A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket, ezért erkölcsi kötelesség, hogy a nyugdíjasok is részesülhessenek a magyar gazdaság jó teljesítményéből – mondta a Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán pénteken, a nyugdíjasok rezsiutalványáról szóló kormányrendeletről.

Kormányszóvivő: "Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar, erkölcsi kötelesség, hogy a nyugdíjasok is részesülhessenek belőle"
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A politikus hangsúlyozta: a második negyedéves adatok szerint

Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar. Ezért döntött úgy a kormány, hogy az Európai Unió miatt megszüntetett Erzsébet-utalványok helyett rezsiutalvánnyal támogatják az időseket.

Az összesen kilencezer forint értékű utalványok 2020 márciusáig használhatók fel; azokat a posta szeptember végéig kikézbesíti. Így minden nyugdíjas és nyugdíjszerű juttatásban – rehabilitációs járadékban, özvegyi nyugdíjban – részesülő érintett még a fűtési szezon előtt megkapja azokat – tette hozzá.

A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatásáról Hollik István elmondta, hogy a versenyszféra gyorsabban "szívja el" a munkaerőt, mint ahogy kormány számított rá, és az emiatt megmaradó forrásból finanszírozzák ezt.

Hollik István Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatójának filmügyi kormánybiztossá történő kinevezéséről azt mondta: Andy Vajna teljesítménye mérvadó a terület mindenkori kormánybiztosa számára.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Likaspista remélem a mennyezet nem szakadt rád erre a hazugságra NAGY KÁR !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Hogy az alaptörvény asztala alá ne essek...
papa.49
Likaspista remélem a mennyezet nem szakadt rád erre a hazugságra NAGY KÁR !!!
Sámannus
Tán még gyorsabb is lehetne, ha nem lopnátok gyorsabban.
Foxley
Nem ingyen kapják a nyugdijat se õk ezèrt megdolgoztak de ezeknek errõl honnan lenne fogalmuk.
nevemnick
,,Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar. Ezért döntött úgy a kormány, hogy az Európai Unió miatt megszüntetett Erzsébet-utalványok helyett rezsiutalvánnyal támogatják az időseket."
Ha belegondolok, hogy az elmúlt közel tíz évből hét évig mennyi kisnyugdíjas, rokkant és egyéb járulékos megélhetését hozta ,,helyzetbe" ez a korlátlanul felelőtlen, hazug, jelenleg ,,keresztény" társaság a nyugdíjak emelésének elvonásával, csak az jut az eszembe: retek egy banda.
nezelodo
Hát fiúk visszanyal az önfényezés fagyija. Merkel is utalt rá. Ahol így dübörög a gazdaság, nincs szükség a korábbihoz hasonló Eu-s támogatásra! Lehet hogy Orbán el is sápadt ennek hallatán? Vagy azt hitte, a fegyvervásárlásokkal kilóra megvette őket, és továbbra is lesz mit ellopni? Lehet, hogy talonba kell tenni a Nemzeti Vejkót, a Simonka féléket, a Mengyi Rolandokat stb
Qqberci
Ezért kell meglopni a nyugdíjasokat?...
csak úgy....
Komojan mondom ,hogy japán után magyarország vette át a mosolyországa címet!
Ezt nem a mélabús,kedvetlen,életúnt lakosságnak osztogatják,inkább a jól fizetett ,nevetséges politikusoknak,mint pld. ez a hollik...,csoda lenne ha a haja nem hullik a bölcsességtü...
Sámannus
Szarházy nem ti fizetitek, hanem a szolgáltatók akik a rezsi csökkentés jegyében tízezreket üldöztek el. Pofátlanul tudtok hazudozni, és ki bújtok minden felelősség alól.
Kurvára nagy populista átbaszásban van ismét részünk, eközben gátlástalanul szórjátok a pénzt stadionokra ,ganyéj hazudozók.
bencemacska
Hogy az a ...Nem folytatom, mert elpirul a monitor, olyan válogatott káromkodások jutnak eszembe.
csak úgy....
@bencemacska: a szellemet és a pupszit,midíg ki köll eriszteni a palackból ,különben egyszer úgy jársz nint a hollik és nem tudod,hogy mitöl hollik...
lusta
Ezt jobb helyeken úgy hívják, nyugdíjemelés.
Mellesleg a Bözsi utalványokat azért kellett megszüntetni, mert ugyi ahogy az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. fogalmazott, az adójogszabályok értelmében az Erzsébet-utalványok kedvezményes adózása megszűnik.
solidedge
Mivel Orbánék taccsra vágták a nyugdíjunk reálértékét nem kis pofátlanság a fenti kijelentés.
Szeparepa2
Ezek a végbél iszapban élősködő ordenáré gusztustalan pitiáner betanított orbáncsicska patkányok, mint ez az egysejtű is, az idők végezetéig képesek fapofával HAZUDNI, folyékonyan... és teszik is újra és újra, más sem tesznek... de már nem sokáig, mert névre szóló lámpavas várja őket is...
Gauntlet
Andy ? Ő csak kapta a lovettát. Jó példakép! Hihetetlen mázlija hogy olyan filmeket kapott fel, amik amúgy is jók lettek volna.
Peller Anikó
Dajszen a nyugdíjasok már részesednek belőletek. Mitakarn átok még. Ja tudom, jön még néhány erzsi is, iszen mindjárt voksolni kell. Nyugi nyuggerek, jön erzsi és Türrjön.
Sámannus
"erkölcsi kötelességből" kinyuvasztjátok a szolgáltatókat, gazember hazudozó csirkefogó. Nem ti fizettek, hanem mi fizetünk rá erre kupcihér bandára.
sokanvagyunk
Tényleg hülyének nézik a nyugdíjasokat... - tegnap bennem is megfogalmazódtak ezek a dolgok, ma cikk formájában olvasható:
propeller.hu/itthon/3449185-mese-rezsiutalvanyok-bevaltasarol-kisnyugdijasunk-szemuvegen-keresztul
Jozefina
Szar forint mellett rá lehet fogni, hogy fejlődik a gazdaság!!! Talán nem véletlen ez sem.
De a nyugdíjasok jobban örülnének, ha az egyszeri lekenyerezésüket beépítenék a nyugdíjukba!!!
man at work
veszpresszo.hu/titkoljak-mekkora-szegenyseg-magyarorszagon

MN (Magyar Narancs): Jókat kacarászik, ha meglátja Johnsont a tévében?

TG (Terry Gilliam): Letargiába dönt. Trump világa ugyanúgy, mint Boris Johnson és a Brexit világa, Salvini világa és az önök miniszterelnöke is, aki szintén egy szörnyeteg. A nevét most blokkolta az agyam (Orbán Viktor).
papa.49
Likaspista hagyd abba már meg is dölt amit ugattál, csak nézd a valuta arányokat, ezt a ,,SZÁRNYALÁST,, a nyugati világban ,,ZUHANÁSNAK,, hívják te meg itt jópofizol MAJOM !!!
papa.49
Most képzeljétek el akkor mi lenne ha nem mi lennénk ,,Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága,, ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ezen már röhögni se lehet, mert ekkora hazugság hallatán megmozdul a kapa, meg a kasza a fészerben !!!
Peller Anikó
Hivatalosan megkezdődött a kamupányidőszak..
Macskaszem
A német gazdaság, az fejlődik nálunk, meg az oligarchák híznak az uniós pénzekből, de az emberek nem igazán tapasztalják a fene nagy fejlődést. A nyugdíjasok meg leginkább az áremelkedést érzik te segglik.
sokanvagyunk
Csak remélni tudom, hogy a Fidesz-közeli nyugdíjasok az "erkölcsi támogatásukon" túl a (megvásárolni kívánt) szavazataikkal már nem befolyásolják az esedékes választást.
advocat
Ha pl.:a német gazdaság 0,1 %-ot fejlődik, mi akár a 10 %-os növekedéssel is sehol nem vagyunk.Persze ez csak példa. Legyünk csak 5 %.
advocat
Ne rezsőutalvánnyal támogasson! Fizessen a svájci index szerint, és ha annyira jók vagyunk, hol a 13 (14) havi nyugdíj. Mert megígérték, és néhányan emlékszük erre. Sajnos egyre kevesebbe, Mert Alzheimer mindig közbelép. Egyeseknél? A többségnél. Lásd a viktoriánusok szavazatait, Viktor az isten. És egy ember 1 szavazat. Ez a demokrácia. Máshol. Mert nálunk 5 kiló krumpli, már Viktor adta, hála neki!
Gauntlet
@man at work: gyülöletes ahogy a kollaboráns ellenzék hatalomban tartja a fideszt, elindulnak / legitimálnak minden egyes választást. Pedig tudják hogy esélyük sincs, így van felépítve. Haragszom rájuk! Elállják a Kijáratot! Baxxameg! :(((
Klubtag
Te nagyon bérdumáló. hülye hollik:
Szvsz: a magyar gazdasági eredmények (számszaki), négy dologtól olyanok amilyenek:
1. a német autóipar teljesítménye, nálunk mint rabszolgamunka és export...
2. az építőipar mocsok, hazug, túlárazott mérőszáma, ami persze felemészti a lakosság megtakarításait és a CSOK forrásokat is (5 év múlva jöhet a hiszti az eladósodás miatt)
3. az egyik főmaffiózó frusztrált, soha el nem ismert közgazdász imitátor tobzódása a jegybanki
feladatok torz értelmezése okán,
4. a KSH kormány-bérenc státusza.
sokanvagyunk
Ha valamit itt sikernek nevezhetnek a maguk részéről, az például az ezervalahány milliárd MÁP plusz kiemelkedő kamatozású kötvény várható hozamának elinflálása - már az első hónap után.
Klubtag
@sokanvagyunk: ...aki ennek bedőlt, az nem tett mást, mint "jogot" szerzett honfitársainak - a 3-5 év múlva esedékes visszafizetése okán való - lerablásához...akárcsak a rogán-féle kötvények esetében.
Klubtag
Egyébként meg nekünk nem kell a fidesz-kdnp csaló, rabló, hazug eredményeinek kétes hozamából való részesedés. A tisztességes és hiteles adatok alapján, a tisztességes /svájci indexálású) számításokon alapuló nyugdíjemelésre van szükségünk...majd akkor van miről érdemben társalogni.
sokanvagyunk
@Klubtag: Nem bedőlt, csak klubtag vagyok - jobb híján... :)
Sámannus
Egyetlen csókosnak százmilliót adtok, két és fél milliónak, összesen a negyedét. kapd be, és húzzatok el a picsába
Sámannus
@Sámannus: 105 milliárd a pécsi stadionra a 15 milliárd helyett. Má még én is összekavarodok. Ezek ezért hazudnak mint a vízfolyás mert szerényebb képességgel felfoghatatlan a csalások mértéke. Állítom csak el kell zavarni őket, megfordul mindenki szerencséje.
nezelodo
Azért vigyázni kellene a Viktor Háry Jánosainak, mert olvassák ezt a románok, meg a bolgárok, akikkel gazdasági és demokrácia versenyben állunk, és belehúznak úgy, hogy még a féklámpájukat sem látjuk amikor lassítanak, nehogy körelőnnyel nagyon lehagyjanak.
verőce21
@Sámannus: (20:11) "Újak, éhesebbek jönnek Fiam!"
Sámannus
@verőce21: Nehéz újról beszélni, csak a fidesz öregedett, ezeken átfut miden mint a kacsákon a fos, soha nem laknak jól kisecsém vágod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. September 24., 16:46
Nyakunkon a rossz idő