Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik – reagált a Fidesz pénteken ellenzéki és független önkormányzati vezetők sajtótájékoztatójára.

Fidesz: az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, aki mást mond, az hazudik
Fotó: fidesz.hu

Még a baloldal is elismeri, hogy a költségvetés alapján az önkormányzatok jövőre 118 milliárd forinttal több pénzt kapnak, mint idén, ezt mégis keveslik, és több pénzt követelnek maguknak – áll a Fidesz közleményében.

Azzal sem elégednek meg, hogy a kormány az önkormányzati beruházások támogatására külön programokat indít jövőre is, valamint jut forrás a településekhez uniós programokból is. Ezek összértéke megközelíti a 400 milliárd forintot. Arról nem is beszélve, hogy a gazdaság várhatóan 5 százalék körüli jövő évi növekedésével az önkormányzatok iparűzésiadó-bevétele is emelkedni fog, ami szintén az önkormányzatok mozgásterét növeli – tudatta a Fidesz.

Habár Karácsony Gergely folyamatosan panaszkodik, a valóság az, hogy 10 milliárd forinttal több marad Budapestnél jövőre. Ráadásul Budapestnek bőven van pénze, a főváros számláján 180 milliárd forintnyi, bármikor mozgósítható állampapír van

- áll a közleményben.

A járvány elleni védekezés költségeiből mindenkinek ki kell vennie a részét, együttműködésre van szükség, amelyet a jelek szerint a baloldal ismét bojkottálni szeretne. Hagyják abba a politikai cirkuszt, inkább lássanak hozzá a munkához! – szólított fel a Fidesz közleményében.

Pénteken Budapesten tartott közös sajtótájékoztatót Karácsony Gergely főpolgármester (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Csőzik László (LMP-Jobbik-DK-MSZP-CÉL-Momentum-Mindenki Magyarországa-Párbeszéd-Liberálisok), Érd polgármestere, Gémesi György, Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, valamint Tóth József (DK), Polgár polgármestere. Az önkormányzatokat sújtó költségvetési elvonások ellen tiltakoztak, egyben szorgalmazták a Magyar Önkormányzatok Szövetségének megerősítését.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Gusztustalan, hogy a hatalmuk érdekében mit tesznek meg ezzel az országgal. Az is gusztustalan, hogy ma egy fideszes politikus a diplomáját nettó agyatlan hazudozásra használja. Ezt soha nem értettem, hogy valaki tanul évekig, hogy egy szélhámos hazudozó patkány legyen vagyis fideszes. Persze a pénz minden kurva mozgatómotorja, de még a kurvákban is sokkal több erkölcs van, mint ezekben
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Gusztustalan, hogy a hatalmuk érdekében mit tesznek meg ezzel az országgal. Az is gusztustalan, hogy ma egy fideszes politikus a diplomáját nettó agyatlan hazudozásra használja. Ezt soha nem értettem, hogy valaki tanul évekig, hogy egy szélhámos hazudozó patkány legyen vagyis fideszes. Persze a pénz minden kurva mozgatómotorja, de még a kurvákban is sokkal több erkölcs van, mint ezekben
Málna
Annyit hazudik, ferdít mostanában az ellenzék, nem tudok már hinni nekik.
simmering73
A kép címe nyugodtan lehetne: A feláldozhatók.
Gauntlet
@Málna: remélem a kormánynak se hiszel !
Nessy
Attól függ, mely önkormányzatok kapnak, és melyek fizetik a "szolidaritási adót"! Ez a klasszikus "Fele sem igaz" műsor.
Málna
@Gauntlet: Nem mondom, szeretnek túlzásokba esni, de még nem csalódtam bennük. Nálam még mindig ők a nyerők.
Nessy
@Málna: Hát, pofonok és ízlések különbözőek.
kereső
Természetesen igaza van a kormánynak/fideSS-nek. Hiszen olyan biztos az a jövő évi 5% gazdasági növekedés, mint az , hogy én leszek az USA következő elnöke. Egy a 2019-es év tényszámaira alapozott költségvetés- amely teljesen figyelmen kivül hagyja az ez évi járvány gazdasági hatásait- megjegyzem vezető elemzők nem is mernek nagyon "tippelni" sem, hogy mi lesz ebben az évben- nagyon merész terv/ vagy nagyon nagy gazemberek. Amikor a német gazdaság az eddigi hatásokat figyelembe véve 6-7 % körüli gdp csökkenéssel számol bevallottan, mi itt álmodunk-és álmodozunk. Azt sem tudni, hogy az orbán által nagyon várt második hullám milyen mértékű lesz, és miként hat az európai gazdaságra. Kicsit visszább kellene venni az orcából, mert itt és most az szélhámos aki bizton mer állitani ilyen mérvű gazdasági növekedést, és erre alapozva -hazugságra- támadja az ellenzéket, és ámitja/félrevezeti az ország lakosságát.
Giovanni Alba
@kereső: Iparűzési adó növekedése, örömhír ez a Gödieknek. Vagy mégsem?
Rockxy
utólag maj kiderül.
addig nem.
de "már az isten pénze sem elég"
tudode
Na!
.
Buksikák! Így kellene papír nélkül kielemezni azt is, hogy több pénz jut-e az önkormányzatoknak, mint Varga-Dam Andrea, akitől még laikusok is tanulhatnak:
.
Varga-Dam Andrea
.
----- Kézi irányítással az ország?
.
www.facebook.com/drdamm/videos/294211658434771/
.
2020-as költségvetés módosítás salátatörvényről
--------------------------
.
Az óKOS hímnemüeknek nem volt kedvére egy hölgy, aki időnként fejükre olvasta a tévútjaikat!

.
Giovanni Alba
@Málna: Azt mondod, szeretnek túlzásokba esni (a kormány). Nos, amikor a németek a GDP csökkenésével számolnak, akkor rózsaszínű, tejszínhabos álomnak tűnik az, hogy nálunk ugyanekkor 5%-os növekedés lesz. Neked ez túlzás, nekem megalapozatlan költségvetés, politikai kalandorkodás, röviden : hazugság hazugság hátán, mindent a hatalom megőrzéséért. Amennyiben te nem csalódtál eddig a fijjugban, az csak azt jelenti, hogy megfelelnek az elvárásaidnak. Nagyon szomorú vagyok emiatt.
Málna
@Giovanni Alba: Ne legyél szomorú, ezek az én elvárásaim, nem a tieid.:-)
Egyébként miért ne lehetne az ideihez képest 5 százalékos gazdasági növekedés jövőre?
Giovanni Alba
@Málna: Azért vagyok szomorú, mert te ezt vártad a fijjugtól. Én, nagy naivan azt hittem, hogy a parlamentben a népet képviselő, felelősségteljes emberek ülnek, akik megalkotják a törvényeket. Ezeket a törvényeket kell a kormánynak végrehajtania, Jogsérelem esetén a bíróságokhoz lehet fordulni. Tehát törvényalkotás, végrehajtás és törvényességi felügyelet. Ezen a három pilléren áll a demokratikus állam. A mai Magyarországon minden egy párt (szekta) érdekei alá van rendelve. Azért vagyok szomorú, mert te ezt úgy nevezed : szeretnek túlzásokba esni. Folytatnám még, de -attól tartok- már unod.
Béla333
A maffiának mindent el lehet hinni, hiszen ők csak igazat szólnak...
Gazella
Miket röhögök a fityesz sorozatos hazugságain
Jozefina
Képtelenségeket vizionálnak!!!?? Hazudnak, lopnak, félreinformálnak!!??
Málna
@Giovanni Alba: Meg lettek választva, akkora többséggel, ami ennyit ért. És amíg az ő érdekeik nem keresztezik az enyémet, addig nekem semmi bajom velük.
yazo64
Klassz fénykép... kubatov prosztatacsocsóra készül?:)
Giovanni Alba
@Málna: Igen, volt választás, és a számok úgy alakultak, hogy a 49%-ból kétharmados parlamenti többség lett. Én ezt nem értem, nem helyeslem, tehát nem vagyok fideszes matematikus. Lehet, hogy a fijjug érdekei nem keresztezik a te érdekeidet, de az enyémeket és még sokakét igen. Nekem pl. semmi hasznom a stadioncunamiból, a külföldön élők támogatásából akkor, amikor itthon is bőven lenne tennivaló. Vagy te először a a szomszédban, az unokahúgodnál mosol, főzöl, takarítasz és csak utána otthon? Ó, persze, hiszen nem főzöl, rendelsz valamit. De hát egy hasonlat nem azonosság, a metafora nem analógia.
kereső
@Giovanni Alba: tegnap 17:42, Vagy nem. Amúgy igen érdekes dolog ez- mert, az iparűzési adó teljes leánykori neve: HIPA=Helyi iparűzési adó, amelyet az önkormányzatok vethetnek ki az önkormányzat közigazgatási területén letelepedett vállakozásokra. A vethetnek ki azt jelenti, hogy nem kötelező a kivetése. Na ezt erőszakolta meg a kormány az egyszemélyes rendeletével, amikor is a "különleges gazdasági övezetté nyilvánitással" egyrészt önkényesen és törvény elllenesen elvonja a helyi önkormányzat jogkörét , másrész egy olyan közigazgatási szereplőnek (megyei önkormányzat)adja át az adó beszedését, akinek erre semmiféle adó törvény nem adott felhatalmazást.Nincs ugyanis sem adókivetési, sem adóbeszedési joga ennek a közigazgatási egységnek. Faramuci azért is , mert az érintett megyei települések között lehetnek olyanok, amelyek elve nem vezették be az iparúzési adót,ill.ahol az adó mértéke nulla.
De most a kormányrendelet értelmében mégis részesülhetnek egy másik település által bevezetett adóbevételből- amelyről nem a HIPA_t bevezető és ezáltal a bevételt elosztó önkormányzat fog diszponálni, hogy mire és mennyit.
Érdekes egyébként, hogy ezzel párhuzamosan a kormány nem nyúlt a helyi adó törvényhez, nem teremtette meg a kormányrendelettel meghozott intézkedés, és a helyi adókról szóló tv. összhangját.Jogbiztonság nesze neked- vállalkozz hülye magyar.
ómió
Pedig még efftársilag is "csak" az idei meg a jövő évi erre szánt milliárdokat kéne összehasonlítani!
Nessy
Nominálisan lehet, hogy többet kap, de kéretik mellé tenni az újabb elvonásokat, és csak az egyenleget nézni! Természetes, hogy "támogatni" kell a fideszes önkormányzatokat, a renitens szavazók meg fizessenek, hogy legyen miből! Ez a valóság ma kis hazánkban!
Giovanni Alba
@kereső: Igen, valami ilyesmire gondoltam, csak nem tudtam volna ilyen szépen, szakmailag megfogalmazni. De azt nem tudom elhinni, hogy sok birka még csak bele sem gondol ebbe a jogilag jogtalan katyvaszba, és még tapsol is. Elnézést kell kérjek a juhoktól, van nekünk gyümölcsünk is meg félhalunk. :-)
evacica
Van ezeknek bőr a képükön hazug tolvaj banda Arra megy ki a játék,hogy azt bizonyítsák, hogy az ellenzék alkalmatlan a vezetésre! Ezért véreztetik ki az önkormányzatokat! Ki kell állnunk Karácsonyék mellett illetve a többi ellenzéki és független önkormányzatok mellett! Elég a lopásból és a sok hazugságból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.