A háziorvosok által felírható valamennyi gyógyszert ingyenessé tenné a 65 év feletti nyugdíjasok számára az MSZP. A DK és az Együtt nem ért egyet az... A DK-s szakpolitikus szerint 120-150 ezer forint alapnyugdíjat is kaphatnának a nyugdíjasok, ha a DK elképzeléseinek megfelelően történne a nyugdíjrendszer átalakítása.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@Horizont: 09.04
Most őszintén miért is csodálkozol?
Pl. te illetve itt meg még sokan mások is azt mondjátok, hirdetitek, hogy az elmúlt évtizedek politikusi disznóságai ellenére ugyanezek jöjjenek újra, ahelyett hogy végre egy tisztességes brigádot bíznánk meg?!
Ez is szerintem a vakság egyik fokozata. A többieknek meg az ingyen sör és az örök élet lesz a megfelelő ígéret! Csak az egyik komolyan a szemünkbe néz és úgy mond hülyeséget, a másik meg közben ránk kacsint és úgy poénkodik!
Ez kell nekünk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Kezdődik az egymásra licitálás. Mondjuk érdekes, hogy nem a Fidesszel versengenek, hanem egymással?!
1magyar
De azt nem ígérik, hogy a nyugdíjkorhatárt leviszik 65-ről! Halálunk után meg b@szhatjuk a 150-ezres nyugdíjat.
Zeta
Ha ! Be is jön , olyan lesz , mint a 13.havi nyugdíj. El kell venni!
Perwool
Semmi sem segíti egy politikust jobban a kampány során tett ígéretek elfelejtésére, mint a megválasztása.
quadrocopter
Realista ígéretekkel nem lehet választást nyerni, választási ígéretekkel meg nem lehet kormányozni!
1magyar
@Perwool: Nagyon bölcsen megfogalmaztad a politikus létét egy mondatban.
lampa laz
Azért jó lenne a realitások talaján maradva ígérgetni és nem hülyeségeket mondani. Lehet, h pár szavazó hisz ezekben a blődségekben, de tömegeket nem fog megnyerni vele egyik sem.
human
Úgy néz ki a választók értelmi színvonalát a dk és az mszp is beárazta. Látva a fidesz mekkora kamu ígéretekkel szerzett 2/3-ot, hát ők is bepróbálkoznak ezzel. Ha ez kell a népnek, akkor ezt kapják. A poén az, hogy még akár működhet is. Egy biztos. Én egyikre sem fogok szavazni.
1magyar
@human: Én arra szavazok aki a nyugdíjkorhatárt legalább 60-ban ígéri. Az összes többi népnyomorító.
Majd a nyugdíjas eldöntené tud-e,bír-e még dolgozni - ha igen hagynám.
Perwool
@1magyar: Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz! Képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes, szakértő, valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
Szeretem a választási kampányokat, olyankor teli vannak politikusokkal a villanykarók.
Béla333
@Horizont: 09.04
Most őszintén miért is csodálkozol?
Pl. te illetve itt meg még sokan mások is azt mondjátok, hirdetitek, hogy az elmúlt évtizedek politikusi disznóságai ellenére ugyanezek jöjjenek újra, ahelyett hogy végre egy tisztességes brigádot bíznánk meg?!
Ez is szerintem a vakság egyik fokozata. A többieknek meg az ingyen sör és az örök élet lesz a megfelelő ígéret! Csak az egyik komolyan a szemünkbe néz és úgy mond hülyeséget, a másik meg közben ránk kacsint és úgy poénkodik!
Ez kell nekünk!
1magyar
@Béla333: Aki becsületesen indul azt kiközösítik maguk közül, mert a politika egy pocsolya.
Béla333
@1magyar: 09.16
Mert hagyjuk, hogy kiközösítsék! Mert nem állunk ki mellettük! Mert lusták vagyunk még gondolkodni is! Mennyivel egyszerűbb egyetérteni, mint gondolkodni...
lampa laz
@Horizont: igen, az utolsó mondatod, a Churchill idézet lényege lenne reális a kampányhoz, de gondolod, h ennek lényegét értenék az emberek? Szerintem nem, sőt elriaszranàk őket. Képzeld hozzá a kósa-némethszilárd-hollik-lázár stb. lény megszólalását, meglenne újból a 2/3.
eugen4402
Akkor éltem legjobban, amikor a havi fizetésem 1200 Ft. volt... A legkisebb béremelés is mindig nagyobb mértékű áremelkedést generál az adók emelkedését nem is említem. De megértem a DK-át, a sok bunkó nem a vásárlóértékre figyel, hanem azt a számot sasolja, ami a borítékra van írva.
Béla333
@Horizont: 09.31
Egy szóval nem írtam, hogy csak az LMP! Tőlem lehet a Momentum is vagy Gémesiék pártja, vagy bárki, akinek elfogadható a programja, jók az elképzeléseik, becsületesek és az ország érdekét nézik. Nyitott vagyok bármilyen ennek megfelelő alakulatra!
elnyomott
Ja és ígérhetnének még olyant is, hogy harminc évesen is el lehet menni nyugdíjba. Meg hogy minden állampolgár kap alanyi jogon százezret. Aki rájuk szavaz, az meg kettőt.
Én is adnék nekik kettőt, de a szemük alá!
dr. prédikátor
Majd jön a fittyfasz és beigéri megint a 13, 14, 15 .havi nyugdíjat!!! melléje meg egy narancsos golyóstollat!!!Sőt még több stadionyt is épit!!!
kiscsillag66
Harrach képviselő már alig várja, hogy ingyen jusson a gyógyszereihez!
kiscsillag66
@elnyomott: Igen, az indok pedig az lenne: a csúcson kell abbahagyni.
F_Viktor
@Perwool: @lampa laz: @Horizont: Ti, akik nem vagytok analfabéták politika terén (sem), húzzátok a szátokat, ha van ígéret a jövőre, az a baj, ha nincs, az a baj.
Akkor mit várjunk az eddigi inaktív szavazóktól, őket hogyan szólítsa meg az ellenzék?
Tessék, kijött a két párt egy olyan ígérettel ami be is tartható, nektek mégsem elég.
Akkor írjátok le a kívánságlistátokat...
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"De azt nem ígérik, hogy a nyugdíjkorhatárt leviszik 65-ről!"

Lehetne ezt is ígérni, de csak ígéret maradna ami később számon kérhető lenne rajtuk.
Sokkal több aktív, adót fizető munkavállalónak kellene lennie ahhoz, hogy csökkenthető legyen a nyugdíjkorhatár, vagy ha a munkahelyeken az automatizálás, a robot-technológia kiváltja az élő munkaerőt.
Perwool
@F_Viktor: Most, hogy már képesek vagyunk madarakhoz méltón repülni a levegőben és halakhoz méltón úszni a vízben, már csak egy dolog maradt: megtanulni, hogyan lehet emberekhez méltón élni a Földön.
/George Bernard Shaw/
Egyre kevesebben vagyunk, akik éltek a "vidám barakkban"! Persze nem a szocializmust sírja vissza az emberek többsége, hanem a munkahelyeket, az egészségügyi ellátást, lakást, oktatást akár az egyetemig, stabil megélhetést. Én pl. nagyon szeretném, ha újból lenne közép réteg, ahová nagyon jó volt tartozni! Demokráciát!!!
Ígéretek! Kormányra kerüléskor elönti az agyukat a narancs vagy piros köd, (Mint Pápa megválasztásakor a Vatikán kéményt) és a következő választásokig ki sem tisztul.
Van viszont amit nagyon-nagyon nem, szeretnék, "véres választásokat!"
F_Viktor
@Perwool: Amit leírtál azzal egyet értek, viszont hozzászólásodban nem értem mi köze a cikkhez, a két párt ígéretéhez. :-))
papa.49
@Perwool: a 10.59 re Nagyon igazad van nekünk ennyi pont elég is lenne, hogy ne csak ,,ábrándozhassál arról amit szeretnél hanem belátható időn belül el is érd a célodat!!!
De amikor egy családiház fűtése a ,,rezsicsökkentett, fűtőérték,, gázzal 53 ezer forint egy téli hónapban (2016. december) ami nem is volt olyan hideg, mint a (2017. január) mégis 100 m3 több gáz fogyott, mint januárban, és nem 26 fok volt a lakásban csak 22 fok, a nyugdíjam meg 89 ezer forint...
kamazuka
A választási győzelem másnapján.

-Hm,hm.srácok!
-ezt most hogyan propagáljuk,hogy nem kapnak lófas...e?
Eladott Ország
Úgy legyen, de remélem nem csak a választásig szól az igéret.
kamazuka
@Eladott Ország: hát nagyon remélem én is.Nagyon!
Már annyiszor meg lettünk szivatva az ígéretekkel.
Tulajdonképpen ellenzékből kiabálni a legtutibb dolog.
Bármit lehet mondani,ugyanis nincs felelősség.
Eladott Ország
Ugyanazt mondom a Tisztelt Háznak is, amit a kormány új tagjainak: nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, könnyeket és verítéket.[…]
Azt kérdik tőlem, mit fogunk tenni? Ezt válaszolom: háborút viselünk szárazföldön, tengeren és levegőben a legjobb képességeink szerint, és mindazzal az erővel, amit Isten adott nekünk.[…]
Azt kérdik tőlem, mi a célunk? Egyetlen szóval válaszolok: a győzelem. Győzelem mindenáron, győzelem minden szörnyűség ellenére, győzelem, legyen a hozzá vezető út bármilyen hosszú és nehéz, mer tgyőzelem nélkül nincs túlélés. ( Winston Churchill )
1magyar
@F_Viktor: Nézd már meg az autókat összeszerelő üzemekben mennyi robot van! Azokra csak egy-egy ember kell.
30-40 éve még elvárás lehetett volna a adófizetők növelése, de a robotok nem fizetnek adót.
Nem is lenne baj a modern technológia használata, de keressük már az emberek könnyebb,jobb életét. Mi a szar lenne a kormányok dolga, ha nem ez?
CsipkeRózsa
Nem kell mást ígérni, csak azt, hogy "folytatjuk". Hogy mit akarnak folytatni, ki tudja? Így választották újra a Fideszt is.
Béla333
@CsipkeRózsa: 13.14
Csakhogy ami elég a Fideszeseknek (Folytatjuk!), az kimondottan taszítja az "ezen" oldali MSZP vagy Gyurcsány szavazót! (Folytatjuk!?)
Ezért tud győzni a Fidesz ezzel a jelszóval: Folytatjuk!
"Emez" oldalon mások az elvárások az elmúlt 27 év politikájával, politikusaival szemben, azt amit eddig csináltak, azt ne folytassák!.
lampa laz
@F_Viktor: nekem ilyenkor a 100 napos -választási kampányban beígért- "sikeres" programok jutnak eszembe, amik mindig totális kudarccal végződtek. Az ellenzék soha nem tudja előre, h az elődje mit hagy neki a kincstába az egérszaron kívül. Ezért tartom meggondolatlannak az eltúlzott ígéreteket. Ehelyett inkább mondják azt, h előbb mindem elcseszett dolgot a helyére tesznek, visszaállítják a demokráciát, a fékek és egyensúlyok biztosítása stb., mert az lenne a legfontosabb
Szókrakész
És miért csak most?!?!?!

Volt x évetek qrmányon.
Akkor csak CSKÉ-t, Csőd Közeli Élményt adtatok az egész országnak!!!

Szemét ígérgető faxok.
Veleda
Még meg sem kapták a semmit a nyugdíjasok, máris veszekedés van miatta. Nem azt mondta a Gyurcsány, hogy ő 150 ezret fog adni, hanem azt mondta, hogy a jelenlegi életvitelhez 150 ezer ny, kellene ahhoz, hogy tisztességesen tudjon megélni, a rezsit fizetni, esetleg még egy nyaraláson is gondolkodhatna.(nem a járda szigeteken).
Ha a kormány visszatérne a svájci indexálásra, még lehetne szó róla. Az mindenképpen felháborító, hogy sokan 28 ezerből vegetálnak havonta. Ez a nyomorok nyomora.
Az ingyenes gyógyszert túlzásnak tartom, de a nagyobb támogatást-különösen a halálozási listát vezető betegségeknél (rák-cukor-stb) az ajánlatos lehetne
Eriksson
@Veleda: Igen, Gyurcsány szerint annyi kellene. Ám egy szóval sem mondta, hogy annyi lesz, ha kormányra kerül.
Szóval ez megint csak üres, süket duma.
Veleda
@Eriksson: Kaphatnának, de mivel nem a Gyurcsány lesz a miniszter elnök, a Fidesz meg magasról tojik a ny.-sok életvitelére, így nem lesz belőle semmi.
2002-ben a Medgyesi fölemelte a diplomások alapbérét 100 ezer forintra. Utána 10 évig nem volt béremelés. Egy óvónőnek a bére akkor 60 ezer volt. Rá is fázott, mert 2012-14-ben kapott újra béremelést
Eriksson
@Veleda: Na látod! Nesze semmi fogd meg jól. Kampánybeszédnek azonban megfelel, a sok hiszékeny ember gondolkodás nélkül bekajálja.
Medgyessy adott a nyugijasoknak fejenként egyszeri 19 000 ft-t, azóta is az a szöveg járja, hogy attól ment tönkre az ország. Na?
Gyurcsány egy fillért sem adott senkinek, se bér- se nyugdíjemelést, sőt azt hangoztatta, hogy nincsen ingyen ebéd.
Most miért higgyünk neki?
Veleda
@Eriksson: Nem vagyok jövőbe látó, gőzöm sincs, hogy mi lenne ha...de már annyiszor beetettek bennünket, hogy van okom pesszimistának lenni.
Eriksson
@Veleda: Így igaz! Minden ígéretet csak fenntartással kezelni.
CsipkeRózsa
@Béla333: 13:25

Szerinted a Fidesz "Folytatás" programjáról tudták a szavazók, hogy mit akar folytatni, mégis győztek. Pedig az első négy évben is csak a gazdagok javára ténykedett, a szegények még rosszabb helyzetbe jutottak.

Egyébként, az ellenzéki pártok ugyanezzel a szóval nem sokra mennének, nem is gondoltam komolyan.
Béla333
@CsipkeRózsa: 15.59
A Fideszes hívőnek elég annyi, hogy: "Folytatjuk"! Ők ezzel a jelszóval már Orbánra szavaztak.
Ha "ezen" az oldalon ugyanilyen jelszóval jönne ki az MSZP/Gyurcsány, azzal a meglévő szavazói is elpártolnának, mert senki épeszű nem szeretné, hogy azt folytassák, ami 2010-ben abbamaradt!
Ezt akartam mondani, lehet hogy nem volt érthető!
CsipkeRózsa
@Béla333: érthető volt már első olvasatban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.