A Postához az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke fordult közérdekű adatigényléssel. Szigetvári Viktor arra volt kíváncsi, hogy mennyit fizetett a kormány a konzultációs ívek visszajuttatásáért. A Posta válaszából kiderült: darabjáért 120 forintot számolt fel a cég – írta meg a HVG.

A hvg.hu cikke szerint Szigetvári még a konzultáció lezárulta előtt kérte ki az adatot, így a november végi adatokat kapta meg.

Kiadta a Posta – ennyit számlázott ki a nemzeti konzultációs ívekért

A visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozását végzi egy szakember a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. XIV. kerületi telephelyén . Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Posta mellékelte az októberi és novemberi számlákat is, ezek alapján november végéig

a visszakézbesített összesen 2.141.673 db válaszlevél díjaként összesen 257.000.760 Ft-ot számláztak ki.

Vagyis, darabjáért 120 forintot számolt fel a cég.

Szigetvári Viktor a hvg.hu-nak azt mondta, hogy tudomásul veszi a választ, ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte 

egy normális és átláthatóan működő országban nem kellene igényelni az ilyen számlák nyilvánosságát, hanem mindennek automatikusnak kellene lennie.

Kiadta a Posta – ennyit számlázott ki a nemzeti konzultációs ívekért

 Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szigetvári Viktor abban bízik, hogy végül az LMP társelnökének, Hadházy Ákosnak is megmutatják az összes levelet.

Ahogy azt korábban megírtuk: a kormány – korábbi ígéretéhez híven – feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írják, Hadházy Ákos és képviselőtársa valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra.

A kormány részvételi adatokkal kapcsolatos tájékoztatását igazolja, hogy a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke december 7-én hitelesítette a ténytanúsító jegyzőkönyvet. A dokumentum szerint december 6-ig összesen 2.171.500 darab konzultációs válaszküldemény érkezett (ez a szám értelemszerűen nem tartalmazza az internetes kitöltések számát, amely 178 491). Hadházy Ákos és pártjának akciója egy előre kitervelt kísérlet volt arra, hogy a magyarok ne mondhassák el a véleményüket a betelepítési tervekről. Ez nem véletlen, tudva, hogy az LMP támogatta ezeket az uniós intézményekben

Forrás: HVG, 24.hu, MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Százmilliók a ablakban, a Nagy Semmiért!
Kínában ezért kötél jár!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Százmilliók a ablakban, a Nagy Semmiért!
Kínában ezért kötél jár!
Eladott Ország
hirtv.hu/ahirtvhirei/nem-izgatja-a-korrupcio-a-magyarokat-2433014
A lettek után a magyarokat zavarja legkevésbé a korrupció egy friss európai uniós kutatás szerint.
colibri
Kit érdekel a posta? Az is csak orbán monopol cége.
Hellcat
Erre volt negyedmilliárd...nemrég meg valami idősgondozó (azthiszem) intézménytől sajnálták a 10 milliót.
Macskaszem
Igaz, ami igaz, a soros maszlagot sokan beszopják, még olyanok is sorosoznak, akik egyébként rühellik a fideszt orbánnal együtt. Az agymosó gép nagyon be van lőve, az biztos.
Sámannus
Én a kormánnyal ellentétben nem tisztelem a "kétmillió" szavazó véleményét, annál is inkább mert nyolc milliót nehezebb eltartani mint a kettőt megvesztegetni. Inkább azt állítom, hogy szégyelljék magukat, akik baksisért eladják a lelküket ennek a gyalázatos társaságnak.
vadnarancs
Előre tudták, ki fogja kitölteni, máshová ki sem küldték a szarjukat a számla szerint... Milyen érdekes... Az egybitesek ezt is beveszik? :)
verőce21
Kínjában elismerte Szigetvári a szopcsit!
Eladott Ország
A posta minél többet tud számlázik, nekik annál jobb. Még jó, hogy nem 8 millió főt számlázott!
vadnarancs
@verőce21: Kifejtenéd mi volt neki ebben a szopcsi? Szerinted korrekt számlázás volt? Csak a visszaküldött leveleket számlázták? És a szennyet, amivel beterítették az országot? Nyálcsorgatva sorosoztál közben? Netán mikor megjött ki is verted rá? Tényleg ennyire szellemi nyomorult vagy?
vadnarancs
@verőce21: Mi volt Szigetvárinak ebben a szopcsi?
kokopelli
@Macskaszem: ..ha a Fidesz felveszi őket a megfizetettek listájára?
(szopok ,nyalok ,inget varrok, és kommentelek,ha stimmel a lóvé) ;-)
verőce21
@vadnarancs: Az ellenzék kénytelen volt elismerni a visszaküldött ívek tényszámait!

A ~600.000 külföldön dolgozótól azért nem érkezett vissza belőle, mert csak belföldön lehetett bérmentesen feladni. Pedig sokan ellenezték volna valószínűleg közülük is a bevándoroltatást.
Peller Anikó
@vadnarancs: úgyvan. Ezt a szart ki is kellett kézbesíteni, nemcsak be. Nyomdaköltség ?

És akkor még nem is nézhet bele senki. Úgyértem ha valaki akarna se.
justhpeter
OK. 2.141.673 visszaküldte. Fogadjuk el. No, akkor a 6.000.000-val mi van. Azaz a többség leszarta. Hát ez a tied Viktor !
vadnarancs
@justhpeter: Minden eddiginél sikeresebb volt... Érted? :D
vadnarancs
@verőce21: Nem ismerte el az ellenzék a tényszámokat, mint ahogyan az a 6!!! Millió ember sem, aki nem küldte vissza. Ha igaz lenne, kiborították volna az ellenzé elé a parlamentben, úgy kérkedtek volna vele... Mesélj már a Soros-tervről mi az? Már Orsós és sleppje is elismerte, hogy nincs olyan, de azért a birkákat megbégettették... Nem veszed észre, hogy folyamatosan palira vesznek a kedvenceid? Nézd én is tudok elfogult lenni semlegesebb dolgokban. Sportban pl... Van kedvenc csapatom, nekik szurkolok, elfogult vagyok velük. Ha szarok, akkor elismerem. Te miért nem ismered el ezeknek a retkeknek a hazaárulásait, lopásait, hazugságait? Miért áll érdekedben kitartani a nyilvánvaló hazugságok és lopások mellett? Mesélnél erről?
Yoda69
A Posta nem allami ceg? Igy a fideSS kezeben van. Nem lehetetlen hogy tulszamlazzanak a cel erdekeben, csakhogy kijojjon a buvos szam. Az allam nem veszit semmit, csak az egyik zsebbol atrakja az adofizetok penzet a masikba.
Eladott Ország
@Yoda69: A Részvénytársaság részvényesei 2013. december 31-én:
- A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., 75%+ 1 db részvény, 10 603 271 db, egyenként
1 000 Ft névértékű részvény
- Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (székhely: 1051 Budapest, Nádor u.
25% - 1 db részvény, 3 534 422 db, egyenként 1 000 Ft névértékű részvény
Az állam nevében a tulajdonosi jogokat a 2002. szeptember 30-tól 2007. december 31-ig az
Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. gyakorolta. 2008. január 1-jétől a tulajdonosi
jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (székhely: 1133 Budapest, Pozsonyi út 56.),
mint többségi részvényes gyakorolja. (vezérigazgató: Szivek Norbert fideszes seggnyaló )
Yoda69
@Eladott Ország: Errol beszelek :) Tehat nem lehet hinni nekik.
Ha tisztan akarunk latni, akkor hagyjak Hadhazyeknak megnezni az iveket. Szamoljak meg es ertekeljek ki. Van eleg aktivistaja az LMP-nek, hogy 1-2 nap alatt vegezzenek azzal 2 millio bekuldott ivvel.
Igy pontot lehetne tenni az ugy vegere megnyugtatoan.
Ezt persze a fideSS nem akarja, mert ok tudjak az igazsagot. Ezert is titkositottak az iveket 20 evre :)
Macskaszem
Fideszéknél ez a napi rutin: többszörösen túlszámláznak, aztán a különbözeten osztoznak. Ez a Mengyiroland típusú alkotmányos költség, ami minden fidesznyiknek alkotmányos kiváltsága.
cikicakk55
@Eladott Ország: ma 10:11

Ezt nem hiszem el,hogy a magyarokat ennyire nem érdekli a korrupció, a csalás, a kenőpénzek juttatása. Ez megint egy kormány által megfogalmazott vélemény.nagyon is érdekli a magyarokat,csak éppen tehetetlenek vele szemben,mert a tákolmány és a törvénykönyv átírásával minden amit tesznek legálissá vált.Ami meg még sem legális,azt a főügyész, pintér és akiknek ehhez joguk van semmissé teszik. Nagyon zavaró,hogy úgy akarják beállítani Magyarország lakosságát,mint akik közönyösen,sőt talán még helyeslően is állnak hozzá a korrupcióhoz.
cikicakk55
@Macskaszem: ma 10:56

Szerintem már nem Sorosoznak annyian,mint mikor Orbán elkezdte ellene a hadjáratát.Azóta már annyi minden kiderült,hogy a nem FideSS Agy mosottak legnagyobb része rá jött,hogy ez is mint a többi csak hazugság.Nagyon túl tolták már a biciklit.lehet a húrt feszíteni egy darabig,de mikor már a csapból is Soros György folyik,azért elgondolkozik az ember.Ha máskor nem a 3 videó megnézésénél ( már aki megnézte) kiderülhetett,hogy Soros terv nincs Volt Sorosnak egy elgondolása a migráció megoldására,de egy részt rá jött,hogy az még sem jó,amit először javasolt, aztán megváltoztatta a számokat és a megoldásokat,de nem azért,mert szélkakas az öreg,hanem mert rá jött,hogy senkit nem lehet kényszeríteni,hogy olyat tegyen amit nem akar.Ráadásul a migránsok sem akartak Magyarországra jönni,így őket sem kötelezhetik,hogy itt éljenek.Szerintem ez az idős ember semmit nem változott,ugyan úgy segíteni akar mint 1986 óta mindig.Inkább Orbán változott,de rengeteget. Nem előnyére természetesen.
quadrocopter
Figyeld a buktát!

"... A dokumentum szerint december 6-ig összesen 2.171.500 darab ..." Hoppá!
December 1-ig volt meghosszabbítva a nemzethy visszaküldési parasztvakítás határideje, akkor mi érkezett vissza még dec. 6-ig, amit beleszámoltak?
justhpeter
@vadnarancs: Én értem és hiszem. Csak azt nem tudom, hogy ha jön az ápoló, ő is elhiszi majd ?
Eladott Ország
@cikicakk55: ma 13:19
www.facebook.com/atv.hu/videos/1664291203638190/
Mit lehet tenni, amikor a képviselői kérdésere, ez a szarházi csúti cigány, azt mondja, hogy boldog karácsonyt. Ez az emberszerű – legyünk nagyvonalúak – egy tízmilliós ország miniszterelnöke, a mindenkori elsöprő többség választott képviselője, aki minden alkalommal, amikor egy-egy ilyen lábszagú poénnal tér ki a bűzös ügyei tisztázása elől, nem csupán a haza ellenségeiként számon tartott büdöslibsiket hányja telibe, hanem saját választóit, az országot is.
1bitang
A két milliót akár még el is hiszem. De mi van azokon az íveken? Az áthúzottak is támogatást jelentenek (én is visszaküldtem, így).
Szeretnék látni néhány tetszőlegesen kiválasztott lapot. Addig nem hiszek el SEMMIT!
Sajnos, sokan HISZNEK. A HIT mindent legyőz. Gyakran a saját szemet és fület is.
(Ebből élnek az egyházak.)
Béla333
Kiszámlázza az egyik állami cég (Posta) az állambácsinak a dolgot.
Majd 15-30 nap múlva megkifogásolják a számlát, de azt már nem verik nagydobra.
Lesztornózzák valamikor január-februárban, majd jön egy újabb számla március-áprilisban és majd a választás után az eredmények függvényében el lehet dönteni, hogy mennyit teszne az állam egyik zsebéből a másikba.
De addig lehet folyamatosan mocskolni azokat, akik megkérdőjelezik, hogy becsületes dolog volt-e ez az egész?!
namihami
A Posta a leszámlázott darabszám után kapta az állami támogatást. Tehát, minél többet számlázott, annál több volt a Vezérasszony 5 millás havi fizetésének az alapja.
Ki volt az a hülye, aki egyáltalán azt hihette, hogy keveset fog számlázni, amikor mindkét társaság érdeke a minél nagyobb mennyiség volt?
Ha én lehetnék a Posta góréja, akkor legalább (lélekben) 15 millió levelet számláztam volna. Akkor az 5 millás fizu mellé még legalább ugyanannyi prémcsi is leesett volna.
JAJMÁR
Hál'istennek, a posta megszámolta. Nekik van, volt kimutatásuk. Kockás, meg nem kockás papírjuk.
De a gyűjtőhelyeken a Hadházinak egyet se tudtak mutatni.

Ezért mivel őt a légbőlkapott adatok nem győzték meg, feljelentették.
Hát mer micsoda dolog, hogy "bizonyítékot" akart arról, amit le akart ellenőrizni?

(De ez a bizonyíték is elég sovánka)
Amúgy tökmindegy, hány agymosott ember él az országban. Tudom, sokk ! Nagy sokk!
Még önmaguknak is akkora, hogy fölébredhetnének már! Hahó, újra vagytok élesztve!
Nessy
@Eladott Ország: Ezzel együtt a fidesz frakció remekűl szórakozott a miniszterelnökük "frappáns, szellemes" válaszán. Ez a szellemi szinvonal pártunk és kormányunk háza táján!
Desischado
Nagyon bűzlik ez az ügy. Ez csak az agymosott birkáknak jó. Nem tudom, mikor ébrednek már fel az emberek,és mikor veszik észre, hogy ordas hülyének nézik őket?!
Eladott Ország
@Nessy: A másik szarházi, Kuszaszem Rómeó a szellemi súlyemelő, meg áldott békés május elsejét kívánt mindenkinek. Bejgli nélkül.
kukac50
Arról miért nem beszél a Fidesz mennyi igenes és mennyi nem szavazatos levél érkezett vissza,és mennyi amire rajzoltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.