Nagy vihart kavart szexista kijelentéseivel Urbán Flórián egykori válogatott labdarúgó. A válaszcsapás Kormos Anettől érkezett.

Mint megírtuk, Urbán durván nekiment Gyarmati Eszternek, az Újpest elnökének, mert neki sem tetszett a csapat új logója.

Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek! A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban

- jelentette ki Urbán.

Kormos Anett humorista, újságíró Facebookon reagált, és tette nevetségessé Urbánt:

Mi nők olykor hajlandóak vagyunk zsigerből felháborodni, amikor egy férfi azt mondja: a nőnek a konyhába' a helye. Őszintén szólva én nem értem ezt. Egyrészt vannak nők (és férfiak is), akiknek tényleg ott a helye, akik ott érzik jól magukat és oda is valók. Másrészt: az a férfi, aki így gondolkodik, olyan nőt érdemel, aki szintén így gondolkodik. Gondoljatok csak bele! Mit kezdene egy Urbán Flórián (és még sorolhatnám) egy olyan nővel, amelyik néha könyvtárba jár, ír, olvas és olykor összetett mondatokban kommunikál. Szegény csak zavarba jönne. Szerintem mindenkit a maga szintjén kell kezelni. Az ilyen férfiaknak egy hozzájuk passzoló nőt kívánok, hogy életük végéig az legyen a legnagyobb dilemmájuk: a csirkepaprikást nokedlivel vagy csigatésztával egyék

- utalt finoman a focista értelmi hiányosságaira Kormos.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"Mit kezdene egy Urbán Flórián (és még sorolhatnám) egy olyan nővel, amelyik néha könyvtárba jár, ír, olvas és olykor összetett mondatokban kommunikál. Szegény csak zavarba jönne. Szerintem mindenkit a maga szintjén kell kezelni."

Megérdemelted hülyegyerek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
És a legnagyobb szégyen erre az Urbánprosztóra nézve az, hogy az Anettnek az elsőtől az utolsó szóig igaza van.
Ez az Urbán méltó játékos lehetne az Vezérünk kedvenc focicsapatában. Pont oda való.
lampa laz
"Mit kezdene egy Urbán Flórián (és még sorolhatnám) egy olyan nővel, amelyik néha könyvtárba jár, ír, olvas és olykor összetett mondatokban kommunikál. Szegény csak zavarba jönne. Szerintem mindenkit a maga szintjén kell kezelni."

Megérdemelted hülyegyerek.
justhpeter
Urbán Flórián kardot rántott és Kormos Anett lenullázta. Gratulálunk Anettnek.
nevemnick
Szerintem Orbán Flóri tehet arról, hogy így járt.
Vagy gyurcsány?
Pálinkás Pál
És ezt pont egy Kormos Anett írja??? Na ne vicceljünk...humoristának is nulla...talán ez a válasza eddig a legjobban sikerült poénja!. Mellesleg ajánlom figyelmébe azoknak akik oda vannak a női vezetőkért,Németországot. Az a banya elárasztotta Germániát a szutyokkal...pusztán érzelmi okokból, mert logikus gazdsasági indok nincs a sáskaáradat mellett!!
eugen4402
Nincs ebben semmi "szétalázás", egyszerű ténymegállapítás történt.
Egy hölgy - aki képes összetett mondatokat megfogalmazni - bemutatta egy ex-focistának, hogyan kell ilyesmit elkövetni. Hátha valamit tanul belőle. Ha már véleményt formál, még jól jöhet az ilyen képesség...
1magyar
Frappánsan megfogalmazta, kinek milyen tetszik, olyat válasszon. Itt Európában már nem lehet kérdés ez. Ha a nő jól érzi magát a konyhában,otthon, akkor tegye azt. Régen is volt ilyen: háztartásbeli. Csak sokan nem értékelik a házimunkát, pedig otthon lenni több szakma: szakács,cukrász,takarítónő, vasalónő,dajka stb.Arról nem beszélve ez egy életen át tartó munka.
De vannak kemény nők akik bizony a fociban is, a politikában is megállják a helyüket.
szép új világ
@Pálinkás Pál: Csak szép csendben megjegyzem, lehet hogy Téged még Ő sem engedne be oda.
kokopelli
Volt szerencsém tegnap a Németo.-Brasilia női válogatot meccset megnézni!
Azt hittem,hogy nem jól látok! Mind a 22 menyecske olyan focit mutatott,hogy az
Andorra-Magyaro. meccs visszaemlékezve, a vakok tralálkozójának tünt !
..és mit tesz isten,a német csapatban volt a duplaszökevény! Egy Marosán (?) ne-
vű nem csak az országból,de a KONYHÁBÓL is lelépett lány, úgy focizott mint egy mágus!
Igaza van annak csinos lánykának aki ezt az előembert nevetségessé tette! :=) . :=)
papa.49
Kár volt megszólalnia az Urbánnak...
maci0427
Kormos Anett foglalkozzon a saját dolgával és ne fogalmazzon úgy,hogy.. " Mi nők " ! Én speciel nem sértődtem meg Urbánnak a kijelentésével,mert nem vettem magamra és nem is forgattam ki a szavait ! Ami az Újpestnél van,az valóban felháborító és nőként sose adnám ehhez a nevem !
Pálinkás Pál
@szép új világ: Mondjuk pont a te véleményed érdekel legkevésbé...
Edmond Dantes
Ez a Gyarmati Eszter a klub elnöke,ha jól értem.De nem a tulajdonosa,aki egy belga befektető!!!Nem hiszem,hogy nem a tulajdonos akarata ez az új logó.Jogában áll meghatározni a tulajdona új arculatát.Pénz beszél,kutya ugat,aki fizet,az rendeli a zenét...stb.Ha ez az Urbán egy tökös alak lenne,akkor a belgát gyalázná,de ahhoz meg gyáva.Egy nőbe egyszerűbb belerúgni s ahogy látom,népszerűbb is.
Edmond Dantes
Egyébként miért nem az Önkormányzat vette meg a klubot?Akkor mint a közösségi tulajdon logóját jogosan kritizálhatnák a szurkolók.Tessék megnézni,az összes energiaszolgáltató logója,neve megváltozott a cégek eladása után.Az ellen miért nem tiltakozott senki??? Egy focicsapat nemzeti ügy?Kapitalizmust akartunk,hát most pofa be.Ezt Urbánnak is elmesélhetné valaki.Focizzanak jól,legyenek nemzetközi sikereik,akkor özönleni fog a közönség és letojják a logót.
Clavigo
Urbán a siker ember...Bl. EB. győztes,,,VB,...stb.. Kihagytam valamit ?? Apropo,,," kijafaszom" ez a Zurbán ,,és milyen sportban nem csinált szart sem ??
nola
@Mirabilis: tegnap 22:11-re:
Bármilyen megdöbbentő is, egy ilyen kérdésről nem egyedül az ügyvezető igazgató dönt.
De tegyük fel, hogy ő döntött volna róla egyedül. Ha férfi lenne, senki nem mondaná, hogy ezzel az egész férfi nemet lejáratta. Vagy akkor Orbán, Trump...(tetszés szerint folytatható a sor) mind lejáratják a teljes férfi nemet???
nola
@Mirabilis: tegnap 22:12-re
Urbán kijelentésével nem az a baj, hogy nem elégedett az új logóval, hanem, hogy nem a döntést kérdőjelezi meg, hanem egyetlen eset, egyetlen döntés alapján a teljes női nem vezetői képességeit. A probléma gyökere ez a primitív gondolkodás.
papa.49
@nola: Nálad a pont...
Ha megáll ott, hogy neki speciel nem tetszik az új logó, még igaza is lehetne, de ő túl lépett egy nagyot, és egyből alázni kezdte a női vezetőket, ehhez pedig neki sincs semmi joga!!!
maci0427
@Horizont: --- Bocsika de Te sajnos mindig hülyeségeket irkálsz és nem tettszik az,hogy másnak / speciel nekem / más a véleményem ! Nem gondolod azt,hogy esetleg te tévedtél rossz vágányra ? Gondolkozzál el és gondold át még egyszer, de ha nem jutsz dűlőre az neked rosszabb és nem nekem ! Én a véleményemet általában nem szoktam megváltoztatni ,mert amit írok azt előszór átgondolom ! Persze lehet ezzel nem egyetérteni,ezt is tiszteletben tartom,a kárát úgy sem én viselem ! Ez van ! Ezért válaszolgatni felesleges ! Na Csá !
ittott
ahány ház, annyi szokás. kultúra kérdése, hogy hol van a nők helye.
nola
@Mirabilis: az, hogy kinek az ötlete, és hányan döntenek róla, nem ugyanaz. Lehetett az ő ötlete, de biztosan nem tudja keresztül vinni, ha mindenki más a vezetőségben ellenzi.
Nekem sem tetszik amúgy az új logo, nekem pl. a horgony hiányzik. Újpesten nőttem fel, Újpest címerének is része a horgony, számomra is szentimentális értékkel bír, de itt két probléma van egybemosva. Minden intézmény, minden márka időről-időre megújítja a logóját, a mai trendek pl. nekem abszolút nem jönnek be.
De fontos lenne látni, hogy Urbán kulturált, 21. századi módon is kifejezhette volna a nemtetszését.
Ha az ő stílusában szeretnék visszavágni, azt mondanám, a focisták meg maradjanak a pályán és azzal foglalkozzanak, hogy végre felmutassanak valamit, a gondolkodást és a nyilatkozást hagyják meg másnak.
nola
@Mirabilis: "..még ön sem tud nekem véletlenül sem mutatni a nemzetközi futballban egyetlen klubigazgató hölgyet. És ennek egészen biztosan oka van."

Ha visszamegyünk kicsit a múltba, dolgozó nőt sem tudott volna mutatni, annak is oka volt... nyilván. Csak máshol kell keresni az okokat, nem ott, ahol Urbán gondolja...
lampa laz
@Mirabilis: Nem tudom ki ültette erre a posztra a hölgyet, de gondolom nem az üdvhadsereg, ha meg fiúk voltak a tettesek akkor most ne tördeljék a zsolnay étkészletet.
nezelodo
Mondhatnám, nem értek a focihoz, de ha értenék is, most eggyel több okom lenne rá hogy még jobban utáljam mint eddig! Sajna akiket én ismertem, és a foci lett a mániájuk, ugyanilyen szellemi színvonalon tengették botor kis életüket mint az általam most megismert aranylábú. Nagyon helyesen sorolta be az ország első számú focistája mellé önmagát a női állkapocs igazgatók sorába ezzel a véleményével. Azt mondják akik szerették ezt az urat, nem az esze, és az intelligenciája miatt vonzódtak hozzá.
nemkati
Nem jönnék be ennek az Urbánnak, nem tudok, és nem is szeretek főzni. Igaz, ő se jön be nekem. Hhhh, akkor maradunk a sajátunknál.
lampa laz
@Mirabilis: Szerintem akkor kellett volna fölháborodni amikor a belga megvette az Újpestet és kinevezte a hölgyet. A kialakult nagy zaj miatt írtam irónikusan az étkészlet tördelést. Azt meg utálom n is, ha a nőket mindenki,- mert most ez a divat-, a konyhába küldi, + szülni.

Amúgy az a logó simán elmenne prosztatagyógyszer reklámnak is az ikrek mellé...
lampa laz
@Mirabilis: Akkor én most azért fogok drukkolni, h azt a vizeletcsöpögős logót sikerüljön a szurkolóknak visszavonatni.
Nils Holgersson
Gyarmati Eszter véleményére lennék elsősorban kíváncsi! Ő mit reagál Urbán Flórián szavaira! Halljuk!
Hari
Ezt már Karinthy megfogalmazta, amikor egy általa elküldött cseléd könyvébe azt az "ajánlást " irta , akinek ilyen kell, ajánlom.
Anettnek meg üzenem, hogy egy nő nem "amelyik", hanem "aki".
Syntax Error
@Hari: Nem tudom, Kormos Anett, hogy került a képbe!
Hari
@Syntax Error: Tudomásom szerint Ő egy humorista nő, olvasta a cikket, oszt írt egy okosat.
Hari
@Syntax Error: azt nem tudom, hogy mi ebben a "szétalázás" ???
Syntax Error
@Hari: Publicisztikai eszköz, mely inkább részrehajló, mint tárgyilagos... s ráadásul szenzációhajhász!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.