Több körben érkezik az oltás, mondta a miniszterelnök.

Elárulta Orbán Viktor, hogy kapja meg az ország a koronavírus elleni védőoltást

Összesen 13 ezer helyszínen oltanak jövőre a koronavírus elleni vakcinával és már jövő héttől regisztrálhatunk levélben vagy interneten – jelentette be Orbán Viktor kormányfő.

- Az első körben jóval kevesebb vakcina érkezik majd, mint ahány magyar ember szeretné beoltatni magát, ezért van egy második oltási tervünk – közölte a miniszterelnök.

Forrás: Blikk

Kép: MTVA

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
kapja??? vesszük, s még ti is kerestek rajta nem is keveset!!!
egyébként "Az első körben jóval kevesebb vakcina érkezik majd, mint ahány magyar ember szeretné beoltatni magát"??? Szájjártató maga egyetlen forrásból már majd 5millióért fizetetett velünk! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
kapja??? vesszük, s még ti is kerestek rajta nem is keveset!!!
egyébként "Az első körben jóval kevesebb vakcina érkezik majd, mint ahány magyar ember szeretné beoltatni magát"??? Szájjártató maga egyetlen forrásból már majd 5millióért fizetetett velünk! =))
division
A 4 komponensű influenza oltást is meg kell venni évek óta, és szerintem az a pár ezer forint nem nagy áldozat azért, hogy esetleg túléljük ezt a jelenlegi vírust. A gyerekek eleve ingyen kapják az oltásokat, a 65 év felettiek meg szintén jobban tennék, ha meg sem szólalnának ez ügyben.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ..mé nem a zuniódat küldöd a picsába hogy nem ad oltást ?...még költsévetésre sem akar pénzt adni csak akkor ha ő mondhassa meg hogy fiu vagy vagy leány...
Nyírfa
@division: Azért lehet véleményünk, és dönthetünk is a magunk dolgában, ugye?
RonaGyuri
@Csizmás Kond: igazad van nem a te, nem a ti uniótok, nektek csak a pénzük kell! =))
RonaGyuri
@Nyírfa: vigyázz mert pillanatok alatt kiderül, hogy nem is vagy sem nyír, sem fa legalább is ő fityesznyik agya szerint! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: soha nem volt az enyém...ezt csak a vén szargörcs képzeli...és a pézüket sem használtam soha, nem volt amire.
RonaGyuri
@division: otthon a szerencsétlen szüleiddel, ők lehet tűrik!!! =))
division
@Nyírfa: Nem erre céloztam, hanem arra, hogy aki 65 év felett van, az ingyen kapja az oltást, de a környezetemben mégis főleg ők azok, akik elégedetlenkednek folyton:-)
Nyírfa
@RonaGyuri: Nem bántom, azzal nem segítek. Egyébként sűrűn hallgatok arról, hogy Nyírfacukorból vedlettem Nyírfává ( Ossziánnak köszönhetően ) megboldogult Nolblogos korunkban. :)
Nyírfa
@division: A környezetedben. :)
Én fiatalon is kritikus voltam, magammal szemben is, és ez már nem is fog megváltozni. :)
A kritika gyakorlása, a véleményezés természetesen nem azonos az elégedetlenkedéssel - vagyis, nem arról van szó, hogy nekünk semmi nem jó! :)
division
@RonaGyuri: A szüleim meghaltak 4 és 6 éve már. Amúgy meg jól megvoltunk egymás nélkül már jó ideje, minek kellett megint belém kötnöd, te nyomorult anyázós matematikus imitátor? Te is ingyen kapod, akkor meg ne rinyálj!
gina
Most bajban vagy te mocskos élösködő patkány, hiányzik a sok ellopott millió a vakcinára, szivesen oltanálak be egy jó adag Szputnikkal...
csak úgy....
@division: te sokszor nem tudod,hogy mit beszélsz az orbán iránti izgalmadban! neked föl sem tünik ha valakit untatsz..
@division: miért nem az óvonénidet szórakoztatod ha neked a családod fontos!?
division
@csak úgy...: Elmentek vásárolni a gyerekekkel, én meg alig bírtam felkelni megint, valamit csak csinált nálam ez a vírus, vagy a fene tudja. Majd elmegyek a jövő héten vizsgálatra, már amennyiben lesz rá mód valahol. Egyébként meg mi közöd hozzá mit csinálok? Neked is rosszul esett amit írtam, hogy megy a rinya, aztán ingyen van minden? Vigyázz, nehogy megint egyből írj a másik neveden is, mert megint belekavarodsz:-) voltmárjobbis...
Nyírfa
@division: Már mikor tervezted, hogy csináltatsz egy tesztet!
kereső
@division: Már megbocsáss, de egy cégvezető-tulajdonos hogy mondhat ilyet? "rinyálsz, aztán meg ingyen van minden".
Nincs igyen- mert az állam megveszi az oltóanyagot, Az államnak pedig mint tudjuk, nincs pénze- amiből megveszi az a mi adóforintjainkból származó pénz. És jó, ha még egyszer nem fizetteti ki velünk, mint a tesztet- érdekes , hogy Európa más országaiban nem kérnek érte pénzt- itt meg csak attól nem, akinek az orvos javasolja. Fura egy álláspontod van, a közgazdasági ismereteid birtokában.Mert ha Bözsi néni a röfik között mond ilyet, akkor azt mondom, hogy oké- de Te, meg még jó néhány magát nagyra tartó..., hát akkor megáll az ész.
csak úgy....
@division: neked járna a cím,hogy a leg butuskább vállalkozó,persze míg shikari is az, semmi sanszod..
division
@Nyírfa: Volt nem régen, az negatív lett. Én inkább valami szövődménytől tartok, de lehet csak képzelgek.
emerencia
60 éves korom óta kapom "ingyen" az influ oltást mert mikor ezt a törvényt hozták, a biológiát vették figyelembe. Azért az idézőjel mert arra azért jó vagyok, hogy egészséges, életerős 30-40-50-es emberekre szabott munkakörülmények között dolgozzak kényszermunkán, nem a nyugdíj mellett. Nyugodtan fertőződhetek mert nem tudok távolságot tartani de vadidegenek is fertőzhetnek engem. Tesztelés és adott esetben kontaktuskutatás nincsen. És nem vagyok egyedül! Ha jön a koronavakcina, mi fogunk a sor végén állni! Hagy tomboljon még ez a dög vírus szabadon! Idősb, fáradt testünk minden eshetőséget megkap ahhoz, hogy megfertőződés esetén még nyugdíj előtt eltávozzon az élők sorából, hiszen még fél-egy év hátravan a bűvös 65 éves korhatárig.
division
@csak úgy...: Én inkább nem írom le, hogy neked (nektek) mi járna, de tudod, "voltmárjobbis" valamikor:-)
division
@emerencia: Nekem lenne ötletem, minden 60 év felettit és krónikus beteget elkülöníteni egy hónapra, és megnézni mi történik a vírussal.
Ez viszont azoknak nem tetszene, akiket elkülönítenek. Akkor csak ott tartunk, hogy semmi nem jó.
Jozefina
Talán akkor kellene megszólalnia, amikor itt van az oltóanyag, addig egy szava sem igaz!!!
kereső
@division: Nem is érted, hogy mit irtam! Hogy vezeted Te azt a céget, amikor alapvető közgazdasági ismeretekkel sem rendelkezel?És akkor én keveredtem össze.
Mondjuk ugyanez áll a mindenkori influenza védőoltásokra, az egyéb gyermekeknek adandó oltásokra is. Igaz, hogy aki igénybe veszi- az már nem fizet érte- de előtte, amikor az állam beszerezte az oltóanyagot, akkor fizetett- és a beszedett adókból fizetett, tehát nincs ingyen. Nem tudom szájbarágósabban elmagyarázni. A tesztekért pénzt kérni az állam részéről ocsmányság. Bár nálunk kapacitás hiány miatt szóba sem jöhet, hogy felállitsanak tesztelő állomásokat bárkik részére.Csak az mehet, akit az orvos gyanúsnak itél meg- telefonon keresztül. Vagy marad a magán teszteltetés- azokon a klinikákon, amelyek amúgy szép támogatásokat kapnak az adófizetők pénzéből a pályázatokon.
division
@kereső: Miét kellene nekem közgazdásznak lennem? Anélkül is megtervezek egy égető kemencét, közel gyémánt keménységűvé tudtam alakítani a műszaki kerámiát, és még sorolhatnám. Abból él ma sok ember, köztük én is. Jobb lett volna közgazdásznak mennem, és papolni a nagy okosságokat? Így is többen vannak jóval mint kellene, olyan ez mint a bölcsészek, azok is minek kellenek ennyien? Nekem nem az a dolgom, hogy ezekkel foglalkozzam, vannak rá mások. A tb - t is fizeted egész életedben, és lehet igénybe sem veszed 30 éven keresztül, aki meg nem fizeti, annak abból biztosítják az ellátást. Ez igazságos akkor?
kereső
@division: Nem ez volt a kérdés. Elhiszem, hogy nagyon jó, sőt kiváló mérnökember vagy. De akkor miért szólsz bele abba, amihez nem értesz? Látod én nekem halovány lila gőzöm nincsen az égető kemencékről, meg a gyémánt keménységű műszaki kerámiákról, igy ha arról folyna a disputa, akkor csak azért olvasnám, hogy ragadjon rám valami abból az ismeretből, és nem azért, hogy kioktassam azokat akik értenek hozzá- mint, Te tetted Gyurival.
Málna
@division: 13:51 Mindenki ingyen kapja majd az oltást, nem csak a 65 év felettiek.
division
@kereső: Gyurit hagyjuk, a köztünk lévő konfliktus előéletét nem ismered szerintem. Egyébként meg nem neki címeztem a hozzászólást, levegőnek tekintem már régóta, ő volt aki megint belém kötött, max. most nem anyázott, csak szerencsétlennek nevezte a már nem élő szüleimet.
Pálinkás Pál
@division: no ne már...megragadt benned amit mondtam?? /veszélyeztetetteknek karantén/...
division
@Pálinkás Pál: Nem egy cikknél leírtam ezt már én is, de te voltál először az, aki lehurrogott miatta, nem emlékszel? "Nem lehet csak úgy bezárni senkit hónapokra" Én emlékszem erre.
Pálinkás Pál
@division: te keversz valakivel, nézd vissza az írásokat... mindig azt mondtam a veszélyeztetetteket karanténba... azt mondtam való igaz...hogy egy teljes országot nem lehet karanténba helyezni,és ez így igaz, mert akkor két nap múlva már víz sem folyna a csapból...ennek is utána nézhetsz..:)
Qqberci
Még nem tudja, hogy mi hogy lesz, de muszáj kinyilatkoztatnia valamit...
Pálinkás Pál
@division: @kereső: ebben igazad van...én 60 felett két hétre megszüntetném a kóricálást, meg a krónikus betegek bolyongását...mert velük van tele a kórház..
keresővel beszélgettem 11 napja... de utána tudsz te is nézni a neked írott válaszok között, mit állítok..és mióta...
namihami
Melyiket? Mert azzal, amit még a Putyin haverod se mer beadatni, azzal a fideszeseket kezd beoltatni. Csak gyorsan szerezzél be helyettük határontúli szavazókat, mert oda lesz a két és fél millió.
emerencia
@division: Szeretek itthon lenni. Csak az lenne a kérésem, hogy az otthonlét miatt ne érjen anyagi hátrány és elmehessek a szokásos élelmiszerboltomba. 64 évesen célzottan fél óra alatt be tudok vásárolni. Tavasszal 7 hétig így éltem de emiatt anyagi hátrány ért, pedig akkoriban azoknak köszönhetően sikerült laposítani a görbét, akik komolyan vették ezt az egészet. A munkahelyemen viszont látom, hogy sok idős a fiataljaival jön ergo egyformán hibásak. Általában nagyon aranyosak, büszkék a fiaikra, lányaikra, unokáikra pedig kérés, hogy mindenki egyedül tegye tiszteletét személyesen. A fertőződés lehetőségét kellene minimalizálni mindenkinél. Nem gondolom, hogy a társadalom önkényesen kiválasztott csoportjának az elzárása és az ezzel járó szokásos orbáni anyagi elnyomorítás lenne a megoldás. Amíg a nyugdíjas azt látja, hogy a tőle szerencsétlenebb idős ember ott gürizik a fiatalok között mert nincs más választása, nem fogja elhinni, hogy őrá is veszély leselkedik. Ők is tudják, hogy a vírus nem válogat aszerint, hogy valaki mondjuk fél vagy 1 évvel idősebb vagy fiatalabb. Ebből következően, ha tehetné, akkor sem marad otthon. Másrészt pedig nap mint nap szembetalálkozik azokkal a fiatalokkal akik nem tartják be a szabályokat. Ez is üzenet számukra, hogy kamu ez az egész otthonmaradás, nem kell komolyan venni. Szerintem a jelen helyzetben már be kellett volna zárni a nem napicikk boltokat, az alkalmazottakat pedig kompenzálni. (Pl. Ausztria, a járványlaborunk.) Az erre fordítandó forrásnál sokkal többe fog kerülni az összeomlott egészségügy és az emberekkel szoros kapcsolatban lévő munkahelyeken a fertőző, nem tesztelt munkatársak által terjesztett megállíthatatlan ragály. A szükségtelenül meghalt honfitársainkról már nem is beszélve...
ómió
"What a secret"! - mondhatná az angol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.