Huszonnégy évig keményen dolgozott, de aztán lebetegedett. Huszonnégy évig dolgoztam eladóként és boltvezetőként. Szinte sosem hiányoztam, megbízható munkaerő voltam – kezdte történetét. – Aztán súlyosan megbetegedtem. A szívemben elzáródott a koszorúér, pár percen múlt, hogy meg tudtak menteni. A rákkal is megküzdöttem, a hosszan elhúzódó kezelések miatt viszont elveszítettem a munkámat. Igyekeztem új állást találni, több helyen dolgoztam is, egyszer azonban üzemi baleset ért. Akkor ment tönkre a bokám, amit platina tart össze. Az asszonyt tíz éve leszázalékolták. Amíg 78 ezer forintot kapott, valahogyan még boldogult. Akkor vette a klárafalvi házat is, hogy lányával legyen egy biztos pont az életükben. – Romos, rossz állapotú, de ez volt az egyetlen, amit részletekben is fizethettem. Előző lakásunkból mennünk kellett, nem volt más választásom, mint ebbe belevágni – mesélte. Csakhogy időközben megváltoztak a rokkantellátás feltételei, és Zsuzsanna is azok közé került,...

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A lánya szégyelli a helyzetüket, ezért nincs fotó. Ne szégyelld! A te anyád mindent megtett amit bírt.
Szégyellje a fidesz kormány magát és a sok tolvaj milliárdos!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@Eriksson: De amit ez a nő leírt betegségeket, az valós. Ennek ellenére kap 28 ezret a 78 helyett. Azt jelenti, hogy dolgozni kellene még neki de azt a fajta ülőmunkát amit betegen tudna végezni nem éppen a hasonlóknak osztogatják. Azt a fiatal,csinos lánykáknak ahol ülhet,állhat és nem kell sokat dolgoznia.
55 felett már nem veheti fel a versenyt a fiatalokkal, de neki is élnie kellene valamiből.
Eriksson
@1magyar: Te ismered ezt a hölgyet, hogy ennyire a szíveden viseled a sorsát, ami vagy igaz vagy nem? Ha kap cs.pótlékot kiskorú gyereke után, nem valószínű, hogy 55 felett van. Egy merő siránkozás íze van az egész sztorinak. Az anyukáját miért nem sajnálja, aki a kis nyugdíjából taníttatja, és tovább is taníttatni fogja az ő kislányát, még ha zsíros kenyeret kell is ennie? S még a családi pótlékot is lenyúlja előle?
1magyar
@Eriksson: Nem ismerem, de a rokkantsági elbírálást igen. A csp-t hozzáteheti a kölcsönhöz - gondolom.
Az a baj,hogy sem te sem a kormány nem tud a hasonlók fejével gondolkodni. Amíg bír valaki dolgozni, fiatal addig nincs is sok gond.
Eriksson
@1magyar: Én úgy gondolkodom, mint egy családban élő, egymásra bármikor számítható ember. Mint aki tudja, hogy minden nehézségen túl lehet jutni családi összefogással. De akinek egymagának kell egy ház, de nem kell család, az miért akarna vadidegenek jóindulatára hatni?
Lepényleső
A mai magyar valóság,jobban teljesítünk mint együtt az egész világ?
emerencia
@1magyar: 17:54-re De beszélnek róla csak meg kell velük találni a hangot. El sem
hinném, hogy hogyan élnek emberek ha nem mondanák el mert kívülről nem mindenkin látszik. Nagyon
sok ember tudja, hogy betegség vagy valami más esemény miatt bármikor tönkre mehet az élete. Teljesen mindegy, hogy követett-e el valami hibát vagy csak egyszerűen pechje van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.