Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin közölte,

a legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig.

A 2015-ben indított otthonteremtési program új eleme, a felújítási támogatás igénylésének nem feltétele, hogy a család éljen a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) lehetőségével – fűzte hozzá.

A miniszter a részleteket ismertetve elmondta:

ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot.

Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is.

Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja; legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család – közölte.

Hangsúlyozta, az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják.

A miniszter kérdésre válaszolva azt mondta, a részletszabályok kidolgozásáig még türelmet kér, várhatóan néhány héten belül mindenki megismerheti a támogatás részletes feltételeit.

Azt mondta, már érdemes most megállapodni a felújítást vállaló szakemberekkel, mivel feltehetően sokan kívánnak majd élni a lehetőséggel.

A kormány célja, hogy Magyarországon minden gyereket váró vagy nevelő családnak legyen biztos tető a feje felett, és azt szeretnék, ha mindenkinek könnyebb lenne gyermeket vállalni

- hangoztatta. Hozzátette: ezért vezették be öt évvel ezelőtt az otthonteremtési programot, és ezért bővítik azt folyamatosan.

Miniszterként azon dolgozik – mondta –, hogy Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja valósulhasson meg.

Emlékeztetett arra is, nemrég jelentették be, hogy az új építésű otthonok értékesítésének áfatartalmát 27 százalékról 5 százalékra csökkentik január 1-jétől. Azok a családosok, akik igénybe veszik a csokot, visszaigényelhetik az 5 százalékos áfát is új otthonuk vásárlásakor.

Példaként említette, hogy egy 30 millió forint plusz áfáért hirdetett lakás esetében 6,5 millió forintot spórolhat meg egy család az 5 százalékos áfával, emellett további másfél millió forintot visszaigényelhetnek. Ha tehát csokkal vásárolják az ingatlant, akkor összesen 8 millió forintot takaríthat meg ez a család – mondta Novák Katalin.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kalácsképű röhögő tehénke !!! Azt csinálod, mint anno a devizahiteleseket megvezető rablóbank !!
Csóró fiatalok, akik ezt beszopják, még az unokáik is fizetni fogják ezt a húzásodat, maradj inkább a
leszbi szőke álomtitkárod heverőjén...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Efftársilag, bizony, ováció egy szál se! Mert, ugye, ha még családzsebi lenne...!
tudode
Na jó!
.
Akkor tekintsük át milyen módon alakult ki a lakhatási válság, miközben egy felelőtlen ficere ezer milliádokat költött a hobbijára, két ballábas focistaként:
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+stadionra+k%C3%B6lt%C3%B6tt&oq=Orb%C3%A1n+stadio&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0l2j0i22i30l4.10384j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
---------------------------
.
Miközben az ócsai lakótelepe 80 lakása, túlárazottan 2,4 milliárdjába került az adófizetőknek!
.
Más!
.
A fiatal házasok legtöbbje un. mamahotelban húzza meg magát, forráshiány miatt
.
www.google.com/search?q=Mamahotelben+laknak+a+fiatal+p%C3%A1rok+legt%C3%B6bbje&oq=Mamahotelben+laknak+a+fiatal+p%C3%A1rok+legt%C3%B6bbje&aqs=chrome..69i57.12870j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------------------------------
.
Nem kellene a miniszteri fotelból azt harsogni, hogy a fiatalok tulajdonhoz szeretnének jutni, lekötelezve magukat egy életre az adósságcsxapdában!
.
volvós
Kalácsképű röhögő tehénke !!! Azt csinálod, mint anno a devizahiteleseket megvezető rablóbank !!
Csóró fiatalok, akik ezt beszopják, még az unokáik is fizetni fogják ezt a húzásodat, maradj inkább a
leszbi szőke álomtitkárod heverőjén...
Aki Én
@ómió: @Shikari: Ez nagyszerű, első hallásra pozitív hír, várhatóan rengetegen élnek is majd vele.
De még az égvilágon semmi részletet nem ismerünk. És mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik.
Gazdátokat ismerve, ez nem lesz ilyen könnyed és egyértelmű, ezt én most bármibe lefogadom.
Oposit
Szerintem ki kell várni a megadott dátumot és ha majd az igénylők elégedettek lesznek, akkor kell majd ujjongani.
Amióta megloptak, becsaptak a manyupanyu és a vajdája, azóta a kérdéseiket sem hiszem el egyiknek sem.
simmering73
Ha ez egy olyan fene nagy családbarát kormány lenne, akkor már rég felemelte volna a családi pótlékot és nem az újépítésű otthonok 27%-os áfáját csökkentené le, hanem az alapvető élelmiszerek áfáját.
Nyírfa
Fog valaki emlékezni Novák Katalinra?
Nyírfa
@volvós: A kis Zsófi leszbi? Csak nehogy Dóra közelébe kerüljön! :)
Jozefina
A nagy bejelentés az lenne, ha nem jelentene be semmit, mert még azokból semmi nem jött be!!! A nagy bejelentés az elhúzáslenne!!!
namihami
Aztán mand a rendelkező részben jönnek azok a bizonyos részletek, ahová eldugják majd az ördögöt. Ahogy szokták, eddig is.
És a végén kiderül, hogy ezt is maguknak (a maradék ""egygyerekes"" fideszfunkciknak) írták ki. A proli meg, ahogy eddig is, fizetheti nekik.
luiz
Tezsvír vállalkozóknak ez jó biznisz lesz, megy majd a számlázás ezerrel
rokker33
@Shikari: Ezzel egyet értek!! Mikor az MSZP volt hatalmon, akkor mindenféle jött ment analfabéta munkakerülő cigánynak adták az állami támogatást lakásra ( szocpol). Az MSZP idején hozták be a fészekrakó programot is, ahol ingyen teljesen INGYEN adott lakást az állam a bűnözőknek Miskolcon az avason, amit elpusztítottak 10 év alatt!Most minden feltételhez van kötve, ami jó dolog mert nem az kap támogatást aki segélyből és sok gyerekből él!!
rokker33
@Shikari: Igen mert ezzel tudtak szerezni maguknak szavazókat a kisebbségtől is mert a programjuk a mai napig zavaros és a cigányok nem is olvasták,de az ingyen lakás szocpol szegély az jól jött!! Csak rábasztak mikor a kampósorrú Gyurcsánnyal kezdtek közösködni, onnan szépen zuhantak lefelé és meg sem álltak a pottyantós budi legmélyebb részéig.Most szarban vannak és ott is maradnak!!!
Lepényleső
Bejelentéseket tesznek nagyokat,pénzeket is,- maguknak? Miközben a többség csak éldegél-a mának?
A holnaptól csak azt várja;róla további bőrt még honnan,mikor húznak,- jó kedvük így legyen meg az "uraknak"?
fck u
Dilettáns. Szakmaiatlan. Kidolgozatlan.
Rosszul áll a Fidesz szénája és lassan, de biztosan közeledik a választás, ezért ráöntenek egy csomó pénzt az emberekre.

Magukból indulnak ki. Mindent és mindenkit megvenni pénzért.
Szánalmas. Siralmas. Szomorú.
Aki Én
@Shikari: @rokker33: Még mielőtt egymásra élveztek a gyönyörűségtől, gondoljatok arra, hogy még semmi nem történt, csak beindult a népámító, önfényező, ígérgető ,,majd valamikor" propaganda.
Amit viszont már biztosan tudunk eddig is, az a 2010 óta duplájára emelt adónemek száma, a megemelt jövedéki adók, a haldokló forint, az élelmiszerek elszálló ára, a világraszóló áfa, a történelmi államadósság, a közpénz ezermilliárdok elherdálása, elrablása, a felcsuti focisták milliós túrórudi számlája...
Szóval nagyon úgy tűnik, hogy minket a ti segítségetekkel kiraboltak, majd mikor visszaadnak ahhoz képest filléreket, akkor magunk alá vizelünk a gyönyörűségtől.
Nem kéne ide semmiféle támogatás (legalábbis nem a felső rétegnek), meg 13. havi nyugdíj, ha a pénzünket ránk költenék.
Nagy ott a baj, ahol 10.000,-os utalvánnyal megvehető, megalázható a nyugdíjas.
Aki Én
,,Az euró 363,58 forinton forgott reggel hét órakor"
ómió
@Aki Én: Ó, igen! "Egyszerű", az a te "gazdádnál" volt! Devizahitel! "Oszt'", fulladj bele, magyar!
Aki Én
@ómió: Az sem volt szép dolog, de senkinek nem volt kötelező. Ha az emberek rászántak volna párezer forintot, akkor elmondták volna nekik a szakemberek, hogy mitől vagyon veszélyes, különösen az ingadozó frank esetében.
DE! Egyrészt világválság volt, másrészt ezt a nagyszerű lehetőséget, magát a deviza hitelt mint találmányt, a fidesz alkotta meg és vezette be 2001-ben. Szóval aki ezt rászabadította a magyar családokra, az éppen a te gazdád volt, nem a szerelmed, Gyurcsány. Vagyis nem Gyurcsány volt, aki azt mondta, rohanj a vesztedbe magyar, vegyél fel devizát.
Sajnálom, remélem nem okoztam traumát :(
csak úgy....
@Shikari: ezért a pár sor hány db. túrorudit ér?
@Shikari: az elégedett munkakerülö.
Aki Én
@Aki Én: ,,És tegyük hozzá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2015 februárjában írt alá egy olyan megállapodást, amiben a kormány vállalja, hogy a bankoknak nem lesznek további terhei a devizahitelek átváltása miatt, a kilakoltatásokat pedig nem akadályozzák meg.
A kormány honlapján is elérhető angol nyelven az a 2015. február 9-én aláírt megállapodás, amit Orbán Viktor miniszterelnök kötött Suma Chakrabarti-val, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével."
Aki Én
@Shikari: Tényeket soroltam, az pedig téged sosem érdekelt, sosem zökkentett ki a propagandista szerepedből. Ez így van jól, hiszen elmebeteg vagy.
A gáz árát a fidesz 2010-től két éven keresztül emelte, (meg minden mást) bőven az infláció mértéke fölött. Amióta a világpiaci ára a felére csökkent, azóta egy fillérrel sem. Millió elemzés, cikk szól arról, hogy a rezsirizsa mekkora szemfényvesztés.
De ez is ,,csak" egy tény, ne hagyd, hogy összezavarjon.
Olyan vagy mint az egyszeri hülye gyerek, akit kirabol a zsebes a villamoson. Mikor az vissza ad neki 300,-ot jegyre, maga alá vizel a meghatottságtól.
Aki Én
@sgl: ,, Brüsszelben szintén bejelentettek: hatalmas épületfelújítási programot hirdetett meg az Európai Bizottság."
Na, most szarom össze magam. Ad az Eu pénzt, amit lehet, hogy nem fognak teljes mértékben ellopni, és kap belőle az is, akinek jár.
De a propaganda már ezerrel harsog, megint ad a jóságos vezető.
NA, mit szólsz ehhez @Shikaratyi: ?
csak úgy....
@Shikari: neked nem áll jól ha munkakerülö csürhézel,mivel te is munkakerülö csürhe.
Aki Én
@Shikari: Igen, látom, hogy a kamu kétharmadhoz csalásokkal elég, de nekünk mi a jó benne?
Miért örüljek annak, ha az ellopott ezermilliárdokból visszakap egy réteg valami kevéskét?
Miért örüljek a fidesznek, mikor ezt is az uniótól kapjuk?
Költői a kérdés, nyilván nincs jó válasz rá, illetve te nem tudsz érdemben válaszolni erre sem, de mégis.
Aki Én
@Shikari: Bizonyítsd be, hogy zöld a fű. Hol a bizonyíték? Na most villants! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
ómió
@Aki Én: A "szakemberek" bizony elmondták - még a bankban is - hogy "gyakorlatilag veszélytelen", amit aztán a krach után már "intenzíven" letagadtak és csupán arra "szorítkoztak", hogy ők a "megfelelő tájékoztatást" a kölcsön felvételekor "megadták", amit még alá is írattak! Innét lehet reklamálni címmel! Szóval, amúgy ezt a "Fidesz alkotta meg"? Nem tudom, amikor erről esik szó, minden "haladó ellenzéki" az értelmezésgátlót szedi, vagy "csak" a szerzett agyhiány szindrómájuk (ABDS) hatalmasodik el? Azidőtájt - ha még meszesedéseden átdereng - folytak az uniós csatlakozási tárgyalásaink és az ehhez tartozó "jogharmonizáció", aminek keretében az Unió ragaszkodott a devizahiel, mint "szabad pénzpiaci termék" itteni elérhetőségének törvényi biztosításához is! Ezt az akkori Orbán kormány elvileg lehetővé tette, de csak azoknak, akik külföldi devizában kapják a jövedelmüket. Magyarul: azoknak, akiknek nem árthat! A "normál magyarnak" meg csak kamattámogatott Ft-hitel volt adható! Nem is volt devizahitelezés egész 2002-ig! Utána a D-209 kormánya a Ft-hitelt azonnal megszüntetve, minden hiteligénylőt belehajtott az egyetlen létező devizahitelbe! Innét hazudjátok egyfolytában a Fideszre a devizahitel-saratokat! Nem tudom, rááll a szátok, vagy a klaviatúrátok? Vagy ez már a lenini "teremtés" diadala nálatok, esetleg a sima Böszme-mentés, merthogy ő is ott folytatta ezt, ahol az általa megpuccsolt D-209 abbahagyta!?
fidem
@Shikari: "Ha az ember túl sokszor meghajol, akkor megtörik." (Harlan Coben)
fidem
@Shikari: "A legjobb párbeszédekben nem az a lényeg, amit mondunk, hanem amit hallunk."
Aki Én
@ómió: Ez érdekes. A bankok az elkövetők, de orbán, aki a lehetőséget biztosította nem felelős, de Gyurcsány viszont igen. Majd jössz az ügynöközéssel (D-209), miközben az ügynökökkel teli fideszt, akik eddig 20-szor szavazták le az ügynöklisták feltárását, imádod. Te Medgyesizel?
,,Medgyessy Péter jelenlegi miniszterelnök után az előző kormány két tagja, Járai Zsigmond pénzügy-, illetőleg Boros Imre PHARE-ügyekért felelős miniszter ismerte be, hogy valamilyen formában együttműködött a szocialista rendszer állambiztonsági szerveivel."
És akkor még a Szita Károlyokról nem is esett szó. Vagy Simicskáról, aki elmondta, hogy maga orbánod jelentett róla.
Húúú, de ostoba vagy :(

,,„20. alkalommal nyújtottuk be az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatot. A kormány 20. alkalommal szavazta le”, mert azok közül, akik nekik dolgoznak, sokan ügynökök, vagy tartótisztek lehettek. Mivel a kormányapparátus „bedolgozói” közül sokan érintve lennének, ezért inkább nem tesznek semmit."
csak úgy....
@Aki Én: dícséretes az akaratod a tettrekészséged,hogy ennek a bikkfafejü efftársnak valamit bizonyíts,jobb belátásra térítsd de kár a gözért! akinek a fidesz elvette az eszét az hülyén fog meghalni.
Aki Én
@csak úgy...: ...ez igaz. Csak nem szeretném, ha abban a hazugságban boldogulna meg, hogy nincs válasz a hazugságaira.
csak úgy....
@Aki Én: vannak falrahányt borsó emberkék és ö meg a shikari efftársa tipikusan az.
Aki Én
@csak úgy...: ...ezt pontosan látom én is. De jól esik rávilágítani földöntúli ostobaságukra, aljasságukra.
csak úgy....
@Aki Én: ha nem megy föl tölük a vérnyomásod,akkor jó! (szórakozást)
ómió
@Aki Én:Látom, még mindig nem tudod megkülönböztetni az igen-igen korlátozott lehetővé tételt az általános (eszi, nem eszi, nem kap mást!) bevezetéstől! Netán a polcodon az értelmező szótárt a Lenin összes árnyékolja le? Az, aki uniós ukázra igen erős korlátozással kvázi az elvi lehetőséget megadja rá, az "hunyó", aki meg a korlátozásokat teljesen megszünteti (D-209) és belehajtja az egész társadalmat a devizahitel nyomorába, az az "efftársi lácsó legény"! A lényeg, efftársilag, hogy a bevezetését másra lehessen hazudni! Jellemző rátok! Ami meg az ügynökösditeket illeti, talán tudod, hogy pl. "Csurka is az volt"! És azt is tudod, hogy "csak, mert" az efftársi pribékjeitek a szomszéd szobában éppen az apját kínozták és az apja ordítása "léptette" őt az "ügynökeitek" közé. Életében nem "jelentett" senkiről, még, ha ráhazudjátok se! És az összes többiről tudod, hogy milyen körülmények vezettek "a kartonjukig"? Azt tudod, hogy az efftársi pribékjeitek hánynak "csináltak kartont", anélkül, hogy az illető maga tudott volna róla? És azt tudod, hogy a "tűzhöz legközelebb ülő" valódi és "leghűbb" besúgóitok kartonjait az un. rendszerváltás idején, szintén efftársi pribékjeitek, vagonszámra semmisítették meg? Ezeket is eltakarta nálad a Lenin összes? És innét, "ekkora tisztánlátásból" akar a bolsi tetübandád "ügynöktörvényezni"? Aljasságotoknak ez is fix tartóoszlopa! Csak hírdesd!
Aki Én
@ómió: ...egyre butulsz. Már azt is tudni véled, ki jelentett és ki nem, kinek kínozták az apját és kinek nem.
A fideszesek, akik kizárólag zsarolásra lettek ügynökök, annak is csak kamu, nem jelentettek, mindenki más meg igen. Csak nem tiszt voltál, és így jelen ezeknél az eseteknél? El tudom képzelni.
Húúú, de elfajzott kretén vagy te, bolsi.
ómió
@Aki Én: A "vallató" efftársaidat véded, bolsi fajkretén, miközben engem bolsizol? És nem szakadt még rád a Lenin szobor? Pechetekre itt nagyon sokan több mindent is tudnak már a mocskotokról és nem csak "vélnek"! És megint nem maradt más, mint a tetüfajtádat a másikra hazudni? Szánalmas bolsi idióta vagy.
Aki Én
@ómió: ...figyu beteg kretén bolsi!
Én nem voltam KISZ titkár, nem volt apám MSZMP párttitkár, nem voltam 10 évig lipsi alelnök, nem voltam Soros-bérenc, nem voltam besúgó, nincsenek ügynök kollégáim, beosztottaim, de még csak veled ellentétben sosem védtem, mentegettem ilyeneket. Viszont beteg agyad szerint én vagyok a bolsi, és nem a gazdád, aki már minden volt, vagy te, aki ezt bután, közröhej tárgyaként mentegetni próbálod.
Ez parádés.
ómió
@Aki Én: Azzal a "véled'-del, ott fentebb, nem tettél mást, mint a "körmösgárdátokat", a verőlegényeiteket igyekeztél "oltalmazni"! Fel se tűnt? Merthogy ez már nálad efftársi feltételes reflex, miközben a tetves bolsiságodat éppen a másikra hazudod? Nagyon úgy tűnik! Te, amúgy, nyilván tényleg sokminden nem voltál még (merthogy inkább lehazudod magadról), de főleg normálisan gondolkodó nem, viszont "bolsiguard", az kétségkívül de genere vagy, mivel az összes kommentedből az dől! Fel se tűnt, hogy mindenben ugyanaz a véleményed, mint az MSZ(M)P-nek, vagy valamelyik mutáns pártjának? Ezt észrevenni már nem ér fel az IQ-d? Csak a tetves bolsiságod másikra hazudásáig, meg annak "részletezéséig", hogy 40-50 éve ki, mire kényszerült bolsi briganti eleitek "népi demokráciájában"? Szánalmas!
ómió
@Shikari: Viszont csak azt tudja szörcsögni, "mi lényege": a bolsi mocskot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.