia), ám az is előfordulhat, hogy az idő nagy részében teljesen normálisan viselkedik. Téveszmék - nem a valóságból táplálkozó személyes hit, például paranoia (követnek valakit, összefogtak valaki ellen) vagy nagyzásos téveszme. Bizarr téveszmék - például valaki azt hiszi, hogy marslakók szabályozzák a gondolatait. Hallucinációk - nem létező dolgok észlelése, például képzeletbeli hangokat hallása. Inkoherencia (összerendezetlenség) - logikátlan gondolatok. Érzelemmentesség, vagy nem megfelelően kimutatott érzelmek. Folyamatos olyan érzés, hogy valaki figyeli. Munkahelyi, illetve társasági helyzetekben nem megfelelő viselkedés. Társasági izoláció. Problémák a személyes higiéniával. Ügyetlen, koordinálatlan mozgás. Általánosságban a skizofrénia tüneteit három főbb kategóriába lehet sorolni: negatív, pozitív és kognitív tünetek. Hirdetések

Részletek: www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/228/milyen-tunetekkel-jar-a-skizofrenia
eugen4402
@karma1: 08:10 ...Pedig mondta. A Szövetségi Köztársaságban újságírók előtt. Boldog volt és büszke, elmondta, hogy túl vagyunk a világválság buktatóin, az MNB elég devizakészlettel rendelkezik, hogy kivédje a pénzpiac huncutságait...
nyanya001
A cím így lenne helyes : a magyar gazdaság helyzetét megrendíti
a tervezett olimpia !
Pont !
szép új világ
Olyan szakértő - mint ez - van még az országban 8 millió. Ebből 5 millió nem akar beledögleni a nyereségbe és nem akar olimpiát.
Mézike
Én nem vagyok szakértő de hülye sem.
papa.49
Én viszont javaslom a szagértő, szakértőnek látogasson már ki a Blahára, a nagy jólétben a sor megint a Rókus kápolnáig ér 5.6 soros sorban, erre akarsz olimpiát rendezni szerencsétlen hülye!!!
verőce21
@eugen4402: (06:24) De csak azért, mert tudod, a politika = aki lop ma :)
eugen4402
@verőce21: Régen volt az a rádióműsor: Ki lop ma? Játék és muzsika tíz percben. Aztán a "Tolvaj szarká"-nál maradtak, mert Rossini a kedvencük... :-)))
verőce21
@eugen4402: (16:36) Már gyerekkorukban az asztal közül kergették őket, ha nem hallgattak meg egy nápolyi stílusú vígoperát. :)
kissé felnőttem
Krisztina ??? apró kérésem lenne, ne az én adómból ha lehet, Őnnek viszont kb. 100 zsáknyi dollárt kell majd hozzátenni. ( Az sem lesz se sok, se elég ) Nem vagyok szakértő de 50 évre visszanézné hány volt ebből nyerességes? 1 na sokra megy, be lehet vállalni ? Én nem tenném, nem javitja az államadosságunkat.
cs.n.
Tarlós Pityu óriáshasú főpolgi úr volt ma a Kossuth Rádióban nem más műsor, mint a Sportvilág vendége. Aki röhögni akar, hallgassa vissza, minden szava kincs ennek a szuper sportembernek. :)
Qqberci
@nyanya001: Megrendült szívvel tudatom, hogy a magyar gazdaság helyzete már így is nagyon sz@r...
gulyasgyula
HOL VAN AZ ELLENZÉK HANGJA ??? JUHÁSZ PÉTEREK ,GYURCSÁNYOK , MOLNÁROK DOLGOZNI KELLENE A PÉNZETEKÉRT ..EZ EGY NAGY ÜGY SZÁMOTOKRA ?? NEM MERITEK BEVÁLLALNI VAGY NEM AKARJÁTOK ..?? GYERÜNK EGY JÓ KIS TÜNTETÉSSEL AZ OLIMPIA ELLEN ...MOST KELLENE MEGMUTATNI MIRE VAGYTOK ALAKALMASAK ..
vadsanca
Ha még addig lesz Magyarország! A gazdasági mutatóink a béka segge alatt vannak. Ha tényleg ennyire jó, akkor miért vannak emberek akiknek nélkülözni kell ebben az országban? Mindenkinek lehetne joga a normális élethez. -és nem a gazdagságról beszélek-.
Amúgy meg ez az egész néhány személynek lenne megrendezve, Ők valóban profitálhatnak a dologból.
András Krisztina sem véletlenül nyilatkozott így. Igaz, szeretnék megérni egy hazai olimpiát, de nem minden áron!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.