Az Országgyűlés népjóléti bizottságában szavazták le a kormánypárti képviselők az ellenzéki javaslatot.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke, Korózs Lajos kedden ismertette a bizottságnak azt az ellenzéki javaslatot, amely az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátását szüntetné meg.

A Fidesz-KDNP elutasította, hogy lemondjanak a kórházi VIP-ellátásról

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Jelenleg ugyanis az ebbe a körbe tartozóknak (miniszterek, államtitkárok, miniszteri biztosok) a Honvédkórházban és a Semmelweiss Egyetemen van lehetőségük a VIP-kezelést igénybe venni. Ezt 2010 előtti szocialista kormányzat eltörölte, a második Orbán-kormány azonban 2011-ben visszahozta – olvasható a Népszava cikkében.

Korózs szerint "amíg a Honvédkórházban „hadiállapotok vannak”, illetve a lehetetlen körülmények miatt az ország nagy centrumaiban sorra állnak fel a sürgősségi osztályok vezetői, addig a miniszterek, államtitkárok, miniszteri megbízottak mondjanak le saját VIP-ellátásukról" – olvasható a cikkben.

A bizottságban ülő kormánypárti képviselők a lap szerint ezt demagógiának minősítették, és végül a javaslatot nem szavazták meg. Az egyik fideszes képviselő (Kovács Sándor) azt mondta, hogy nem hinné, hogy egy több ezer embert ellátó kórházban gond lenne a politikusok VIP-ellátása.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Járni járhatna, de nem érdemlik meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Járni járhatna, de nem érdemlik meg.
Desischado
Hogy rohadnának meg! Erről bezzeg nem mondanak le, az emberek meg haljanak meg, a sz@r egészségügy miatt!
moareka
Pofátlanul tetszettek beismerni, hogy ami nekünk jut a mai egészségügyben, abból Önök nem kérnek... Hogy is tetszettek gondolni?...vannak egyenlők és egyenlőbbek...
És még egy gondolat: a főjanicsár hogy mert egy "minket megillető" rendelésen előre pofátlankodni és receptet íratni???
RonaGyuri
@human: @Desischado: @moareka: ahogy az lenni szokott az állampárti időkben a képviselőknek és persze a csókosoknak JÁR! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ráadásul ne feledjük azt sem, hogy a gengszterváltás után az első választott parlament egyik első intézkedése volt a kútvölgyi jogot megszavazni maguknak! =))
JAJMÁR
Hol a "lista " ki mit, mennyièrt a közösből? Mert ha igènybeveszik, vàllaljàk a "ràncfelvarràs" mibekerülèsèt.
Ludmilla
a mocskoknak minden jár... keserves vége lesz,disznók,arra számítsatok... dologtalan herék
1magyar
Ezzel elismerik,hogy szar az egészségügy. Mert ha jól dolgoznának akkor ők is azt vennék igénybe amit mi.
tulipan
@Ludmilla: Hát persze, azért is szavazták meg, a saját a "törvényeikkel"!
csipetke
Nem is értem,hogy "ezeknek"miért jár VIP ellátás?Az egészségügyet sok-sok éve lesz@rja a fidesz,orbánnal az élen,hagyták teljesen lepukkanni,vegyék igénybe ők is ezt.Egyszerűen nem érdemlik meg,hogy a kiemelt ellátást kapják.Viszont,első dolguk volt,hogy a saját fizetésüket felemeljék,hát menjenek magánklinikára,van miből.
tulipan
@csipetke: Egyetértek! Csak az a baj, hogy ezek a saját gyártású, magukra szabott, törvényeikkel elérték, hogy az adó- és járulékfizetők pénzén kapjanak magánklinikai szolgáltatást!
nezelodo
Egyszóval az urak, és a famíliájuk nem akarja megtapasztalni azt a valóságot, amit a lesajnált alattvalóknak szánnak! Pedig a megtapasztalás lehet az alapja a helyes döntéseknek, kivéve ha döntéshozók nem akarnak elzárkózni az információk elől. Így maguk vallják be, hogy vakon, önös érdekből, hozzák meg a ránk vonatkozó "törvényeket".
Eladott Ország
Csak a kormánypropaganda örök. Meg az országot uraló bűnbanda prémium kategóriás, azaz VIP ellátása. Nekik nem kell beledögleni semmibe.
simmering73
Még az orvosi ellátást is megtagadnám ezektől.
Eladott Ország
Kinek jár VIP ellátás: ( mert a haza az első)
Kiemelt orvosi felügyeletre a kormány tagjai, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a köztársasági elnök, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója és igazgatói, az Országgyűlés elnöke, alelnökei és háznagya, az Országgyűlési Hivatala főigazgatója és igazgatói, a Kúria elnöke és helyettese, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és helyettesei, a legfőbb ügyész és helyettesei, az Alkotmánybíróság elnöke, főtitkára, tagja, az alapvető jogok biztosa és helyettesei, az autonóm államigazgatási szervek elnökei és helyettesei, a kormánybiztosok, miniszterelnöki biztosok, miniszteri biztosok, kormányhivatalok vezetői, központi hivatalok vezetői, kormánymegbízottak és a miniszteri kabineteket vezető kabinetfőnökök jogosultak.
papa.49
A jókurvaanyátokat fütyiszek, jár nektek a bitófa !!!
iluminati
@Desischado: Mocskos gazemberek..az én édesanyámnál pont azért alakult ki egy új betegség mert egy alap betegségét nem volt hajlandó kezelni egy klinika orvosa.Ezt ki is jelentette... szívesen megírnám melyik klinikáról és orvosról van szó...de az ide nem való... az biztos , hogy egy narancs zabáló tetű orvos...A szülő,életét végig dolgozta soha nem vett fel segélyt...és egy velejéig romlott banda dönt eberi életről...Hitler humánusabb volt...Közpénz zabáló retves csapat maguknak VIP szolgáltatásró nem akar lemondani...Saját népét arra kényszeríti, hogy elhaggya hazáját..vagy a biztos halálba küldi... Az állatok humánusabbak...
tulipan
@Shikari: Egyetértek! A jókurvaanyátokat fütyiszek, jár nektek a bitófa !!!
Desischado
@iluminati: Megkérlek, hogy az állatokat ne említsd ezekkel egy napon, mert sértés rájuk nézve. Mindenben igazad van amúgy. Anyukádnak mielőbbi gyógyulást kívánok.
iluminati
@Desischado: Köszönöm, de nem találtam rá más jelzőt...
Volt egy orvosa aki,kezelte az alap betegségét és úgy nézett ki működött a kezelés..sajnos időközben balesetben elhunyt a kezelő orvosa, aki át vette genetikai vizsgálatokat csinált,mert kíváncsi volt, hogy nálla miért nem alakult ki az ilyenkor szokásos másodlagos betegség. Közőlte ő nem kezeli tovább csak akkor vigyem ha súlyosbodik...
Dühös vagyok mert az adófizetők fizetik a miniszterek VIP ellátását is...És azokat nem látják el rendesen...Továbbá településünkön lévő szakorvosi ellátásra csak hónapok mulva kap időpontot, kivéve ha fizetsz akár másnap sorra kerülsz...de akkor miért fizetünk a sok adót ha ez így működik A VIP szolgáltatásokra??? Szerintem sokakban nem tudatosult vagy nincs kellően tájékoztatva a társadalom a rengeteg adóforma, amit fizet az állampolgár mire is fizeti...
creativehun
@Shikari: Nem kell a mellébeszélés! "Ezt 2010 előtti szocialista kormányzat eltörölte, a második Orbán-kormány azonban 2011-ben visszahozta" Az az...akkor is mocskos tróegek voltak..és ez azóta sem változott semmit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.