A fővárosra vonatkozó, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatok nyilvánosságra hozatalát kérte a kormánytól Karácsony Gergely főpolgármester.

Karácsony: itt valami nagyon nem stimmel
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Facebook-bejegyzésében azt írja, Orbán Viktorral egyetért abban, hogy a város újranyitása csak fokozatosan és óvatosan történhet. És ha a miniszterelnök zakóját rángatják a tudósok, akkor ezek szerint folyik tudományos elemzés.

Ezt remélve kértem tegnap, hogy a kormány küldje meg és/vagy hozza nyilvánosságra a Budapestre vonatkozó adatokat. Ezeket az adatokat eddig nem ismerhette senki a kormányon kívül. Pedig nagy szükség lenne rájuk. Mert, azt hiszem, itt valami nagyon nem stimmel

- fogalmazott Budapest főpolgármestere.

Azt írja, a kormány közlései szerint ugyanis az elmúlt két napban nagyságrendekkel több koronavírus-tesztet végeztek, mint bármikor korábban. A tisztifőorvos tájékoztatása szerint a járóbeteg-ellátás újraindítása miatt indult el a tömeges tesztelés. A regisztrált esetek száma azonban szinte egyáltalán nem nőtt. Merkely Béla professzort idézve Karácsony Gergely azt is hozzátette,  azért fontos a napokban beindult országos reprezentatív tesztelés, mert a betegségszám-megugrásokat eddig mindig az úgynevezett nozokomiális, vagyis intézeti megbetegedések okozták, ami nem ad pontos képet az ország járványügyi helyzetéről.

Karácsony Gergely az adatokból arra következtet, hogy a lakosság átfertőződöttsége alacsony szintű lehet.

Tudjuk azt is, hogy a kórházi ellátásban dolgozók átfertőződöttsége viszont brutálisan magas, hiszen az összes fertőzött 15 százalékát ők adják, legutóbb a tatabányai kórházból ismerhettünk meg meglehetősen drámai számokat

- tette hozzá. 

Karácsony szerint óriási felelőtlenség, hogy a kormányhivatal márciusban még megtiltotta és „felesleges költségnek” minősítette a kórházból áthelyezett betegek szűrését.

Arra is rámutat: a kormány megmagyarázhatatlanul nagy arányban küldte haza a kórházakból a betegeket. Hogy miért, arra érdemi válasz azóta sincs. Lehet, hogy ennek a lépésnek köze van a kórházi koronavírus-fertőzésekhez? Hiszen, ha a fertőzöttek 15 százaléka kórházi dolgozó, akkor jó esély van arra, hogy ennél is nagyobb azoknak a száma, akik betegként a kórházban kapták el a fertőzést. Azokban a kórházakban, amelyekben az elmúlt években több száz ember halt meg kórházi fertőzés miatt.

A kormány bizonyára tudja, hogy a megbetegedések mekkora része alakult ki a kórházakban. Remélem, ezt az adatot is megismerhetjük egyszer

- üzente a kormánynak Karácsony Gergely.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Karácsony téved, mert itt SEMMI nem stimmel !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsopiale
Nna hát jó reggelt, jó reggelt fiatalember... úgykábé 10 éve nem stimmel itt "valami"... észre tetszett végre venni..?
legott
Karácsony téved, mert itt SEMMI nem stimmel !!!
Pálinkás Pál
Nos...az adatokat sosem fogjuk megtudni...mert akkor kidrerülne hogy bőven elég lett volna a kórházakat,idősotthonokat szigorú karantén alá vonni...mint az emlékezetes H1N1 alatt... persze akkor nehezen lehetett volna beadni még a szektatagoknak is a rendeleti kormányzást...egy másik cikkre reagálva...nem kellett nagy jóstehetség...az igazi,nem politizáló tudósok megmondták ,a járvány kb 50 nap után meredeken visszaesik...és kb 70 nap után kimúl.../plusz úgy én is nostradamus lennék,ha az jelenhet meg a statikban amit én akarok/...ennyit orbán jóstehetségéről...ennek tükrében a fővárosi rendeletek fenntartása tiszta "büntetés"... és karácsony még mindig itt tart,ennek ellenére...
"Facebook-bejegyzésében azt írja, Orbán Viktorral egyetért abban, hogy a város újranyitása csak fokozatosan és óvatosan történhet."
RonaGyuri
Nem stimmel? Dehogy nem! A járvány alatt az orbáni lopás, hazudozás, mocskolódás zavartalanul folyik !! =))
a cenzor meg igazodik, ezt is törölte:
b1.blog.hu/2020/05/08/felelossegre_vonta_az_ellenzeki_alpolgarmester_a_fideszes_kepviselot_az_onkormanyzatok_kifosztasa_mi#more15671754
justhpeter
@RonaGyuri: Pont erre kellett a "133 bátor ember" felhatalmazása.
atekko
az orbáni koronaszámok (értsd mindenhogyan) nagyon nem stimmelnek. ez lett volna a korrekt cím.
Jozefina
Igaza ban Karácsonynak!!! Nem kapnak semmiféle hivatalos adatot, ugyanakkor vélhetőleg hamis és hazug számokkal rukkol elő napmintnap cecilía!!! Karácsonynak hivatalból is ott kellene lenni a törzsi szeánszokon. Ugyanakkor álságos módon Karácsonytól kérnek javaslatot Budapest újra indításával kapcsolatban!!! Pontos és hiteles információ nélkül ez egy lehetetlen kérés!!!
tudode
Ha sokáig tart ez a RENDKÍVÜLI JOGREND, nem marad egy gombostű sem a közvagyonból, mint pl.
.
--- Mészáros és Tiborcz köre viszi a Balaton legjobb telkeit
.
index.hu/gazdasag/2017/08/03/meszaros_tiborcz_balaton_kemping/

--- Rogánék vezetésével privatizálhatják az értékes balatoni ingatlanokat
.
index.hu/gazdasag/2020/05/07/bahart_feldarabolas_rogan_antal_mtu/
.
Miközben folyik a koronavírusos számháború: ki hunyt, ki nem, mi mennyi, az nem is annyi!
ómió
Tömeges tesztelés és mégsem nő jobban a fertőzöttek száma? Vajon mutatja-e valami jobban, hogy tök felesleges a tömeges tesztelés!?
SystemError
@ómió: Valójában, amit írtál nyilván annak a bizonyítéka, hogy megint hazudtok valamiben, mint akik az anyjukat adják el 100 forintért... Nyugi már mindegy, nem kell már a parádézás, a dolgok megtörténtek, az is elég volt, ami eddig volt... Az, hogy a kocka már el van vetve biztos. Ez igaz társadalmilag, politikailag és büntetőjogilag is...:) A kérdés csak az, hogy Lölő és Viktor valóban a kimenekitési tervet gyakorolják-e már a kis harci járművekkel a lopott birtokon..:) Akármi is az, beszédes...:)
Béla333
Úgy néz ki a fényképen, mint egy leeresztett lufi!
Nem gondolt arra, hogy ez a munka harc nélkül nem megy?
Harcolj Geri!!
ómió
@SystemError: Amit írtam, az annak a bizonyítéka, hogy - amikor nem az aljasságot, akkor - állandóan a kreténséget toljátok! Amúgy meg anno Keller efftársatok is állandóan így delirálhatott, még, mielőtt nulla ügyet tudott bíróságig vinni a "fideszes lopások" témakörben!
SystemError
@ómió: "kreténséget toljátok!" Ezt te írod Ondó??? :) Nézted már a saját profilodat?...:)
verőce21
Ennek az Karógeri alaknak van egy behozhatatlan előnye! Annyira hülye, és drótonrángatott bábu, hogy a lipsibolsik el sem akarják hinni. Nem hisznek saját maguknak sem.
ómió
@SystemError: Elég, ha a tiédet nézem, gyökér! Abból vegytisztán az jön le! Amúgy a gyökérkezelésen, gyökér, túl vagy már? Mert láthatóan nagyon rád férne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.