A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány miatt kezdje tömegesen tesztelni a lakosságot.

A DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a hivatalos adatok szerint jelenleg 85 igazolt koronavírus-fertőzött van az országban, hárman elhunytak, 116-an karanténban vannak, az illetékesek azonban mindössze 3007 darab tesztet végeztek el.

Komáromi Zoltán hangsúlyozta,

jelen pillanatban nincs másik olyan ország, ahol ilyen egyenletes és fokozatos ütemben növekedne az igazolt fertőzöttek száma.

A magyar növekedési görbe nem hasonlít egyetlen más ország fertőzési görbéjére sem, jóllehet, más országok annyi tesztet végeznek ebben a szakaszban naponta, amennyit a magyar kormány eddig összesen elvégezett – tette hozzá.

A politikus azt feltételezi, hogy a magyar kormány vagy nem akarja tudni, vagy nem akarja elmondani a fertőzöttek valós számát.

Kijelentette, hogy ha ez így van, akkor az a járvány elleni védekezést veszélyezteti, mert nem lehet tudni, hogy hányan betegedtek meg, hogy az egyes térségekben hány fertőzött van, ahogy azt sem, hogy mikor közeledünk a járvány végéhez. Aki ebben a helyzetben a homokba dugja a fejét az emberéleteket sodor veszélybe – fogalmazott.

Komáromi Zoltán

azt is kérte, hogy teszteljék a tüdőgyulladásban, vagy hasonló tünetekben már elhunytakat is.

A hozzátartozóknak tudniuk kell, ha szerettük koronavírusban halt meg, mert ők kontaktszemélyeknek számítanak, fertőzöttek lehetnek vagy maguk is fertőzhetnek – fogalmazott.

Rákérdeztek nála arra, hogy Ledia Lazeri, a WHO magyarországi irodavezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a szervezet álláspontja szerint jelenleg nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni, a teszteket csak a gyanús esetekben érdemes elvégezni, vagyis azoknál, akik tüneteket mutatnak vagy találkoztak koronavírusos fertőzöttel.

Azt felelte, hogy több százezer, vagy több millió embert szűrni valóban értelmetlen lenne, de az egyszerűen vállalhatatlan, hogy három hét alatt háromezer szűrést hajtottak végre.

Azoknál az embereknél azonban mindenképpen el kell elvégezni a tesztet, akik kapcsolatba kerülhettek fertőzöttekkel és maguk is megfertőződhettek, vagy olyan betegségük, például tüdőgyulladásuk van, amiről máshogy nem lehet eldönteni, hogy azt pontosan mi okozta – közölte.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
De van ilyen ország, Japán, de ők képesek a hatékony védekezésre, szemben azzal, ami itt van.
Nálunk most arra készülnek felkészíteni bennünket, hogy orvos nővér, beteg együtt megy a levesbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Fénylő Csillagunk jobban ért ehhez... ( ehhez is,,,,bocsánat )
36
Én a DK(és a többi ellenzéki párt) helyében inkább felszólítanám az általuk megszólított szimpatizánsaikat, főleg a fiatalokat, hogy NE BULIZZATOK! AZ ONLINE OKTATÁS, NEM NYÁRI SZÜNET, ÍGY NE BANDÁZZATOK AZ UTCÁN, MERT ÍGY, EGYRE TÖBBET JÁRHATTOK KÉSŐBB TEMETÉSRE!

Ha kijárási tilalom lenne, akkor meg azért csápolnának. Becsüljék meg a szabadságot! Ne a szabadosságot, a szabadságot!
36
@Foxley: Hogy számolnák ki. Az elnökük a prímszámokkal sem boldogult.
Sámannus
De van ilyen ország, Japán, de ők képesek a hatékony védekezésre, szemben azzal, ami itt van.
Nálunk most arra készülnek felkészíteni bennünket, hogy orvos nővér, beteg együtt megy a levesbe.
Pálinkás Pál
@36: én meg a fidesz helyében sürgősen lemondanék amíg nem késő,és szakemberek kezébe adnám a járvány elleni küzdelem irányítását mert ez nem az
Dr. Müller Cecília mb. országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője
Papp Károly rendőr altábornagy, a BM közbiztonsági főigazgatója, volt országos rendőrfőkapitány
Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány
Dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója
Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa
Lakatos Tibor r. ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, az ORFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetője
Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár
Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes
Orbán Viktor miniszterelnök
Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK)
Dr. Gondos Miklós főigazgató, Állami Egészségügyi Ellátó Központ
operatív törzsünk tagjai...by Wikipedia
Rockxy
olyanország sincs, ahol a dekások a legokosabbak.
tisztibanya ellenében.
Clavigo
@Mirabilis: Félreértettél !!! Én Orbánra gondoltam !!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: A felsoroltak nem szakemberek?
GeoCravker
Ha tesztelik, akkor nő a számuk. Aztán majd a vezér megmondja meddig nőhetnek..
endresy.blogspot.com/2020/03/covid-19-mennyi-lehet-az-annyi.html
csak úgy....
@Eriksson: te napközben a családi körben is ennyire butus? mikor nem tudnak már elviselni,akkor ide tólnak a propeller elé? te miben vagy szakember a talp és seggnyaláson kívül?
Clavigo
@Mirabilis: Elég " pongyolán " fogalmaztam...:):) de minden ok. :)
csak úgy....
@Pegero: ...mondja ezt egy fertözött,aki fideszes módon ,-még egy dk-s nál is nagyobbat tud mondani (unalmában) gratulálok !
hiányzik a buzibár meg a buzzancs szauna és keresed az okot- okozatot meg a hibást,miért nem kenyed te is a nyomorod a soros gyurkára?
csak úgy....
@Pegero: ezt a mondatot tedd a párnád alá,hogy mindíg a kezedügyében legyen,mielött kitátod a szád!
Nessy
Nos, azért az igazság a kettő közt van valahol! Mert azért amikor a biztosan fertőző beteget védőfelszerelés nélkül ellátó egészségügyi személyzetet sem tesztelték, amikor a fertőzéssel a Lászlóban fekvő diák osztálytársait sem tesztelték, akkor őszintén szólva nem éppen áldó imával emlegettem pártunkat és kormányunkat! Valóban egy általános egyszeri országos szűrésnek semmi értelme. De legalább a kontakt személyeket, vagy akinek legalább három tünete megvan, azt talán nem lenne hátrány tesztelni! Mert így viszont "biztosítva van" az egyre szélesebb körű fertőzés! És ha a csoportok helyenként majd "összeérnek", akkor jön a probléma!
Nessy
@Pegero: Tudod, aki 40 évet dolgozott kórházban, sok mindent tapasztalt, látott. De őszintén szólva ennyire védelem nélkül fertőzések, járványok idején nem voltak. Amikor az ötvenes évek végén volt a nagy influenza járvány, mint ifjú kedvesnővért körzeti orvosok mellé küldtek a rendelőből. Az akkori fertőtlenítő szerek, maszkok, kesztyűk rendelkezésre álltak. Nem kellett érte pitizni! Dolgoztam napi 12--14 órát, igaz akkoriban még 20 éves sem voltam. Most úgy érzem, hogy erőn felül teljesít az amúgy is leterhelt egészségügy, és nem vigyáz rájuk akinek kellene, aki ígér fűt, fát, lombvirágot! Ha ezért "aljas féreghez" vagyok hasonlatos, vállalom!
Nessy
@Pegero: Miután nem voltam a szivük csücske, nem volt megfelelő a pedigrém az orvosi egyetemhez sem, de később se,a fene sem sírja vissza! Megrögzött pártonkívűli voltam és maradtam.Én csak a tényeket írtam le. Akkor és ma!
SystemError
Ki fog derülni minden, mert most nem a média informál, hanem az emberek egymást.. Jobb és baloldali is félti az életét vagy szerettei életét... Látjuk amit látunk és most nem milliárdokról szólnak ezek a kis kommunikációs fordulatok, hanem emberéletekről.
SystemError
@Pegero: Nagyon rákapcsoltál ma Zümi és a vicceskedés abba maradt. Majd az emberek eldöntik mit gondolnak. Ehhez mostantól szokjatok hozzá. Igenis sok olyan kérdés van, amire nem adnak sem magyarázatot, sem indokot. Az emberek aggódnak magukért és a szeretteikért. Ha te ebben az állapotban ezt kormány féle gondolatrendőrséget nyomod, hogy ki mire gondoljon, akkor az szerinted így lesz. Ezt mondja a bölcsességed? Ne az elnyomásra készüljetek, hanem a válaszokra...mert kérdések lesznek.

Mi indokolja, hogy csak nálunk nem nyilvánosak a területi adatok. Nem kell orvosi diploma, hogy felismerjük azt a nyilvánvaló tényt, hogy ahol névtelenűl megismerhetnék, mint Európa összes többi országában, hogy hol jár a vírus ott nyilván fokozottabb elővigyázatosággal lennének az emberek és nyilván csökkenne a potenciális fertőzések száma..

Egy biztos, hogy erre valamit mondani kell. Mit gondolsz Semjén nagy misékre való felkérésre március 11-én. Szerinted az miként fokozta a vírus szempontjából legkiszolgáltatottabb célközönség helyi esélyeit??? Vagy mit gondolsz Kovács ebben az esetben flegma stílusáról teljesen mindegy ki kérdezi, csak mint közméltóság? Sok kérdés lesz, amire lehet hogy meglesznek az észszerű és indokolt válaszok, de kérdések lesznek!!!
Nessy
@Pegero: Nem szereti a szentelt vizet? Na, akkor meg van a távoltartás lehetősége! Apage Satanas! + szentelt víz. :-)))
Sámannus
@durbincs: Látom a trollocskákat nem zavarja, hogy nincs maszk az országban. Ilyen védekezés mellett még elmenekülni sem lehet, mert a szomszédoknál má KÖTELEZŐ LESZ A MASZK VISELÉSE, mire itt kettőt beszereznének, hogy legyen miben a félországnak misézni.
Persze mindenki mondja hogy nem véd meg csak kicsit biztonságosabb, mint a bájerzsóti hányadéka valagkereszttel.
Sámannus
@durbincs: Csak a fitymamocsok érzi magát biztonságban a fityma védelme alatt, amikor a bűr eltakarja mint a szkafander. Nagy túlélő
csak úgy....
@durbincs: muki,te kurvára egyedül érezheted magad! miért nem veszel magadnak egy fölfújható hölgyet vagy egy kecskét,felölem birkát...,talán az jobban is passzolna hozzád.
SystemError
@Pegero: Tudod úgye. hogy a katonai vagy emberjogi bíróságon ez nem visz majd messze?...:)
Yoda69
@durbincs: Farok!
Te mar csak tudod, hisz te magad is egy kocsog virus vagy.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Nem...egy járványügyi törzs, ami tele van pártkatona fakabátokkal, azt nem nevezném szakmailag helytállónak!!!
jesz
Szerbia "légmentesen" lezárta határait. Az országhatárain se be, se ki senkinek, még a szerb állampolgárok sem léphetnek be.(se ki)
Hogy ezt a valóságban hogy lehet megoldani, azt senki nem tudja. Mindenesetre a szerb elnök szerint csak így fékezhető a vírus terjedése.
csipetke
Valamelyik qrvaokos fideszes tegnap azt mondta,hogy van elég maszk,és teszt.A fiam kiemelt pesti kórházban műtős,pár napja elkezdett köhögni,és hőemelkedése volt. Kérdeztem,hogy csináltak-e nála tesztet,azt mondja,nem,mert nincs.Maradjon otthon,és majd lesz valami.Ide bírta viktor viktorovics zülleszteni az egészségügyet.Tudom,hogy ilyet még nem éltünk át,ekkora,és ilyen súlyos járvány még nem volt,de ha nem pusztították volna le ennyire az Eü-t,akkor nálunk nem lenne ilyen sz@r a helyzet.Az orvosoknak sincs megfelelő maszk,ami tényleg véd is,az az eldobható egyszerhasználatos maszk van,ami semmi ellen nem véd.Pedig ha az orvosok kidőlnek,itt döglünk meg sorban.A fidesz-tagokat,a pereputtyukat,és a rájuk szavazókat arra ítélném,hogy kizárólag az állami egészségügyet vehessék igénybe.A magánklinikákon,ahova ez a gané banda jár,biztos van teszt is,maszk is.Ez orbánia
ómió
Már a WHO-t is felülírják az efftársak? Lenin ezt "másképp rendeli"?
nezelodo
@ómió: Olvasd el még egyszer a WHO szakemberének nyilatkozatát, hátha leesik...
SystemError
@Pegero: Látom már disznósegg rendeleti kormányzást akar, mert már ő is fél a kérdésektöl... Nagyon félnek már...
Eriksson
@Pálinkás Pál: Nem neveznéd szakmailag helytállónak? Mit?
A felelősnek kinevezett emberek mögött országos munkacsoportok működnek. Feltételezed, hogy az mind pártkatona fakabát?
Pálinkás Pál
@Eriksson: akkor ugyan magyrázd már el miért kell egy ilyen törzsbe több rendőr...orbán tekes magánszimata...katona stb???és főleg minek kell bele orbán...a világ kultúrált felén,szakemberek dolgoznak az ilyen munkacsoportokba...nem senkiházi államtitkárok!!! csak ti az igazán bármihez értő embereket rég elűztétek és a helyüket feltöltöttétek bólogató majmokkal!!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Te mit tennél ebben a helyzetben?
Pálinkás Pál
@Eriksson: Először is nem idegesíteném a népet az operetthadsereg parádézó tagjaival az utcán...templom,meg operaház felújítás helyett mondjuk maszkokat rendelnék.../én tudom hogy szart sem ér/ de mivel ezt súlykoljátok,akkor legyen...hirtelen átcsoportosított 30 milliárdból,lehet nem csak 2 milliárdot adtam volna az egészségügynek...de sorolhatnám estig...ez az egész dolog már decemberben el lett bacva uniós szinten...akkor kellett volna a határzár...de ez már késő bánat...mindenesetre nem próbálnám a diktatúrát elősegítő törvénytervezetemet átnyomni a járvány kapcsán!!! mert amit ez a varga celeb felböfögött annak nem sok köze van a valós járványügyi helyzethez!!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Az unió ezermilliárdokról beszél. De vajon honnan veszi azt a temérdek pénzt? Nem blöff ez véletlenül?
A pénz nem oldja meg a problémát az emberek helyett.

Kitől rendelnél maszkot?
Pálinkás Pál
@Eriksson: ahonnan a csehek is amit lefoglalt a csúti...kínából...
Nessy
@Eriksson: Érdekes, a csehek tudtak a múlt napokban repülőt küldeni maszkokért! A mi "nem kormány gépünk" erre alkalmatlan?
Eriksson
@Pálinkás Pál: Inkább csinálni kéne. Nem? Biztosan vannak varrodák akik vállalnának.
Pálinkás Pál
@Eriksson: magán véleményem az hogy szart sem ér...de ha megnyugtatja a népet,akkor jobb mint a semmi...
Nessy
Egyébként nem azt javasolta Komáromi doktor, hogy az egész országot an block szűrjék, hanem ahogy növekszik a fertőzöttek száma, egyre több a kontakt személy, az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozókat nem lenne ördögtől való a karantén mellett szűrni is! Ha kell pár nap múlva megismételni! Nem hiszem, hogy egy ökör ára lenne a teszt költsége! Ha elsősorban rájuk is csak verbálisan "vigyáznak", akkor pár hét múlva már szabhatjuk! Ezzel a teszt tempóval, valóban büszkén lehet mondani, hogy alig van fertőző beteg! Az meg pláne titkos 100 évre, hogy hol kellene fokozottan vigyázni az embereknek!
Pálinkás Pál
@Eriksson: ebebn igen...én próbálok tárgyilagos maradni,ha megfigyeled,én mindkét oldalról elmondom ami nem tetszik...
Nessy
@Eriksson: Akkor törvénybe iktatni a vírusnak, hogy várja meg míg ideér!:-)))
SystemError
@Pegero: Nézd az, hogy elröhögcséltem veled az viszont részemről soha egy percig nem szólt arról, hogy lett volt egy-két olyan megnyílvánulásod, ami egyáltalán komolyan vehető, nem idétlenkedő stílusban tettél volna. Szeretnél komolyan beszélgetni? Akkor egyszer az életben, ha érvek vannak válaszolj érvekkel és ne ebben elmaszatolós, képküldözgetős idétlen baromba. Ezek az ócska politikus színházi jeleneteket, hogy kikéred magadnak, de aztán 35 képben csinálod ugyanazt már nagyon lejárt lemezek. Sajnálom, ha a nézeteink a humor útjában állnak. Elfogyott a liszt mi azt máris pánikolsz?
SystemError
@Pegero: Ez valami szakítós fellengzős műsor? :) Én bevállalom, hogy a politikai ellentéteimet félretéve vagy külön kezelve képletesen és valóságban is meg tudok inni egy unicumot vagy páleszt valakivel. Korlátolt pöcs is szabadon lehet mindenki persze! Azt ne kérd tőlem, hogy majd megmondod kinek mit írjak. Azt viszont igérhetem, hogy ugyanilyen "státusz" jellegű stílusban teszem, amibe most te is váltottál.
SystemError
@Pegero: Kezdeném is azzal, hogy jó látni, hogy már oda is ért a lölő bukója a segglyuk összeszorongatás, őv meghúzás terén. Bizony mindenhol megszorítások jönnek és bizony, aki nem teljesít meg haverkodik annak bizony kampó Talán most leginkább a nem tisztázott munkakörökkel és a szürke zónában dolgozókat sújtja leginkább ez a fajta stressz és kiszolgáltatottság, nem gondolod? :) Az állami megrendelésből élők is most erősen ki lehetnek téve ennek még ha kormánybarát médiákról is van szó. Szerinted? :)
Aki Én
Benke es Bencsik a fészbuk agyasai.
Már az magában szörnyű, hogy a cikk a valóságról szól. De, hogy vannak ilyen hihetetlenül buta, ártalmas, semmit meg nem értő elmebetegek...
Tényleg rendkívül szomorú és veszélyes. Viszont nagyon jók a nekik adott válaszok. Kár, hogy azokat sem értik.
jesz
@durbincs: Már megint mit szeretnél picinyem? Gyógyszert szeded? (bár felesleges)
ómió
@nezelodo: Látom, ti olvasás nélkül is "vágjátok"!
nezelodo
@durbincs: Tudod ők a fidesz szavazók, tapsolnak annak, hogy ekkora a káosz, semmi nincs abból amit Orbán nagy mellénnyel bejelentett, se a faék egyszerű maszkok, sem szervezettség. Az idős embereket mószeroljátok és a "szakembereitek" pedig fertőzötten állnak a műtőasztalhoz, máshol meg a beteg nincs szűrve, és a gyanútlan eü személyzet kerül veszélybe, mert egy vacak maszk, vagy fertőtlenítőszer is hiánycikk. Aztán karanténba kerülnek, kivonva a rendszerből. Biztosan olyan sokan vannak hogy ilyen szakszerűtlenség elviselésére is futja.
Apropó, megtaláltátok e már a csongrádi kisváros keresztény polgiját, hova tűnt a több fészekaljából való gyerekeivel?
jesz
@durbincs: nyuszifül! Szívesen belenéznék a fejedbe, mi is van benne kecskeszaron kíívül
nezelodo
@durbincs: Mély nyomod hagyott benned anyád kocsisoron való sarki fény szerepe. Ideje szembe nézned vele, és nem vetíteni...
ómió
@durbincs: Lenin efftárs biztos erre "teremtette"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.