A kormány minden élethelyzetben az édesanyák mellett áll.

Különféle támogatásokkal, adókedvezményekkel és a bölcsődékre jutó összeg megduplázásával segíti őket – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, anyák napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

Emmi: a kormány segít az édesanyáknak

Fotó: MTI/Kovács Attila

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta:

az adókedvezményeknek köszönhetően egymillió család számára könnyebb a gyermeknevelés. A kormány adókedvezményt nyújt a kisgyermekes anyákat foglalkoztató munkaadóknak, jövőre pedig megduplázza a költségvetésben a bölcsődékre jutó támogatást, hogy azokat az édesanyákat is segítse, akik minél hamarabb szeretnének munkába állni.

A kormány erőfeszítései eredményesek, a társadalom értékeli ezeket, hiszen ma jóval több gyermek születik, mint néhány évvel ezelőtt – mutatott rá az Emmi államtitkára.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nem adót kéne könnyíteni, hanem rendes fizetést adni.
Az adókönnyítéssel is megint a gazdagabb réteg jár jól. A minimálos, közmunkás és munkanélküli valamint a kisbérű amúgy se tudja érvényesíteni azt a könnyítést, mert nincs miből. És a kaja ugyanannyiba kerül neki is, legfeljebb (sajnos) nem ugyanazt veszi le a polcról. De a 27% neki is 27%.
desiro
bence - bence már megint hülyeséget beszélsz.
desiro
Ja születik családon kívül, amit ti mocskok nem akartok elismerni.
justhpeter
Miután megtudtuk, hogy mi minősül családnak, akár magyarázkodhatnak is. Szegény Bence mint ostoba pártkatona megirigyelte Rezsi Szilárd "népszerűségét".
CsipkeRózsa
"Emmi: a kormány segít az édesanyáknak"

Nem mindegyiknek!
glorianna
Vajon Bancuska tudja, mit beszél? Ütős szerrel élhet, ha ez így mind kijött belőle.
papa.49
Szarszájúbence miért hazudsz, a nejem 4 gyermeket szült, nevelt fel, mellette dolgozott is és 2013. kapott 42 ezer forintos nyugdíjat, a 24 évére!!! A te tetves hazug főnököd azt hazudta 2010. hogy azok a nők akik 3. nál több gyermeket szültek emelt összegű nyugdíjat fognak kapni, hát PONT AZT NEM KAPOTT te tetű!!!
Takarodj a büdös picsába te rohadék!!!
Csizmás Kond
@desiro: @justhpeter: ...családon kívül családon belül...
Gyerekek ti úgy gondolkodtok akár a kakukk amelyik hol az egyik fészekbe lopja be a tojását hol a másikba és mással költeti ki. A gyerekvállalás nem egyéni feladat hanem társas, és felelőségteljes nem csak szexuális igényeredmény.
eszegfu
Magához a gyerekneveléshez semmilyen kormányzati forrás nem ad könnyebbséget, max. javithatja a családok anyagi helyzetét. Ahhoz meg nagyon hülyének kell lenni, hogy mondjuk ha felemelik a családi kedvezményt, na akkor gyorsan "szülünk"! Ez nem igy müködik a gyermeket vállalóknál ugy általában. Régen, de még most is van olyan ismerősöm, akiknek nincs "papirjuk", mégis több, közös gyereket neveltek fel és különb a "családi" életük, mint jó pár házasságon alapuló családnál. Egyébként érdekes módon a "családon belüli erőszak" elnevezés nincs korlátozva, hogy valaki házas, vagy sem.
vladimir putin
@Csizmás Kond: ez eddig rendben van, de én szerencsére minden "ugynevezett" "segely" mellekletekent belecsempesztem egy "Anyád picsája" levelet is. Hehe...
GYÖKÉRKÖCSÖG ELADÓ! ELADÓ A GYÖKÉRKÖCSÖG!
Lepényleső
...és példaképe ezentúl minden magyarországi lakosnak? A kerítésre kiplakátolják,hogy ez egy olyan hely,ahol köztörvényesek laknak?
Borsodi
Valóban Ózdon fizetés osztáskor olyan sötét van nappal is,hogy el tévedsz veszélyes az úton lenni a nőknek..Kíváncsi lennék ha elvennék a támogatásokat segélyeket családi pótlékot nem fizetnének három gyerek után.Kik szülnének.Mert akikből évente kiesik egy gyerek az nem Anya!
elnyomott
És azok az édesanyák, akik egészségügyben, közlekedésnél, kereskedelemben, földeken közmunkásként dolgoznak éhbérért és rabszolgaként?
A saját jó édesanyjával bánjon úgy, mint az ország népével!
Béla333
"Emmi: a kormány segít az édesanyáknak"
Na ha senkit nem akarnak az út szélén hagyni, akkor annyi az Édesanyáknak!

Vagy majd megvédenek minden Édesanyát, mint a Szőke Ciklon a magánnyugdíjunkat!
Mind a hajléktalanszállón végzi!

A Fidesz a legkártékonyabb, legalattomosabb, hazug, a közpénzeket lenyúló, hazaáruló banda, amelyik eddig hatalmon volt!
Pusztuljanak a KdnP-vel együtt!
nevemnick
Bocsi, a te édesanyádon kellett volna segíteni...hogy ne gyere a világra.
Szomorú élete lehet.
Cicamama55
A választás szele már hozzá is elért...
simmering73
Háromból két édesanya elküld benneteket a picsába.
Borsodi
A kormány segíti az édesanyákat,hogy elveszítsék a fiaikat,a fiaikat meg segítik elveszíteni a családjukat,akkor meg már ha nincs család veszítsék el a házukat.Anyukák ez az élet helyzet.
zsurpubi.hu/cikk/823-magyar-gyorgy-tudja-hogyan-valthato-le-a-fidesz----interju-/
Desischado
@papa.49: Papa, tiszteletem a nejednek - és neked is, - a gyerekek felneveléséhez. Az, hogy a feleséged nyilván három ember vagy inkább négy - helyett dolgozott, mert ennyi gyereket elindítani, mosni, főzni rájuk, és hol a többi! Embert próbáló munka. Szóval két kiemelt nyugdíjat is kaphatna, de mint tudod, a gyereknevelés, és az ápolás itt nem munka, mármint ennek a nyomorult hazug bandának nem. Mit lehet ettől a hazug, gerinctelen féregtől várni, csak azt, hogy gátlástalanul belehazudik a képünkbe!
Cicamama55
@papa.49:Ezzel kapcsolatban vannak aggályaim... Nagyon sok család van, ahol most 5-6 gyereke van-30-35 éves anyáknak,- s nemhogy neki, de még az apának sem volt adózó, járulék fizető munkahelye soha. Magáért a gyermekvállalásért azért nagyon igazságtalan lenne az emelt nyugdíj! Nagyanyáink világban még az volt az ideális, hogy az apa dolgozott, az anya meg odahaza nevelte a gyerekeket. Sajnos ezt a mai világban -munkahellyel rendelkező szülők-nem engedhetik meg maguknak, mert az anyát úgy vágnák ki a munkahelyről mint a huzat! A szülések-táppénzek miatti hiányzást nem szívlelik, nem elnézők. Kevés olyan munkahely létezik, ahol toleránsak az kisgyermekes édesanyákkal. A nyugdíjaskor kitolódása miatt a nagyszülők, mint segítők is kiesnek. Sokkal nehezebb a dolgozó fiatal szülők dolga, mint volt régen, mert csak magukra számíthatnak! A feltételek nagyon sokat változtak mára, sajnos. Az, ha valaki 40-50 évet dolgozik, fizet mindent közben, a nyugdíj összegének megállapításánál, mindig többet fog kapni, még ha gyermektelen is, mint egy nagy családos, hisz az egy járandóság, melynek összegét mindenkinek az addigi befizetései határozzák meg. Ha rajtam múlna, én inkább a magas személyi adó terheléses éveket kompenzálnám minden bérből és fizetésből élőnek, mert az volt nagyon megterhelő! Persze ez csak az én véleményem... A magánnyugdíjpénztárak kifosztása mindig hiányként fog a rendszerben megjelenni, hisz az képezné a jövő nyugdíjak kifizetésére az alapot...
eszegfu
@Cicamama55: 6:50 Bocs., hogy beleszólok, de valamit félreérthettél @papa.49: hsz-ből ( "a nejem 4 gyermeket szült, nevelt fel, mellette dolgozott is"). A felesége fizetett járulékot, tehát "megillette" a nyugdij, és "magáért a gyermekvállalásért" igért egy emelt nyugdijat a kormány, ő ezt "kifogásolta". Szerintem ennek érdekében esetleg a már kiszámitott nyugdijat lehetett volna még meghatározott -- akár a gyermekszám függvényében -- %-kal megemelni.
papa.49
@eszegfu: Kösz, úgy értettem én is ahogy leírtad...
papa.49
@Cicamama55: Félreérted amit leírtam, a gyermeknevelés mellett dolgozott is a nejem, bedolgozó volt két évig, utána meg rendes 8 órás bejelentett állásban, a gyermekek előtt is végig volt munkaviszonya, sőt még a 2000 után is bejelentett, ,,nagymama gyesen volt,, amikor meg éppen nem volt munkaviszonya akkor is fizettük utána az önkéntes biztosítást...
Én nem is ezért írtam, hanem a hazugovics 2010 előtti beszédeiben sokszor megjelent, hogy ,,megbecsüljük az édesanyákat a nyugdíjba menésükkor is aki 3 vagy több gyermeket szült, emelt összegű nyugdíjat fog kapni,, NA EZ IS CSUPÁN EGY ORDAS HAZUGSÁG LETT, MIKOR HATALOMRA KERÜLT!!!
papa.49
@Desischado: Köszönjük, valóban, és ehhez tedd még hozzá, hogy közben házat is építettünk, '84-85 ben, úgy hogy közben 15 km jártunk kocsival dolgozni mindketten, 1/2 7 re. negyed négyig, aztán haza, ettünk, Anya végezte a háztartási melót, én meg a legidősebb fiunkkal mentünk ki az építkezésre dolgozni, mert azon a házon az üvegesen kivűl más mesterember nem dolgozott, csak én és a család...
Cicamama55
@papa.49: Igen, én nem a te és a hozzátok hasonló esetekről szóltam. Bocsánat, elbeszéltem mellettetek. Véletlenül sem akartalak megbántani... Én a múlt és a jelen helyzet azon családjairól szóltam, akik csupán a gyermekszülésre specializálják, magukat. S arról, hogy a mai világban a gyermekszerető, munkahellyel rendelkező fiatal pároknak milyen akadályok gördülnek az útjukba, amik megnehezítik a több gyermek bevállalását!
eszegfu
@Cicamama55: Értettem, hogy a mondandóddal mire akartál kilyukadni, ezért éreztem, hogy papát félreérthetted... De azért örülök, hogy tisztáztátok Ti is!:)
papa.49
@Cicamama55: Köszönöm hogy válaszoltál akkor rendben a félreértés tisztázva...
Cicamama55
@papa.49: Ez a dolgok rendje! Annál is inkább, mert én beszéltem el melletted! :)
Desischado
@papa.49: Minden elismerésem. De gondolom, meg is becsülitek, hiszen keservesen megdolgoztatok érte. De ebben a bolondok házában ami itt van, egy élet munkáját semmibe sem nézik. Ahogy írtam, a gyereknevelés, az ápolás az nem munka ennek a mocsok bandának. És mellette még dolgozni, és házat építeni, csak a kalapomat tudom megemelni. De biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki tisztel ezért benneteket, az biztos! Arról nem beszélve, hogy felemelt fejjel nézhettek bárki szemébe, mert nem loptatok, csaltatok, hanem kemény, becsületes munkával értétek el mindezt. És a gyerekek is nyilván megbecsülnek benneteket, van is miért!
papa.49
@Desischado: Igen mindenünket elvesztettünk, házat, kocsit (Suzuki) ezért élünk most az Anyósomék házában...A megbecsülés csak azoktól jön akiknek dolgozni szoktam, meg a gyermekeinktől...
Desischado
@papa.49: És tőlem is, meg minden tisztességes embertől, bár sajnos, nem mentek vele semmire. De a gyerekeid elismerése többet ér mindennél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.