Az már korábban kiderült, hogy az egyik kambodzsai testőr, akit Szijjártó védelmére kirendeltek, szintén koronavírusos lett.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztertől kapta el a koronavírust egy Bangkokba delegált magyar diplomata, erősítette meg a helyi népegészségügyi hatóság, a DDC – írja a Khmer Times alapján a 444.

A DDC korábban annyit közölt, hogy Szijjártó Péter látogatása után pozitív lett egy meg nem nevezett, 53 éves magyar diplomata vírustesztje, de most a hatóság már azt is közölte, hogy egyértelműen saját kormánya minisztere fertőzte meg.

A diplomata egy autóban ült és együtt is ebédelt Szijjártóval.

Szijjártó múlt kedden adott pozitív mintát Thaiföldön, a magyar miniszter előtte Kambodzsában járt, ahol már 1166 embert teszteltek koronavírusra a magyar küldöttség látogatása miatt, amit a helyi sajtó és a kormány tagjai csak november 3-i incidensként emlegetnek. Szijjártó kambodzsai testőre mellett még legalább három politikus megfertőződött, karanténba vonult a kambodzsai kormányfő, több miniszter és a számos tisztviselő is.

Kambodzsában további azonnali intézkedéseket hoztak, Phnom Penh és Kandal tartományban azonnal felfüggesztették az oktatást a magán és állami iskolákban, a Nemzeti Olimpiai Stadionban felfüggesztettek minden sporttevékenységet, valamint átmenetileg országszerte bezárták a szórakozóhelyeket, mozikat, színházakat és múzeumokat is.

Hun Sen miniszterelnök hétfőn közölte, egyelőre nem hirdetnek rendkívüli állapotot, a helyzetet kontroll alatt tartják, de óvatosnak kell lenniük.

Forrás: 444, 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez igen. Fél Kambodzsa megbénult Szíjjártó Covid Pétertől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@nezelodo: Én nem tudom, de majd az FBI- Biden megüzente, hogy le fogják buktatni az orbán féléket.
nezelodo
@kereső: Ajaj, tengelyt akar akasztani a jenki Mr Arábikával?
Clavigo
@kereső: Kicsit " lekönnyített " a munka előtt..
surdilloFUJT
@kereső: menekülési utvonalakat párnázzák,és mentik amit lehet!!!Úgy kell majd kiverni belőlük,melyik ázsiai bankban van Magyarország pénze!!!
division
Ebből is látszik, milyen erős a Fidesz:-)
kereső
@nezelodo: Én, tengelyt akasztani? A kormány már akasztott- amikor korruptnak mondta a mostanra már az USA megválasztott elnökét. Élvezettel fogom nézni, amikor hóhért akasztják- mert már régebben is voltak itt ilyen "küszöbrádió" hirek, gyémántokról, FBI által kihallgatott és védetté nyilvánitott korona tanúról, az oroszoknak átadott fegyver-és kokain kereskedőkről, akiket Amerika is kikért- voltak kitiltott gazdasági-és politikai szereplők... és amiről még nem is lehet tudni.
Mondjuk az Azerieknek kiadott gyilkos sem túl népszerű az USA-ban, a nagyon erős örmény közösség-és lobbi előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.