Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szombat délután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére reagálva, amiben a kormányfő az iparűzési adó csökkentésről tájékoztatta a lakosságot.

Karácsony reakciója Orbán bejelentésére: „Hát akkor ez kész, ennyi volt”, kivégzik az önkormányzatokat

Mint Karácsony fogalmazott, az iparűzési adó harminc évig volt az önkormányzatok által végzett közszolgáltatások legfontosabb alapja. A megfelezése nem kezeli, hanem mélyíti a válságot. A vállalkozásoknak ez nem jelent érdemi segítséget, hiszen az adó mértéke meglehetősen alacsony és egyébként is bevétel alapján kell fizetni: aki bajban van, eleve kevesebbet fizet.

Ennek a miniszterelnöki bejelentésnek semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, ennek a cinikus hatalmi politizáláshoz van köze csak.

A főpolgármester szerint a egyébként is a tönk szélén álló önkormányzatok számára viszont a mai bejelentés maga a kivégzés.

Sok települést küld padlóra, taszít kilátástalan helyzetbe, veszélyezteti a közszolgáltatások ellátását – írta.

A veszteségben osztozik Budapest is, a Fővárosi Önkormányzat számára ez nagyjából egy Lánchíd árának elvételét jelenti, akkora kiesést, amennyiből a közvilágítást, a köztisztaságot és a zöldfelületek fenntartását fizetjük – fogalmazott.

„Blabláznak valamit a kompenzálásról. Tudjuk mit akarnak: amelyik városvezető befogja a száját, az talán túlél, de már nem a helyi polgárok akaratát képviselő önkormányzat lesz, csupán a kormány vazallusa. Mi nem leszünk azok!”

Ennek a felelőtlen kormánypolitikának a társadalmi, gazdasági és politikai következményei beláthatatlanok. Az önkormányzatok összefogása, közös fellépése, a választóink bevonása ebbe a küzdelembe elkerülhetetlen. Mert a városok kifosztása nem kormányzás! – jelentette ki Budapest vezetője.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ezt az emberek is látják már..és csak olaj a tűzre már patkány Viktor!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Ezt az emberek is látják már..és csak olaj a tűzre már patkány Viktor!
tudode
Miközben azt a lóvét, amit elrekvirált az önkormányzatoktól

----- Irgalmatlan év végi pénzszórásba kezdett a kormány. 10 nap alatt 900 milliárd forintot költött
.
www.portfolio.hu/gazdasag/20201129/irgalmatlan-ev-vegi-penzszorasba-kezdett-a-kormany-10-nap-alatt-900-milliard-forintot-koltott-459472
-----------------------------
.
Lev Bernarad Henry 2 óra alatt minősítettem, az ország 12 év alatt nem érzékeli/te, hogy Orbán a legfelháborítóbb gazember
.
www.google.com/search?q=Lev+orb%C3%A1n+gazember&oq=Lev+orb%C3%A1n+gazember&aqs=chrome..69i57j69i65.10379j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
---------------------------
.
Kell ez a pacák nekünk még mindig, pedig még a járványtól sem lett jobb ember!
balos
Sőt!Kihozta belőle az igazi drebiltSzerencséje,hogy a válogatása nélküle labdába sem rúghatna!Olyan Népszerű a hülyék közt,hogy szinte anyjuknak tekintik!
justhpeter
Primitív hatalomkoncentráció, semmi más.
Jozefina
Ez a célja és nem a segítség, hogy kinyírja az önkormányzatokat!!! Azt akarja, hogy mindenki a lába előtt térdeljen!!!?? Valószínűleg fordítva lesz!!! A bumeráng általában visszaüt!!!
Gazella
@Shikari: de jót röhögtem rajtad :D :D
RonaGyuri
@RonaGyuri: Csak semmi értelmeset, magyarok vagyunk!

Business as usual, mind maga az ocsmány rendelkezés, mind az arra adott reakciók

Már az előkészítése sem volt semmi. Nem csak, hogy nem suttyomban, egy salátába bele csomagolva, hanem nyíltan és egyértelműen, sőt „a trambulinról egyenesen bele a tömegbe” hosszas reklámmal felvezetve jött elő a farbával. Már kora reggeltől a teljes matyar média azt nyomatta, hogy „Figyelem! Bármelyik percben sor kerülhet arra, hogy Orbán Viktor bejelenti az újabb gazdaságvédelmi akciótervét! ”!
S lőn, büszkén és daliása, sőt arrogánsan „én még ezt is megtehetem”,
elvette – egyelőre csak a felét, de tudjuk ő olyan, ha kell meghosszabít .. – az önkormányzatok pénzének meghatározó részét, de ezt sem csak úgy tessék-lássék, hanem körmönfoltan. Csak a városokét és azok közöl is a hűségeseknek visszaadja!
Az ellenzék is hozta a formáját – némi sokkos hallgatás után – jött némi pityogás, kerülve a valódi konfrontációt, beleállva az Orbánnak fájó ügyekbe, pl. bejelentve, hogy beállnak a neki 300milliárdot hozó atlétikai stadion elleni népszavazásba, a derék főpolgi, bár elsőnek reagált, de az effektív ellenállás benne sem merült fel!!
az m1 szakértői egymást tologatva lelkendeznek, hogy milyen szép, daliás és okos Orbán.
De a legjellemzőbb és egyben a legelkeserítőbb az a leginkább érintettek reakciója. „Eltérően reagáltak az önkormányzati vezetők Orbán Viktor bejelentésére”!
Igen „a kormánypártiak – némelyikük lelkesen - egyet értenek az önkormányzatok forráselvonásával”!!! =))
verőce21
"amelyik városvezető befogja a száját, az talán túlél..." - ez egy ostoba nyilatkozat.
Az iparkamara a "modern" párttitkárok gyűjtőhelye. Ma már nem a munkahelyeken vannak kitelepedve, hanem átszövik az egész termelő társadalmat, az egyszemélyes vállalkozásoktól a többszáz főt foglalkoztató üzemekig. És mint a települések egyik fő pénzügyi támogatója, beépül az önkormányzatok döntési mechanizmusába is.
Ha netán megbukna valaha az Orbáni-rendszer, ennek az iparkamarai mechanizmusnak a felszámolása, átalakítása lenne az egyik fő feladata az új rezsimnek. Mert amíg ez létezik, Orbán minden szeletében bele tud szólni az új politikai rendszer döntési mechanizmusába.
ómió
Karigeri efftárs! Ki lehet pótolni a Tarlós által "hagyatékolt" majd' 200 milliárdból!
evacica
@RonaGyuri: Hát ami azt illeti Orbán se nem okos se nem daliás! Ravasz mint a róka, bosszú álló, kis stílű és szánalmas, ami meg a daliát illeti, hát inkább egy Döbrögire emlékeztet jó nagy demizsonjával!
tudode
Bezzeg a Repülős Gizi bugyilopásért fél életét rácsos ablak, ajtó között élte le, miközben van aki még járvány idején is csipkedi a közvagyont, egy jogilag nem is létező országban:
.
Magyarország nevű állam jogilag nem létezik:
.
www.google.com/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyarorsz%C3%A1g+&aqs=chrome.2.69i57j69i59l3j46i433j0i433l3.13544j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------------------
.
Őfényessége a világ legszabadabb egyed-e!
Gyurka80
Karigeri megint sír mint egy kisgyerek.Nem érti most mindenkinek összébb kell húzni a nadrágszíjat neki is és a haverjainak is.Kevesebbet kéne lopni és az elvtiknek fizetni.A legnagyobb lopások mindig Pesten történtek 4-es metró, hagyó stb.
Lepényleső
...először,- aztán azokat is akik nem ropják úgy ahogyan a nagy álmodó füttyent?
szegfue
Talán a költségvetésnek nem kellene "lemondania" a TAO pénzekről a foci javára. Hiszen a vállalkozóknak a TAO-t be kell fizetni vagy a költségvetésbe, vagy a "látványsportnak", tehát engedje el a TAO-t a vállalkozásoknak, az valódi segitség lenne. De ugye máséval verni a csalánt, azt lehet?!:(
Aki Én
@Gyurka80: Te tényleg ennyit látsz magad körül a világból? Ez olyan szomorú, túl azon, hogy nagyon káros is.
gina
@Gyurka80: Te elmebeteg vagy a narancs társaiddal együtt. utálom az ilyen elmebeteg seggnyalókat--- takarodj az oldalról. neked a Demokrata a jó oldal te narancs patkány-- fáj hogy nem Tarlós van hatalmon ugye?? IDIÓTA
Gyurka80
@gina: És a libsi szólásszabadsággal mi van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.