A telex.hu tudósítója szerint nagyjából háromszázan jelentek meg a Hősök terén vasárnap délben. A tömeges üzletkinyitás mellett demonstrálnak.

13:00: Feloszlik a tömeg, a jelek szerint vége a tüntetésnek.

12:48: A rendőrök folytatják az igazoltatást. Befejeződtek a beszédek, a tiltakozók nem hagyják el a teret.

12:39: A rendőrség sorfallal próbálja elszigetelni a szervezőktől a pár százas tüntetől csoportjait.

Vasárnap délben, nem sokkal fél egy előtt a rendőrség megkezdte az intézkedést a tüntetés szervezőivel szemben.

A rendőrök felírták a szervezők adatait, miközben közvetlenről videózzák az embereket.

A telex.hu élő közvetítése szerint a felszólalók nagyon indulatosak. Több az 1956-os forradalom megmozdulásait emlegették.

Tüntetés a Hősök Terén: a rendőrök megkezdték az intézkedést az üzletkinyitás mellett tüntetőkkel szemben

Magyarországon most a Tömeges Üzletnyitás Facebook-mozgalom és a Le az Adók 75%-ával Párt kezdte követelni a korlátozások lazítását. Vasárnapra és hétfőre két eseményt is meghirdettek: vasárnap délben a Hősök terén tüntetést tartanak, ami elvileg hétfőn is folytatódik, emellett hétfőn egyfajta polgári engedetlenség keretében kinyithatják a helyeiket a csatlakozó vendéglátósok – írja a Telex.

Utóbbira már több országban volt példa az elmúlt hetekben, Lengyelországban és Olaszországban is népszerűek voltak a demonstratív üzletnyitások.

A dolognak ugyanakkor van egy kis szépséghibája: mind gyülekezni, mind engedély nélkül kinyitni jogszabályba ütközik, így aki csatlakozik a fenti kezdeményezésekhez, az büntetésre számíthat. A rendőrség korábban közleményekben jelezte, hogy a Hősök terére hirdetett eseményre ne menjen ki senki, vasárnap délelőtt a Facebookon 12,3 ezren áll az érdeklődők száma, 3,6 ezren pedig azt jelezték vissza, hogy ott lesznek.

(telex.hu)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@justhpeter: Talán ha pártunk és kormányunk intézkedne, hogy a "jó hírükre kényes" kormányhivatalok a novemberben odaítélt pénzt januárig elutalják, az Állam Kincstár ne üljön a pénzen, akkor kevesebb lenne a jogos elkeseredés, felháborodás! A bürokraták nyugodtan ülnek a fenekükön, és inkább azzal foglalkoznak, melyik ellenzéki önkormányzatba, hogy tudnak belekötni, pénzt elvonni, elvégre ők megkapják a nem kevés fizetésüket! Hogy mások a fennmaradásért, a családjuk megélhetéséért is küzdenek, az nem igazán érdekli a kormányt! És még nekik van képük, tiszteletet, elismerést követelni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
az kevés...és a rohadt ellenzék meg kussol..
kereső
Oroszországban és Belaruszban is tilos, meg a lengyeleknél is. Mégis tüntetnek.Vállalják. Az oroszok -45 fokban, Szibériában is-Navalnij mellett. Belaruuszban az elcsalt választás miatt, hónapok óta. Nekünk nincs egy Navaknijunk, egy Tyihonuszkajánk.
csak úgy....
@Pálinkás Pál: én ,ha ellenzéki politikus lennék, akkor hagynám ,hogy még négy évig orbán legyen a kiraly, aztán még négy évig...,míg az elvakult idiótáknak is kinyílt a csippájuk,-különben minden fölösleges.
egy szana szét osztott ország lett magyarország, ahol már senki sem törödik a másikkal ! mentségükre szógáljon,hogy sokan már annak is örülnek ha lyuk van a seggükön..
sokanvagyunk
Én itt főleg egyenruhásokat láttam csoportosulni.
justhpeter
Megnéztem a videót. A felvétel igazolta, hogy a rendőri vezetőknek sajnos nincs annyi esze, hogy ne éljenek nyíílt provokációval. Márpedig a rendőrök Hősök terére kivezénylése az volt. Kár volt érte, mert ez nem segítette a párbeszédet, hanem csak a kormány kompromisszumképtelenségét mutatta be. Nehéz lesz a kormány utolsó éve.
Nessy
@justhpeter: Talán ha pártunk és kormányunk intézkedne, hogy a "jó hírükre kényes" kormányhivatalok a novemberben odaítélt pénzt januárig elutalják, az Állam Kincstár ne üljön a pénzen, akkor kevesebb lenne a jogos elkeseredés, felháborodás! A bürokraták nyugodtan ülnek a fenekükön, és inkább azzal foglalkoznak, melyik ellenzéki önkormányzatba, hogy tudnak belekötni, pénzt elvonni, elvégre ők megkapják a nem kevés fizetésüket! Hogy mások a fennmaradásért, a családjuk megélhetéséért is küzdenek, az nem igazán érdekli a kormányt! És még nekik van képük, tiszteletet, elismerést követelni!
Nessy
@sokanvagyunk: Természetesen ők biztos betartják a távolságtartást! Vagy mégsem?
134.bátor
Ha te ebből èlnèl kis Zoltán fideszes gyökèr,akkor is ezt mondanád,agymosott bunkó! ?? Vagy a családod közül valaki? Magyarellenes el? Micsoda rohadt gondolkodásmód van,pont olyan mint ezeknek a patkányoknak!!
sokanvagyunk
@Nessy: Másfél méterről hogy lehet igazoltatni? Sehogy. Szabályszegés!
Rockxy
osztrákoknál megy most a tünti, de ott nem ketten vannak
csak úgy....
@Nessy: a fidesznek nem érdeke,hogy csillapítsa a feszültségeket az országban,sött...
míg mindenki külön csinálja a maga kis "tüntikézéseit" (sikari) az még hasznot is hoz nekik! most majd a korcsmárosok kerülnek pellengérre...,de lógott ott már pedagógus,diák,színi növendék és dokik ,növérkéstöl..
Gauntlet
@Rockxy: háromszáz kevés. Ötször ennyien mennek tönkre!
vacsi
Hihetetlen, hogy mennyi unatkozó szarkavaró ember van! Nem igazoltatni kellene őket, hanem bezsuppolni, és néhány hétre bezárni. A baj az, hogy ezzel a viselkedéssel másokat sodornak bajba...
justhpeter
Estére már csak kímélő kaját egyél, mert az ebéd szemmel láthatóan megártott. Mondkuk, ha a kormány intézkedett volna a pénzek időbeni kifizetéséről, mint a laborunkban, Ausztriában, akkor senki nem ment volna a Hősök terére.
fergeteg
Megélhetési faszok ! Járvány van nem ?
Az is idióta aki járvány idején étteremben tömi magát. Takarodjatok haza. Mi az anyátok picsájának vállalkoztok
ha ennyi időt nem birtok ki?
surdilloFUJT
@vacsi: a q..va nénikéd jól van?,te agybajos agyrágott végbélképződmény,hogy a svábhegyi beteg szamárcsődör húzzon a himbilimbijére,majd jól taposson meg,te féreg,az ország szégyeneinek egyik aljas darabja!!!
namihami
Nem értem ezeket a vállalkozókat. Miért kell nekik ez a tüntetés? Vajon miért nem jó az nekik, hogy ők ugyan ez buznyákot se vagy csak minimálisat kaphatnak, de (DE) ott van a Mészáros, Tiborcz és a többi ""közeli"" vállalkozó, akik viszont százmilliókkal, milliárdokkal lettek gazdagabbak.
Miért nem érik be ezzel a boldogító tudattal, hogy azért van, akinek jutott?
csak úgy....
@fergeteg: örülsz,hogy most lesz még idöd gyakorolni a késsel-villával zabálást? az idegenforgalmi tervei orbánnak ,ugyan úgy zátonyra futnak mint a focialista erölködései és akkor mi lesz veled balambér!?
ómió
Biztos, már rég volt felfutóban a járványgörbe!
bence
@vacsi:! Úgy egyébként jól vagy ?! Orvosnál mikor jártál ?! Jól élhetsz a zsarnok kormány uralma alatt ha ennyire unatkozol ! Kívánom , hogy neked is annyid legyen mint azoknak , akik elkeseredésükben utcára mentek ! Mindez köszönhető a kormánynak , mert a legkisebb segítséget sem adta mag számukra már hónapok óta ! Míg ők milliókat tesznek zsebre havonta , addig az általad unatkozónak vélt emberek 0 bevétellel élik napjaikat !
134.bátor
@fergeteg: mekkora egy büdös bunkó vagy! Ocsmány,mint a fajtád! Az bezzeg nem zavar,hogy a Dubai milliárdost milliókkal támogatja a mocskos kormányod! Ti meritek magyar embernek nevezni magatokat??
verőce21
Nem lehetett eldönteni, hogy a nyitvatartás, vagy a támogatás miatt tüntetnek-e?

Amint átoltották kellő számban a lakosságot megszüntetik a korlátozásokat. Ehhez csak a vakcina kell, aminek beszerzésében megbukott az EU.
Lepényleső
A rendnek nevezett őrök azzal tisztában vannak-e,hogy fizetésüket az általuk egrecéroztatott polgároktól kapják,
s még véletlenül sem azoktól a gyakran köztörvényes bűnök elkövetőitől akik magukat főnöküknek mondják,-néhol?
anyuci
Munkában megőszült, hónapok óta jövedelem nélkül tengődő embereket általunk eltartott rendőrök tömegei vegzálhatnak ! Szégyen, gyalázat !!! Remélem minden döntéshozó és az összes aki ilyen parancsot teljesít át fogja élni, azt amit ezeknek a területeknek a tönkretett szerencsétlenjei. SOHA egytelen petákkal se legyen több nekik. Teljes erővel vonultak ki párszáz tüntetőhöz, folyamatosan köröztek a megféelemlítés szintjén volt a jelenlétük. Minden utcasarkot rendőrök (gyakran 20 éves kivezényelt rendőrgyerekek) hada lepett el. EZ SZÉGYEN !!! Ez nem jogállam, ez nem demokrácia és sok ember átka fogni fog !!! Nagyon elege van már annak is aki otthon maradt ! Akik odaküldték őket, nagyon elfelejtették honnan jöttek márpedig nem lehet megtenni egy világgal azt amit most próbálnak !!!
anyuci
@verőce21: Nagyon vicces vagy és hiszel a mesékben ! Ha november óta egyetlen fillért nem kerestél volna, ha látnád, hogy másfél hóna alatt 200 ezer körül oltottak, így ha lenne annyi aki oltást akar, akkor is 4 év mire meglenne a létszám ebben az ütemben. Igaz lehet nyárra már nem védett aki decemberben kapta, meg azt se tudják meddig véd, de kívánom, hogy átélje minden bólogató azt amit a tönkretett területek dolgozói !!! Aztán majd jön a mutáns, meg a mutáns mutánsa, vagy a 88 hullám, ha a nagyurak azt akarják és ostobák egyetértenek - tudod, akkor hiszem, hogy az égiek ezeket az egyetértőket a saját sorsukkal fogják meggyőzni az embertelenségről !!! Ha nem lenne ennyi megvezethető idióta, már nem itt tartanánk. Pontosan addig fog tartani amíg hagyjuk. ELÉÉÉG !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.