Vitákkal teli időszakra számít a kormány az európai politikában, mert még mindig fennállnak az identitásválság okai, amelyeket az újra erősödő migráció hoz felszínre – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Továbbra is csak harcra készül a kormány az EU-n belül

Az államtitkár elmondta, azt szeretnék elérni, hogy Európa képes legyen megvédeni magát a migrációs válságban és megerősíteni a gazdaságát.

Jó lenne, ha az európai jobboldal is magáénak vallaná ezeket a célokat, és megújulna. Az Európai Néppártnak magának kell eldöntenie, hogy mit választ, és ettől függ, hogy a Fidesz merre megy tovább – tette hozzá.

Az európai gazdaság a lassulás jeleit mutatja, ami önmagában is vitákat vetít előre. "Bármit is hozzon a mostani év, állunk a viták elébe, de a magyar gazdaság ma már stabilabban áll a lábán: nagyobb a növekedés, alacsonyabb az adósság és nagyobb a magyar tulajdon aránya. Ez sokat számíthat majd a rázósabb időszakokban" – fogalmazott az államtitkár.

Dömötör Csaba szólt arról is, hogy a környezetvédelem közös ügy, amely a napi pártpolitikai csaták felett áll, s nem is lenne jó, ha azok "foglya" lenne. Hozzáfűzte, az utóbbi időszakban mintha az ellenzék megpróbálta volna kisajátítani a környezetvédelem ügyét. "Az a helyzet, hogy a kormány már évek óta a cselekvés útját járja: évtizedek óta nem látott fásítási program indult, a kormány több százezer lakás energia-korszerűsítéséhez nyújtott segítséget, és támogatást biztosított többek között elektromos autók beszerzéséhez is" – hangsúlyozta.

Hozzátette, rövidesen elkészül egy újabb kormányzati akcióterv is, amely tartalmazza, hogy 2022-től csak elektromos járműveket lehet beszerezni a városi tömegközlekedés területén, és felszámolnák az illegális hulladéklerakókat is.

Kiemelte, hogy Magyarország azon 21 ország közé tartozik, amely úgy növelte gazdaságát, hogy közben csökkent a szén-dioxid-kibocsátása. "Ezen az úton szeretnénk továbbmenni, többek között ez is szerepel a stratégiában" – fűzte hozzá, azzal együtt, a cél, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, később pedig szeretnék elérni a klímasemlegességet is, de ehhez még meg kell vívni egy nagy vitát.

A vita lényege, hogy ki állja végső soron a számlát: a magyar kormány szerint a legnagyobb szennyezőknek kellene, a baloldali vélekedés alapján viszont szétterítenék a terheket. Dömötör Csaba szerint ennek különböző megnyilvánulási formái vannak – mint például a dugódíj, vagy a szén-dioxid-adó –, de az biztos, hogy a családokkal fizettetnék meg a számlát.

"Mi más utat javaslunk, fizessenek inkább a szennyezők, Brüsszelnek pedig több forrást kellene előteremtenie" – hangsúlyozta a politikus, azzal együtt, nem szeretnék, ha a kohéziós források csökkennének, és azt sem, hogy a klímapolitikai döntések például az élelmiszerárak növekedésével járjanak.

Hozzátette, a kormány számításai szerint a teljes klímasemlegesség elérése 50 ezer milliárd forintba kerülne 2050-ig.

Az államtitkár kitért arra is, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján az egészségügyi fejlesztések kapcsán elhangzott kijelentések azt jelzik, hogy stratégiai ágazatról van szó, amit a kormány több irányból is megerősít. Lépéseket tesznek a kórházi adósságállomány felszámolására, folytatódik az egészségügyben a béremelési program és felújítják a kórházi váró- és kórtermeket.

Kiemelte azt is, 2010-hez képest 720 milliárddal költenek többet az egészségügyre, s szeretnék, ha ez érezhető lenne ott is, ahol az állampolgárok megfordulnak.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Dömötör, Dömötör,
Olyan vagy, mint hat ökör.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Hallo!!! Nem kéne a migrációval riogatni, ami évek óta csökkenő!!!
A fidesz-kdnp-nek pedig semmi helye az EU néppártban, ahol a többség a demokrácia és a jogállamiság híve!!! És ennek ellent mond következetesen a fidesz-kdnp és a lengyelek!!!??
Nessy
Édes jó fiam, Dömötör! Ha megadóztatjátok a Mátrai erőművet, vagy egyéb általatok "nagy szennyezőnek" mondott cégeit, mit gondolsz, ji fogja megfizetni ezt az adót? Megsúgom! A fogyasztók, azaz mi!
A gázfűtés immáron fele áron vett gázból, mennyivel lett olcsóbb???
volvós
Dőrmőgődömötör kislány !!! Sz.pásból naponta jelesre vizsgázol !!!
Csizmás Kond
Minden politikai tömörülés vitán alapul, és aki úgy hiszi, hogy csak ott bólogatni kell az nagyon együgyű.
ómió
Anarcholiburnyák "paradicsomban" mi másra számíthatna?
Eladott Ország
Képzelje el a látnoki képességekkel rendelkező Dömötör, amikor majd a magyar kormány alakul át, Pintér Sándor örökös és nyugalmazott belügyminiszerrel, mekkora mozgás lesz a börtönök felé! Lazítsunk egy kicsit, úgyis nemsokára jön, jön, jön a mindennapos éneklés.
“Sehallselát Dömötör / buta volt, mint hat ökör, / mert ez a Sehallselát / kerülte az iskolát.”
Most még úgy tűnik, minden bokorban terem egy Dömötör Csaba, egy bármire kapható balfasz, aki a beszari, férfinak alig nevezhető Orbán Viktor szennyesét kimossa. Mert a szabadságharcos arra is gyáva, hogy a nevét odaírja a saját ügyeit firtató, hivatalos kérdés alá, mert úgy gondolja, ezzel mindent meg lehet úszni, azt lehet mondani majd ha eljön az idő, hogy ő ott sem volt. Csak szólok, hogy ha majd borul a bili, az elsők között leszel, akiről leveszi a kezét a főnököd, akit beáldoznak, mint a legutolsó parasztot.
Béla333
Kormányozni, az ország sorsát jobbá tenni, élhető környezetet kialakítani nem tudnak, csak harcolni.
Persze ez is csak olyan látszat harc, mint a migránsok ellen (szóban), miközben sokezer embert meg pénzért, válogatás, szűrés nélkül beengednek.
Az egész csak piár kormányzás!
Eriksson
@Béla333: Istenem de szép álom volt a Szél kormány. Nemigaz? :)))
Béla333
@Eriksson: 11.34
Harcra fel, győzni kell!!! Gyerünk Fideszesek! Harcoljatok!!!
Eladott Ország
Soros, Brüsszel, migránsok! Megvédjük Magyarországot! Már biztosan készülnek az új nemzeti konzultációs ívek is, nem beszélve a plakátok ezreiről országszerte.
simmering73
Dömötör, Dömötör,
Olyan vagy, mint hat ökör.
Pálinkafőző Rézüst
Áz is máleg pali... :))) Elég sokan vagytok illenek elvtársak... Keresztény kultúra??? Hol, merre ...
advocat
Lépjünk ki, és akkor az unió le van szarva! Ilyen egyszerű. Ez lesz a hungszit! Csak akkor ugrik a lové!
ómió
@Eladott Ország:Ha valamit kórusban hazudtok valakire, az nálatok már "szentírás"? Bajban vagy az anarcholiburnyákkal? Liberális anarchista! Abból a fajtából, amelyik "deregulál", szabályt nem ismer! Sok van belőlük!
tudode
A pénz beszél, és őfélesége monoLÓGJÁT mantrázzák ma már az a korosztály, akik még hivatalsegédnek sem lennének megfelelőek egy normális államban
.
De ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGBAN asztmás!
kereső
"Kinevelődött egy olyan politikai élősködő réteg, amelyik eleve azt tűzte ki életcéljának, hogy a mindenféle felelősségvállalás nélkül, a törvények felett állva, mentelmi jogba takarózva, számonkérhetetlenül és lehetőleg zsíros üzletekkel körbedúcolva fogja leélni az életét. A mi nyakunkon, de az csak természetes. Nem volt sokkal jobb az előző garnitúra sem, de azért mégis. Volt valami minimális tisztelet a másik iránt, volt valami halványan emberi bennük."
Ilyenek ezek a dömötörök, nacsák, novákok, vargák,és az új álomtitkár...
Eladott Ország
@ómió: ma, 13:14; Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
Eladott Ország
@advocat: ma, 13:07; Ne adjál nekik tippet, mert a fidesz a HUXIT-ot akarja! Ők már összelopták magukat! Most a totális diktatúra kiépítésén munkálkodnak, aminek jelenleg az EU a legfőbb akadálya!
cikicakk55
" "Bármit is hozzon a mostani év, állunk a viták elébe, de a magyar gazdaság ma már stabilabban áll a lábán: nagyobb a növekedés, alacsonyabb az adósság és nagyobb a magyar tulajdon aránya" Azt a rohadt hazug anyádat! Ti,a FideSSes holdudvar álltok stabilan a lábatokon,mert lenyúljátok az EU által nyújtott pénzeket és még a Magyar adófizetők pénzét is. Nem a Magyar tulajdon aránya nagyobb,hanem a ti kormányotok tulajdona nagyobb és ez nem egyenlő a Magyar emberekkel. Magyarország cirka 9,5 millió emberből áll,nem abból a pár ezerből akik meggazdagodtak az utolsó 9 év alatt. 2010 óta lassan triplázódik a mélyszegénységben élől száma, a középosztály meg lassan eltűnik. Vagytok ti a milliárdosok,vagyunk mi a szegények és van egy vékony pár tízezres középosztály. Ennyire sok szegény és ilyen kilátástalanság még Kádár diktatúrájában sem volt.
Lepényleső
Küzdenek a demokrácia,az igazság ellen nehogy erény legyen az egyenes jellem?
Természetesen mindezt közpénzen,a köz ellen,kiváltképp szeméten?
ómió
@Eladott Ország:Törd már össze a bolsi lemezt! Már napok óta ugyanott forog!
ómió
@Eladott Ország: Egy jó bolsi, mint te - mondtam már - tartsa meg a Lenin idézeteit magának!
ómió
@Eladott Ország: Csinos kis ráhazudási kisérlet! Még Simicska se csinálná jobban! "Bolsiul" ennyire futja?
Eladott Ország
@ómió: Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök. Ők ketten amellett, hogy kommunista proli ivadékok. Valóban nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek.
www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t=13s
ómió
@Eladott Ország: Hazudd rájuk, nyomika! Zombitársaid biztos elhiszik!
ómió
@Eladott Ország: Annak hazudjátok? Csak nagyobb "baj" ne legyen!
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:59; A fidesz/kormány, politikai és morális válságot, nyomort, szégyent hoztak ránk!
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/01/82279123_1504678036362483_2232227501688487936_n.png
ómió
@Eladott Ország: Már megint a Lenin összest tallózva linkeled ide az aljas hazugságaitokat? Hányszor mondjam még: a saját "szellemi eledeleteket" tartsd meg magadnak!
Béla333
Harcoljatok-harcoljatok, ha az ország bele is döglik, akkor is!
ómió
@Eladott Ország: Hazudozva álmodik a bolsi fekabanda? Nemhiába csináljátok "reggel, éjjel meg este"!
ómió
@Eladott Ország: Ha ez igaz lenne (amit azért kétlek), akkor 2002-2010. között "sikeresen kivívtátok"! Tényleg "reggel, éjjel meg este"!
fahrenheit451
"Nyugi volt egy ideig a birodalomban, de sajnos nem tartott sokáig, megint jöttek azok a csúnya elvonási tünetek.
„Ellenséget nekem azonnal!” - verte az asztalt a Kedves Vezető. „Harcolni akarok, győzni bárki ellen!”
Lett is nagy sürgés-forgás az udvarban! Szaladt a szolganép, egyik lábuk itt, a másik meg kit érdekel!
Ki tud gyorsan kéz alól egy alig használt ellenséget?" :)

hirklikk.hu/kozelet/orban-harcai/359107/

"„A magyar kultúrát folyamatosan meggyalázzák és megalázzák. Ma már ott tartunk, hogy a legnagyobb magyar alapkönyvtár van veszélyben. Ha azt szétbombázzák, a magyar emlékezetet szüntetik meg vele” – fogalmazott Spiró György Kossuth-díjas író a Hírklikknek adott interjúja második részében. Azt is mondja, hogy mára állandósult a szegénység, és sikerült a Horthy-rendszernél is igazságtalanabbat alkotni." :(

hirklikk.hu/kozelet/spiro-gyorgy-az-emberek-frusztraltak-es-idegbetegek-2/359109/
Madácsi Pali
Te Dömi! Meddig tart ki a gazdád vagyona , ha majd Lölö hátszél nélkül pályázik? Egy-két konvektor beállitás nem fogjy helyrebillenteni a bevételi adatokat.
ómió
@Eladott Ország: Nem, bizony! Elég, ha a "bázist" veszed figyelembe. Tudod, ahogy a statisztika is teszi! A mocskotoktól itt sajnos nem lehet eltekinteni!
ómió
@Eladott Ország: Az agitprop irodalmadat olvasgasd magad!
ómió
@Eladott Ország: Mondanivaló-hiány? Már hazudozással se bírod?
kokopelli
@Eladott Ország: ..kivel vitatkozoll? ómió=shikari=...stb...(;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.