Szakmailag prognosztizált fogyasztási áremelkedéssel megegyező nyugdíjemelést kérnek a nyugdíjasok - derül ki a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület hétfői közleményéből. A szervezet emlékeztet arra, hogy "a napokban jelent meg a MNB 2020 decemberi inflációs jelentése, melyben szakmai alapon számolták ki a jövőre várható fogyasztói árak emelkedését". Ezek szerint a jegybank szakértői magasabbra prognosztizálják a 2021-es pénzromlás ütemét. A szervezet úgy véli:a tervezési hiba nagymértékben sújtja a nyugdíjas társadalmat,hiszen a január elsejei tervezett 3 százalékos nyugdíjemelés nem tart lépést se az MNB 3,8 - 4 százalékos prognosztizált áremelkedésével. A tervezet 3 százalékos nyugellátások emelése különösen elmarad az élelmiszerek területén várható 4,6 - 4,8 százalékos árak növekedéstől". Az egyesület azt kéri a kormánytól, hogy a 2021. január elsejei nyugdíjemelést a 3 százalékra tervezett mérték helyett 4 százalékos nagyságban állapítsa meg.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Nagy a valózínűsége, hogy az elszámolás szándékos lehetett.
silber13
Nagy a valózínűsége, hogy az elszámolás szándékos lehetett.
Sámannus
Nem szabad optimistán értelmezni őket. Ami fogalmaik szerint rendezés a valóságban lerendezés, vagy elkúrás , kibaszás, csonkítás vagy kirablás kasztrálás stb, stb...
Nessy
Arra nincs keret! Tessen focizni, egyházfi, esetleg határon túli lenni!
Lepényleső
Á dehogy,de hogy? Ortodox módra,ahogy jó volt a választási eredmény is összeszámolva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.