Az Indexnek adott interjút Ujhelyi István.

Ujhelyi István szerint Dobrevék lenyúlták a programjukat, és szeletelik az MSZP-t
Fotó: MTI/Marjai János

Az EP-választáson 6,68 százalékkal, az előzetes várakozásokat messze alulmúlva szereplő párt kampányfőnöke azt mondta

a szociális Európa nevű programjukat a DK zseniális húzással az első napon átvette, méghozzá Dobrev Klárával, aki egy erős, jól felépített jelölt volt.

Ujhelyi szerint copy-paste átvették az egész programot, ráültek a sztorira,

és a saját jelszavaikkal, valamint Klárival elvették tőlünk.

"Ám még mielőtt a DK túlzottan örülne: ebből az is látszik, hogy a szavazóink bármikor ingáznak a két párt között" – tette hozzá.

Úgy látja, amióta Gyurcsány Ferenc elhagyta az MSZP-t és saját pártot alakított, az volt az ígéret, hogy ezzel új szavazókat képes bevonzani az ellenzéki térbe. Csakhogy gyakorlatilag semmi más nem történik, mint az MSZP szavazóbázisának folyamatos szeletelése immár csaknem egy évtizede. 

Ujhelyiék egyelőre még nem ocsúdtak fel a választási kudarc után, szombatra ígérik az eredmény mélyebb elemzését.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egy párt, amely semmiből nem tanul. Nem tanult a 2010-es bukásból, nem tanult a fideSS ellenzéki nyolc évéből, nem tanult semmiből. Magukat politikusnak mondó emberkék, akik mellett a szimpatizánsai már azon gondolkodnak, hogy vissza kellene hívni Lendvai Ildikót és Kovács Laca bácsit, mert a fiataloknak ez nem megy. Pedig csak azt követik, amit a "nagy öregektől" láttak. Hogy töketlenül csinálják ? Közöttük senkit nem érdekel. Jöttek más pártokban fiatalabbak, mozgékonyabban, kevésbé lejárt szöveggel és úgy elmentek mellettetek, mintha ott sem lettetek volna. A "bevált" csapat meg csak ámul, bámul, de egy új nevet, egy új arcot, egy új szlogent nem tudott bevetni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Istenem, takarodjatok már a picsába. Vesztes siránkozás, ha ezt így kommunikáljátok, akkor a fideszes anyjukat eladó szemétségekkel hogyan szeretnétek megbírkozni. A másik, hogy most ki nem ugyanazzal jön az ellenzéki oldalon..Mi volt a nagy egyedi program, hogy EU-s ügyészséget vagy le a korrupcióval... Már réges régen a süllyesztőben a helyetek, néhány politikust leszámítva, akik úgy is két nappal később mennek az értelmes pártokhoz. Hozzáteszem a DK-ról ugyanez a véleményem, hogy ne legyek megosztó...:)
SystemError
Ja igen és aki eddig nem szavazott a DK-ra, mert Feri, de most igen mert Klári az is gondolkodjon el, hogy mennyire szánalmas ez az egész...:)
papa.49
Ujhelyi emelt fővel kell tudni veszíteni is ezt nem tudtad, vegyél példát a Jávorról !!!
Qqberci
Savanyú a szőlő... Jobban kellett volna kampányolni, munkálkodni...
SystemError
@Mirabilis: Akire csak akarsz és arra is kell! Nem is választói oldalról probléma ez.. Te alkalmaznál olyan értékesitőt a cégedbe, aki nagyon jó, de még a saját célközönségedet is megosztja? Nem túl okos vezetői döntés lenne, mégis sokan kedvelhetik joggal azt az illetőt...Én nem utálom ezeket a pártokat. Van egy racionalítás amiben élünk , sajnos ennek része a "brand" építés, kommunikáció
Lássukk be, hogy az MSZP ezzel szinte évtizedek óta elmaradásban van, nem ők fogják elvinni a jövő választóit...:)A DK ebben nem olyan rossz, de a Feri miatt ott az értékesitős példám..ha Feri, ha Klári egy ponton túl nincs tovább..:) Szóval visszatérve az elejére, fel kéne ismernie ezeknek a pártoknak, hogy lehetnek támogatottak, de ők soha nem fogják koordinálni az ellenzéket már, mint egységet. Ez inkább lesz a Momentum vagy valami új... Amíg ez így marad tagoltan, addig Viktor kottájából eszünk. Félreértettél, senkinek nem szeretném megmondani, hogy kire szavazzon, kivéve, hogy ne a fideszre...:) Én továbbra sem érzem, hogy az ellenzéknek van jól felfogott közös célja...Persze nem kéne egy Orbán mentes világban ez se, de ez van..
Sámannus
Sajnos Pistike a szavazók tudják, hogy ugyan az a párt vagytok, és látják, hogy ti hibáztatok többet. Legyél önkritikus, mert azzal segíthetsz magadon és a pártodon is.
terlasz
Hülyeség, a DK már 5 éve is kampányolt az Európai Egyesült Államok gondolatával csak nem ilyen erőteljesen.
A többi párt is (itthon és külföldön) programjába vette az ehhez hasonló teendőket.
Annyi a különbség, hogy Dorev jól csinálta. Kár vádaskodni!
terlasz
@SystemError: Nem hiszem, hogy Ferivel vagy Klárival lenne a baj, hanem az agymosott tömeggel. A Momentumot pedig a helyén kell kezelni, egyelőre nem szabad túl magasra emelni őket, mert még meglehetősen éretlenek.
SystemError
@terlasz: Egyetértek, viszont a Momemtumtól függetlenűl adottak a meglévő pártok korlátai a közös koordinációban és abban, hogy szélesebb közönséget tudnak megszólítani a rétegeiktől.. Őszintén olyan országban sem szeretnék élni, ahol Feri vagy a felesége a miniszterelnök. Megint csak nem azért mert velük van bajom, hanem hogy ez csak olaj a több évtizedes tűzre, közbeszédre, stb.. Inkább ne legyen se Orbán, se Gyurcsány, se MSZP az tenne az országnak a legjobbat..:)
kereső
Amennyire én emlékszem- nem volt olyan túl régen- DK nem a szociális programmal kampányolt első sorban, hanem az Egyesült Európai Államokkal-ez volt a központi elem.Ehhez kapcsolódott-az európai bér,az európai szociális háló,az európai eü ellátási minimum, az európai minimum nyugdij programja- jól felépitve,és egymáshoz kapcsolva mindezt.És DK hitelesen tudta közvetiteni ezt a programot-mint "európai álmot". Mi ezzel a baj Pista- ti még azt sem tettétek meg, hogy Jávor Benedek legyen a "kampányarcotok"- pedig igen sok ember az elmúlt években végzett EP munkája miatt szavazttal jutalmazta volna meg- nem volt fantázia kitalálni, hogy ti képviselitek a "zöld-klima!!!" európát.
Kár ezen rugózni- amúgy az mszp-t nem gyurcsány szalámizza, hanem ti magatok- valamit nagyon nem jól csináltok, ha tiz év gyurcsánynélküliség után csak ennyire fussa.Tiz év alatt eddig jutottatok vissza.És mondjuk ez nem vezet sehová- a saját hülyeség okán másokat hibáztatni. Elég már ebből Pista, ezt csináljátok 2006 óta, és közös nevezőtök a fidessel" gyurcsány a hibás".
lampa laz
Rohadt erőszakos, bomlasztó banda vagytok, az összefogást is állandóan ti barmoljátok szét a "legnagyobb" ellenzékiségetekre hivatkozva erőből akartok diktálni. Mára már senkik vagytok, egy-két túlmozgásost leszámítva, mert nem, h tőletek, hanem egymás szájából lopkodjátok a programokat. A szavazókat se megszólítani, se megmozdítani nem tudjátok. Az értelmesebb politikusaitokat is ti, sajátmagatok nyírtátok ki.
Szívódjatok fel a francba.
desir62
Pestám elbuktatok, nem másra kell mutogatni, hanem végre össze fogni.
Az öszin is ezt játsszátok akkor megint buktok. Mint az lmp.
justhpeter
Egy párt, amely semmiből nem tanul. Nem tanult a 2010-es bukásból, nem tanult a fideSS ellenzéki nyolc évéből, nem tanult semmiből. Magukat politikusnak mondó emberkék, akik mellett a szimpatizánsai már azon gondolkodnak, hogy vissza kellene hívni Lendvai Ildikót és Kovács Laca bácsit, mert a fiataloknak ez nem megy. Pedig csak azt követik, amit a "nagy öregektől" láttak. Hogy töketlenül csinálják ? Közöttük senkit nem érdekel. Jöttek más pártokban fiatalabbak, mozgékonyabban, kevésbé lejárt szöveggel és úgy elmentek mellettetek, mintha ott sem lettetek volna. A "bevált" csapat meg csak ámul, bámul, de egy új nevet, egy új arcot, egy új szlogent nem tudott bevetni.
ittott
@justhpeter: így igaz. némely vezetőjükre nézve kiráz a hideg.
nezelodo
A szocik a párt szeletelgetését elvégzik saját maguk, nem szorulnak külső segítségre. Még arra sem emlékeznek, hogy a DK-t saját belső hatalmi harcaival hozták létre, a Fletó megbuktatásakor. A lagymatag, alányalós politizálásukat az is bizonyítja, hogy az igazi harcos szocik már szó nélkül kiszálltak a pártból, a hiábavaló igyekezetük miatt, mert belülről gáncsolták el a legjobbakat. Azzal meg ne áltassák magukat, hogy a szavazók ingázni fognak a két párt között.
kereső
Nagyon lehervasztó volt múlt a héten az atv egyik beszélgetős műsorában- amikor Újhelyi Pista elkezdett "Klárikázni"-felért egy fidesses gyurcsánynéval, az Ő szájából.- arra buzditotta azokat a szavazókat, akik még nem döntöttek, hogy mszp-vagy dk?,szavazzanak az mszp-re, mert Jávor Benedeknek az EP-ben a helye, "Klárika meg már biztosan megy Brüsszelbe". Ezt sem kellett volna.Hiba volt. Mint ahogy abból sem tudtatok profitálni, hogy itt kampányolt nektek az Eu egyik csúcsjelöltje Timmermans- észre se lehetett venni.
relatív
Úgy tűnik, hogy a magyar politikai élet mérgezése egyes személyek túlzásba vitt egója ( nem a pártok ) miatt ennyire erőszakos.

Több személynek emiatt kellene kevesebb teret adni, és már IS kellemesebb közélet alakulhatnaki.

Mivel a regnáló ebben a kivagyiságban, küldetéstudatban szenved, többen ebben látják a kitűnés lehetőségét, de ki kell ábrándítani mindenkit, ez az út csak a lejtőn való haladás gyorsítására elég !

Aki ebbe az utcába kergeti magát az könnyen végzi ott, ahol nem a siker kecsegtet, kiközösített lesz !
Dr plágium
Inkább az ellenzék összefogására törekednétek, mint egymás hibáztatására.
Commenter
@papa.49: Na igen. Jávor Benedekért kár. Ő tényleg letett az asztalra elég sokat. Nagyon szerencsétlen kommunikáció ez a MSZP részéről szó szerint átvették a fidesz egykori szavait h. az ellenzék ellopná a programjukat ezért nem teszik közzé. Erre jobban kellett volna figyelni hogy mit is mond Újhelyi csalódottságában. Nem az ellenzéket kellene szapulnia! Kérdéses most már az MSZP_PB szövetség sorsa is, a PB részéről csak Szabó Tímea és Tordai Bence emelte fel igazán a hangját a választások előtt és után. Karácsony Gergelyt túlságosan lefoglalta a (fő) polgármester (jelöltség) és így is viselkedett a kampányban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.