A kormány a tegnapi ülésén meghallgatta az operatív törzs ajánlását. A novemberben bevezetett intézkedésekkel sikerült megfékezni a járvány terjedését, azonban ha most engedményeket tennének, azok beláthatatlan következményekkel járhatnának, pláne úgy, hogy a világban lassan elindul a harmadik hulláma a járványnak – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Döntött a kormány a korlátozások meghosszabbításáról

Hozzátette, tudják, hogy nagy áldozatokkal járnak a védelmi intézkedések, viszont amíg nincs kellő vakcina, addig indokolatlan a nyitás. Éppen ezért arra kérnek, mindenkit, legyenek türelmesek, és továbbra is példamutatóan kövessék és tartsák be a szabályokat.

A védelmi intézkedéseket március elsejéig hosszabbították meg, valamint az országgyűlést kérni fogják, hogy további 90 napra hosszabbítsa meg a különleges jogrendet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, később újra felülvizsgálják a helyzetet, viszont két esetben látnak arra esélyt, hogy feloldják akkor is a védelmi intézkedéseket: ha továbbra is csökken a fertőzöttek száma, illetve ha lesz elegendő vakcina.

A lakosság beoltottsága szempontjából Izrael áll a legjobban, ahol a lakosság közel 50 százaléka be van már oltva, őket követi Nagy Britannia. Az unióban viszont sajnos csak két százaléknyi az átoltottság a vakcinahiány miatt. Ezért is tárgyal a kormány más gyártókkal is – hangsúlyozta.

A Szputnyik V vakcinát a magyar gyógyszerügynökség engedélyezte, ez az egyik legjobb technológiával készült. Ezt bizonyítja, hogy a németek is dolgoznak a vakcina engedélyeztetésén.

Magyarország Oroszországgal már szerződést is kötött, ennek következtében

február végégig közel 23 ezer ember beoltására elegendő vakcina fog érkezni.

A magyar kormány fontosnak tartja, hogy a kínai vakcinát is minél hamarabb engedélyeztessék.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Egy olyan súlyos mentális problémával élő, fizikai erő tekintetében a leépülés stádiumában levő ember, mint Orbán, hiába rendelkezik akármilyen nagy egóval, féktelen hatalomvággyal, hiába betonozta be magát korlátlan idejű felhatalmazási törvénnyel, …
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/131933397_1018261755320398_2796391545799736908_o.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=NgQyC-3eRQMAX8N98Vm&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4696991672d0abdd90404feebca4961e&oe=6019E77A
Horizont
A korlátozásokat hosszabbítani fogják rogyásig, legalábbis a választásokig szeretnék pláne az előválasztásokig, hogy a rendkívüli jogrend is hosszabbodjon. A rohadékok. A vendéglők se nyithatnak ebből pedig balhé lesz. Fenyeget ez a pufiképű barom, hogy 6 hónapra is bezárhatják őket, de arról nem beszél, hogy most is a sport klubboknak adtak pénzt mert szegények a járvány alatt. Mészáros szállodái meg 300 milliót. Annyira aljasok.
kereső
@Eladott Ország: Vörös Imre már az elsőnél elmondta, hogy a "különleges jogrend"-re az általuk kreált gránitszilárdságú sem ad felhatalmazást- ill. nem is ISMERI!. Ami nem mást jelent, mint egy törvénytelen állapotot.(ja és ezt szavazta meg a hülye ellenzék)
Pálinkás Pál
ne reklamáljatok...főként a rettegők ne...ti ugattatok legjobban hogy a kormány nem szigorít...hát most megkaptátok, csak győzzétek kivárni a végét...tavaly vėgig mondtam hogy ez lesz..lehülyéztetek...megérdemlitek hogy még nyáron is a maszkban fulladozzatok!
ómió
"Küzdjetek", efftársak, hogy minél később legyen vakcina! Akkor még egy évig is marad!
kereső
"Egyszerűen átlép a kormány a vakcinabeszerzések engedélyeztetésben az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési-egészségügyi Intézeten (OGYÉI), hogy így hozzon be kínai oltóanyagokat.

Gulyás Gergely miniszter jelentette be a mai kormányinfón, hogy minden olyan vakcinát be lehet hozni az országba, amivel valahol már több mint egymillió embert oltottak be helyi engedélyek alapján. "

Lesz-e olyan orvos, nővér, eü dolgozó aki vállalja ennek a két vakcinának a beadását az esküje ellenére???
Eladott Ország
@ómió: ma, 13:12 ◘ Csak olyan vakcinát alkalmazzanak, amit az EU jóváhagyott! Az orosz, meg a kínai vakcinával oltassa be magát a fidesz bűnbanda! Csak ennyi! Vajon a többi EU tagországnak miért nem kell az orosz és kínai vakcina?! Egyébként ez az év úgy is elmegy, még akkor is ha megvan a nyájimmunitás ( 60-70% -os oltás dr.Jakab) Mire tisztázódik, hogy kik nem kaphatnak orosz kínai vakcinát, ( daganatos, érrendszeri, 60 év fölöttiek stb. addig bőven rendelkezésre áll a szükséges EU vakcina. Ne aggódj, a csúti cigány és sleppje már régen be van oltva EU vakcinával, nekünk meg ideáig csak a süket duma jutott! Neked is te szerencsétlen faszszopó fidesz birka!
Nyírfa
@kereső: Ez az év vízválasztó: képesek vagyunk-e önérvényesíteni, egymásért kiállni, változni és változtatni,
fel tudjuk-e tartóztatni a fideszbuldózert, és új mederbe terelni az életünk folyását.
Ez az év a Szaturnuszé , asztrológiai szempontból az érés, fejlődés, "öregedés" éve, amikor az akadályokat nem lehet átugrani, és úgy tenni, mintha ott sem lennének, hanem mindenre valódi megoldást, igaz választ kell adnunk. Vettem egy mély levegőt.
justhpeter
Gulyás letudta a kötelezőt. Értelme ka. annyi volt mint az előzőeknek.
Horizont
@Pálinkás Pál: A maszk hordása a legkevesebb ebben ...
Nyírfa
@Pálinkás Pál: @Horizont: :)

A maszknak köszönhetően egyre tisztábban látok, ugyanis , ha az utcán rajtam van a szemüveg, akkor a párától nem látok semmit, így levettem. A napokban tűnt fel, hogy a "néző" okulárém nélkül sokkal élesebb a kép, de ez akkor tudatosodott igazán, amikor az ablakon kinézve jobban szemügyre akartam venni valamit, és ehhez levettem a szemüvegem. :)

A közellátóról ugyanezt nem mondhatom el, talán, ha elkezdeném itthon is hordani a maszkot. :)
Pálinkás Pál
@Horizont: csak a maszk azt mutatja milyen birka egy népség vagyunk.../ már aki / főleg szabadban...cseppfertőzés nyílt téren nem terjed...
verőce21
Így apránként hosszabbítgatva, eltarthat ez a vírusválság évekig is. A nyugati példák sem kecsegtetnek bizalommal... És még kiderülhet, hogy a vakcinák sem nyújtanak védettséget...
Sőt, a még most ellene fanyalgók össze is verekednek majd, hogy kaphassanak belőle...Bármi Áron...

Ideje elgondolkodni néhány, főleg szolgáltató szektorokban dolgozóknak, hogy milyen dolgokat tudnak eladni a túlélés érdekében... most még csak értéktárgyakat, zálogjegyeket, raktárjegyeket, részvénycsomagokat...
Majd jöhetnek pl. a fodrászok, kozmetikusok, stb. fürdőmedencés ingatlanjai..., üzletek, amíg még jó ára van. Mert előfordulhat, hogy nagy számban kerülnek piacra..., talán erős árlejtéssel...
Nyírfa
@sgl: Majd, amikor már nem lesz, aki termeljen, termesszen, szabjon, varrjon, szállítson, és éhen maradnak a sportolók is, leszakad róluk az utolsó cipő és nem mernek kijönni az utcára, mert éhes emberek törnek-zúznak, akkor álljon elő Orbán Viktor sportkedvelő miniszterelnök, és magyarázza el, milyen fontos, támogatandó nemzetstratégiai ügyletei, haverjai , családtagjai voltak, amik, akik miatt leállt az ország.
De álljon ám ki, bátran, ahogy azt a magyar virtus megkívánja!
division
@Pálinkás Pál: Inkább "fuldoklunk" nyáron is a maszkban, mintsem ne vegyünk levegőt a föld alatt:-) A vakcina majd véget vet ennek is, mint megannyi járványnak.
csipetke
Nyilván az emberek nyugodtabban várnának,ha a munkájukat vesztett embereknek az állam lecsengetné a bérük 80%-át.
Így viszont magukra hagyva,nehéz,mert akinek volt is valami kis tartaléka,azt már rég felélte.A kormány a válságkezelési alapból közel 150 milliárdot [email protected] el sportra,százmilliárdokkal tömték ki a saját alapítványaikat,ahonnan ki tudja hova kerül a rengeteg pénz.Ez a kormány leszerepelt,képtelenek a kormányzásra,és a válságkezelésre. "A senkit nem hagyunk az út szélén" szlogen kizárólag a saját pereputtyuknak,és a fidesz holdudvarnak szól. Most nyomják a rizsát mindenfelé,hogy az ellenzék hátráltatja a védekezést,és azt akarják,hogy minél több ember haljon meg,így akarják megbuktatni a kormányt.
Mindezt a tv2 híradóban ma. És nem szégyellik a pofájukat,ekkora hazugságot nyomni. Ilyen undorítóan hazug kormánya még nem volt M.o.-nak
gina
Mit tunak ezek a patkányok??? semmit, ugyan lopni azt igen, azon kivül semmit, ez a nagy járványkezelésük?. pokolba ezzel a nyomorult fidesz bandával !!!
Pálinkás Pál
@division: reménykedj csak agyhalott...bár hoz be nektek a vezéretek ruszkit meg kínait...válogathatsz
division
@Pálinkás Pál: Személyeskedsz is már? Kijön a valódi liberális éned lassan azért.
Pálinkás Pál
@division: nem szokásom...de kezdenek a dolgok durvává válni...
division
@Pálinkás Pál: Jogos, sok laikus szajkózza a hülyeségeit.
Pálinkás Pál
@division: nem a hülyeséget a kormányok nyomják...
ómió
@Eladott Ország: Szóval, csak olyat szabad használni, amit az efftársi kreténség elfogad!? Akkor várjál arra, bolsiék fajkreténje! A többi EU-s országnak miért nem kell az orosz? Németország eszerint nem EU-s? Már lehazudtátok, elmebetegek gyöngye?! Ugyanis Merkel efftársnőtök Putyintól kért vakcinát! Sőt! Felajánlotta neki az orosz vakcina németországi gyártását, mint gyártásbővítést is! Nem baj, fajbarom!? És attól, hogy az egyik polgármester efftársatok soron kívül "szerzett" magának vakcinát, attól már a "Zorbán" is rég be van oltva??! Te már rég beledöglöttél volna, ha napjában egy féltucat strófát nem hazudhatnál, az biztos! Ennek az alja mocsokbolsi alfajnak, mint te is vagy, születni kell, mocsadékja!? Vagy úgy tanultad ezt valahol? Foximaxin? Hát, akkor, szarkupac, további mocskos hazudozást!
Eladott Ország
@ómió: ma, 13:24 ♦ Te fideszes seggfej! Egyetlen egy EU tagországban sem hasznának kínai és orosz vakcinát!
ómió
@Eladott Ország: MÉG! Vagy túladagoltad magadnak az értelmezésgátlót, bolsi fajkretén!? Csökkentsd a dózist!
Lepényleső
...az ormány kormány,mely játszik az emberekkel mint kóbor macska az egerekkel,- piszkos nagy élvezettel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.