A jövőben két órára csökkenhet a boltokban a kizárólag 65 év felettieknek fenntartott idősáv hossza, tudta meg a Magyar Nemzet.

Rövidülhet, és az egyik napon meg is szűnhet az idősek bolti idősávja
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A kormányközeli lap információi szerint a jövőben

két órára változhat a 65 év felettiek által a bolti vásárlásra kizárólagosan fordítható idő délelőttönként, ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet.

A piaci tapasztalatok szerint ugyanis a reggeli idősávban, nyitástól 9 óráig az elmúlt hetekben nagyon megnőtt az élelmiszerüzletek forgalma, és nem egy helyen sorállás alakul ki az arányos, biztonságosan elosztott bejutás érdekében.

A bolti forgalom a háromórás speciális szakaszban – amikor egyébként továbbra is jelentős lenne az értékesítés, főként a hét vége felé – látványosan csökken 12 óráig. Délben viszont ismét megindult fölfelé a látogatottság, amikor zárásig az aktív korúakat fogadják a bevásárlóhelyek.

Úgy tűnik, hogy a korlátozott időtartam miatt

túlságosan koncentrálttá váltak a 65 év alattiaknak elérhető időszakok a nap során, ezért a védekezéssel kapcsolatos stratégia mentén idomulhatnak az eddigi előírások az aktuális viszonyokhoz.

A korlátozások bevezetésekor elrendelt 9-12 óráig tartó idősáv kapcsán leginkább a szombati napon megszokott bevásárlások kényszerű változása miatt emeltek szót a vevők, ahogy a kereskedők is. A forgalmi adatok szerint a boltokban jellemzően az egyik legforgalmasabb nap a héten a szombat. A háromórás kieső idővel viszont az élelmiszerek értékesítése átalakult, miközben az internetes kiszállítások piaca túlterheltté vált.

(Magyar Nemzet)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Legegyszerűbb, ha az időseket nem engedik vásárolni. Hulljon a férgese!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
na, vének abba lehet felyezni a ló frálást!
óbazmeg kormányközeli az idősávodat, hát az idő az illúzijó!
má lassan a virusis!
vagyinkább gyorsan.
de megvárjuk.
human
@Mirabilis: A Kárász Robis történethez nem tudok objektíven hozzá szólni. Amióta megjelent az a fickó ott azóta idegesít az idiotizmusával.
cikicakk55
@Mirabilis: Szerintem is minden törvény,minden tiltás,ami az idősekre van kitalálva,azért van,hogy "hulljon a férgese" Mi nyugdíjasunk már nem hozunk hasznot az államnak,( csak 4 évente,mikor szavaznunk kell),ha még is szükség van ránk,akkor kiszúrják a szemünket egy kis alamizsnával. Mi a mai nyugdíjsok és a szüleink építették fel ezt az országot. Szüleink és mi építettük fel a rommá lőtt Magyarországot és tettük haszálhatóvá az iparát,mezőgazdaságát,kereskedelmét. A mi aktív munkáknk idején indultak be a panel programok,aminek sok száz ezer család köszönheti,hogy volt és van most is hol laknia. Az utolsó 30 évben kormányzó pártok mind csak vettek ki abbóll amit mi felépítettünk.Eladtak mindent,amiért mi és a szüleink keményen megdolgoztunk. Szerencsére a szüleim még megkapták munkájukért a megérdemelt idős kori nyugalmat,békét,anyagi biztonságot. Én már ezt nem értem meg. Én már teher vagyok az államnak. Mi a fenének hoznak hülye törvényeket ellenünk? Egyszerűen tegyék kötelezővé,hogy minden nyugdíjasnak kötelező a születésnapja után 1 nappal elhunyni. Akinek nem megy segítség nélkül,azt bízzák bayerre,Németh Szilárdra és a többi agresszív állatra,akik embernek tartják magukat. " Anyám! Én nem ilyen életet akartam"
kereső
A "megvédés" cimszó alatt kiskorúsitják a 65+ embereket, mint akiknek nincs belátási képességük. Komolyan agybaj a tiltás!
Napközben aki dolgozik, az úgysem ér rá vásárolni. Jó, legyen a szombat amikor nem vesz friss péksütit jó a pénteki, vagy a csütörtöki is. Meg nem kell friss zöldség sem a hétvégi főzéshez. Akkor kérem szépen tiltás alá vonni a kormányban, a parlamentben a 65+ éves kormánytagokat, képviselőket., meg a túlsúlyosokat, meg mindazokat akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek- mondjuk már elitták a májukat, vagy éppen hasilag elhizottak (tudjuk, hogy ez az egyik legegészségtelenebb elhizás- sok-sok szervi bajra utal).
Borsodi
@Mirabilis:Erre még rá lehet segíteni az érettségizőkkel,kb 90000 diák + pedagógusok.Ráadásul vissza állítják a tömeg közlekedést.Ez nem hiszem,hogy a járvány megelőzése.inkább egymás fertőzése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.