Magyarország elkötelezett amellett, hogy tavasz végén otthont adjon a Türk Tanács tagállamai által létrehozott ipari és kereskedelmi kamara nagyszabású üzleti fórumának annak érdekében, hogy vállalataink összefoghassanak a hamarosan meginduló befektetési projektek megvalósítására – jelentette ki Orbán Viktor szerdán a Türk Tanács online csúcstalálkozóján.

Orbán: Magyarország elkötelezett, hogy otthont adjon a Türk Tanács üzleti fórumának
Fotó:MTI/Fischer Zoltán

A kormányfő felidézte, hogy a

Türk Tanács három évvel ezelőtt fogadta soraiba Magyarországot megfigyelőként, és azóta a magyar diplomácia nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy erősítse kapcsolatait a szervezet tagországaival.

Fontos célkitűzése volt Magyarországnak, hogy a stratégiai együttműködés szintjére emelje a kapcsolatokat a Türk Tanács valamennyi országával, és hogy mindegyik területén képviseleteket hozzon létre.

Ezt a folyamatot sikerült lezárni kedden azzal, hogy Üzbegisztánban közös nyilatkozatot írtak alá a kétoldalú kapcsolatoknak a stratégiai partnerség szintjére emeléséről, illetve hogy nemrég megnyílt a magyar nagykövetség Kirgizisztánban

- közölte.

Az együttműködésnek máris érezhető eredményei vannak: bár a globális kereskedelem 9 százalékkal esett vissza, Magyarországnak a Türk Tanács tagállamaival folytatott kereskedelme 3 százalékkal emelkedett tavaly. Idén ezekből az országokból mintegy ötezer fiatal jelentkezett magyarországi egyetemi ösztöndíjra

- mutatott rá a miniszterelnök.

A kormányfő kiemelte, hogy

Magyarország továbbra is fenntartja csatlakozási szándékát a Türk Beruházási Alaphoz, mert elengedhetetlennek tartja a fejlesztési projektek pénzügyi hátterének megteremtését, és erre a célra kész a szükséges költségvetési forrásokat is rendelkezésre bocsátani.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy az Európai Unión belül egyedül Magyarország bizonyult kellőképpen pragmatikusnak ahhoz, hogy a nyugati fejlesztésű vakcinák mellett keleti országokból származó oltóanyagokat is használjon a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Magyarországtól eltérően más uniós tagállamokat ideológiai megfontolások vezérelnek, és ez alapján utasítják el a kínai és az orosz vakcinákat

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor az MTI-hez eljuttatott videó szerint a Karmelita kolostorban a magyar zászló és a Türk Tanács lobogója előtt ülve vett részt a csúcstalálkozón.

A Türk Tanács ülését eredetileg a dél-kazahsztáni Turkisztánban tartották volna, de a szervezők a járványhelyzet miatt végül videokonferenciát rendeztek.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Fischer Zoltán

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"Orbán Viktor kitért arra is, hogy az Európai Unión belül egyedül Magyarország bizonyult kellőképpen pragmatikusnak ahhoz, hogy a nyugati fejlesztésű vakcinák mellett keleti országokból származó oltóanyagokat is használjon a koronavírus-járvány elleni küzdelemben."- milyen jó új kifejezése van a lopásnak, és a hazaárulásnak: "pragmatikus".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
már megint a magánérdekeidet akarod magyar érdeknek tekintetni! /((
gina
Ez nem kétséges hogy OV tiszta elmebeteg...el kell végre takaritani////
mzper x
Őrület, ahogy Orbán a mi nyakunkra hozza, és egész Európára rászabadítja a keresztényüldözőket és az Európai közösséget támadókat
Kínai titkosszolgálat
Orosz titkosszolgálat
Keresztényüldöző iszlamista türköket...

EZ ŐRÜLET, BASZD MEG !!!
gina
Mikor tombol a járvány több mint 300-- ha nem 500 magyar ember halt meg. és ö baromságokkal foglalkozik. az nagyon fontos, PATKÁNY ///
mzper x
Ki támadja az európai és keresztény értékeket Európában?

ORBÁN VIKTOR !!!

“Ha még egyszer hatalomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot.”

www.orbanzona.com/2018/08/28/ha-meg-egyszer-hatalomra-jutok-tonkre-fogom-tenni-ezt-az-orszagot/

"Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is." /Vaclav Havel/
kereső
"Orbán Viktor kitért arra is, hogy az Európai Unión belül egyedül Magyarország bizonyult kellőképpen pragmatikusnak ahhoz, hogy a nyugati fejlesztésű vakcinák mellett keleti országokból származó oltóanyagokat is használjon a koronavírus-járvány elleni küzdelemben."- milyen jó új kifejezése van a lopásnak, és a hazaárulásnak: "pragmatikus".
Eladott Ország
Rohadt bűnöző román cigány a te időd lejárt. A helyed a börtönben van, teljes vagyonelkobzás mellett, amit a magyar és EU adófizetőktől elloptál, te rohadék! Magyarország az EU és nem pedig a Türk tanács tagja. Elmész a jó qrva anyádba, mocsok geci! Mit képzelsz magadról te elmebeteg!
Clavigo
Én pont leszarom ezt türk tanácsot,,vagy mijaszart...
CsipkeRózsa
Orbán már adott otthont a Türk Tanácsnak:

"A Türk Tanács diplomáciai mentességgel költözött Budapestre"

index.hu/belfold/2019/11/13/a_turk_tanacs_diplomaciai_mentesseggel_koltozott_budapestre/
kissé felnőttem
te nem magyarország vagy vedd észre !!! ne osztogas ne fosztogass legyen már vége
Giovanni Alba
Most leszünk mi a sorosok, mármint az ET soros elnökségét kapjuk. Jucus (ex Magyarné) már arra gyúr, hogy mennyire meg fogjuk védeni a keresztény gyökereket. (mi lesz azzal, aki nem gyökér?) Ez a türk brancs meg pont a keresztény elveiről híres. Hiába no, 01G jobban tudja, de hová dugják el Azbej Tristan-t addig?
Brüsszelbe, és ott fog előadást tartani az örmény-azeri konfliktus alatti határozott kiállásáról az éppen látványosan üldözött keresztények mellett? Vagy várjunk csak, mintha az azerieknek drukkoltunk volna, rosszul emlékszem?
namihami
És mind ehhez mi, adófizetők, mennyivel vagyunk kénytelenek hozzájárulni? Mert erős a gyanúm, hogy emögött is egy ""úszóvb"" , ""vadászatikiállítás"" vagy valamilyen hasonló fideszes buli van.
Nessy
@namihami: Nekem is ez jutott eszembe. A nagy rongyrázás megint pár milliárdot felemészt feleslegesen.
mzper x
Én annak köteleztem el magam, hogy ha egy szemernyi lehetőségem lesz, kiiktatom Orbán Viktort.

Nem egyszerűen megölöm, hanem elpusztítom, kiirtom a világból ezt a magyar népirtó büdös köcsögöt.
tudode
Otthont a Türk Tanács programjának, miközben a hajléktalanok kórházát sem kímélik!
verőce21
A gazdaság dübörgése a cél mindenek előtt...!

Az, hogy a cseheket nem tudjuk utolérni, az az mszp 8 éves ámokfutásának köszönhető, amikor nem kormányoztak csak hazudtak.
Előtte pariban voltunk a cseh gazdasággal...!
csipetke
@verőce21: 07:06 Mé'? A gazdád kormányzott bármikor is?Egyszer azt nyilatkozta orbán,hogy a kormánynak nem az a dolga,hogy kormányozzon. Szó szerint ezt mondta:- "A kormánynak soha nem az a dolga,hogy kormányozzon.Nem arra helyezi a hangsúlyt,hogy jó döntéseket hozzon,hanem hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell.Ellenségképet kell felépíteni,veszélyt kell megfogalmazni,patás ördögöt kell a horizontra rajzolni majd ezt az ellenséget,ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal"..Orbán nem kormányoz,hanem rohadtul kapálózik folyamatosan a hatalom megtartásáért,mert ha bukik,az neki a pokol lesz.Mit ne mondjak.-megérdemli
verőce21
@csipetke: Azta... Te el is hiszed amit írsz...?
Aki Én
@csipetke: Ez a félkegyelmű Vergődő, tényleg nem érti a körülötte zajló dolgokat.
kokopelli
Kb. 3éve hozta össze Orbánt a törökökkel,az izraeliekkel és a többi "Soros ellenes" országvezetővel a Finkelstein &
Birnbaum páros! Kissé lelassult a popagandájuk,mivel Finkelstein már feldobta a bakancsát!?
nezelodo
Szerintem nem Magyarország az elkötelezett, hanem csak Orbán Viktor... Ezért jobb lenne, ha nem a polgárok, hanem saját maga nevében beszélne.
Yoda69
"Magyarországtól eltérően más uniós tagállamokat ideológiai megfontolások vezérelnek, és ez alapján utasítják el a kínai és az orosz vakcinákat"

Ne hazudj, taho!
Az unios engedelyek hianya miatt kritizaltak ezeket a vakcinakat. Csak te csinaltal politikai haborut a vakcina-ugybol.
ómió
Pedig ez efftársilag ugyancsak "ellenjavallt"!
mzper x
@ómió: "Fontos lenne túlteljesíteni a tudatos ügyfeleket."
ómió
@mzper x: Nálatok úgy megy? Akkor már értem!
mzper x
Sötét én...
(már nem lesz sokáig sötét az énem, csak még egy ki ideig
Szúszá...)
mzper x
@ómió: "Az eddigiek szerint kell felruházni a prudens projekteket."
ómió
@mzper x: A legújabb MSZ(M)P pártdirektíva?
csipetke
@verőce21: 07:36 Fent van a neten a videó,keresd meg,és nézd,gyönyörködj. Igaz,a videó 2006-os,amikor a gazdád még ellenzékben volt, de pontosan azt csinálja 11 éve,amiről akkor beszélt. Soros,Brüsszel,migráncsok, most éppen Gyurcsány,és az oltásellenes baloldal,a baloldal miatt haltak meg az emberek,stb,stb. A sorrend tetszés szerint változtatható.Már tényleg csak azok a birkák hisznek orbánnak,akiknek az IQ-juk nagyjából megegyezik a cipóméretükkel.
verőce21
@csipetke: Az a baj veled, hogy leragadtál még a múltban, nem tudod követni a változásokat!

És hithű kommunistaként hiányoztál a dialektikus materializmus és állandó változások órákról...
csipetke
@verőce21: 17:58 Sose voltam semmilyen pártnak a tagja,és ami tényleg követhetetlen változás,az orbán őrületének egyre gyorsabb fokozódása...
verőce21
@csipetke: Inkább fogalmazzunk úgy Európa "konszolidációja"...
Béla333
Ez a kipcsak barom azért nyal alá ezeknek, mert a törvényszerű bukásukat követően a türk tanács országaiba szeretnének elmenekülni. Ugyanis ezekkel az országokkal nincs kiadatási megállapodása Magyarországnak!
És ez a fontos a maffia főnököknek!
A napokban megkötött krumpli kutatóintézeti üzlet az üzbégekkel pontosan erről szól. Az adóforintjaink milliárdjait küldik ki erre hivatkozva az adott országba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.