A magyarok mindössze 37 százaléka támogatja Orbán Viktor újraválasztását, ám ezzel is toronymagasan ő a legnépszerűbb szóbajöhető miniszterelnök-jelölt, derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív kutatásából.

A többi jelöltet együttvéve sem támogatják ennyien: a miniszterelnök-jelölti versenyben Vona Gábor 8, Botka László 7, Gyurcsány Ferenc 5, Szél Bernadett 3, Fodor Gábor pedig 2 százalékon áll a teljes felnőtt népesség körében.

Botka László így a teljes felnőtt népesség, azon belül a baloldali szimpatizánsok (az MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) körében is népszerűbb, mint Gyurcsány Ferenc. A szegedi polgármester ezzel lényegében Gyurcsány Ferencet megelőzve beéri a Jobbik elnökének támogatottságát.

37 százalék szavazná újra Orbánt, de ez is bőven elég

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
37 támogatja tehát 63 nem...na azzal a 63 al kellene kezdeni végre valamit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Majd kiderül. 2018 még messze van, és a gyér eü ellátás nekünk dolgozik. Sajnos a szekta átlag életkora nem biztosít hosszú jövőt.
36
Ez a Fletó, olyan mint a Rubik kocka. Sokszínű, sokoldalú és nehéz kirakni.
namihami
@36: De van egy név, amit lehúznak, átkoznak, de ha csak meghallják, akkor végigfo..ák a lábszárukat.
Nem kell miniszterelnöknek, de Orbán-mumusnak mindig jó lesz.
Nem véletlen, hogy még mindig Őt ekézik a leghangosabban.
Hellcat
37 támogatja tehát 63 nem...na azzal a 63 al kellene kezdeni végre valamit.
Eladott Ország
"Lehet tiltakozni, lehet magyarázni, lehet minket kurva anyázni, de nem az Orbán fizetési listáján képmutatóskodó ellenzék az ellenzék ebben az országban. Az ellenzék az, akit el akarnak hallagattatni mindenáron, akinek beletaposnak a munkájába, akit ellehetetlenítenek,
cseszegetnek, fenyegetnek, lejáratnak. Az az igazi ellenzék, nem az, aki a függöny mögött
összekacsint a nihilistázás koronázatlan királyával. Ez a szégyen. Vigyázzanak is, mert még a
végén belerokkannak a munkába, az meg kinek hiányzik? Amíg ez az ellenzék ellenzéknek nevezi magát, addig a Fidesznek pont annyira lesz érvényes és eredményes a gyűlölet népszavazása, amennyire akarja. És a legdurvább, hogy ez 2018­-ban is pontosan így lesz. Mert ebben az országban egyetlen kisebbségben lévő ellenzék van: a nép, aki négyévente beveszi, hogy van választása."
adrenalink
Nyugi! Gyurcsány majd felpörög, és megint meg lesz a fityiszes 2/3. Oszt jóccakát...
eszegfu
Az rendben van, hogy ez egy reprezentativ felmérés, de én nem lennék ilyen bátor, hogy 1000 fős "mintavétel" eredményére ki merjem jelenteni: "...A felnőtt népesség 37 %-a is mét O.V-t választaná..." Nem hiszem, hogy ez a 8 millió felnőttkoru lakosság körében is elérné a 37 %-ot, ami közel 3 millió ember... A 2014. választásokon 2.142 ezren szavaztak a Fideszre... már csak ezért sem.
Szókrakész
"Vona Gábor 8, Botka László 7, Gyurcsány Ferenc 5,"

És ez az 5% akarja uralni a teljes baloldalt?!?!?!

Gyurcsány se elmebeteg, diktátor típus.
A lószart mama.
Nem kicsit.
Nagyon is.
quadrocopter
Ne színezzük, a gráci huszár népszerűsége már nem a régi, ezért kellenek a bértapsolók is!
human
@Hellcat: Az a 63% azért még elég összetett egy tömeg. Például ott vannak köztük akik soha nem mentek el szavazni. Nem is merek tovább menni az elemezgetésben. Annyit mondanék, aki 2018-ban nem megy el szavazni valakire a fidesz ellenében az ne panaszkodjon később.
Hellcat
@human: Tudom, hogy komplex...de velük kell kezdnei valamit úgy általánosságban...
human
@Hellcat: Hát az ellenzéknek rohadtul fel kell gyűrni az ingujjat, ha 1 év alatt tábort akar növelni. El kell ismerni, hogy a fidesz szervezetten éveket dolgozott a 2/3-ért. Az más kérdés, hogy erősen megkérdőjelezhető módszerekkel. Az ellenzéknek ezt kellene másolnia, persze a legális térben maradva.
Nessy
@human: De aki a FIDESZ-re szavaz, és nem jól kereső vazallus, az is hallgasson az orvosnál, a piacon, ha szerelőt hív, ha kilakoltatják.
Hellcat
@human: Aztán azt se bánnám a népharag elsöpörné az gecibe az összeset...esküszöm ennél talán még lehet az is jobb lenne..
patyuka
@36: "Ez a Fletó, olyan mint a Rubik kocka. Sokszínű, sokoldalú és nehéz kirakni."

Se jópofa, se elmés, de kétségtelenül primitív lélekre valló megnyilvánulás...
egyvandor
...és ez a 37% fogja felhatalmazni Gorbán és bandáját, hogy az összes adófizető pénzét arra herdálják amire csak akarják.
human
@egyvandor: Had idézzek egy kereszténydemokrata képviselőt:
"A demokrácia a többség diktatúrája a kisebbség felett."
egyvandor
@Eladott Ország: A Politikából élők többsége élvezi a nertársak rendszerét. A gazdasági "elit"-et meg a hideg rázza attól a gondolattól, hogy versenyképes gazdaság szereplőjeként kelljen magát cidrizve nap mint nap megmérettetnie. A túlszámlázott állami megrendelések összetartják a bandát. A "Gyurcsány a hibás" még sokáig fog működni ezen a Magyarországnak nevezett szemétdombon.
Eriksson
@Eladott Ország: "A felnőtt férfiak általános választójoga ma népszerű vesszőparipa, amely gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz, viszont kielégíti a legenergikusabb, de legkevesebb gyakorlati érzékkel rendelkező népréteget."
(Owen)
karma1
@human: @Hellcat: Ne felejtsetek el, hogy most kezd osszeallni az elegedetlen nyugdijasok partja: ebbe pedig biztosan nem a kezcsokos hulye nenike, meg a savasbacsi lesz a szoszolo, mert be sem veszik oket a partba.
Allitom, hogy a sok otthonmaradt szavazo kozott nagyon sok volt a faradt, meg nem szolitott nyugdijas, akiket csak ossze kell szedni, hiszen ha valaki 65 eves, akkor mar ugyan nyugdijas, de meg igenis tenni akaro, a jelenlegi napi eletben nagyon is benne van, esetleg fiatal csaladdal ovezve, gyerekekkel, unokakkal, es ez nem mindegy... Ez az 1000-es reprezentativ felmeres nekem nem mond semmit, mert ha egy masik ezres tomeget kerdeztek volna meg, mas lett volna az arany.
Ez az az eset, amikor a cigany megkerdezi, hogy eladasra keszitse a lovat, vagy vetelre: ahogy eppen beallitjak a szitut.
De en inkabb hinnek a szamokban, DE NEM A STATISZTIKAKBAN! (Plane, amit mar szinte csak kormanykozeli seggnyalo cegek csinalnak...)
nevemnick
Vajon ez mennyibe kerül az adófizetőknek, hogy ilyen hazugságokkal tömik az illiberális kacsákat?
JAJMÁR
A Botka mellé kell állni annak, aki változást akar. Nem kritizálni, NEM nyavalyogni. Mellé állni.
nyanya001
0,37 % !
Már megint elírták a tizedesvesszőt !
nevemnick
Amúgy még eszembe jutott: a Nemzőpontnál mi jelent a teljes népesség? Mert engem sem kérdeztek meg... vagy csak a fideszesek a teljes népesség? Akkor csak 10-15% körül lenne a kedves vezetőnk népszerűsége...
(ami szerintem a valós)

:D
Eladott Ország
@Eriksson: Majd meglátjuk, hogy a gyakorlati érzékkel megáldott fidesz rablóhorda élmunkásai (ifjúkommunistái) hol fejezik be nagyívű pályafutásukat.
Yoda69
Botkat szivesen latnam a demokratikus oldal ME jeloltjekent. Remelem Gyurcsany is ert a szamokbol. :)
Eriksson
@Eladott Ország: Ez egy idézet volt, ne tekerd ki légyszi a lényeget.
Nem a fideszről beszéltem, s nem az ellenzéki baloldalról. Egyáltalán a választás hasznosságáról, és főként értelméről.
patyuka
@JAJMÁR: "...Nem kritizálni, NEM nyavalyogni!..."

Demokráciát antidemokratikus módon nem lehet építeni: Botka, majd az MSZP - szinte '14-re hajazóan - többszörösen felrúgta a tárgyalások indításakor született megállapodást, mely szerint a felek saját belső tárgyalásai és azok eredményeinek későbbi közös egyeztetése/megvitatása közben, azaz egészen a döntésig, nincs kibeszélés!
Aligha vitatható, hogy ezzel a fogadalommal egyaránt ellentétes B. L. ultimátumszerű bejelentkezése, majd pártjának - nem kis hezitálást, egymásnak is ellentmondó megnyilatkozásokat követően - az azt sajátosan legitimáló nyilatkozata és a DK-t mellőző, titkosnak szánt/vélt sertepertélések...

Mindezek tükrében ezek kifogásolása nem nyavalygás, hanem a szószegést nehezményező jogos szemrehányás és felháborodás!
JAJMÁR
@patyuka: Akkor háborogj! De mire mész vele? Változik attól valami?
simmering73
Tudod mihez elég a 37% (záp)tojás? A grazi beutalóhoz.
nyanya001
Kérdezte a Nézőpont Intézet...
Menjetek le Szabolcsba, a Nyírségbe vagy Somogyba és ott érdeklődjetek
a nyomorultaktól !
Pergető
Megint egy nagy pofon áldemikratikusék Soros pénzen szított lázadásának! Egyik marha demokratikus jelölt sem ér Orbán nyomába se! Álmodozzatok csak Orbán kergetést, meg tömegtüntetést, de az a helyzet a Fidesz és Orbán ismét biztos befutó!
Mikor ismeritek már be, hogy a választók nem akarnak benneteket? Erre is képtelen ez a kis gyűlölködő, hőzöngő banda és nem látják be, csak a fát vágják maguk alatt!
bence
Vagyis az ország 37%- a hazaáruló !
bence
@36: Azért látom , be vagytok tőle szarva elég rendesen ! Nagyon helyes . Van is miért félnetek tőle !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.