A miniszter és a Budapest Bank is cáfolja, hogy Rogán Antal új felesége egy óriás hitellel nagy kiterjedésű földbirtokot vásárolt volna.

A Magyar Nemzetnek szólalt meg felesége és annak családja korábban a sajtóban emlegetett földügyeiről Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Rogán Antal a Magyar Nemzetnek azt mondta:

Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hozzátette:

Sem a feleségem, sem a családja nem kíván közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra

A Budapest Bank eddig a banktitok miatt nem nyilatkozhatott. A bankokat ugyanis köti a banktitok, sem az ügyfelekről, sem a hitelekről nem adhatnak tájékoztatást. A család az elmúlt napokban felmentette a Budapest Bankot a banktitok alól, így a bank ma a nyilvánosság előtt is cáfolta a megjelent cikkeket – teszi hozzá a Magyar Nemzet.

A Budapest Bank az alábbi közleményt adta ki.

A 2021. február 2-án, valamint az azt követően megjelent sajtóhírekkel ellentétben a Budapest Bank Zrt. nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, ennek megfelelően nem folyósított hitelt erre a célra. Hamis és megtévesztő minden ezzel ellentétes állítás és közölt feltételezés. A Budapest Bank Zrt. ugyanakkor kedvező hitelkonstrukciói révén meghatározó helyet foglal el a földvásárlással kapcsolatos hitelezési piacon. A Budapest Bank Zrt. minden esetben a meghatározott működési rend mentén és a hatályos jogszabályoknak megfelelően végzi hitelezési tevékenységét.

A tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába, az ingatlanokon nincs és nem is volt jelzálog bejegyezve – írja a lap.

A miniszter feleségének szülei ügyvédet bíztak meg az álhírek cáfolatával. 

A bank közleménye szerint nem kötöttek földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, ennek megfelelően nem folyósítottak hitelt erre a célra.

Forrás: Magyar Nemzet, 24.hu, Index

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@Horizont: Ez tényleg nagyon jó és röhögni való. Igaz nem romantikus, de a valóságot tükrözi, h mindent még a "szerelmet, házassagot" és minden egyebet is lopott pénzen vesznek meg maguknak. Mondjuk ehhez a macskajancsihoz ha valakinek van gusztusa egyébként akkor az beteg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Az lehet, hogy az ifjú asszonyka nem vett földet. Csupán az apukája, anyukája, stb. Vagyis azok, akiktől örökölni lehet. Az pedig már csak egy mellékszál, hogy vajon, ha nem a Tonyó a VŐ, akkor ez a Bank mekkora ívben hajtotta volna el az ezt a pár fillért igénylő és adott feltételek melletti adóst. Ha olyan tiszta ez a família, akkor miért nem mer kiállni a fényre?
Hogy is van a népi mondás? Nem sz@rt a kútba...
Aki Én
Ha még pénzt sem kaptak rá, még érdekesebb a dolog.
simmering73
Tudjuk Helikopter Tóni. A családjának került a tulajdonába, te 1ügyű.
balos
Ezek az otthoni pálesztől lettek ilyen sötétek,vagy az gyorsította a üres telek nagyságrendű növekedését a fejükben!Mindenki szembe megy velük a pályán!Még mindig!
kereső
Mert akkor még csak a jegyesed vót. A feleséged tényleg nem kapott.
ómió
Na! "Aki Én" efftárs! Csak nem megint hazudtatok!?
relatív
Na, megy a szokásos hatalmi ködösítés : nem arra válaszol amiről szó van !!!

Érdekes - korábban erre a kérdésre egy tisztviselő - e témában/kérdésre adott válasza a banknak : a banknak lehetősége van egyéni elbírálás mentén folyósítani hitelt !!!
lampa laz
@Horizont: Ez tényleg nagyon jó és röhögni való. Igaz nem romantikus, de a valóságot tükrözi, h mindent még a "szerelmet, házassagot" és minden egyebet is lopott pénzen vesznek meg maguknak. Mondjuk ehhez a macskajancsihoz ha valakinek van gusztusa egyébként akkor az beteg.
solidedge
Ez akkor úgy lehet, hogy Orbánék szóltak, mondják vissza mert nagy támadási felület.
Csizmás Kond
...ez is bedőlt...lehet agyalni egy újabb hazugságon...
CsipkeRózsa
@lampa laz: Eddig már három feleségnek volt, van gusztusa hozzá.
csak úgy....
@Csizmás Kond: az,hogy cáfolt a tóni még nem jelent semmit !
fideszéknél akkor kezd zörögni a haraszt ha jött a cáfolat...
gondolom, ha egy ellenzéki politikusról lenne szó,akkor már kiverted volna a dilit de a tóni a te tónid,ill. a ti tónitok...
Csizmás Kond
@Horizont: ..itt mintha arról lett volna nagybaszó, hogy hitelből vette birtokot nem az hogy egyáltalán vett-e
csak úgy....
@Csizmás Kond: magyarország a titkosítások hazája! gondolod,hogy a bajuszodra kötik az igazságot? te egy igazi mesefigura..
Aki Én
@ómió: mindig más hazudik, amikor nem értesz valamit, te félkegyelmű bolsi csicska?
Aki Én
@Csizmás Kond: neked mi közöd a magyarok közpénzéhez? Nehogy már beleugass, mikor odafigyelünk.
Milyen alapon pofázol bele?
gina
Nem véletlen ez a mondás." Nem zörög a harszt..." beteg fidesz alja. most ugatunk hahhahah de nektek már senki nem hisz alja tolvajok
tudode
Megismétlem!!!
.
Akkor hazudik a féma, vagy ki, mik, kik, mik?
.
----- „Nincs rá magyarázat, holgy miből” Még mindig felbolydultan találgat Dédestapocsány Rogán feleségének földszerzéséről
hvg.hu/itthon/20210209_Rogan_Antal_felesege_Obrusanszki_Barbara_foldvasarlas
-----------------------
-----Az ezerhektáros birtok eladója sem tud róla, hogy Rogán Barbara és családja visszalépett volna a földvásárlástól
propeller.hu/itthon/3632892-ezerhektaros-birtok-eladoja-sem-tud-rola-hogy-rogan
------------------------------------
.
A 300 fős Szakonyfalu szülötte inkább büszke lehetne a feleségére, hogy az új asszony gyarapícsa a családi vagyont!
.
Abban valami mi van, holgy ez a galeri olyan mint az időjárás: 11. ÉVE KISZÁMÍTHATATLAN, hogy miről terelik el a kizsigereltek figyelmét!
----------------------------------
.
Sto eta Sztyepka???
csak úgy....
@gina: ..."ha nincs tóniéknál nászéjszaka"
lampa laz
@Horizont: Nem véletlen, h nem az Átlátszónak nyilatkozott, hanem a 'féknyúúz' magyar nemzet nyomtatványnak.
lampa laz
@CsipkeRózsa: anyagilag mind a 3 jól jött ki belőle.
gina
Hazug szemét itt a bizonyiték. sunyi patkány : "" A megjelent cikkek és a botrány hatására Rogán Barbara eszerint visszatáncolt a megkötött tranzakciótól. Ami azt jelentette volna, hogy a szüleivel és azok két üzlettársával együtt öten 1022 hektáros, Budapest teljes I., V., VI. és VII. kerületének összeterületével nagyjából megegyező területű hatalmas földbirtokot vásárolnak mintegy 1,6 milliárd forintért, amit a Budapest Bank hiteléből terveztek kiegyenlíteni. Az erről szóló szerződést pár héttel a miniszterrel kötött tavaly decemberi esküvőjük előtt írták alá. """

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.