Otthonteremtési programról és új családvédelmi akciótervről is beszélt kinevezés előtti meghallgatásán a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt Novák Katalin pénteken az Országgyűlés népjóléti bizottságában.

A területért eddig államtitkári rangban felelős politikus bejelentette:

minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készül, és az erről szóló javaslatot rövidesen a kormány elé terjeszti.

A cél az, hogy az új programmal még több embert tudjanak elérni – fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy

egy második családvédelmi akciótervre is készülnek, ennek részleteit később fogják ismertetni.

Közölte, hogy fideszes képviselőtársa, az agrártárcánál most is államtitkári posztot betöltő

Zsigó Róbert lesz a parlamenti államtitkára.

Képviselők kérdéseire válaszolva Novák Katalin azt mondta, miniszteri kinevezése nem fogja szűkíteni eddigi mozgásterüket, inkább abban bízik, hogy növelni fogja. Közölte, kollégáira számít, eddigi csapatával dolgozik tovább, és nem költöznek másik kormányzati épületbe. Azt hangoztatta, nem "szigetként" működnek majd, hanem "ezer szállal" kapcsolódnak a többi minisztériumhoz, intézményhez.

A változások között említette, hogy részt vehet majd a kormányüléseken, így "első körből" értesül a döntésekről. Kitért arra is, munkája során továbbra is számít a családszervezetek, az egyházak, a tudományos élet képviselőire.

Hangsúlyozta, a családok ügyét a kormány továbbra is kiemelten kezeli, és intézkedéseikkel továbbra is a családok bizalmát kívánják helyreállítani, és bátorítani őket a tervezett gyermekek vállalására. Úgy vélte, eddigi törekvéseik, intézkedéseik óvatos optimizmus mellett is pozitív trendeket indítottak el, azok már látszódnak a statisztikai adatokon.

Példaként említette, hogy 20 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv, a házasságkötések száma 43 éve nem volt ilyen magas, mint most, míg a válásoké 60 éves mélyponton van, továbbá az abortuszok száma is több mint 30 százalékkal csökkent.

Beszámolójában sorra vette az egyes családtámogatási formákat, ezek közül egyebek mellett kiemelte a családbarát adórendszer bevezetését, a nagyszülői gyedet, a gyed extrát, a diplomás gyedet, az otthonteremtési programot.

Lukács László György (Jobbik) gratulált Novák Katalin miniszteri kinevezéséhez, ugyanakkor azt mondta, szerinte inkább egy önálló családügyi minisztériumra lenne szükség. Közölte, a Jobbik mindig elismerte a kormány jó intézkedéseit, de rámutattak azokra a területekre is, ahol több bátorságra lett volna szükség.

A Jobbik is azt szeretné, hogy a magyar családoknak minél jobb legyen – mondta, hozzátéve: szerintük is demográfiai fordulatra lenne szükség, de tudják, hogy ez nagyon hosszú folyamat.

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt mondta, "pártokon felülemelkedve mindannyiunknak az az érdeke, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon".

Szerinte ugyanakkor az adatok azt mutatják, hogy még mindig csökken a születések száma.

Úgy vélte,

Novák Katalin optimistább, mint amit a számok mutatnak.

Azt mondta, nem látja, hogy az elmúlt tíz év kormányzása meghozta volna a várt eredményt. Megjegyezte ugyanakkor, Novák Katalin befektetett energiáját elismeri, de nem tartja hatékonynak az eddigi intézkedéseket.

Igazi problémának mondta, hogy nem születnek meg az első és a második gyerekek, továbbá az egyszülős családok anyagi helyzetét is rossznak tartja, sokan élnek közülük szegénységben.

Révész Máriusz (Fidesz) szerint az, hogy a házasságkötések száma a 2010-es 36 ezerről 2019-re 64 ezerre emelkedett, egy olyan, világviszonylatban is imponáló adat, amit bátrabban kellene hirdetnie a miniszterjelöltnek.

Úgy vélte, a növekvő házasságszám várhatóan jó hatással lesz az első gyerekek számának növekedésére is.

Tapolczai Gergely (Fidesz) fontos kormányzati üzenetnek mondta a tárca nélküli családügyi miniszterség létrehozását.

Javasolta továbbá, hogy a járvány idején fordítsanak külön figyelmet a fogyatékkal élő gyerekeket nevelő családokra, amelyeknek még nehezebb a helyzete. Novák Katalin azt közölte, hogy a képviselő javaslataira nyitott, azokat szívesen fogadja.

Nacsa Lőrinc (KDNP) szerint a 2010-es családbarát fordulat előtt minden idők legkárosabb családpolitikája volt Magyarországon, mert folyamatosan forrásokat vontak el a családoktól.

Szerinte abból a nehéz helyzetből indulva a kemény munka most már eredményekkel kecsegtet.

A bizottsági meghallgatás után kilenc képviselő támogatásával és három elutasításával támogatták Novák Katalin miniszteri kinevezését.

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke október elsejétől a családokért felelős tárca nélküli miniszter lesz; a kormányfő a döntést a családok életszínvonalának megvédésével indokolta.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Horizont: A kb.600 ezer forint plusz pénz havonta! Ezt anno burkolt béremelésnek becézték.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
újabb havi fél millával ez nem akkora kunszt!! =))
Málna
Már eddig is nagyszerű munkát végeztek a családtámogatás terén.
Nessy
@RonaGyuri: Még egy álomtitkár! Azt is elmeséli, hogy miből, kiknek, minek a terhére?
Málna
@Gazella: Magvas vélemény. Sokat kellett gondolkodnod rajta?
tudode
Őfélesége újított:
.

.
----- Novák Katalin: a tárca nélküli miniszteri kinevezés nem bürokratikus lépésovák
.
csalad.hu/tamogatasok/novak-katalin-a-tarca-nelkuli-miniszteri-kinevezes-nem-burokratikus-lepes
.
""""Novák Katalin örül annak, hogy tárca nélküli miniszteri kinevezés révén bővültek a hatáskörei, mert ez újabb bürokratikus lépések nélkül ad lehetőséget számára arra, hogy részt vehet a jelentős horderejű döntések meghozatalában családügyekben."""
.
Ezek szerint Kásler hatásköre csökkent, Nováké bővült, a CSOK-jával, amely van akinek halálos, van akinek négy utód után áldás, van akiknek kilakoltatás:
.
---- 1962. óta itt lakom, 83 évesen hova menjek?
24.hu/belfold/2020/08/17/normafa-kilakoltatas/
-------------------------------------
.
Lakásválságot CSOK-kal még a varázsLÓ sem lenne képeSS megoldani, csak úgy, hogy utilaput kötni ennek a garnitürának a futó csuKÁJÁRA!

.
Nessy
@Horizont: A kb.600 ezer forint plusz pénz havonta! Ezt anno burkolt béremelésnek becézték.
namihami
És megtette az előkészületeket az 5-6 év múlva ismét elkezdődő kilakoltatási hullám lebonyolítására. Amit a ""közeliek"" majd szaré-hugyé meg tudnak venni. Ezeknek pedig befejezik a negyedkész ócsai ""villaparkot"".
justhpeter
Novák Katalin is ugyanúgy hülyének néz bennünket, ahogy a többi kleptokrata-nemzeti-keresztény miniszter és államtitkár.
Pálinkás Pál
Nem készülsz TE semmire...legfeljebb elmondhatod amit a főnököd engedélyezett!!!
lusta
@Málna: Nagy ritkán egyet kell értenem Önnel.
Mondjuk Novák szatyor nem említette, de ebben az országban bárki nevesíteni is tudja ezeket a támogatott családokat.
Aki Én
@Málna: Nem, ezen a válaszon nem kell sokat gondolkodni.
Legalábbis IQ 30 felett
advocat
És ezt ki is kell fizetni. Miből? A minimálbérből? Ha van.
Pálinkás Pál
@Aki Én: No...azért ez málnánál nem olyan egyértelmű!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: Mármint, hogy nincs 30-as az IQ-ja? Szerintem annyi van, de aljas propagandista, ártalmas felforgató.
csak úgy....
éljen és virágozzon a novák katica jurtagyár !
Gazella
@Málna: te agyvalék!! A sok roma sok gyereket szül! De nem a szintiszta magyar nő! Bazd meg! Meg a gyereket fel is kell nevelni !!! Ami nem kevés anyagilag! De türelwm és szeretet is kell a gyereknek. Nem pedig csakis kujtorogni az sok állami ingyen pénz után!!!
Nessy
Csak nem kap mindegyik csemetéje karácsonyra lakást a fa alá???
Málna
@lusta: Gondolod, hogy tudod mindkét szomszédom nevét?
Málna
@Aki Én: 30 IQ felett valóban nem. De szegény Gazellának...
graycivil1
És megkérdeném kedves miniszterasszonytól, hogy az az otthon nagyobbra lesz teremtve még Szíjjártóénál is?
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
És mindezt efftársi devizahitel nélkül? Na, ne má'!
kereső
@ómió: A levelet Gyurcsány dr. Guba Ferenc közgazdász-politológusnak írta.

Kedves Ferenc!

Köszönöm javaslatát. Valóban a lakáshitelek kamattámogatása nagy terhet jelent a költségvetésnek, de nem tenne jót, ha a lakossági szektor devizában történő eladósodása megugrana.
Egyrészt a devizahitel felvétele lényegesen több kockázattal és extra költségekkel jár, ami az alacsony kamatokban nem tükröződik. A devizahitelnél számolni kell az adott devizakamat változásával, vagy az árfolyamkockázattal. Például a forint árfolyamának 10 forintos gyengülése 5-6%-kal növelné a törlesztőrészletet.
Amennyiben a hitelfelvevőnek forintban van szüksége a hitelösszegre, számolni kell a deviza vételi és eladási árfolyam közötti különbséggel is, ez kb. 3%, és ezen felül jelentkezhetnek egyéb költségek is, mint például a konverziós díj vagy hogy a devizahiteleknél a bankok magasabb kamatrést határoznak meg.
Ráadásul a támogatott forint hitelek deviza alapú hitellé történő átalakítása számos problémát és költséget okozna: átalakított szerződést közjegyzői okiratba foglalása , az új jelzáloglevelek fedezeti összhangja megbomlana. Másrészt azért sem célunk, hogy a devizában történő eladósodást segítsük, mert ez az ország működésének finanszírozását veszélyeztetné. A mindenkori kormánynak a pénzügypolitikában az egyensúly fenntartását kell elsődlegesen biztosítania. A forint árfolyamának szintjén a nemzetgazdaság egészét kell figyelembe venni, és e szerint a pénzügyi kormányzatnak a politikáját kialakítania.
(Budapest, 2005. 12.21.)

Üdvözlettel: Gyurcsány Ferenc
ómió
@kereső: Akkor a kérdés már csak az marad, hogy a D-209 bevezette devizahitelt Gyurcsány - ha így látta - miért nem szűntette meg, amikor megpuccsolta a Medgyessyt és miért hagyta, hogy ebbe belerokkanjon a lakosság, de még a gazdaság jó része is?! "Efftársi pragmatizmus"?
kereső
@ómió: Eltévedtél az erdőben. 2001-ben nem a D209-es volt kormányon, hanem orbán viktor. A jegybank elnöke meg 2007-ig Járai Zsigmond. Na innentől efftásozzál, meg böszmézzél
kereső
@ómió: A megpuccsolásról meg kérdezd horn gábort, meg az mszp-t.
ómió
@kereső: A saját erdőtévesztésedet ne háritsd már másra! A jogilag lehetővé tenni (uniós ukázra - "jogharmonizáció"), ráadásul még azt is csak azoknak, akik idegen valutában, devizában kapják a rendszeres jövedelmüket, és az általánosan bevezetni között - más nincs alapon - a különbség efftársilag már "végképp eltörölve"? Hát, hacsak úgy nem! Szóval innentől efftársazok, Böszmézek, pláne, hogy a jegybankelnök ebben nem rúgott labdába! Amúgy a Horn Gábor meg az MSZP, ők akkor "más csapat" voltak? Véletlen se ugyanaz, mint a Böszme? Jobb mosdatási "fogásod" nincs?
kereső
@ómió: Ne mesélj- az eus jogharmonizáció?? Na ne röhögtess. Igen a pénzek szabad áramlása is a rendszer része- DE!!! mert orbán már akkor sem értett a pénzügyekhez- csakis a saját magáéhoz- nem épitettek fékeket a rendszerbe jogszabályilag. pedig lehetett volna. Eddig jutottál a teljes gyurcsányozástól, meg böszmézéstől? nagy teljesitmény.Mindenki más a hibás, csak orbán a"tisztakezű, tiszta életű "nem Meg a végtörlesztéses buliról is más tehet. Na B+. Ehhez kell ám az ész.
ómió
@kereső: Az szerinted nem "fék" volt a rendszerben, hogy devizahitelt csak az vehet fel, aki devizában kap fizetést? Efftársilag ezt minek hívjátok? Lehazudandó nüansznak? Nem véletlen, hogy a D-209-es efftársatok első intézkedései között volt ennek eltörlése! Addig két kézen megszámolható volt a devizahiteles, utána meg - más nem lévén - általánossá lett kényszerítve! Bele is rokkantottátok a magyart! És még az ebből való kivakarás anomáliáin van kedved poénkodni? Tipikus bolsi allűr! Amúgy EU-s jogharmonizáció efftársilag nem is létezett, vagy csak te aludtad át? Netán simán lehazudnád?Hát, biztos úgy az efftársi! Másrészt pedig ez egy történet, ami tanulságlevonásra szolgál, ami a "kvalitásokat is osztja"! Tőlem függetlenül! Neked se ártana egy kis plusz ész az átlátásához!
kereső
@ómió: ?Mondom, hogy hülye vagy te . Ez nem fék. Az llett volna a fék, ha benne van a pénzügyi törvényekben, hogy NINCS!! deviza alapú hitel. Mert egy hitel vagy deviza-vagy forint. De az, hogy a bank törvényes kiskaput felhasználva, devizában vesz fel refinanszorizási hitelt, és azt kvázi deviza hitelként árulja a fogyasztóknnak, amikor a fogyasztó nem is lát devizát- na ez a nonszensz. És ebben nem csak orbán a sáros. Orbán és járai abban sáros, hogy az egekben volt a forint hitel kamata- ott tartották jó magasan, amikor ezt a gazdaság sem indokolta. Ezért fanyalodott a lakosság a jóval kedvezőbb kamatozású "deviza alapú" hitelre.
Más: tudsz róla, hogy az Eu-s csatlakozási szerződés több mint nyolcvan százalékát az első orbán kormány tárgyalta le, és végelgesitette a szöveget(1998-2002). Na ha tudsz róla, akkor nem értelek mi a kifogásod a jogharmonizációs törvények szövege ellen. Hiszen azok mind a csatlakozási szerződés szövegén alapulnak. A szociknak semmi érdemi nem maradt 2002 utánra, gyakorlatilag csak a lezárás. Arról, meg bizonyára tudsz, hogy egy-egy lezárt fejezetet nem lehetett újra megnyitni. Na innen szép az élet, és innen hiteltelen orbán minden szózata a eu-s csatlakozási szerződés miatti másra mutogatás.
De ha arról is regélnél valamit még nekünk, milyen hazugsággal engedéllyeztette orbán az EB-vel a tao sportra törénő felhasználását. Igazán hálás lennék érte.
kereső
@sgl: habonyrogán propaganda minisztérium.Sajnos az a helyzet, hogy még 2020-ban is orbán nevével minden hazugságot, minden xart el lehet hotetni sok-sok emberrel. Mindaddig amig a saját bőrén nem tapasztalja az ellenkezőt. Bár némelyeknél ez sem akadály, mert elhiszi, hogy minden rossznak a 11 éve nem kormányzó Gyurcsány az oka,mintha bármiféle befolyása is lenne a meghozott törvényekre, rendeletekre. Siralmas a szellemi állapot, amit még csak ront a magas szinten művelt goebbelsi propaganda, az ellenkező véleményen lévők taposása, a gyűlölet keltés ellenük.Ez az ország nem volt ilyen- itt működött a szolidaritás, a be -és elfogadás . Most meg?? Már az óvodás gyerek megosztást tanul, hall az óvodában.
Clavigo
@ómió: Te ,,öreg,,eszméletlen idióta vagy.
ómió
@kereső: Dereng még, idiótája, hogy azidőtájt folytak az Unióval a csatlakozási tárgyalásaink, amit a "nép" - elenyésző többséggel ugyan , de - megszavazott!? Ennek megfelelően folyt a jogszabályok összehangolása, a "jogharmonizáció"! Vagy efftársilag ez is a lehazudandók listáján van? Eszerint pedig az Unió - a "szent szabad piac" égisze alatt - ragaszkodott a devizaalapú hitel lehetőségének megadásához is. Lehetett választani: vagy csatlakozunk és megadjuk, vagy nem adjuk meg és kívül maradunk - akárhogy szavazott is a "nép"! Netán ezt is le kell hazudnotok? Tehát ez a "NINCS", ez nem volt járható! Ezért lett engedélyezve, de úgy, hogy csak azok számára, akik a jövedelmüket is devizában kapják! Ez volt a "fék" és ezek száma elenyésző volt. És esetükben nem volt "reszkír", mert árfolyamelszállás esetén az ő jövedelmük is elszállt, méghozzá kedvező irányban! Akkor nem volt még külföldi munkalehetőság, max. csak kishatárforgalomban. Na, ezt számolta fel a D-209-es efftársatok és tette lehetővé fűnek-fának a devizahitelt, mert eltörölte ezt a "féket" is. Ez - mivel "efftársi húzás" volt - nem probléma a tetüfajtátoknak, csak az uniós kényszerre történt igen korlátozott lehetővé tétel? Ez is mutatja, hogy milyen jellemző a tetü bolsi fajtátokra mindennek a másikra hazudása!
ómió
@Clavigo: Tükörbe nézve ezt láttad és kapcsiból rám is hazudtad? Mit mondhatnék:tuti "efftársi"!
szegfue
@ómió: Csak pontositalak: a "nép" 83,76 %-a (azaz 3176 fő)szavazott a belépésre, ami szerintem nem "elenyésző".
Aki Én
@ómió: ...érdekes, ilyenkor elenyésző többség. Efftársilag...
advocat
Csak egy gond van! Miből fizetik ki a lakást? Mert már 500.000.- ft egy négyzetméter, fővárosunkban.
kereső
@ómió: Hááááááááát!, ha valami dereng az nálad dereng. Én irtam, hogy ki folytatta le a csatlakozási tárgyalásokat és ennek következményeként kik voltak azok, akik a jogharmonizáció zömét kötelezettségszerűen elvégezték. Miről hablatyolsz már megint hülye gyerek? Miért nem orbánnál kopogtatsz a hülyeségeiddel? Ő volt a hunyó, most meg mint minden gazemberséget a xarát teriti szerte széjjel- és keni másra. Jó alany volt Gyurcsány, mert még csak egyszer sikerült pofán csapnia orbánt (2006-ban), amikor eddigi egyetlen ellenzékiként legyőzte. Rá is kellett kennetek mindent, amit 2010 óta megcsináltatok. Hogy átnyergeltél a "Böszméről" a D209-re- de hiába. Ez az egész devizás história, a végén az "emberek megvédésével"!!!- ami a végtörlesztést, a forintositást jelentette. Tényleg mire is költötte az mnb az ebből származó 460 milliárdot? Csak nem ebből gründolta az alapitványait- ahol is a közpénz elvesztette közpénz jellegét. Na már csak ezért megért nekik "Csillag szuper hotel egyéni szállása", műanyag lakattal. Véded itt azt,/azokat akik miatt emberek tizezreit lakoltattak már ki? Véded azokat, akik még ebből is hasznot húztak-mert az ő különbözetüket a kilakoltatottak fizették-és fizetik ki. Ami meg a csatlakozási szerződést illeti- orbánnak tulajdonképpeni baja, hogy nem őr irta alá/ mint magyarország örökös miniszterelnöke. Bántja a hiúságát és vérig sértődött, hogy egy gyámoltalannak látszó kiütötte a nyeregből. Bukott miniszterelnök lett a szó-szoros értelmében. Gyurcsány nem az. Ő lemondott. De orbán bukott!!!
ómió
@kereső: Úgy látom, nagy dózisban szeded az efftársi értelmezésgátlót, pedig lépésről-lépésre - ahogy egy dedós számára kell - mondtam el neked a történteket, láthatóan eredménytelenül! Akkor csak hablatyold a hazudozásaidat tovább - nyilván Lenin atyátok téged is arra "teremtett"!
ómió
@szegfue:A választók(!) adott százaléka! Ami azért, ugye, mégse a "nép"!
ómió
@Aki Én: Aki arra szavazott, az máskor is az volt, nem csak "ilyenkor"! Még nem efftársilag is!
Eladott Ország
A szapordásterrorista különítmény. A Ratkó nővérek…
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/117333716_3601570973227774_8583452151990833638_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=YQjCBX2SkTkAX9KTPjM&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=767786a5929993cd661c80d8a9465345&oe=5F80254A
Ez a nő olyan sötét, hogy a negró világít a szájában. És őrá bízták a családokat. Ennek a nőnek le kellene mondania sűrű bocsánatkérések után! Ennek a nőnek sem esze, sem szíve nincs. Szégyelni úgysem fogja magát, mert nincsenek érzései! Sajnos meglátszik, mennyire ostoba egyedekkel -bocsánat, majdnem embert írtam- veszi magát körbe Viktorka, nehogy az értelem megszólaljon a közelében, buta ráadásul elfelejt gondolkodni is.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104442107_953946288435487_2244045740869676601_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=fcmJVOLNt9UAX8uNy4t&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a3ed7dab5415004eb2d5af80d0272461&oe=5F84FBFF
Keresem azt a férfit akinek közreműködésével tizenkét gyereket szülhetek Orbán Viktor örömére.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53016223_2225427011043712_287355139126198272_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=-D9XPfug-aYAX8f2IOp&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=20bc2ad070782b4959ee6bca9c9e833b&oe=5F79D37F
ómió
@Eladott Ország: Megint a bolsi értelmezéshiány szindróma döntött le, vagy "csak" a fajgyökér egód lett a "nyerő"? 2001-ben, uniós ukázra ("jogharmonizáció" időszaka), a "szent szabadpiac oltárán" meg kellett adni a LEHETŐSÉGET (ez nem bevezetés volt!), hogy deviza alapú hitel is felvehető legyen! Ezért ezt a lehetőséget törvényileg mindazoknak megadták, akik devizában keresik a kenyerüket! Nem is volt utána devizahiteles, szinte senki! Aztán 2002-ben a győztes D-209-es efftársatok ezt úgy módosította, hogy devizahitelt bárki felvehet! (Ez - esetleg - nem zavar benneteket, efftársilag?) Na, ezzel döntöttétek nyomorba a társadalom nagy részét, fajtetü! Innét hazudozzál tovább! Az Athina Híradóra meg nem vagyok kíváncsi. Azt, fajgyökér, kereteztesd be magadnak és rakd a Lenin összes mellé!
kereső
@ómió: Fáj az igazság? Hát csak fájjon minél jobban. Fogsz te még orbánra és a fideSS-re köpködni.
szegfue
@ómió: 14:33 Pontosan tudom mi a különbség a "nép" és a tényleges választók között!
Csakhogy a "nép" válaszát Te sem tudhatod, hiszen az otthon maradottak nem szavaztak, igy nem mondhatod, hogy a "nép elenyésző többséggel" megszavazta.
ómió
@szegfue: Ó, igen! A "nép" válaszát csak ti tudhatjátok, pl., amikor a Fidesz 2/3-a kerül szóba! Amúgy meg a népszavazás érvényességéhez részvételi küszöböt szoktak megadni. Ma ez pl. 50%! Na, ha ilyet akkor is megadtak volna - és az nem a "tart a nullához" - akkor máig se vagyunk uniós tagok! Így aztán, aki oda beszavazott bennünket, az tényleg a "nép" igencsak kisebbségi része "többsége"!
ómió
@kereső: "Jó efftárs" módjára kinevezted a hazudozásodat "igazságnak"? Mert, ami esetedben fájhat, az a rólad sugárzó stupiditás! És jó bolSSi létedre még álmodozol is!
kereső
@ómió: Veréb módjára sakkozol te is. Felrúgod a bábut,oda xarx a tábla közepébe, azután meg rikoltozol, hogy győztél.
szegfue
@ómió: 9:19 Én ezt nem állitottam! Sőt nem is néztem az otthon maradottakat! Abban azért megállapodhatnánk, hogy a szavazásra jogosult lakossághoz képest (8312 e fő) az EU belépésre 3176 e fő szavazott, ami 38,21 % és ez igy sem "elenyésző" kisebbség. Ha az országgyülési képviselő szavazást nézem u.igy, akkor a 3883 fő Fideszre szavazó a 46,72 %, ami szintén nem az "elenyésző" kisebbség, de nem is a 2/3!!! Az meg csak fikció Részedről: mi lett volna ha... nem tudod tényekkel alátámasztani.
ómió
@kereső: Most meg a saját "taktikádat" hazudnád rám, miközben annak megértésére is képtelen vagy, hogy a 2001-es lehetővé tétel csak azoknak szólt, akikben a dev.hitel nem tehet kárt, mert devizában keresnek!? Ez "efftársilag abcúg" és totál érthetetlen, az viszont "üdvözlendő", hogy a D-209-es efftársatok mindenkinek csak ezt tette elérhetővé! Ugye? "Efftársilag"! Na, gyökérfi, te innét "rikoltozol, hogy győztél"!
ómió
@szegfue: Szerintem abban állapodhatunk meg, hogy minden szavazásnak, választásnak van egy szubjektív szabályozása is, amit, ha az egyikre elfogadunk, akkor ne kérdőjelezzük meg a másiknál se! És - tapasztalatain szerint - ez az, ami nálatok, az "ellenzéki táborban" nem működik. Mert, ugye, ha "érvénytelen" a Fidesz 2/3, akkor ugyanúgy "érvénytelen" maga az uniós tagságunk is!
csak úgy....
@Shikari: szegény tibim! akkor te nem kapsz semmit?
eriggy dógozni!
ómió
@Eladott Ország: Na! "Frissítettétek" az Athina Szonátát? De legalább kommunista szombaton?
szegfue
@ómió: 9:13 Első mondatoddal egyetértek! Tulajdonképpen ennek "szellemében" számoltam ki a parlamenti szavazást és az EU szavazást is. Ugyanazzal a módszerrel, tehát szerintem igy összehasonlitható. Egy szóval sem mondtam, hogy a 2/3 érvénytelen! Pusztán azt a tényt irtam le, hogy ha az EU-s szavazás "csekély" fölénnyel dőlt el, akkor a parlamenti szavazás is. De most megint "átváltottál", igaz, hogy most nem fikcióra, hanem az ellenzék általánositására. További szép napot!
vitriol
novák "otthonteremtési programja" biztosan nagy sikert fog aratni, mert kilakoltatásokkal indult!
Máris lehet neki gratulálni!
kereső
@ómió: Miért irsz te ilyen magyartalanul? Ráhazudni??...etc.Amit ortál egyébkánt, egyszer már cáfoltam, ne menj vissza a kaptafához.
ómió
@szegfue:Egyetértésed esetén el kell fogadnunk az adott státuszt unióilag és kormányilag is. "Átváltanom" az ellenzék általánosítására meg nem kellett! Általánosítja az önmagát! Már, ha a kisbolsi meg a kisnyilas koalíciója elég "általánosítás"! Szép napot!
ómió
@kereső: Tartalmi mondanivaló hiányában, vagy elkerülésére szoktál "átmenni" lingvisztikába?
kereső
@ómió: Nem, csak tudod "báncsa" ! a fülemet.
ómió
@kereső: A lényeg, hogy a felidézett egykori bolsi valóság "sose báncsa"! Igaz?
kereső
@ómió: Hogy jön ez ide? A te magyartalan szövegedről beszéltem. Na de ha te egykori bolsi vagy , akkor bocsi. Nem szóltam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.