Nem logikus, hogy folyamatosan azt az embert kritizálják, akitől Európa biztonsága függ, és aki bármelyik pillanatban elindíthat több millió bevándorlót Európa felé – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár furcsának értékelte, hogy a magyar ellenzéki oldalon és Brüsszelben is verseny zajlik azzal kapcsolatban, hogy ki tudja Recep Tayyip Erdogan török elnököt jobban bírálni.

Menczer Tamás szerint nem logikus kritizálni azt az embert, akitől Európa biztonsága függ

Recep Tayyip Erdogan török elnök az Orbán Viktor miniszterelnökkel Budapesten, a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Menczer Tamás kiemelte: Magyarország érdeke, hogy a körülötte lévő világpolitikai szereplőkkel – Németországgal, Törökországgal, Oroszországgal – kiegyensúlyozott politikai és gazdasági kapcsolatokat tartson fel, a tágabb körben pedig az Egyesült Államok és Kína is ide tartozik. Ezzel az öt országgal nemcsak jó viszonyra kell törekednie Magyarországnak, hanem érdekeltté is kell tenni őket Magyarország sikerében – jegyezte meg.

A magyar gázimport száz százaléka Oroszországból érkezik, Törökország pedig 4 millió bevándorló tartózkodik, ez csak két alapvető ok arra, hogy jó és pragmatikus együttműködésünk legyen ezekkel az országokkal, de mivel Törökország a Déli Gázfolyosó fontos országa, így a gázbeszerzéssel kapcsolatos forrás- és útvonal-diverzifikációban is jelentős szerepe van – jegyzete meg az államtitkár.

Menczer Tamás hangsúlyozta: nem igaz, hogy Magyarország elfordult a kurdoktól, ennek épp az ellenkezője igaz, hiszen iraki Kurdisztánban jelenleg 162 magyar katona vesz részt az Iszlám Állam elleni harcban, 20 pesmerga katona gyógykezelése zajlott Magyarországon, és a magyar kormány 1,8 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket az iraki kurd területen.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Bejött valaha, hogy megmondják mit gondoljanak az emberek...? A tisztelet követelés sem jött még be senkinek, mert kiröhögés és kiközösítés lett belőle..:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
A bírálatot mint olyat, egész egyszerűen be kéne tiltani. Az a demokrácia és a jogállam ellensége.
Aki emberileg és fizikailag képes arra, hogy egy társadalomnak, egy országnak vagy akár egész kontinensnek ártson, azt ne kritizáljuk, nem ezt érdemli.
Kritizáljuk a gyengéket, elesetteket, kiszolgáltatottakat vagy bárki mást, az olyan demokratikus.
ügyész
Valóban sok hülye ember szolgálja a hülyébb Orbánt mint gondolnánk. Agyukra ment a migránsozás és a hazudozás már már kóros elme állapotot okozott.
lusta
1938-ban Münchenben egyesek úgy gondolták, ha felosztják Csehszlovákiát, akkor beküszünt a világbéke úgy ezer évre.
Csak semmi kritika. Istenkém, tévedtek.
Béla333
"Menczer Tamás hangsúlyozta: nem igaz, hogy Magyarország elfordult a kurdoktól, ennek épp az ellenkezője igaz,..."

Ezért támogatja Orbán és bandája a törökök invázióját a kurdok ellen!
Nooooooooooooooooormális?
luiz
Magyarra lefordítva, terrorizmus amit erdogán és a fidesz művel, se több se kevesebb
Sanding
Magyarország elég kicsi. Törökország viszont nagy hatalom. A diplomácia arról szól, hogy igyekezzünk mindenkivel, de főleg a nagyobbakkal normális kapcsolatot kialakítani. Ezt a diplomáciát gyakorolja most a magyar kormány. Teljesen biztos vagyok benne, hogy bárki lenne kormányon, ezt tenné!
Nyírfa
Kíváncsi lennék - vagyok - arra az 1.8 milliárd forintnyi, az iraki kurd területen végrehajtott fejlesztésre. Ki fejlesztett, mit, mikor, miből, kinek?
Beszédes a kép. A szigorú, életunt tanító - csak a pálca hiányzik a kezéből - és a tananyagról beszámoló diák kettőse.
Orbán metakommunikációja: magyarázok, magyarázkodom, félek, és függők tőled, fölöttem állsz.
Jozefina
Menczer Tamás gondolja, hogy egy embertől függ Európa biztonsága??!! Úgy gondolom ezzel nagyon sokan nem értenek egyet. Erdogán népirtást végez és közben zsarolja Európát, hogy minél több pénzt kapjon. És ha Menczer kicsit körül nézne a nagyvilágban, akkor észrevehetné, hogy EU-n kívül is sokan bírálják ezt a politikát. Kivéve keleti diktátor barátaikat!!!
kereső
Sokak, magyarok szerint meg az nem "logikus", amit Magyarország kormánya tesz. Nem logikus, hogy európaikként miért fordit hátat Európának, miért ajnározunk-és mármár szolgai módon hajbókol véreskezű háborús bűnösök előtt, teret ad ,hogy egy európai tagállamban hivatalos körülmények között megzsarolja azt a klubot, amelynek Magyarország a tagja- sőt még rá is erősit- megcáfolva 2016-os önmagát is. És mindeközben megfenyegeti azokat, akik ezzel a politikával nem értenek egyet-és tüntetnek egy háborús bűnös gyermek gyilkos ellen. Na menczer ezek a nem logikus dolgok. Magyarország nem egyenlő veletek, hál 'Istennek.
durbincs
@Aki Én: = @kula: magukat bányasalak megint ideette a fene ?
Nyírfa
Menczer Tamásnak üzenem, hintapolitikával csak a földre lehet esni. Ha ezt nem tudja, akkor alkalmatlan közéleti funkció betöltésére. Ha tudja, mégis képviseli, akkor egy hazug ember.
Egyik komment-társunk írta, nagyon szemléletesen, hogy Orbán hol Nyugatra, hol Keletre csúszik-mászik a valós és vélt vezérek kegyeiért. ( Az idézet nem szó szerinti, a lényeget emeltem ki.) Amúgy is gyomorforgató előadását még nevetségessé is teszi, hogy közben ősi, hősi történelmi,nagy nemzetről beszél - ezek lennénk mi, csak mellesleg kérdezem, mely nemzet, nép nem ősi, nem történelmi , de hagyjuk -, melynek nemzeti büszkeségét illik tiszteletben tartani. Mit illik? Követeljük.
No, azt még, aztán befogom a szám: miként akarja nem tűrni, hogy a magyarok a tiszteletre nem méltó vezetőket kritikával, olykor gúnyos felhangúakkal is, illessék?
durbincs
@Aki Én: = @kula: magukat bányasalak megint ideette a fene ? + @teikindterp: ?...
@Aki Én: mamár rettenet sokan bevizeltették ? nem ? sárgatócsba álva ?...
ne kopizzon már mert uncsi ? csavarjon már-ki valamit sajátból ?...
de azt nehogy nekikezdjen , itt hokizzni ? mert a marék szotyi eszére van ám az utalás ?
SystemError
Bejött valaha, hogy megmondják mit gondoljanak az emberek...? A tisztelet követelés sem jött még be senkinek, mert kiröhögés és kiközösítés lett belőle..:)
Eladott Ország
Változnak a dolgok. Néhány hete még az olaszok voltak Orbán Viktor legeslegjobb kispajtásai, Salvini pedig a leghősiesebb harci elvtársa, ma meg már ott tartunk, hogy ott rohadjon meg az összes olasz, ahol van. De főleg az olasz kormány, mert már odáig fajultak a kiterjedt elmebajunkban , pontosabban ott tart az egypártrendszer alakú maffia, hogy ellenség lett a tegnapi elvtárs. Holott ugye a tegnapi elvtárs csak elbukott, már nem tud beledumálni a dolgok menetébe. Aki bele tud dumálni, annak a szövege meg nem tetszik a keresztespolipnak, aztán vergődik nagyon. De annyira, hogy már kimondottan vicces. Ha Menczer rendes kereszténydemokrata márpedig nyilván az, mert a jelen diktatúrában az a boldogulásba vezető egyetlen ösvény, akkor merő hazaszeretetből és társadalmi felelősségvállalásból dolgozik, fizetést nem fogad el. Ha van gyereke, az is a társadalom üdvéért, nem azért, mert a párja és ő gyerekre vágytak. Azt pedig nem feltétlenül ennek a jóképességű fickónak (tényleg, tud ez teremfocizni?) kellene kihirdetnie, hogy mi a liberális álláspont.
Én – Menczerhez képest pláne – , ennek ellenére nem a nemzettől szeretnék szabadulni, hanem az olyan élősködő kis pondróktól, akik a mások verítékes munkájára építik a saját karrierjüket. Ők nem a hazáért tesznek, hanem magukért. A hazára magasról "tesznek", meg a lakóira is. Kirakatkeresztények, politikai prostituáltak. És azok is csak addig maradnak, ameddig politikai hasznuk származik belőle. Ha a sátánizmus lenne a "nyerő", holnaptól ők mindig is sátánisták lennének.
Nessy
Drága Menczer NERtárs! Nem ingyen csinálja Erdogan, amit csinál. Sok milliárd eurót kap érte az uniótól, aztán, ha fogytán a pénz, jön a zsarolás!
Legalább olyan jellemes, mint hű barátja!
CsipkeRózsa
@Sanding: Az EU elég nagy, mégis mindig ellene ténykedik Magyarország minielnöke.
Szeparepa2
Ezt mondták úgy 75 éve Dolfira is... aztán tudjuk mi lett a vége...
Sanding
@CsipkeRózsa: Sok vitája van az Eu val, az már biztos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok