Drámai hangvételű beszámolóban ecsetelte szerdán Karácsony Gergely az “életéért küzdő”, természetesen anyagilag ellehetetlenült, csóró főváros költségvetési nehézségeit a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács ülésén. A főpolgármester beszámolójában többször is azt sugallta, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett szolidaritási hozzájárulás csak Budapestet érinti, és ennek is köszönhető a közel 70 milliárdos költségvetési hiátus, ugyanakkor bejelentette, hogy fontolgatják egyes szektorokban az adóemelést. A főváros egy fél százalékos, úgynevezett újraindítási adó bevezetésén gondolkozik, amelyet az ötmilliárd forintnál nagyobb iparűzési adóalappal rendelkező vállalkozásoknak kellene fizetniük, amíg Budapest ki nem jut a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból – jelentette be a főpolgármester szerdán, a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács ülésén. A háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak...

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
@durbincs: Mi van buzeráns, megint azt képzelted, hogy szóba álltam veled? Tiszta krumplikirály lettél, te pszichopata...
relatív
Adóemelést a regnáló magyar kormány rendelt el, mégpedig olyan visszatetsző módon, hogy az önkormányzatok felé tette ezt annak ellenére, hogy azok kötelező támogatási kötelezettségét az állampolgárok felé megemelte !

Mindennek ellenére az önkormányzatok gazdasági megbillentésének semmiféle gyakorlatát sem engedélyezi.

Állam az államban viselkedik mintha két oldala lenne az állampolgároknak, az egyik ( kisebbség ) uralkodik a másik ( többség ) felett, a kapitalista termelési mód gyakorlatával !
kulabombaafityiszre
@durbincs: A bede takarítsa ki a mini cerkájával a vastagbeledet.Hulye kocsog ahogy a nagy pákó mondta.
csak úgy....
@durbincs: te fizeted a gyerektartást a kis muki után?
kereső
Adót emelt a kormány. A jelenlegi "hozzájárulás" 4,5 x-sét kell fizetnie a lakossági vizszolgáltatást biztositó cégeknek.
solidedge
Próbálja pótolni amit a kormány lenyúlt a fővárostól. Teljesen normális.
Eladott Ország
Közben újabb kommunikációs színjátékot találtak ki. Úgy tesznek, mintha rájöttek volna, hogy a kis- és középvállalkozásokat, amelyek a legtöbb kéményen dolgozó kisembert foglalkoztatják, sikerült az út szélén hagyni, úgyhogy Parragh Csempés László kereskedelmi és iparkamara elnök javaslatára most jól megmentik őket. Ameddig lesz vakcina és fény az alagút végén. Elbábozták a népeknek, hogy miként az egészségügyi intézkedésekről a járványügyi szakemberek döntenek, a gazdasági intézkedéseket úgy hozzák, hogy a nagyságos mindenhez is értő kikéri a gazdasági szakemberek javaslatait. Úgyhogy a bukott csempés javasolt: a társasági nyereségadó felére (5 százalékra) csökkentését és az iparűzési adó egy évre szóló felfüggesztését (!!!) Nem kell ahhoz hosszú ideje alkalmatlannak nevezett főpolgármesternek lenni, hogy világos legyen, mi következik ebből. Szóval ez Orbán újabb nagyszerű gazdaságmegmentési terve: az eddig is két kézzel és lábbal szívatott, szorongatott, kizsigerelt önkormányzatokat – főleg a budapestit – teljesen padlóra küldeni, hogy se a tömegközlekedés, se a közvilágítás, egyáltalán a lakosság mindennapi létezése ne legyen fenntartható. Már nem szaroznak, hogy apránként fosszák meg az önkormányzatokat a bevételeiktől, elveszik az egészet. Tudniillik az iparűzési adó Fővárosi Önkormányzat egyetlen adóbevétele.
www.facebook.com/orbanviktor/videos/1098875467196070
Eladott Ország
@r2d2: ma, 15:18♦ fidesz- kdnp szekta?! Hol a lé fiúk...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/107366038_1656645817832370_4045663869931161340_n.png?_nc_cat=106&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=pHEM7lt7_mEAX8lzhnn&_nc_oc=AQkLOSpAbKC8nGnY2CAk1vikw9W-2eLr-ZJ1DGD6YXFBliHIPXv3esyfPkjasnObJcA&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a2aff0472637ddbb3056a5b33729fa6f&oe=5FC48949
Vajon ki a megváltó Jóisten teremtette közpénzből a kamupártokat, te fidesz seggnyaló eszetlen barom! Mikor számolnak már a kamupártok a közpénzmillárdokkal, te szarházi és te pofázol, cinikus, pofátlan aljadék!
A kamuzás királya, a csúti geci!
uploads.disquscdn.com/images/6da1d0dc3168792909633f80ed9c6084dd9f456b4cf6aa910859480f3b2d952a.jpg?w=800&h
kulabombaafityiszre
Ellopja a főváros adóbevételeit az orbán névre hallgató dagadt disznó,ezért a működő képesség érdekében
lehet a főpolgármester kénytelen lesz adót emelni.Az első rész biztosan igaz a második rész lehet,hogy kacsa.
sokanvagyunk
Nem érint... - ippeghogy, de nem érem el az ötmilliárd forintot. :)
sokanvagyunk
@durbincs: Azzal a sorszámmal lehet felkerülni valamelyik listádra? :D
Sámannus
Mi van buzavirág hát korán reggel máris jössz szívni. Hát a devizahiteles fidessznyikeket elfelejted dicsérni, a zemúltnyócévben, amikor minden osztrák bankot felturbóztak, hogy kirabolhassátok az országot? Most miért szopsz le ezért mindenkit hülye gyermek?
Sámannus
@durbincs: Fityma mocsok írni sem tudsz ezt is másolod valami kukából, mert szeretsz moslékon élni.
kissé felnőttem
makika kakika hun a fejed? anyáddal levelezz ilyen stilusba tahó
Gyurka80
Kamugeri állandóan sír, hogy nincs pénz, de a haverjainak bőven van.Végigtöketlenkedte az évet. Nem érti meg, hogy ebben a helyzetben mindenkinek össze kell húznia a nadrágszíjat.Amúgy pl. a sok rendezvény, ami elmaradt az már megtakarítás.
solidedge
Orbán meg lenyúlta a fővárosiak pénzét. Aztán meg sunyi, alattomos módon kompenzálja a fideszes kerületeket. Hányinger.
nezelodo
@durbincs: Mi van te kocsisori zabigyerek, megint kiszöktél a gumiszobából?
DR Eric CARTMEN
@durbincs: Néha megnézi a kezelőorvosod, vagy valamelyik ápolód, ezeket a zagyvaságokat , döngöltagyú ?
solidedge
Mondjuk az is segített volna, ha az ÁFA 27 %-ról 25-re csökkent volna. Meg az is, hogy az állami cégek nem emelnek árat (Magyar Posta pl.) Meg az is, hogy nem vonnak el annyi pénzt az önkormányzatoktól. hogy ellehetetlenítsék őket. Meg no az is, hogy nem büntették volna az ellenzéki önkormányzatokat bosszúból.
CsipkeRózsa
@durbincs: Nincs újabb hír nálatok, hogy ilyen régi íráshoz térsz vissza ismét?

Azért a legtöbb hozzászólás tőled származik, van értelme?
nezelodo
@Horizont: ma 19:08. Ne bántsd, kibazilikázott vele rendesen a teremtő, elég nagy büntetés neki az elmebaja! Igyekszik ugyan, hogy kétméteresre növelje a latin nyelvű kórleírását, de mindig lecsípnek belőle ötven centit, igy sosem éri be a példaképét!
nezelodo
@durbincs: Hát barátom sehogy sem sikerül utolérnem a te mélyenszántó politikai, társadalmi és etikai elemzéseid szintjét. (Igaz nem is kerestem a társaságod a tehénlepény alatt). Szemmel láthatólag nem nagyon hatott rád György Péter által képviselt újságírói irányvonal. Persze hogy nem tanultál tőle, hiszen csak az épület mellett mentél el egyszer, és azóta azt hiszed, ott végeztél?!
karma1
@durbincs: Amikor kiengednek a dilihazbol , mindig igy begyorsulsz, hulyegyerek?
ómió
@durbincs: Ezek örökös adóemelési allűrjeit? Azt még a vírus se képes elvinni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.