Az ellenzéki párt szerint a kormánynak is rosszabb lesz amaitt, hogy nem átláthatóan védekeznek.

MSZP: A kormány hátráltatja a vírus elleni védekezést, és elveszíti az emberek bizalmát

Az MSZP szerint a teljes bizalomvesztés küszöbén áll az Orbán-kormány, mivel az emberek úgy érzik, hogy nem játszik tiszta lapokkal, hátráltatja a koronavírus-járvány megfékezését – mondta Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatón.

A szocialista politikus hangsúlyozta, csak folyamatos, gyors, hiteles és teljes körű kormányzati tájékoztatás mellett várható el, hogy a társadalom betartsa a veszélyhelyzet szabályait.

Hangsúlyozta, másfél hónapig lehetetlen volt megfelelő védőfelszereléshez, fertőtlenítőszerhez jutni Magyarországon, a kabinet pedig azért nem végeztet még mindig tömeges teszteléseket, hogy ne derüljön ki, valójában mennyien fertőzöttek a koronavírussal.

"Mindenki arról beszél, hogy pont a kórházak terjesztik a vírust", a fertőzés sok esetben a kórházakból, egészségügyi és szociális intézményekből terjed el – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó, aláhúzva: "ez az Orbán-kormány felelőssége".

Kiemelte, a védőfelszerelések ezerszámra állnak raktárban hetek óta, és azok nem jutnak el az egészségügy és szociális ágazatban dolgozókhoz.

Az MSZP képviselője kitért arra is: szakemberek szerint Magyarországon a koronavírus-járványnál többen halhatnak meg az alapvető egészségügyi ellátás hiánya miatt azt követően, hogy a kabinet elrendelte a kórházi ágyak 60 százalékának felszabadítását.

Bangóné Borbély Ildikó felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterét, hogy hétfőn az Országgyűlésben válaszolja meg a járvánnyal kapcsolatban feltett kérdéseiket.

Forrás: MTI/Blikk

Kép: Orbán Viktor/Facebook

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"
Emberi Jogok Európai Egyezménye

I. FEJEZET // JOGOK ÉS SZABADSÁGOK

2. CIKK // Élethez való jog

1. A törvény védi mindenkinek az élethez való jogát. Senkit nem lehet életétől szándékosan megfosztani, kivéve, ha ez halálbüntetést kiszabó bírói ítélet végrehajtása útján történik, amennyiben a törvény a bűncselekményre ezt a büntetést állapította meg.
"

www.echr.coe.int/Documents/Convention_HUN.pdf
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
"
Emberi Jogok Európai Egyezménye

I. FEJEZET // JOGOK ÉS SZABADSÁGOK

2. CIKK // Élethez való jog

1. A törvény védi mindenkinek az élethez való jogát. Senkit nem lehet életétől szándékosan megfosztani, kivéve, ha ez halálbüntetést kiszabó bírói ítélet végrehajtása útján történik, amennyiben a törvény a bűncselekményre ezt a büntetést állapította meg.
"

www.echr.coe.int/Documents/Convention_HUN.pdf
kokopelli
Érdekli ezt a "nyaknélküli" ME.-imitátort? Úgy elhízott,hogy már csak lapáttal lehetne őt pofonvágni!
Gyütt Mönt
Vajon miféle bizalomról beszél Bangóné?
cikicakk55
@Gyütt Mönt: nem tudom ti hogy vagytok vele,de nekem Orbánhoz és a Fideszhez soha nem volt bizalmam. nem mondanám,hogy a többi párt akik eddig voltak talpig becsületes úri emberek voltak,de az Orbán maffiához képest kiscserkészek voltak lopásban,korrupcióban,csalásban,hazudozásban,és főleg embertelenségben. Remélem ezt a hájpacnit is egy túlhajszolt Magyar orvos és nővér fogja ápolni? Hiába van neki egy egész emelet kibérelve Svájcban,most oda nem engednék be,mert annyira nem szeretik,hogy behordja a Tek-es fiúkkal a vírust.
Jozefina
Kedves Bangóné a patkányok már csak ilyenek!!! Kérdéseire se várjon méltó választ!!!?? Mellesleg Önnek van igaza!!!
Borsodi
A kormánynak ez a dolga.Akinek meg még volt bennük bizalma az így járt.
csipetke
Ez a kormány vagy elvetemülten szemét,vagy idióta.Esetleg mindkettő,a sorrend tetszés szerint változtatható.Az önkormányzatokat fojtogatják az elvonásokkal,de azok,miután védőfelszereléseket a saját szociális dolgozóiknak hiába kértek az államtól,nem kaptak.Néhány önkormányzat felkutatta a lehetőségeket,és védőfelszereléseket rendeltek,ami meg is érkezett a repülőtérre,de ezeket a katasztrófavédelem lefoglalta az egészségügy részére.Amit szíjjártó nap mint nap elmond,hogy miből hánymillió van,és mindennap mennyi érkezik,hova a francba rakják,ha még az önkormányzatok szociális dolgozói se kaphatnak?És orbán mire fel adományozza el a védőfelszereléseket,mintha a saját tulajdona lenne, amikor itthon is kéne?Milyen emberek ezek?!
verőce21
Ezek paraziták! A cél: a társadalmi frusztráció végsőkig való fokozása...
Lepényleső
Lehet hogy ez a cél? Hiszen a kormányfő vallotta nem ezekkel a szavakkal,hogy ő mindig mellébeszél?
surdilloFUJT
@Maria26: A svábhegyi beteg szamárcsődör tegyen magáévá,hamár ilyen elhanyagolt kiéhezett vagy!!!
surdilloFUJT
@Borsodi: EZ A DOLGA???EZ AZ ALJAS MENGELE MÓDSZER???AZ ANYÁD FOLYTOTT VOLNA MEG TE FIDESSCSICSKA!!!
laszlobihari
@kokopelli: nekem van két szívlapátom, remélem a mérete megfelel, az egyikkel ügykezelek a másik az aranytartalék ha az első eltörne, legalább lesz mivel folytatni!
kokopelli
@laszlobihari: Megboldogult apánk mondta (az elhízott "orbánfazonokra)",hogy csak szívlapáttal lehet őket po-
fáncsapni!Szegény 155 cm-es anyánk a négy 180cm felüli férfit mégis kordában tudta tartani!Lapát nélkül is! (;-))
Aki Én
@verőce21: igazad van! Tényleg ez a fidesz egyik célja.
SystemError
@verőce21: Szerintem is most igazad van.Ezt csinálja a fidesz és ezért az emberélet sem drága
vacsi
Az MSZP a szememben azóta hiteltelen, mióta a nevükből kivették az M-t - eredetileg MSZMP voltak.
ómió
Evidens! Azok a Böszme-féle kórházbezáró, "bizalomvisszaszerző" intézkedések kellenének! Efftársilag!
verőce21
Tipikus lipsi értelmezés!
Éppen ellenkezőleg áll a dolog. Növekedik minden országban a kormány iránti bizalom a vírusjárvánnyal összefüggésben. Bennük látják a népek a megoldást, a nehéz időkből való kilábalást. Így van ez nálunk is, nem másképpen! @SystemError: @Aki Én:
laszlobihari
@kokopelli: ebben igazad van! de! más dolog értelmes embereket "kordában" tartani mint agyamenteket! az agyamentekre a szívlapát mint opció, helyes!
SystemError
@verőce21: Te aztán rendesen két kézzel meg fogod az urad farkát nem mondom. :) KESMA majmok!:)
kokopelli
@laszlobihari: A Bécsi út másik végétől nyugatra,az "országvezetők" nem a valamikori haverokat,hanem az arra
megfelelő személyeket bízzák meg ilyen feladatokkal,és azokat nem is kell kordába tartani! Nem véletlen,hogy
a koalíciók összetétele ott minden "color-ban" elképzelhető,ill. már a (nazik kivételével) kipróbáltatott! A napi hír-
közlések sem az ő reszortjukhoz tartoznak,mert ugye minek is fizetik a többieket? ..".a zemberek pénzéből.." (;-))
Aki Én
@vacsi: orbán apja MSZMP párttitár volt, orbán es haverjai KISZ titkárok, vagyis ifjú kommunisták. Ők a hitelesek neked? Szép...
verőce21
@Aki Én: Hagyd már ezt a KISZ-titkárosdit, ifjú kommunistázást a fineszesekkel kapcsolatban, mert már régen kinőtték, most keresztény demokráciát építenek!
Csak te nem vagy képes fejlődni, kinőni a kereteidből, tipikus autista vagy, Feri!
verőce21
@SystemError: Te aztán retartdált fejlődésen mégy keresztül! Hagyd abba itt a blogolást, mert teljesen leépülsz, és még diliházba sem tudunk most betenni. :)
vacsi
@Aki Én: Nem tűnt még fel Neked, hogy akik a rendszerváltás óta bármelyik pártban is jeleskednek, azok a szocializmusban KISZ-titkárok, MSZMP-tagok, stb. voltak? De azt kifejezett sunyiságnak tartottam, amikor az MSZP azért változtatta így az elnevezését, hogy magához édesgesse szavazókörnek a régi kommunista-híveket. Sajnos, csak később esett le a garas... Ekkor jött a Fidesz, meg egyebek.
kokopelli
@vacsi: A keresztény-demokrácián már az öreg Németország is röhög! Már a név maga egy oximoron! A "Keresztény
Szociális Únió" Bajorországban még elmegy valahogy!...csak nem azért császkáltak Bajorországban anno az Orbánék,
hogy azt megnézzék?
Abban az időben F.J.Strauß forgott is a sírjában mint egy ventillátor!Talán azért is mondott le egy látogatást a Barbara Stamm,(Bajor Parlament főnökasszonya) anno fideszeseknek !Már akkor ismerték a multjukat a bejelentkezőknek?
vacsi
@kokopelli: Érdekes a politika; ha nem a mi bőrünkre menne, lehetne jókat röhögni! Őszintén szólva, én meg a németeken röhögök: jól megszívták a zsidók kiírtását (akik mellesleg senkit nem bántottak), most telibe kapták a muszlimokat...
Egyébként azon nincs mit csodálkozni, hogy minden mai politikus (esetleg, ha túl fiatal, a szülei), MSZMP-tag, KISZ-titkár volt - hiszen így tudott akkoriban érvényesülni. Mivel a jóléthez hozzászoktak, a rendszerváltás után is pártokat kerestek maguknak, csak most volt sok választási lehetőségük. Egyik-másik egyenesen egyikből kilépett, be a másikba - mintha a kocsmákat látogatná sorra.
kissé felnőttem
a gond csak az idővel van mióta már,1989- mást többet jobbat értelmesebbet vártam hát nem jőtt be.nem kell ide politikai beállitottság. a valóság a tények a lehetőségek:és akkor ma jőtt egy kérdés egy átlag házaspárnak ma hány gyermeke van Magyarországom? helyes válaszképpen 4 van megjelőlve lemaradtam valamiről? le rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok