A 100 forintos boltban nem fertőz a vírus?Kocsmáros: a barkácsbolt hónapok óta rogyásig van vásárlókkal, nekem miért kell zárva tartani?

Elfogadom a korlátozásokat, de miért nem lehet egy olyan szabályozást hozni, ami limitálja a befogadóképességet a teljes bezárás helyett?

- egyebek mellett ezt kéri számon a döntéshozókon az a névtelenséget kérő nyíregyházi kocsmáros, aki a Telexnek küldött hosszú levelében részletesen leírta, miért válik egyre kilátástalanabbá a helyzete, és miért gondolja igazságtalannak a korlátozások jelenlegi rendszerét.

A még mindig érvényben lévő korlátozások ellenére egyre több vendéglátós gondolja úgy, hogy nem tud tovább várni, így vagy úgy, de kinyit.

„A szívem szakad meg amikor azt látom, hogy a velem szemben lévő drogériába és 100ft-os boltba több százan mennek be naponta. A városban lévő barkácsáruház és műszaki áruház parkolója két-három hónapja rogyásig van. Napi több ezer vásárlót fogadnak. Ők ezt miért tehetik meg? Nem kellene ott is egy létszámkorlátozás? Ott nem fertőz a vírus?”

– teszi fel a kérdést az olvasó.

Az ő esetében a kormány bér- és járulékfizetési támogatása sem jelent segítséget, mert az ő alkalmazottai alkalmi munkavállalóként dolgoznak.

„Vannak köztük egyetemi hallgatók akik ebből a fizetésből finanszírozták a lakhatásukat, van köztük olyan aki megélhetési nehézségei miatt másodállásként csinálta és olyan is aki keveset dolgozott, ezért semmi értelme nem lett volna bejelenteni. Így nekem nem jár semmiféle támogatás”

– írta.

(Telex)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nos...azért nem nyithat ki, mert a kormány eldöntötte, most a vendéglátóiparra tennék rá a kezüket a "haverok"...ez ilyen egyszerű...még egy pár hónap,és szarért-húgyért felvásárolhatják az üzleteket...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nos...azért nem nyithat ki, mert a kormány eldöntötte, most a vendéglátóiparra tennék rá a kezüket a "haverok"...ez ilyen egyszerű...még egy pár hónap,és szarért-húgyért felvásárolhatják az üzleteket...
magyar1
A barkácsboltban nem esznek a vevők maszk nélkül.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...ha későn is de Boldog névnapot!
Aki Én
@Pálinkás Pál: Egyrészt a fidesz esetében ez sajnos kézenfekvő gondolat, másrészt sok helyen van ez így. Közért és barkácsbolt nélkül nincs élet, kocsma nélkül van.
Ahogy máshol is, valóban támogatni kéne a jövedelmüktől elesetteket.
lemming
Kevesebb asztallal, nagyobb távolságot tartva és csak a fogyasztás idejére levéve a maszkot miért nem lehet ezeknek az embereknek segíteni, hogy dolgozhassanak és megélhessenek és a alvállalkozóiknak normális fizetést adhassanak?

@magyar1: Csak összetapiznak mindent, amit utána mások is megfognak, összetapiznak. A koronavírus napokig, sőt, egy hétig is rajta marad a felületeken (felülete válogatja).
lemming
Ja, és hogy az emberek egy kicsit kikapcsolódhassanak és kiszabaduljanak a bezártságból?
Amúgy az utcák is dugig vannak és egymás hegyén-hátán tülekednek az emberek - és ennek ellenére kevés az új fertőzött.
Pálinkás Pál
@magyar1: te még mindig itt tartasz??? egy példát mondj,amikor a maszk előírása bármivel befolyásolta volna a járvány alakulását!! bár várj csak...amikor nálunk bevezették az utcán, akkor hirtelen nőni kezdett a fertőzöttek száma!!! ezt nem propagálták a vezéred által megvett "szakértők" nos...nagyjából mindenhol annyi köze van a maszkoknak a járvány alakulásához, mint az utcán...semmi!!!
Málna
@Pálinkás Pál: Ezt én már elmagyaráztam neked, talán nem is egyszer. Nem igazán fogtad fel.
Málna
Egy kocsmában az emberek beszélgetnek és jellemzően sok időt töltenek egymás társaságában. Pár feles után meg már a távolságot sem érzékelik. És hát ugye kocsma nélkül azért lehet élni...
Pálinkás Pál
@Málna: nem..te nem magyaráztál el semmit...felmondtad a propaganda szöveget amit leküldtek neked a fidesz központból..
Málna
@Pálinkás Pál: Na, hát erről beszélek. Ennyit fogsz fel az egészből. Nem is értem, miért hozod elő minden nap a témát, úgysem érted, amit mások mondanak. Lassan egy éve ugyanazt mantrázod. Én mondtam, hogy ebbe fogsz belehülyülni.
Pálinkás Pál
@Málna: én??? ti hülyültök bele, már a wc-re is maszkban jártok...a korlátozások jó része engem nem érint...kertes házam van, kocsival járok, utcán meg mindig "sportolok" ami alatt ugye nem kell maszk...és képzeld, semmi bajom nem lett az egy év alatt...igaz nem is találkoztam olyannal akinek lett volna, akár az ismerősei között is...érdekes módon az itt kommentelő nagy vírusguruk ismeretségi körében volt csak "betegség" ..emiatt...és mint mondtam a dolog nem érdekel, van vakcinátok,oltassátok be magatokat,utána pofa SÚLYBA...de a többit hagyjátok élni...ha oltottak vagytok ,ti nem fertőződhettek,igaz??? ...ja ...hogy még az sem biztos??? még a tudósok sem tudják a hatásmechanizmusát..?? mert a vakcina állítólag csak attól véd biztosan,hogy intenzívre kerülj../ szlávik nyilatkozat/...ez az öregek esetében lenne fontos ,mert 60 alatti egészségessel nem sűrűn találkozol a jelentésekben.. de pont az öregeknek nem tanácsolja a gyártó...a sputnikot sem, amit a hízott disznó vezéred beszerzett!!! és kiknek, naná hogy a nyugdíjasoknak...és akkor én őrülök bele??? na ne röhögtess, engem csak nagyon halványan érintenek ezek a marhaságok!!! de a világnak már kezd elege lenni belőletek...tavaly nyár elején megmondtam ,előbb-utóbb balhé lesz ebből, most afelé haladunk, nektek tényleg ez kellett pár amúgy is végét járó öreg miatt...??? és mielőtt tátognál..egy 8 milliárdos bolygón az állítólagos 2 millió ,az csak "pár öreg"...főleg hogy majdnem minden halott aggastyán,súlyos beteg!!!
kissé felnőttem
Egyetlen dologért,hogy kimerüljön a kasszád és éhezzél igy kényszeritenek térdre sunyi módszer ugye de alapja ? itt? ma minden lehet. Ez a képlet jön a hiradásokból. Bezzeg a baráti kör elhúz repülővel meg vadásznak, ez a tipikus , mikor ki a kisökör ? és ki a Jupiter
Aki Én
@Málna: Kocsma nélkül lehet élni, de az ott megkeresett jövedelem nélkül nem. Miért nem segít nekik a tolvaj kormányod?
Málna
@Pálinkás Pál: Ahhoz képest, hogy téged alig érint, jól kikészíti az idegeidet a téma. Kíváncsi vagyok, mi lesz veled, ha ezen túl leszünk.
Pálinkás Pál
@Málna: engem tudod mi készít ki, az hogy az emberek elpuhultak teljesen,és beszopják ezt a covidkamut...mert van egy járvány...lehetett volna influenza h-nak is nevezni,csak akkor az emberek nem ijedtek volna meg /lásd a H1N1 hisztit../ ezért kitaláltak neki egy covid-19 elnevezést...a 19-et azért tették hozzá hogy lehessen hivatkozni rá,hogy ez "veszélyesebb"..mert a covid bizony évtizedek óta velünk van...
Csizmás Kond
...mindent meg lehet magyarázni...azt is hogy miért csak alkalmi alkalmazottai vannak és azt is hogy neki miért kell zárva tartania.
rokker33
A sok kocsmabútor most otthon vedel!Nincs szükség kocsmára és étterembe se muszály járni, főleg egy ilyen veszélyes virus miatt. A kocsmáros meg fogja be a száját mert feketén dolgoztatta a fiatalokat szaré hugyé gondolom napi pár 1000 forintos fizetést adott!!Ő megtömte a zsebét az évek során a sok szaros alkoholista kárára!
Málna
@Aki Én: Ha rendesen bejelentette volna az alkalmazottait, akkor ő is kapna segítséget.
Aki Én
@Málna: ...buta marha vagy :(
Vagy tudatosan hazudozol.
Aki Én
@rokker33: Hoznád az erre vonatkozó adatokat, vagy megint csak a levegőbe beszélsz tájékozatlanul, ahogy szoktad?
A dolgozó pontosan miért is nem kap támogatást?
Málna
@Aki Én: Úgy szeretem, amikor nem tudsz mit reagálni, és így felhúzod magad...:-)
NKF
Gyerekek!A szarakodáson kívül tudtok még valamit?
Aki Én
@Málna: ...én meg nem szeretem, hogy semmire nem tudsz érdemben reagálni. Minden konkrétum előtt behúzod füled, farkad. Mint most is. Idehazudsz valamit, de igazolni, alátámasztani, megvédeni nem tudod. Ahogy eddig még sosem.
Nyírfa
Nem bejelenteni a munkavállalókat, a legjobb indulattal is: hiba.

Vajon a fidesz nem arra játszik, hogy az elégedetlenség polgári engedetlenségre késztesse, kivigye az utcára az embereket, amire, először beveti a kubatov-gárdáját, a mihazánkat, a lelátók "hőseit", majd kivezénylik a katonaságot, a TEK-et, és Karácsonyra mutogatva, miszerint a főpolgármester nem képes rendet tartani a városában, egyrészt lemondásra szólítja fel, másrészt feljelenti, harmadrészt , belátó, jó kormányként alamizsnát vet a nép közé, de olyan feltételeket szab közben - pl. az orosz vakcinákkal való tömeges oltás -, amelyek kizárólag ránk ütnek vissza.

Láttunk már példát a kiprovokált összetűzésre. Sunyi politizálásban Orbán valóban teljesít.
Aki Én
@NKF: A szokásos kérdés, gondolom most is válasz nélkül marad. Ki szarakodik kivel, és miben?
Málna
@Aki Én: Elképesztő megint a vergődésed. Tisztességesen, érdemben válaszoltam a kérdésedre. A kocsmáros nyilatkozata igazolja az állításomat. Ott van, bárki láthatja. Tényleg beteges, amit itt művelsz.
Aki Én
@Málna: ..azt hazudod, kapna támogatást ha, meg he, meg így, meg úgy... Mi a jó válasz a hazugságodra, mint az, hogy hazugság. Mit mondjak még, ha csak a levegőbe beszélsz, szállítod a kormány hazugságait?
A vendéglátósok egybehangzóan elmondják, hogy nem kapnak támogatást, csak ígéreteket.

,,Magyar vendéglátósok: semmiféle támogatási szándék nincs a kormányzat részéről"

,,Komoly csődhullám elé néz a hazai vendéglátószektor, hiszen az itt dolgozó vállalkozások a tartalékaik végén járnak, és a kormányzat részéről sem látnak semmiféle hajlandóságot arra, hogy segítséget kapjanak."

,,Bajban a vendéglátósok - sokan még mindig nem kapták meg a bértámogatást
Van olyan vendéglátós, aki értesítést sem kapott róla, hogy elfogadták-e a kérelmét."

„Cégvezetőként kvázi tönkrementem. Az üzletet sem azért nem fenyegeti egyelőre veszély, mert olyan sok állami támogatást kaptunk volna. Az egy dolog, hogy az ügyvezetőre nem tudom kérni a bértámogatást, de a fizetendő járulékok nagyságrendekkel magasabb összeget tesznek ki, mint amennyi bértámogatást megítéltek számukra”

„Ha sorban mennek csődbe a vendéglősök, akkor valamit nagyon rosszul csinál a kormány”

,,A vendéglátósok annyira elkeseredett helyzetbe kerültek a járvány miatt, hogy többen már a korlátozások ellenére is a nyitást fontolgatják, a kisvállalkozók közül pedig sokan még a novemberi bértámogatáshoz sem jutottak hozzá."

,,a magyar állam 2020-ban 23 milliárd forint értékben hirdetett a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó TV2-n – 4 milliárd forinttal többért, mint tavaly,
14 Mészáros-hotel összesen 17,7 milliárd forint felújítási támogatást kapott úgy, hogy közben elbocsátotta munkavállalóinak felét,
a 15 milliárd forintból felépült Haladás Sportkomplexum üzemeltetését az állam átveszi a szombathelyi önkormányzattól – ennek fenntartása eddig is mintegy 300 millió forintjába került az adófizetőknek
19 államtitkár részesült egyhavi prémiumban a tavalyi év után, 1,3 és 1,7 millió forintos bónuszt...
Aki Én
@Málna: ...19 államtitkár részesült egyhavi prémiumban a tavalyi év után, 1,3 és 1,7 millió forintos bónuszt vehettek fel a Rogán Antal vezette kabinetirodában és az EMMI-ben."

Talán állj a vendéglátósok elé, és mond meg nekik, hogy ne hazudozzanak, mert a szeretett vezető igenis segített nekik.
Ott legyen nagy a pofád, ne itt hazudozz!!!
Málna
@Aki Én: Nem azt mondtam, hogy "ha" meg "he", hanem hogy ha bejelentette volna a dolgozóit rendesen, akkor kapna támogatást. Hű, bakker...
Megnézted a linkeket, amit küldtél? A többsége szeptemberi, még csak akkor vezették be a korlátozásokat, a kormány utána döntött a támogatásról.
Mások MÉG nem kapták meg a kért összeget, amit a múlt hónapban igényeltek.
Egyik vendéglősnek most jutott eszébe, hogy akkor kényszerből átáll a kiszállításra. Neki Jó reggelt kívánok!:-)
Aki ismeri a szektort, az pontosan tudja, hogy sokan dolgoznak feketén vagy részmunkaidőben bejelentve. Ez most megbosszulja magát.
De ahogy látom, Ausztriában és Olaszországban is bajban vannak páran. Ott vajon miért?:-)
Málna
@Aki Én: Legyen a vendéglátósoknak nagy a pofája, akik nem jelentették be rendesen a dolgozóikat.
rokker33
@Aki Én: Dolgoztam kocsmába nem is egyben és jobban tudom,hogy mi folyik ott mint te.A dolgozó nem kap támogatást??mire is kapjanak támogatást ezt a részét nem értem hisz feketén dolgoztatta őket!A kocsmáros kap támogatást az államtól, csak nem amnyit amit az alkoholistáktól letud húzni főleg hónap elején több 100 ezres bevétel jön a hamisan felirt tartozások és az amúgy is szomjas vendégektől.
Aki Én
@rokker33: ...ennyi butaságot. Hogy jönnek ide az alkoholisták? Itt a vendéglátóban dolgozó tömegekről van szó. Feljebb linkeltem az álláspontjukat, olyanokét, akik benne vannak. Attól, hogy dolgoztál vendéglátóban, még nem érted ezt a helyzetet. Lényegtelen, de hosszú évekig voltam vendéglátós, Balatonon is, sőt üzletvezető. De te biztos jobban tudod nem csak nálam, de a jelenleg érintetteknél is. Igaz, hogy másról beszélsz, de szarni rá.
Aki Én
@Málna: ...ostoba próbálkozás, hogy leakarod szűkíteni a feketén dolgoztatókra. Ez megint egy ordas hazugság. Mondom, vitatkozz az érintettekkel. Nem kevesen vannak, csak szólok.
Egyébként ez mai probléma, annak ellenére, hogy lett volna idő a megoldásra. Ahogy te is látod, régi a probléma, de máig megoldatlan.
A helyzet az, hogy mér a románok is több támogatást adnak a munkájukat elvesztett tömegeknek. Nálunk csak a haveri milliárdok osztogatása megy most is, ahogy azt te is pontosan tudod.
rokker33
@Aki Én: Én csak a cikkben szereplő pénzéhes kocsma tulajdonosra reagáltam, hogy ne sírjon már Te meg az egész Magyarországon lévő vendéglátó egységeket fujod nem Én vagyok az ostoba hanem megint kiderült hogy te mert csak a saját igazad a fontos és valós a másé az nem!Jelenleg Én is étteremben dolgozom Ausztriában...
Aki Én
@rokker33: ...ügyes vagy, gratulálok. Miért nem itthon?
Nem érted, hogy ez a komplett vendéglátós társadalmat és családjait érinti, nem egyedi eset, de én vagyok ostoba?
Ezt gondold újra.
rokker33
@Aki Én: Ja és több 100 ezer kocsma, étterem, hotel tulajdonos türelmesen vár csak pár bohóc lázad és sír hogy kevés a pénze!!,Érdekes akkor miért nem lázad mindenki te nagyokos??
rokker33
@Aki Én: Ostoba vagy ezen nincs mit átgondolni ... :) Megint a saját faszságodat akarod rám erőltetni ha más a véleményem már hülye vagyok??!!!
Aki Én
@rokker33: ...tájékozódj, ez nem egyedi eset. Ráadásul nincs mindenki zárva!!!
Vendéglátós vagy, tudhatnád :)
És nem azért vagy ostoba, mert más a véleményed, hanem például azért, mert azzal érvelsz, hogy te vendéglátós vagy. Ráadásul nyugaton :)
rokker33
@Aki Én: És az miért baj??Itt sem fényesebb a helyzet a legtöbb kávézó étterem hotel bezárt csak Itt Kurz nagyobb támogatást ad,mint Orbán ,de ugyanúgy minden zárva van és itt sem jobb!
rokker33
@Aki Én: De mindenki vár hogy jobb legyen a helyzet!
Aki Én
@rokker33: ...mire és meddig? Addig éhen hal, akinek nincs bevétele.
Málna
@Aki Én: Nem én szűkítem le a feketén dolgozókra, maga a cikkben szereplő kocsmáros ismeri be, hogy nem voltak bejelentve az alkalmazottai. Olyat nem találtak, akinek igen? Nahát...
Azt speciel nem tudom, hogy Romániában mi van, de az egyik általad küldött linkben Ausztriában és Olaszországan is bajban vannak a vendéglátósok. Meg még ki tudja, hol, nem néztem végig a bejátszást.
Aki Én
@Málna: ...sokan bajban vannak. És, ez valami mentség?
simmering73
A barkácsboltba bemegy, vásárol, kimegy. A kocsmába meg beül és szív. Egyik poharat a másik után, fizet egy-két kört a haveroknak és ahogy nő az alkoholszint, úgy szarnak a maszkokra. Hisz nem lehet vedelni meg beszélgetni benne.
Aki Én
@rokker33: ,,csak Itt Kurz nagyobb támogatást ad,mint Orbán"

Na, végre! Erről ugatok!!!
Nem az a baj, hogy zárva vannak, mert az biztonságosabb. Az a baj, hogy nincs támogatás.
Kezded érteni?
rokker33
@Aki Én: Azt tudom, de ha 1 ember hőbörög még nem lesz változás és akiket ez az ember alkalmazott azok semmit sem kapnak a fekete vagy a 4 órás bejelentés miatt!Úgyhogy még most sem tudom sajnálni...
rokker33
@Aki Én: Azok az alkalmazottak akik tisztességesen bevoltak jelentve azok kapnak támogatást az államtól, sőt sok ismerősöm elment feketén dolgozni, így sokkal több bevételhez jutnak mintha rendesen dolgoznának.Nem egy ilyen ismerősöm van!!
Aki Én
@rokker33: ...nem ezt a vállalkozót sajnálom, csak elmondom a problémát. És nem egy vállalkozó hőbörög, hanem a komplett szakma. Megint nem a nagy átlagról beszélsz.
balos
@simmering73: Na most akkor mi a frász lesz?Aki meg barkácsol az hozza a hasznot a fővállalkozójának!A fideSS kizongorázta,hogy a jobbágyok dolgozzanak aki meg tehetősebb lehetne az menjen "kapálni",az új földes urakhoz!Így a kocsmája presszója nem megy kárba,csak más kezébe!
Málna
@Aki Én: Nem. Csak ha már Romániával példálóztál, akkor gondoltam én meg Olaszországgal és Ausztriával. Ha már voltál olyan kedves és felhívtad rájuk a figyelmemet...:-)
rokker33
@Aki Én: És akkor mi a megoldás??Mert beszélni lehet róla naphosszat de úgy sem lesz megfelelő megoldás senki számára!
Lepényleső
...nem fertőz az a " nemzeti dohányboltokban","lottózókban" sem ahol nem ritkán mindent megvehetsz mint addig
sehol,- jó pénzen? Az vélhetően igaz,hogy ehhez a fydes koncesszió a megbízható emberének elengedhetetlen?
idppp
Talán azért, mert a különböző üzletekben maszkban lehet csak bent tartózkodni! Az Ön kocsmájában csak maszk nélkül lehet inni, ez egyértelmű! A kocsma a koronavírosok számára maga a paradicsom! A kocsmák a fertőzések gócpontjai lennének, újból fellángolna járvány! Előbbre való az emberek élete, mint az Ön érdeke! Sokan elvesztették a munkájukat, be kellett zárni a vállalkozásukat, mégsem nyafognak önző érdekből! Nem hiszen, hogy a munkáját vesztett, minimálbérért dolgozóknak több tartalékjuk lenne, mint Önnek! Ne haragudjon, de sajnos nem tudok könnyet ejteni a kocsmárosokért, akiknek az alkalmazottait "semmi értelme nem lett volna bejelenteni" - ezek az Ön szavai!
karma1
@Nyírfa: Felreertetted: a vendeglosnek joga van alkalmi munkasokat meghatarozott idore felvenni, vagy akar reszmunkaidoben is. Egy nyitvatartasi idovel rendelkezo vendeglos - plane nagy forgalom mellett - nem engedheti meg maganak a feketemunkast - legfeljebb csak egyszer-ketszer, nagyon rovid idore, amikor tenyleg nagyon tulterhelt, - mert a vendeglost baszogatja a NAV, a fogyasztovedelem, a NEBIH, az oregisten tudja meg', hogy kicsoda! Es a vendegloknek erosen fugg a forgalma az idegenforgalmi szezonoktol - igy a Balatonra, Velence kornyekere es mas, felkapott udulohelyekre vetitve Te nem talalsz egyetlen, 12 honapra bejelentett alkalmazottat sem. Ebben az egesz tetves vilagban orban csak az alapkatyvasz torvenyeivel, rendeleteivel zsonglorkodik, azokat kijatszva a vallalkozok ellen, hogy meg veletlenul se kelljen fizetnie se a vallalkozonak, se az alkalmazottjanak, Nem fizet ez a buzi a teljes munkaidoben dolgonak sem, ha elvesztette a munkajat, mert o igy akarja, oszt jonapot. Felek, hogy azoknak a kommentelotarsaknak van igaza, akik azt a trendet latjak ebben a szisztematikus leepitesben, hogy eloszor mindent elertektelenit kozpontilag, aztan meg szarer-hugyer felvasaroltatja meszarossal, csanyival, aki eppen a Karmelita fele jar, es szuksege van egy kis penzre.
De megsugom, hogy most az egyszer ebben nagyon elszamolta magat a csuti torpe: neki se fog menni a vendeglo, akar kinyitja azokat, akar nem, mert a vendeglosseg a turizmusra alapozodik. Es amig hamis hirekkel el tud lavirozni a mediakban, oda tudja donteni a milliardokat szamolatlanul, ugy a vendeglatoval ugyanezt nem tudja megcsinalni, mert ott bizony nagyon gyorsan meglatszik a veszteseg: a zoldseg elfonnyad, a hus megrohad, es ha nem jon be minden nap egy bizonyos szamu vendeg, akkor a csokos is csodbe fog menni. Nincs idegenforgalom - bar a recsolkebe meg a meszi lolobe meg ontheti a penzt, de egy ido utan a veszteseg el fogja erni a befektetes nagysagat, majd meghaladja azt. Ezt kivanom nekik!
Aki Én
@Málna: 16:39 Látod, megint nem érted miről van szó. Vagy szándékosan hülyébbnek tetteted magad.
Nem mondtam, hogy máshol nincsenek gondok. Azt mondtam, hogy még a románok is több támogatást adnak az embereknek, mint mi.
De itt egy mai hír, mert tegnap azzal próbálkoztál, hogy azok ,,régi" cikkek. Hogy a mai napig nem változott semmi, azt próbálod messziről kerülni.

propeller.hu/itthon/3625972-gerendai-karoly-berkompenzaciobol-pedig-szinte-semmi-nem-erkezett
Nyírfa
@karma1: Nem vagyok jártas a vendéglátásban, s a legkevésbé sem a vendéglátósok jogaiban. Ám, aktív éveim emlékeiből merítve úgy tudom, az alkalmilag, illetve rész-munkaidőben foglalkoztatott munkaerőre is áll a bejelentési kötelezettség, csak az előbbire egyedi formában.

Tönkre tenni, majd felvásárolni bagóért...mit lehet erre mondani? Az én zsebemben a virtuális bicska már régen kinyílt, de a társadalomé még nem, bár, vannak jelek, hogy, ami késik, az nem múlik.
Az igazság érvényesülésének a pillanataként fogom megélni, ha a fidesz vezérkara a vádlottak padjára kerül.
Aki Én
@rokker33: @Málna: Még egy kis adalék, hogy is mennek a támogatások:

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szemelyi_vitakhoz_vezetett_a_balatoni_penzosztas_a_turisztikai_ugynoksegnel.722204.html

,,Személyi vitákhoz vezetett a balatoni pénzosztás a turisztikai ügynökségnél
A balatoni vendéglátóhelyek közül Laposa Bence érdekeltségei kapták a legtöbb támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, miközben ő egyben a szervezet tanácsadója is."
Málna
@Aki Én: Tökéletesen értettem, amit írtál. Te nem értettél engem már megint, a fals következtetésedből ítélve...
És ne keverjük már össze azokat, akik nem jogosultak a támogatásra azokkal, akik igen, csak késik a beígért összeg.
Aki Én
@Málna: ...te tényleg eszméletlen ostoba ember vagy :(
verőce21
@Aki Én: Te mindig magadból indulsz ki...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.