A szerződése szerint évi két publikációt kellett volna teljesíteni az innovációs miniszternek az MTA-n, ezt nem tette meg a Magyar Narancs kutatásai szerint. Mégis megkapta a tiszteletdíját.

(Forrás: hvg.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Jogtalanul felvette az államtól ezt az összeget, és fordítva is igaz: az állam jogosulatlan részére közpénzt osztott!
...és ez nem egy szenvdvics ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ezek szerint még írni sem képes? Vagy eddig tartott a nagyszerű, előremutató, feltáró és megalapozó kutatómunkája. KIFOGYOTT? Ezért lett miniszter? Hogy azért a pénzénél legyen? És a semmiért? Szégyelje magát!
Nessy
@advocat: Feltételezi, hogy más is ingyen kap fizetést. Csak a kutatók keményen dolgoznak, de erről neki fogalma sincs! Miért is lenne?
DURBINOS
én sokkal töbet kapok? mert itt verem? mit verek? hát azt? a bilentyükket verem?
RonaGyuri
ahogy az állampárti pribékek esetén ez divatos, helyette tövig benyal Orbánnak! =))
Sámannus
Úgy lopta a pénzt mint F. Flóriánék. Ez várható tőlük még felturbózva, ha szét verik az Akadémiát.
JAJMÁR
Jogtalanul felvette az államtól ezt az összeget, és fordítva is igaz: az állam jogosulatlan részére közpénzt osztott!
...és ez nem egy szenvdvics ...
JAJMÁR
Szendvics... mert vannak olyanok országok, ahol kisebb hibákért is önként lemondanak miniszterek! A kormány felelősségéről nem is szólva!
JAJMÁR
@DURBINOS: Örülj neki, hogy azt még "verheted" :-D
Kookas
@DURBINOS: a nyáladat vered te szerencsétlen.milyen volt a farfagyi?
sokanvagyunk
Kapta... ő meg felvette - legyen ez mindkettőjük szégyene.
lusta
Minden hónapban dobálták a lovettát. Az már a képeken is látható, hogy kissé testes, a fiatalság is már a távolba veszett, mindezekből következik, nem volt sem ereje, sem ideje elugrani a repülő lovetta elől. Eltalálták vele, ő meg felvette.
bencemacska
Nekem eddig az volt vele a legnagyobb bajom, hogy nem értettem egy szavát sem!
Most már nem azért utálom!!!-:((((
kokopelli
@Szeparepa2:...de legalább nem volt olyan aljas,mint a"szendvicslopó",aki esetleg egy
csóró államtitkár elől lopta el az "uccsó" betevőt! (;-))
Eladott Ország
Ez is csak azt bizonyítja, hogy az MTA költségvetését radikálisan csökkenteni kell! Amatőr. Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra. Ez akadémikus? Az utcaszomszéd Lakatos Ronaldónak is több esze van. A lopott biciklit nem a rendőrnek akarja eladni.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 14:18
"Az Akadémia rendes tagjaként viszont havi 455 ezer forintot kap Palkovics, míg a SZTAKI-tól (legalább tavaly júniusig) havi 800 ezer forintot kapott."
"Feladata: irányításelméleti módszerek kidolgozása és alkalmazása a járműdinamikai problémák megoldására; évi két publikáció teljesítése."
És eddig az volt a mese, hogy ő nem alapkutatást végzett, hanem alkalmazott kutatást, azért preferálja azt.
Szvsz ez a feladat csak pénzfelvételi álca volt!
vacsi
@bencemacska: Én sem értettem soha egy szavát sem, de nem is csodálkozom azon, hogy semmit nem publikált! Mégis, mi a fenét írt volna?!
colibri
Érdekes! Erről /ilyenekről úgy tudnak hallgatni, pedig megszólalva úgy hadar, hogy se megérteni, se szimpatizálni vele nem lehet.
bencemacska
@Szeparepa2: ma, 13:29
Én csak a "így megvolt a 300 körüli havi pénze, amiből már meg lehet élni normálisan.." megjegyzéseden akadtam fenn, mivel úgy tudtam, hogy egyetemi tanár, tehát a fizetése is onnan származik , az MTA-tól csak a zsebpénzt kapta, még az államtitkári és kormánymegbizotti pozíciója mellett is.
És ebből rakta össze a vagyonát? Pl.:
"... van egy Lamborghini traktorja is, igaz, az lassan kilencéves. Emellett négy vadászfegyver boldog tulajdonosa.
A bankszámláján 21 millió forint van."

A nyilvánosságra hozott adatok szerint az összevont éves adóalap 2016-ban
Palkovics Lászlónál 44,9 millió forint volt.

Nem érdemes szót vesztegetni rá!
Eladott Ország
@bencemacska: tegnap, 15:25; Palkovics László kormánybiztosként felel a debreceni autóipari központ fejlesztéséért. Ő lesz a BMW-nél a "fékmester," ki tudja havi hány milláért.
RonaGyuri
Ez akár egy oldalvágás is lehetne

Palkovics majd milliója nyomában

Aki szelet vet … (bár amondás nem igazán trendi, mert a Kr. e. a VIII. században élt Ozeás prófétának Izrael népét ostorozó gondolatából ered). De a helyzet az, hogy Kancsi-mancsiék „Megnéztük, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) hivatalos publikációs jegyzéke (MTMT) szerint a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának intézeteiben milyen tudományos publikációk születtek az elmúlt időszakban. Az adófizetői pénzekből fenntartott műhelyekben van olyan munkatárs, aki akadémiai keretek között évek óta nem publikált” akciója ötletet adott. Legalább is a Magyar narancs utánanézett a dolgoknak és kiderült, hogy az MTA szétverésén munkálkodó Palkovics mester „2000-től az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (SZTAKI) munkatársa.”, papíron!!! Mert érdemi tevékenységet nem végez, ha csak a kiemelt fizetés felvételét nem tekintjük annak? Ugye emlékszünk a sport-állásokra! =)) Bizony ő az egyike azon személyeknek, akik évek óta nem publikálnak, pedig az ő szerződésében taxatíve ott a kitétel, hogy évente legalább 2 publikációt kell felmutatnia!
No ennek persze megvan a maga bája, de az igazi poén az a derék párt-csinovnyik indoklása.
„nem tartom elfogadhatónak azt az egyébként bevett gyakorlatot, hogy olyan publikációkon tüntessem fel a nevemet szerzőként, amelyeknek csak az előkészítésében vagy koordinálásában vettem részt.” – írta!
Na erről a jelenségről sokat lehetne értekezni, e igazából csak azt említeném meg, hogy: MINDEKÖZBEN: egy kollégája a vagyon nyilatkozatában több mint b40milliós találmányi díjat vallott 18-ra! =))
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 07:37
"MINDEKÖZBEN: egy kollégája a vagyon nyilatkozatában több mint b40milliós találmányi díjat vallott 18-ra! =))"
Aki:
Gimnáziumi évei alatt a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium KISZ alapszervezetének titkára volt.[1] A Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének alapító tagja, 1997 novemberétől egyben alelnöke is volt. 2001-től 2003 májusáig a Fidesz alelnökeként tevékenykedett. A 2003-as néppárti átalakulás során a belváros-lipótvárosi választókerület elnöki tisztségével bízták meg."
"Az 1998-as országgyűlési választáson a Fidesz országos listájának 24. helyéről került be az Országgyűlésbe. 1999-ben frakcióvezető-helyettessé választották, majd 2001-ben az Informatikai és távközlési bizottság alapító elnöke lett."

Ebben a funkcióban úgy látszik könnyű társ-feltalálóvá válni!!!
advocat
Ha uriember volna fel sem vette volna. De még nem késő - legalább - visszafizetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. September 21., 19:32
Clint Eastwood filmjével nyílik meg a Tokiói Filmfesztivál
Sport - 2021. September 21., 18:03
Szalai Ádámnak másfél hónapot kell kihagynia
Szórakozás - 2021. September 21., 17:31
Jön az 1988-as Ikrek folytatása!