Minden évben bővültek a családok támogatásai az elmúlt nyolc esztendőben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a gyereknap alkalmából tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Rétvári: az elmúlt nyolc évben minden esztendőben nőttek a családok támogatásai

Rétvári Bence elmondta: 2010-ben a családok mintegy ezermilliárd forintot kaptak, ez az összeg az idei évre megduplázódott.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány számára mindig a családok voltak az elsők, és ha a gazdaság jól teljesített, a családok juthattak először támogatáshoz.

Büszkék vagyunk arra, hogy Európa egyik legkiterjedtebb családtámogatási rendszere a magyar, ez azért történhetett meg, mert mindig a családok álltak az első helyen

- tette hozzá.

(MTI)

Cikk- és címlapokép: MTI Fotó: Máthé Zoltán, archív

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Kár, hogy leginkább a gazdag családok támogatásai nőttek, minél gazdagabb, annál jobban, a keményendolgozó kisember csak lóf@szt kapott esti fénnyel, az meg nincs jó hatással a szaporodásra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Kár, hogy leginkább a gazdag családok támogatásai nőttek, minél gazdagabb, annál jobban, a keményendolgozó kisember csak lóf@szt kapott esti fénnyel, az meg nincs jó hatással a szaporodásra.
mackoka46
A családi pótlék is az égig emelkedett. Mert a szegények és a kifosztottak, kitaszítottak azok nem emberek, azokat nem anya szülte.
RonaGyuri
igen egyre többet loptak a családtagjaitok! =))
Peller Anikó
Az elmúlt nyolc évben minden esztendőben nőttek a családtagok támogatásai.

Valami nem érthető?
Nessy
Tudjuk, "első a család"! Az összes százlábú!
Bence! Jártál oskolába? Tanultál számolni? Akkor gondold végig, hogy kik, milyen arányba tudták igénybe venni az adó kedvezményt! Ja, és a hiányzó összeget azok fizették, akiknek nem adatott gyermek, vagy már felnőttek a gyerekei, meg mindenki e kis hazában a 27%-s ÁFA miatt, ami a legmagasabb az Unióban! A sok egyéb adóról most szó se essék.
cikicakk55
Nekem 4 éve éretteségizett a fiam. Nem volt öltönye, cipője, semmi megtakarításunk kp kiadásokr. Kettők nyugdíja 120.000 ft vol. Az Önkormányzatnál azt mondták,hogy semmilyen segély nem jár mert 28.500 ft- nál magasabb az egy főre eső jövedelmünk. Milyen szociális támogatás ez? Nem a kormányon múlt,hogy a majd 100.000 ft-os ballagási, banketti kiadást ki tudtuk fizetni.Ezúton kérek minden ismerőstől elnézést,hogy kb 8. Hétig nem nagyon fogok írni, mivel pénteken este eltörtem a balkezem és én pont balkezes vagyok. A telóról tudok írni csak lassan. Sziasztok! Kellemes hétvégét.
emerencia
@cikicakk55: Szövődménymentes, gyors gyógyulást kívánok Neked!
bencemacska
@cikicakk55: ma, 11:22
Nem irigyellek. Nem ígérem meg, hogy segítek, mert messze vagy, és én sem vagyok a helyzet magaslatán. egy hónap alatt nem sikerült beállítani a gyógyszeradagolásomat.
Csak annyit tudok ígérni, hogy megpróbálok mindent úgy írni számodra, hogy csak igennel, vagy nemmel kelljen válaszolnod!
emerencia
@Nessy: Mint mindig, most is tökéletesen rátapintottál a lényegre. Jól látod, a szociálpolitikát nem lehet leszűkíteni a családokra és azok közül is majdhogynem csak és kizárólag az orbáni illiberális mentalitású megélhetési keresztény"demokraták"-ra. Szerintem a kormány ezzel a politikájával bűnt követ el az össztársadalom ellen, beleértve az általa önkényesen kiválasztott haszonélvezőket is. Utóbbiak ugyanis bármikor, önhibájukon kívül kieshetnek a kiváltságosok kasztjából és akkor már nem fognak tudni utódaiknak és önmaguknak normális életvitelt biztosítani.

Magyarországnak igenis vannak még az orbanicus hungaricuszokon kívül is lakói, akik jogosan igény tartanak a kor színvonalán az emberi életre. Rétváritól pedig elvárható, hogy felismerje: őfensége a klf. társadalmi rétegek egymás ellen hangolásával, a közösen létrehozott és szövetségeseink által (EU) biztosított anyagi javak igazságtalan és pazarló elosztásával még mélyebbre süllyeszti hazánkat ahelyett, hogy mindannyiunk számára élhetővé tenné.
lampa laz
@cikicakk55: Mielőbbi gyógyulást, és visszavárunk!
advocat
Pontosan annyival mint a családi pótlék.
Nessy
@cikicakk55: Mielőbbi síma gyógyulást kivánok! Nem akarlak elkeseríteni, de még a gipsz levétel után is nehéz lesz írni! Sikeres rehabot !
cikicakk55
Minden nagyon kedves fórumtársanka köszönöm a jókínánságokat. Nagyon sokat jelent nekem a barátságotok. Szeretlek benneteket.
csipetke
@cikicakk55: Gyógyulj meg minél előbb!
csipetke
Rétvári milyen filmet néz?De hogy nem azt,amit mi,az héccencség.Minden évben emelkedtek a családok támogatásai?Mégis milyen támogatás?Úgy rémlik,a családi pótlék pl 12 éve nem emelkedett.(de lehet,hogy régebben)
Grafix69
Azért osztogattál krumplit a családoknak két hónappal ezelőtt , hogy még jobban meglegyen a támogatás , NEKED.
cikicakk55
@csipetke: A fiam 20 évig kapta a családit. 1996- ban született 1 x emeltek a 20 év alatt,ha jól emlékszem 2000- ben 500 ft- ot Az utlolsó 12_évben 12. 700 ft volt. 20 éves koráig is azért kapta,mert nappalin tanult tovább az érettségi után.
bencemacska
@csipetke: tegnap, 22:43
Dehogynem emelkedett, csak nem a családi pótlék, hanem az adókedvezmény azoknak, akik egyébként nincsenek rászorulva!
csipetke
@bencemacska: Ki van ez találva.A kisember még véletlenül se járjon jól..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.