Még pénteken kora délután is egyeztettek az ellenzéki pártok egymás között arról, hogy milyen látványos akcióval hívják fel magukra a figyelmet az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján.

Újabb látványos tiltakozó akcióval készül az ellenzék a Parlamentben a hétfőn kezdődő ülésszakra

Ellenzéki képviselők elállják a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én. Elöl Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (b-j).

Azt a Népszava több forrása is megerősítette, hogy a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az LMP, az MSZP és a Jobbik is része az együttműködésnek.

Részleteket egyik pártnál sem akartak elárulni, de mivel a nyitóülésen minden bizonnyal Orbán Viktor is részt vesz majd, így várhatóan ő lesz az egyik „alanya” a performansznak.

Az ellenzéki politikusok is csak rébuszokban válaszoltak arra, hogy pontosan mi várható a továbbiakban: egy képviselő azt mondta például, hogy „folyamatosan a házszabály határait feszegető magatartást tanúsítanak majd”. Ugyanakkor egy másik forrásunk úgy vélte:

nem lehet mindig tűzben égni, mert akkor egy idő után hiába lángolunk, már nem tűnik fel senkinek

. Szerinte egyébként az a legnagyobb kihívás az összes ellenzéki párt számára, hogy kitalálják, miképpen tudják folyamatosan fenntartani a figyelmet a parlamenti jelenlétük iránt úgy, hogy közben nem válik tevékenységük "ingyencirkusszá".

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
próbálkoznak hátha megüti a gutmann a viceházmestert ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Most komolyan: ilyenek a Parlamentbe valók?!
Nessy
@vacsi: Tanultak a "konstruktív ellenzéktől". Most már csak a délutánonkénti igehirdetést kellene nekik is bevezetni a Kossuth téren táborozó hívekhez. Egy a gond, a mai ellenzéknek már nem lenne lehetősége a Kossuth téri kempingezésre! Hiszen még hajnali háromkor is védett személy közlekedett a multkoriban a téren.
Csizmás Kond
...szerintem aki egyetlen percet is a parlamentben nem az ország sorsának a jobbá tételénem munkálkodásával tölt el az ki kell rúgni mint a macskát szarni.
...bohóckodjanak otthon és ne a más pénzén.
arcmás
Azt észrevettétek ellenzéki politikusok, ha ti akcióztok, az emberek is aktívabbak?
Nem kéne tovább várni a sült galambra, mert magától ez a probléma sosem oldódik meg, hanem példát kéne mutatni, hogy bizony ez a rendszer támadható, és támadni is kell, mert aljas, korrupt, és nemzetgyilkos.
Ne aludjatok, meg kényelmeskedjetek, hanem minden héten szállítsatok valamit !!!
lusta
@Csizmás Kond: Basszus, megszűnik a parlamenti kormányfrakció?
Csizmás Kond
@lusta: ...és akkor ???...ha így sem csinálnak semmit mi értelme fizetni érte...húzzanak a picsába, ne ott űzzék az eszüket.
verőce21
Mi mindent megtesznek ezek a magukat "ellenzéki politikusnak" tituláló szarháziak azért, hogy "csak dolgozni ne kelljen"!
tudode
És akkor mi van, ha LÁTVÁNYOS izével készülnek!
.
A bajsza + a tatár összevonja szemöldökét
.
olkt.hu/wp-content/uploads/2018/05/koverlaszlo.gif
.
Elvonja a LÉT a TÉTet, aztán minden megy tovább, míg a társadalom KI NEM HORDJA ezt a hordácsKÁT!
adrenalink
Olyan valamit csináljanak, hogy Bangónénak ne égjen megint a pofája a gyereke előtt, mint az MTV-ben történt fetrengése után...
papa.49
próbálkoznak hátha megüti a gutmann a viceházmestert ...
polar450
Helyes! Éjjel nappal zaklatni kell a mocskos rezsimet és parazitáit, addig se lopnak!
tudode
Ezeknél a VOLT FIATAL izéknél többet mond EGY NAPLEMENTE, mert annak van szépsége, de EZEKNEK a PÁVATÁNCUKAT képtelen überelni gátlástalanságban az egész világ, mert AHHOZ KELLETT "volna" gyermekszoba!
vacsi
@Nessy: Akkor inkább így írom: egyik garnitúra sem való Parlamentbe! Nem csak a mienkbe, egyikbe sem! Az ilyen viselkedéssel pont azt árulják el, hogy semmibe nézik az embereket. Igaz, én sem vagyok mindig elégedett a jelenlegi kormánnyal, de nincs kit a helyére tenni. Ezek közül egyik sem alkalmas! Éjjel meg az mászkál a téren, akinek nincs jobb dolga!
Nessy
@Shikari: De kár, hogy csak most jutott eszedbe? Anno a "konstruktív ellenzékünk" is megszívlelhette volna ezt a bölcs javaslatot.
Azért a "törvényhozónak" illenék legalább arra figyelni, hogy a saját törvényeit ne ő ne tartsa be elsőként.
justhpeter
@verőce21: Tán a kormánypártiak dolgoznak ? Ne röhögtess, ez már ízléstelen.
justhpeter
A legnagyobbat az szólna, ha be se mennének. A degenerált meg adagolhatná a sületlenségeit a saját híveinek. Komoly gond nem lehetne belőle, mert a futóbolond évekig nem járt be a parlamentbe mégis ment a fizetés.
papa.49
@justhpeter: A viceházmester rögtön megvonná tőlük !!!
kereső
@papa.49: Az jobb, ha az ász veszi el? Azért nagyobbat szólt volna, ha nincsenek a parlamentben. A szerbek meg tudják csinálni-egységesen, a magyar ellenzéki pártok nem.Tavaly április nyolc után kellett volna egységes fellépéssel távol maradni-orbán úgy is azt mondja, ellenzék nélkül is működik a parlament(és tényleg!!!-értek el valamit az elmúlt 9 évben?),
igy csak erősitik a látszatot. Ezután ,amennyiben lesz képviselői kódex,még a jelenlegi jogositványaik sem maradnak meg.A fideszeseknnek nem kell, az ellenzékieknek meg nem lesz!
Borsodi
A fidesznek mindegy ők egyedül szeretnek ,döntéseket hozni, uralkodni a nép felett,úgy viselkednek már mintha Istenek lennének.Remélem úgy is végzik akik ellenünk tettek.
www.youtube.com/watch?v=bWnJIupsV9Y
Donáld Tramp
Kacc, kacc... És nem veszik észre, hogy csak magukból csinálnak hülyét... Van választójuk aki ezek után komolyan veszi őket !? :D :P
Nessy
@Donáld Tramp: Miért? A fidesz milyen remekül profitált a parlamenti kivonulásokból. Sőt, tólük még a fizetést sem vonták el. na, ők már nem ilyen nagyvonalúak.
Nessy
@justhpeter: Nekem is ez jutott eszembe! Hiszen úgyis mindegy, hogy mit mondanának, mert nem hagyja szóhoz jutni őket Kövér.
Jó, a fidesz nem olyan nagyvonalú, mint velük volt anno az akkori kormány, Kövér azonnal letiltaná a fizetésüket.
Ne vállalják a biodíszlet szerepet. Hiszen a számítógép már magától is ki tudja írni: Igen szavazat 134 fő. Mint legutóbb is.
moareka
Majd hülyék lesznek elárulni! Mikor a frászba tudja meg a nép, hogy mire készül a regnáló tolvaj társaság?...soha, mert ha valaki elárulná, halálnak halálával halna meg...úgyhogy jobb is ha nem szól az ellenzék semmit erről...legfeljebb a "nagy fehér főnök" pribékjei "hallgatóznak"...
papa.49
@kereső: Tulajdonképp nincs jó megoldás, és ez a legnagyobb baj, és már megint kezdődik a régi nóta ,,ki kivel nem,, !!!
Desischado
Mindent bele, egy perc nyugta se legyen orbánéknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.