A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt évadnyitó rendezvényén csütörtökön.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalka művelődési házának színháztermében, több száz résztvevő előtt a kormányfőhelyettes azt mondta, az EU történetében példátlan, hogy egy politikai erő több mint egy évtizeden keresztül az abszolút többség fölött tud parlamenti választásokat nyerni.

Semjén: a Fidesz-KDNP az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciója

Fotó, címlapi képMTI/Mónus Márton

"Harmadszorra nyertük meg kétharmaddal a magyar országgyűlési választásokat, ami nagyban köszönhető a külhoni magyaroknak, akik szavazataikkal nemzethűségről tettek tanúságot" – hangsúlyozta.

Semjén Zsolt hozzátette, a pártszövetségben a KDNP világnézeti pártként, a Fidesz pedig "keresztény ihletettségű", nagy néppártként funkcionál.

A kisebbik kormánypárt elnöke beszédében kifejtette, minden keresztény pártnak dilemmát okoz, hogy politikájában felvállalja-e az egyházi szempontból fontos, de a választókat kevésbé érdeklő témákat vagy nem ragaszkodik szorosan az egyház tanításához és a több szavazat érdekében engedményeket tesz. Semjén Zsolt szerint utóbbi megoldási lehetőséget választotta például a német CDU, amely mindent megtéve a voksokért feladta az eredeti kereszténydemokrata értékrendet.

"Én egy papírmasé kereszténységben nem vagyok érdekelt, ez engem nem érdekel" – mondta a KDNP elnöke, hozzátéve, az egyház társadalmi tanításai szerinti, "karakteres és hiteles" kereszténydemokráciára van szükség.

A választásokra utalva Semjén Zsolt jelezte, a Fidesz és a KDNP egymással nem konkurensek, hanem "bajtársi szövetségesek", így elvárható tőlük, hogy megnyerjék a választásokat, elérjék a többséget és ennek eredményeképpen alakítsák Magyarországot. "A feladatot végrehajtottuk, megteremtettük azt a politikai konstrukciót, amely lehetővé teszi a keresztény értékek érvénysülését és képes az állam és az ország vezetésére" – jelentette ki.

A miniszterelnök-helyettes a 2019-es európai parlamenti (EP-) választásra kitérve hangsúlyozta, jelenleg a migráció jelenti a legnagyobb fenyegetést Magyarország és Európa számára. Mindenkinek a legelső kötelessége a saját családjának védelme, ezt követi a nemzet iránti felelősség, majd az emberiség felé mutatott elköteleződés – rögzítette Semjén Zsolt. Szavai szerint Európa a migráció miatt "a lét és nemlét között tántorog", ha Magyarország elveszítené magyar jellegét, etnikai és civilizációs értelemben is visszafordíthatatlan károkat szenvedne el.

A KDNP évnyitóján részt vett Seszták Miklós kormánybiztos, a párt alelnöke, a megyei pártszervezet képviselői, valamint a történelmi egyházak térségi vezetői.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Mármint a lopásban a legsikeresebbek Európában!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Mármint a lopásban a legsikeresebbek Európában!?
anima
A pofám leszakad!
Ezt a véglényt!
Ez nem cinikus, hanem tényleg ennyire primitív.
Butul az emberiség, de Semjén az átlagnál is jobban.

Vadászidény.
Olvastad?
Nessy
mennyibe is kerültek a határon túli levélszavazatok? Sőt még a "holt lelkek " helyett is küldhettek levelet!
mennyibe is kerül az unión kívűliek szavazata most tavasszal?
Ezzel dicsekszel te észlény?
Azt persze elfelejted mondani, hogy olyan klassz választási törvényt csináltatok, hogy 49% = 2/3!
Mondd Semjén, nem félsz halálod után Isten ítélőszéke elé állni???
colibri
Álkeresztény állatgyilkos! Az öndícséret büdös! Majd, ha mások is így látják, majd, ha mindenki más ezt mondja, majd akkor... de erre várhattok... halálotokig. Gyűlöletkeltő férgek!
Clavigo
Majdnem olyan sikeres,,,mint a tatárjárás volt,,egy laza sáskajárással megspékelve.,, te Seggfej.
namihami
Ezek a legsikeresebbek?
Vajon miért a cigány és a ló dicsérete mondás jut eszembe?
karma1
Es nem rohogte el magat! Valamint a plafon se szakadt az o fejere! Na, meglatjuk, hanyan szeretik holnap ezt a sikersztorit... Fogtok meg csodalkozni azon az oriasi tamogatottsagotokon!
Apropos: Hun van bencsik,bayer meg az a hires COF? Mar nincs annyi penz a kasszaban, amivel meg lehetne vasarolni par lengyel bervonulot?
cikicakk55
Ide Figyelj te Semmilyen Szelídített rénszarvasokra vadászót Zsóti! Ha ti lennétek az EURÓPAI Unió legsikeresebb konstrukciója,akkor nem volna Judith Sargentini jelentés ellenetek,amit perszt ti úgy adtatok be,hogy az egész jelentés a ti migráns ellenes viselkedéseteknek szól. Már többen is megíruk,hogy csak egyetlen cikkely szült a migránsok hozzá állásához A többi a Ezurópai támogatások Orbán Birodalmának a Luxussá tételéhez, a saját lábon álló Récsőr és K. férje hirtelen milliárdossá változásához, a Holdudvar meggazdagodásáról, a nép több mint a felének a mély szegénységéről szólt.Szólt még a Média kisajátításától, a Ügyészég kormány kézbe kerüléséről, a híresen hírhedt Magyar korrupcióról.. A kórházak és az egészségügy teljes lerombolásáról,leamortizálásáról.Szólt arról is,hogy Magyarországon csak a magánkórházakban van esély a gyógyulásra,de azt csak a felső cirka 100.000 tudja megfizetni.Szó volt a nyugdíjasok szegénységéről,a nyugdíjak jóval kevesebb emeléséről,mint az infláció. Egyetlen egy pont volt a 11-ből ami konkrétan a migránsokról szólt.Abban is kiemelte Sargentini,hogy semmilyen kvótának nincs alá vetve egy ország sem.Aki nem tud befogadni migránst,az támogassa a kiinduló országokat,vagy azokat az országokat ahol már túl nehéz a migránsok eltartása anyagilag. Orbán B..szd meg még hazudni sem tudsz. Menj vissza Grazba,hátha tudnak még egy kis elhalt agysejtet életre kelteni abbó az 5-6 darabból ami van.
Desischado
Te fácán, rénszarvas állat gyilkos álkeresztény, semmilyen zsóti! A hazudozásban, a lopásban és a korrupcióban, na meg az embertelenségben verhetetlenek vagytok! De másban a béka hátsója alá sem fértek el! Amúgy meg a tanácsadótok elköpte, hogy találtáok ki Sorost bűnbaknak, és miért támogatjátok annyira a határontúliakat. Szó sincs itt semmiféle nemtzetegyetesítésről, A SZAVAZATAIK KELLENEK! REMÉLEM, VÉGRE MEGTUDJÁTOK, MILYEN A VERESÉG, TE ROHADT, MOCSOK PARAZITA!!!
szaboria1
Ezek azok a keresztények akik bort isznak és vizet prédikálnak.
simmering73
Zsótikám, téged sem az eszedért tartanak. A keresztapádnak vagy a bigott fideszbirkáidnak mondod fel ezt az eszelős marhaságot?
RonaGyuri
Azt hiszem rájöttem

Tömjény Sónyi örökbecsű blődlijének valós forrására

Mint ismert a derék vice, heti vicce volt, hogy kijelentette: „A Fidesz KDNP pártszövetség az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai képződménye”. Egy másikban konstrukciónak nevezte, amire a tákolmány jobban illene.
Azonban hic & nunc maradjunk a képződménynél, ami „Természeti tárgyak alakulata” jelentéssel bír, amit Sónyi esetében isten ajándékaként is értékelhetnénk.
No de gondoljunk bele a képződmény angolul growth, aminek egyik jelentése a gyarapodás! Stimmt Ártunk ás qurmányunk bagázsa valóban az egyik legsikeresebb a pribékjei gyarapodását tekintve. Ráadásul többjük esetében ez nem csak anyagi vonatkozásában látszik. Talán a leg szembetűnőbb Őfenesége potroha növekedésében! =))
Cicamama55
Az emberek átverésében az egész világon páratlanok! :(((((
csipetke
Ez így van,igaza van Pampalíninek.Az EU-ban nincs mégegy ilyen kormány,amelyik ennyit lopott-rabolt,választást csalt,egy egész országot tett tönkre,és mi birkák még mindig nem zavartuk el őket a halál f@szára.Na de ami késik,nem múlik...
papa.49
Kenetteljesmajom a lámpavas alatt állva is EZT MONDJAD, miközben felhúznak !!!
Ludas Matyi
@csipetke: sose fogjatok öket elzavarni! Hogyan amikor a rendörseg, honvedseg a megvasarolt csicskasa a kormanyotoknak. Emeld fel a hangod lefujnak Gazsprayvel, emeljel kezet a kormanyra, fegyvert fognak rad a rendörök es a katonak. A parancs az parancs alapon. A Magyar rendörök, katonak kepesek a sajat anyjukat is megölni, ha erre parancsot kapnak!
staro2
Ez már Mátészalkán elmondva is vicces.
kereső
"Ni hogy dübörgünk"!- kdnp, a mérhetetlen támogatottságával.Aki Istenét egy másik istenre cserélte az egyház támogatásával, pénzért és egyéb anyagi javakért. Júdások.
sokanvagyunk
"Az elefánt és az egér mennek át a hídon. Megszólal a kisegér: - Hallod, hogy dübörgünk!"
Eladott Ország
Ilyen rohadt korrupt népellenes kormánya még nem volt ennek az országnak Szent István óta.
Börtönben rohadtok meg gazemberek!
csipetke
@Ludas Matyi: 8:31 Rengeteg szavazót veszt folyamatosan a kis puhos,a közvéleménykutató szerint is az aluliskolázott,és a vidéki idősebb generáció ragaszkodik hozzá,viszont a most 16-18 évesek már ellene vannak,a következő választáson már ők is szavazni fognak,és az ukrán,román szavazókkal nemigen fogják tudni pótolni,amit itt folyamatosan veszítenek,egyrészt,másrészt senki sem él örökké,szerencsére orbán sem.
csipetke
@papa.49: 8:29 Olyanok lesznek,mint a gatyád,Papa! Kötélen fognak száradni...(reméljük) :)
Hellcat
Ilyen mértékü elrettentő példát kormányzó koalícióra még senki nem produkált.
Eladott Ország
Majd ha ettől a sikeres politikai konstrukciótól a "Brüsszeliták"- ahogy hívjátok őket- elzárják a pénzcsapot, nos akkor befellegzett ennek a kurva nagy sikernek, mert nem lesz mit ellopni és reméljük egymást is minél hamarabb felzabáljátok, mint a farkascsorda.
Eladott Ország
@Shikari: De ha nincs mit enni a farkascsordának egymást zabálják fel! Ha nem lesz mit ellopni, a despota cigánynak vége.
Borsodi
@Shikari: Elfelejtetted oda írni,hamis propagandával támogatott tolvaj kormány még nem is volt soha.
advocat
A németeknél is van két párt. Lehet, hogy utálják - amúgy egymást - de jobban élnek. A németek. Mert autóik egy részét mi rakjuk össze, de ők megveszik. Mert fusssssa.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.