A Párbeszéd Magyarországért pénteken közleményben jelentette be, hogy küldöttgyűlésük felkérte Karácsony Gergely társelnököt miniszterelnök-jelöltként- írja az Index.hu.

Eldőlt az Orbán-kormány sorsa? Karácsonyt jelöli a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltnek
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség

- írja a Párbeszéd, utalva Karácsony csütörtöki posztjára, amiben szombatra ígért bejelentést, megtoldva a #99kontra1 hashtaggel.

A párt szerint „olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség,

aki képes arra, hogy összetartsa a sokszínű ellenzéki szövetséget;

aki személyében is hitelesíti, elkötelezettségével megerősíti a zöld és szociális fordulat esélyét;

akinek személye nem megosztja, hanem erősíti az ellenzéki egységet;

aki az ellenzéki pártokon is túlnyúló közösséget tud teremteni a változásért tenni akaró nemzeti konzervatív, szabadelvű, szociáldemokrata és zöld elkötelezettségű polgárokból, civil és társadalmi szervezetekből;

aki képes arra, hogy újraegyesítse az Orbán-rezsim által tudatosan, hatalmi szándékból kettészakított Magyarországot.”

Az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként már bejelentette indulását Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András, Jakab Péter és Dobrev Klára.

Forrás: Index.hu, Telex.hu
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hát...ha Karácsony lenne egy véletlen folytán a közös miniszterelnök jelölt, akkor fellélegezhetnek a maffia tagok: akkor megúszták...
Remélem nem fogják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
És? Budapesttel mi lesz ??? Elengeditek?
Béla333
Hát...ha Karácsony lenne egy véletlen folytán a közös miniszterelnök jelölt, akkor fellélegezhetnek a maffia tagok: akkor megúszták...
Remélem nem fogják!
jesz
Karácsony vitathatatlanul jó megjelenésű, halk, mindig mosolygós ember, igyekszik mindent megtenni, hogy béke legyen körülötte...

Nos ez az idegennyelv-nemtudás, ez bebaszott heki...ráadásul az összes ajvékolónak igaza van, mert a már nem divat ilyen magas szintű vezetőnek tolmácsot fogadni...

Ebből a csávából hogy mászik ki, nem tudni...a fidesz mindenesetre igen erős tüzérségi össztüzet nyitott a személyére. Golyózáporban igencsak nehéz győzni.

Dobrev egy kis időre hátradőlhet, mert most Karácsonyt rágják a sakálok..
Pálinkás Pál
nos...ezzel borítékolva orbán újabb 4 éve...ha ezt a zöld buzeránst jelölik, nem megyek szavazni...ami még nem lenne nagy baj...de nem egyedül gondolom így...ezzel vége az összefogásnak...karácsony csak a fidesz szintű ellenzéki szavazóknál nyerő
karma1
Azert az uj index nem tagadja meg fideszes taho mivoltat: Dobrev volt az elso, aki bejelentette, hogy indul, a partja tamogatasaval, Jakab szoveget nem hallottam, es MZP meg fegyo"r is elegge a hatso ajton sunnyogott be, viszont Dobrevet hagytak legutoljara a felsorolasnal.
Hat igen - Karacsony nagy valoszinuseggel alkalmas LENNE, ha mar masodszor nem lenne tele a faxa ezzel a jelolessel - pedig nagyon tele van.
Sok okostojas, aki mindenaron bele akarja ot egy neki nem tetszo szerepkorbe eroltetni, most mondjatok meg, hogy akkor ki legyen Budapest fopolgarmestere kb. ugy hetfotol??? Csak azert kerdezem, mert ha szombaton bejelenti, akkor neki mar annyi a Budapesttel valo foglalkozas, mert KAMPANY kezdodik eloszor az elovalasztasig, es ha azt is megnyeri - a budapestiek es az o pechjere, akkor gyakorlatilag Budapestnek lottek - de az ellenzekisegnek is am! Mert akkor orban ketpofara megzabalja a fovarost!
Ha elfogadjak a lakastorvenyt, akkor mar gyakorlatilag nem kell tartania Karacsonytol, mert az nem fog raerni odafigyelni ilyen dolgokra. Ezt aztan jol elintezte a sok rovidagyu.
Tutira nem lesz ugyanis alkalmas sem Kalman Olga, sem Kerpel-Fronius (akirol kizarolag 3 evvel ezelott lehetett hallani, azota semmi, csak csendben dolgozgat valami irodaban ), szoval tarlos mar melegit egy honapja, es kostolgatja Gergot.
Marha magyarok, egyszer tudnatok az eletben, hogy mit csinaltok - de az nem fog menni, latom.
Pálinkás Pál
@sgl: nem érdekel...nagyon jól tudják hogy karácsony megosztó személyiség..mégis őt jelölik...
Pálinkás Pál
@sgl: nem értesz úgy látom...ha karácsony lesz a közös jelölt, nem szavazok...a kormány után őt utálom legjobban...
rokker33
Ha nyerni szeretnének,akkor csak Jakab!!.Márky maradjon polgármester.Az már nagy érvágás volt lézeres janinak,hogy a saját hatáskörét elbukta :) . Karácsony is jó helyen van jelenleg és nem értem miért akarják elmozdítani onnét,hisz ez meg Orbánnak fáj.Fekete meg Dobrev szerintem nem erős ellenfél Orbánnak.kb reggelire megeszi őket!!!Jakabtól van félni valója,mint annak idején Vona Gábor csak ő egy áruló Fidesz buzi lett egy darab szar!Hajrá Jakab!
Béla333
A Fidesz szempontjából van, akit egyáltalán nem szeretnének, hogy az ellenzék miniszterelnök jelöltje legyen.
Ők: Jakab, Márky-Zay és Fekete-Győr.
És van aki számukra megfelel: Karácsony, mert kellően besározódott a politikusi MSZP-Fidesz zuglói lopkodással.
És Dobrev Klára, aki rokoni, házastársi viszonyai miatt lenne ideális a Fideszes maffiának.
Utóbbi kettő estén megnyugodhat a maffia, az első 3 esetén várható tényleges elszámoltatás.
Jó, ha ezzel minden változást, elszámoltatást szerető választó tisztában van.
Eladott Ország
Amíg Orbán a miniszterelnök a magyaroknak nem lesz lehetősége a szabad európai jólétre.
Felháborít a potrohos arroganciája, a magának mindent megengedő pofátlan viselkedése, a Turórudihoz hasonlítható szellemi színvonala. Felháborít hogy zsebre tett kézzel, kibontott nyakkendővel jelenik meg az európai úriemberek közt, picurka kiskondásként, szégyent hozva a magyarokra, mindenütt ahol megjelenik az ország képviseletében.
Felháborít, hogy kénye kedve szerint költi a magyar adófizetők pénzét, elhomályosult agyában született bizarr hisztijeire.
Felháborít, hogy senki sem vonja felelősségre apuciját, vőjét, lányát, haverjait a közpénzből lopott milliárdos összegek miatt. Felháborít, hogy szemrebbenés nélkül hazudik a vérvörös szemű fátyoltekintetével, önmagának ellentmondva, önmagát letagadva. Felháborít, hogy hülyének nézi az értelemmel megáldott embereket, hogy azt képzeli, hogy a demagóg populizmusának egyetlen szava is hiteles lenne. Felháborít, hogy egymás ellen uszítja az embereket, az Igaz Magyar Keresztény elvek palástja mögé bújva. Felháborít, hogy játszani próbálja a menő politikust, holott a világ nagyjai nem engedik felállni a kispadról, annyit engednek meg szerencsétlennek, hogy a kispadról kiabáljon időnként a pályára, amikor a nagyfiúk épp meccset játszanak. Felháborít, hogy elfelejtette a "miniszter" (a nép szolgája) szó eredetét, jelentését. Felháborít, hogy az emberek türelmesen tűrik, hogy a potrohos és bandája ellopja tőlük az egyetlen életüket.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/144105145_447991163232276_5921554638192647249_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=7ViT2yutnPMAX9nFDMk&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=deb243ab0a3493a8b6431a94627f8116&oe=60C5E991
Pálinkás Pál
@sgl: akkor lefordítom neked..talán megérted...ha az ellenzéknek karácsony lesz a miniszterelnöke...akkor nem szavazok rájuk...ő és fegyőr egy rakat kaka...
Pálinkás Pál
@sgl: nem...te ülsz fordítva...adott egy szövetség...akiről az előválasztás után már tudod ,karácsonyt javasolja majd miniszterelnöknek...amit ha megnyerik a választást, a Parlamentben gond nélkül megszavaznak...nos ennek én nem leszek részese...mellesleg a fidióták sem orbánra szavaznak hivatalosan..de mégis rá...és ezt te is tudod..magyarul...akár fegyőrt, akár karácsonyt bármi fontos posztra jelölik,én nem szavazok...
Eladott Ország
@Pegero: A magyarok nagy birkanyája már elérte a teljes immunitást az önálló, emberhez méltó gondolkodástól. Semmilyen önbecsülést hordozó vírus nem bírja a békés barmokat megfertőzni, a monoton, helyeslő bégetés a leghatásosabb vakcina. Átszellemült, révült tekintettel néznek a győzedelmes Vezérürüre, a csavaros eszű, feneketlen zsebű, szaros szájú Kosok kolompja mutatja az egyedüli, helyes irányt. A Vágóhíd felé! Beeeeeeeeee...
Szeretünk Viktor!
i.pinimg.com/originals/8e/23/c0/8e23c06abbf685029c3f76fc37acfa2c.jpg
i.pinimg.com/originals/40/dc/0d/40dc0d8a4608fa5bb4fc4ca8c2f5c7e4.jpg
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: A bűnöző román cigánynál és bandájánál bárki jobb lehet. Ha ez a geci és rohadt bandája marad, kivezeti az országot az EU-ból a keleti diktatúrák felé! Már így is nagyobb pusztítást végzett mint a mohácsi vész, társadalmi és gazdasági szinten egyaránt!
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: ezt nem vitatom...gyűlölöm orbánt...de karácsonyt is
Yoda69
@Pálinkás Pál: @sgl: Parttalan a vita, hiszen mindketten ugyanaz akarjatok: levaltani a fideSSt, es seggbe rugni a diktatort.
Ennek az egyetlen eszkoze a jovo evi valasztas, amihez most egy elovalasztas fogunk tartani, hogy pontosan felmerjuk az eroviszonyokat es a tamogatottsagokat. Hogy ne csak a kutato intezetek utan kullogjunk.
Viszont ennek az elovalasztasnak tukreben minden demokrata erzelmunek aki valtozast akar, EL KELL FOGADNI AZ EREDMENYT ES ELMENNI SZAVAZNI JOVORE. Pali ez foleg rad vonatkozik. Minden szavazat szamit.
Maskulonben marad orban, es kivegzi az orszagot.
Pálinkás Pál
@Yoda69: nos...akkor talán a párbeszédnek is be kéne látni...karácsony nem jó választás..utólag hiába sírnak majd,mint az lmp...hogy vissza kellett volna lépni...mindenki tudja, most nem olyan a helyzet hogy egy ilyen mulya tejbetök legyen a Me...
Yoda69
@Pálinkás Pál: Sokan másképp látják. Karacsony ereje az összetartó eroben van. A másik négy jelölt is nagyon jo, de például Dobrev, vagy Jakab megosztó. De bízzuk az emberekre a választást, szerintem sokan fogak elmenni, főleg hogy online is lehet majd szavazni.
Az emberek változást akarnak, de legfőképp Európai Magyarországot, nem pedig kinait.
orban hatalmas öngólt lőtt azzal, hogy tolja a Fudan egyetemet.

NEM LESZUNK KINAI GYARMAT!
Pálinkás Pál
@Yoda69: ez igaz...de nagy összegben lefogadom..ez az előválasztás egy baromság...főleg két fordulóban..nem annyira mozgósíthatók az emberek...unni fogják...főleg ha a pártok már megegyeztek, és színjáték az előválasztás...senki nem tudja ellenőrizni az eredményt, akárcsak az inzultációnál...erre nem gondolsz?
voltmárjobbis
@Béla333: 15:43 Mit hadoválsz hülyeségekett?
verőce21
Az ellenzék beáll KariFeri mögé. Egyikük sem akar már kockáztatni egy biztos bukást...

Ha úgy alakul, majd félreállítják, mint D-209-es ügynököt...
Peller Anikó
@Horizont: Meg kell szerezni az ellenőrzést a választások felett. A pribékek azért ennyire biztosak a győzelmükben, méghozzá hét hármaddddal, mert csalnak. Nem elég már a lejtős pálya, a külföldi levélszavazatok, most már csalni kell két garmaddal. Enélkül megbuknak.
home office
Nem szeretném, ha Karácsony nyerne.
Nem jó semmire. Maradt, ami volt: politológus.

Tarlós díszpolgár?
Még mindig nincs bűnvádi eljárás a "felújított" orosz metró ügyében?

Gyurcsány felesége egy új szín. Csak egy új arc.
Csak pár megszólalását láttam, de akkor is akadozott és néha kimondottan hülyeségeket beszélt.
Baloldaliként(!) mindenkit ezerrel előzve Jakab Pétert tartom a legszavahihetőbbnek és a legelkötelezettebbnek, hogy változást hozzon ebben az országban.

Gyurcsány is azt mondta legutóbb (a moslékkoalíció kapcsán), hogy nem a pártok számítanak - ha meg kell menteni a világot... jelen esetben Magyarországot az Orbán-maffia hordától!
home office
Karácsony pár héttel ezelőtt: "Dehogy akarok én miniszterelnök lenni"
Pár hét után mást mond?...
NEM !!!

Plusz, cserben hagyja Budapestet, ha ez tényleg igaz.
És ki lenne helyette?
Pl. Kerpel-Fronius Gábor?
Nézhetetlen, hallgathatatlan, buta bunkó!
home office
Aszem kezd kurvára elegem lenni a politikusokból - AZ ŐSSZESBŐL !!!
home office
Úgy állítják be - a világon mindenhol - mintha a defektes politikusok nélkül nem is lenne élet...

Van egy jó hírem: Az élet ott kezdődik, amikor kizárod a politikát, a politikusokat, a semmirevaló igénytelen celeb geciket az életedből.

Most elgondolkodtam, hogy indítok egy blogot a propelleren keresztül (száll kakukk fészkére) - az igazi életről.

"Az igazság odaát van."
Ahogy az igazi élet is!

Szeretnél élni?
Szeretnéd megtudni, hogy mi az élet?
Szeretnéd megtudni, hogy honnan jöttünk, kik vagyunk és hová tartunk?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Reménysugár - szeretnéd?
simmering73
@Shikari: Mi vagy te, bozgor? Magyar? Egy náci pribék.
home office
Egy normális magyar ember nem visel kokárdát, amióta a náci? fasiszta? kommunista? faszom tudja? kisajátította !!!

Vágod ezt Karácsony?!
IGAZI magyar ember nem visel kokárdát Orbán és a csürhéje óta !!!
karma1
@RonaGyuri: short and long term memory loss... he is a traitor!
karma1
@sgl: Mindenkirol tudni lehetett, hogy indul, de pl. Karacsony is csak ma, szombaton fogja HIVATALOSAN bejelenteni! Oriasi hiba az indulasa! Eloszor en is Jakabot preferaltam volna, de meghallgattam Dobrev beszedet, es rajottem, hogy kulfoldon sokkal ismertebb.
Azert gondolj bele: az otthon elok ismerik Jakabot, de Dobrevet annakidejen megiscsak 500 millio ember fogadta el az Europa Parlament alelnokenek!?
Nem mindegy az elso pillanattol kezdve, hogy mennyire ismerik majd az uj magyar miniszterelnokot - ez adja majd a kezdeti stabilitast a gazdasagban! Figyelted, hogy minden valasztaskor mit csinal a tozsde? Emelkedik vagy zuhan az orszag erteke, attol fuggoen, hogy kit valasztanak meg! Jelenleg Magyarorszag zuhan a feneketlen melysegbe, hala a bolcs vezer jobbnal jobb intezkedeseinek es a gunarnyaku kifejezetten barati hozzaallasanak a kulorszagokhoz ! (Gondolom, erzed az ironiat).
Sajnos orban Jakabot ket perc alatt enne meg - megneztem viszont Juszt es Czegledy Csaba nemregi beszelgeteset - hat van meg boven municio a tarsolyban, amit a DK ki tud majd teregetni, - jogilag megalapozottan! (En is eleg hulye lepesnek tartottam azt, amikor Gyurcsany belengette az orbant kompromittalo iratokat, de vegulis azert nem boritott, mert az ukran elado nem engedte meg a hitelessegi vizsgalatot. Addig viszont GyF nem akarta kifizetni a 300 millat, amig meg nem gyozodik az iratok hitelessegerol. Czegledy viszont olyan e'lo" szerzodesket fog boritani, ami tobb mint kinos lesz orbannak). Egyedul Dobrev tudja megszorongatni orban tokeit! Jakabot ket perc alatt el fogja nevezni idoseket vero, ciganyozo ujnacinak. MZP-rol el fogja mondani, hogy o is fideszes volt, es most is visszafele hajlik majd a keze, de fegyo"rt is siman megeszi, mint inkabb a kulfoldhoz huzodo globalistat, aki nem akar nemzeti keresztenydemokrata lenni, es elarulja az orszagot. Meg hasonlo valogatott baromsagokat fog allitani. Dobrev ezt meg magasrol leszarja - lepereg rola!
karma1
@sgl: Baratom, mi egy oldalon vagyunk, engem nem kell meggyozni Klara ratermettsegerol - tudod, amikor a kampanyindito beszedet tartotta, akkor engem is meglepett az, hogy a ceguk tobb orszagnak is adott kormanyalakitasra illetve a politizalas felepitesere vonatkozo tanacsokat! Ezt nem tudtam, azt hittem, csak penzugyi, es egyeb gazdasagi tanacsokat adtak elemzeseiknek megfeleloen! Eddig nekem Jakab volt a meno, mert bator, harcos, es nagy valoszinuseggel ot sem lenne egyszeru legyoznie orbannak, ha az ellenzeki osszefogas valoban beall a gyoztes moge.
De amikor meghallottam ezt a rendkivul jol osszeszedett beszedet, akkor elegge meggyozo volt ez, es mondom, bele kell ebbe kalkulalni mindenkeppen azt, hogy a kovetkezo miniszterelnok szemelye mennyire ismert es foleg mennyire nepszeru kulfoldon! Ismetlem, ha 500 millio ember gond nelkul megvalasztotta ot az Europai Parlament alelnokenek, akkor nehogy mar egy felanalfabeta bagazs huzogassa ra az orrat, mert no???!Csak Magyarorszagon lenne o az elso no, de a vilagon ez teljesen elfogadott! 20 eve elek kulfoldon, es abbol itt 11 evet noi vezetes volt - Jacinda most tolti a masodik terminusanak a masodik evet, vagyis 4 es fel eve o van a placcon.
karma1
@Béla333: Beluska, Jakabot a kemenysege ellenere be fogjak mutatni, mint miskolci ciganyvero proli. Ha maskor nem, akkor most a farkasflori aktivizalja a ciganyait - es fog meg talalni addig lejarato anyagot rola. Bar valoban, - o kokemenyen elszamoltatna!
Fegyo"r: addig irogathatsz ide, meg addig mehetsz el szavazni, amig nem fegyo"r a befuto! Utalja az idoseket, pont szarni fog a fejukre, - 65 ev felett megvonna a szavazati jogot - a 2018-as szereplese bemutatta, hogy csak egy hajszal valasztja el a fidesztol. Mikor a Nolimpia utan kerdeztek, beszall-e a valtashoz a kuzdelembe, akkor kerek-perec kozolte , hogy o 22-re edz! Vagyis megelhetesi politikus akar lenni, es nem orban ellenfele. A legtobbet orban uralma alatt kereshetne. Egyebkent pedig o az orban 2.0 verzio. Az Isten mentsen meg tole!
MZP valoban maradjon ott, ahol van, mert ott teheti a legtobbet lezerjanko ellen, akit muszaj feken tartani, mert mar nagyon regota vagyik orban orokebe lepni. Az osszellenzekbe ugy lepett bele, hogy egy csoppet sem akar veluk dolgozni; ahogy a 6 part bejelentette, hogy egysegre lep, szinte azzal egy napon megalapitotta az MMM mozgalmat - aminek termeszetesen o az elnoke - es szerintem az egyszemelyes tagsaga is - es kozolte, hogy ot a MMM jeloli a miniszterelnoksegre. Fideszbol jott, es mar korantsem ugy viselkedik, mint 19 elejen, amikor mindent megigert.
Karacsony inditasaval a leheto legnagyobb hibat koveti el az ellenzek, mivel nem merik fol, hogy az egyetlen es legerosebb ellenzeki fellegvar az Budapest. Nem akar mast orban, csak elpusztitani Budapestet, a legnagyobb ellenseget, ahol o mindig persona non grata lesz, annak ellenere, hogy van nehany fideszes polgarmester. Ha pedig Budapest elesik, akkor megszunik a legnagyobb adobefizeto lenni, - az oktatas, felsooktatas szetverve, egeszsegugy detto - abba folyamatosan rugdosnak, hogy erezzek a torodest - szoval az egy krimi lenne!
karma1
@Pálinkás Pál: Pali, ezt a Parbeszed es a sok suttogo tamogato mar elbaszta. Ezt nem lehet maskepp leirni : ez kokemenyen el lett ku'rva! Most mar vissza se tud lepni - egyebkent ez mintha benne lett volna az ellenzeki megallapodas alapszabalyaban is, - de valoban: ahogy @Yoda69: is mondja: MINDENKINEK, akinek baloldali sziv dobog a baloldalan, az el kell hogy menjen szavazni, mert orban erdekeinek eppen ez nem felelne meg: o csak a sajatjait zavarna az urnahoz, es minel kevesebb ellenzeki megy el, az neki annal jobb! Ha otthon maradsz, akkor maris neki dolgoztal! EZT nem szabad megengedned! Epp eleg baj ez otthon, hogy 46 %-a a szavazopolgaroknak ugyanigy, vagy mas indokkal , de azonos vegeredmennyel - nem megy szavazni - donti el a fidesz javara mar NEGYEDSZER a valasztast! Tenyleg felvallalnad ennek az odiumat? A helyzet ismereteben? Csak mert utalod Karacsonyt? Ot mas miatt nagyon rossz valasztasnak tartom (de a Parbeszed max Szabo Timeat tudta volna inditani, de ot kb,. 2 perc alatt enne meg a fidesz ) azzal egyutt akar meg jol is elsulhetne a dolog, tekintettel arra, hogy Karacsony szakpolitikusok velemenyere tamaszkodik, es ezaltal sok jo dontese is van. De azt is vedd figyelembe, barmennyire is utalod, hogy Karacsony most eppen guzsba kotve, egy szal gatyaban tancol palotast. Mert megnyirbaltak a jogkoreit, elvettek a penzet, paripajat, viszont musort varnak tole, latvanyost.
Pálinkás Pál
@karma1: csak két jó döntését mutasd karácsonynak az utóbbi 2 évben-...mert a fővárosban egyelőre csak a biciklisávos ámokfutását láttuk, fűszerezve egy kis tarlós sztárolással...ilyen ember tűnjön el, vagy vezessen biofarmot...és nem engem kell meggyőznöd,hanem a tömeget, aki miatta biztos nem emeli meg a valagát...
karma1
@Pálinkás Pál: Konkretan valoban nem tudok mondani egyet sem, - de legalabb o artja a legkevesebbet a fovarosnak - es meg mindig jobb az imidzse, mint a tarlosnak vagy Demszkynek volt. De azt azert tegyuk hozza, hogy 100 %-os ellenszelben dolgozik, illetve inkabb allando tajfunban! A megvalasztasa utani naptol mar elkezdodott a tamadas a fidesz reszerol, az elvonasok, a mocskolodas - na azert ebben a kornyezetben nem olyan egyszeru barmilyen eredmenyt elerni. Most helyettesitsuk be mondjuk a szamomra teljesen ismeretlen Kerpel-Froniusszal a szemelyet - o se tudott volna csodat muvelni - most is valahol a harmadik sorban foglal helyet, mint momentumos segito. Viszont amig Karacsony van ebben a beosztasban, addig sincs egy eleve kartekony tarlos, vagy egy puzser, vagy berki. Emlekezz, ok is indultak a valasztasokon! mindegyik kulon-kulon is remalom volt, - egy esetleges osszeroffenesuk maga lett volna a nemzet tragediaja, felgyorsitva.
home office
@karma1: Bocs, hogy beleugatok, de nem vagyunk egy oldalon - egyoldalúan.

Nem szeressük Orbánt és a beteg, országrontó, népbutító rendszerét, de attól még nem állunk egy oldalon.
Baloldali ellenzék...
Azon kívül, hogy nem baloldali az ellenzék (még ezt sem kérik ki magának ez a béna banda!), én baloldali érzelműkén FOLYAMATOSAN csalódom a baloldalban.
Ez a fajta baloldaliság már nem igazi baloldaliság (nem a kommunista... lánykori nevén: szocialista államgépezetre gondolok, amikor baloldaliságról beszélek), hanem a baloldali értékekről - amik már csak nyomokban vannak meg a baloldalon!

Sajnálom!
Eddig nem voltam kritikus a saját "oldalammal", de ha nem tetszik valami elmondom.
Elmondhatom, ugye?
karma1
@home office: Persze, hogy elmondhatod. Egyebkent en hol allitottam volna, hogy baloldali vagyok es nem kritizalom ezt a jelenlegi fost, - ami ha osszeall, meg lehet szar (by Szendro Jozsi bacsi) - , mert 32 eve nyomaiban sem "baloldali", nem szocialis - csak ott kaptak helyet a parlamenti patkoban. (De ahogy elnezem, mar ez sem igaz, mert pl. Szabo Timea a bunko nemethsziszi mellett kell, hogy uljon, es ok a valosagban egyebkent is fenyevekre vannak egymastol).
home office
@karma1: Én semmilyen oldali vagyok - nem lehet beskatulyázni semmit és senkit.

Pl. nem akarok több migránst - elegem van a sok nigger iszlamista fiatal - katonakorú - férfiakból, akik igenis idővel megváltoztatják Európa szerkezetét.
És pl. hol annak a védtelen nők? A nők bírják otthon a hazájukban és kitartanak, a férfiak meg - ahelyett, hogy megvédenék a hazájukat, a családjukat - ingyen pénzért idejönnek jól élni hátrahagyva a bajt?

Ettől még nem vagyok és nem is leszek fasiszta náci Orbánista !!!
De a helyén kell kezelni a dolgokat.
home office
A képmutatás (hazudni magunknak, hazudni másoknak) lett a legnagyobb probléma a világon.
És ez már kóros!
NKF
Azért a kokárdát levehetné magáról!Nem igazán illik hozzá!
karma1
@home office: Nem tudsz te semmit sem! Nem rohansz az utcara, amikor eppen a kinai kommunista part akarja a titkosszolgalatat egyetemnek alcazva betelepiteni Budapest kozepere (sarga migransok, tomegivel!) , nem erdekel, hogy szinten a IX. keruletben orban felajanlott egy bezart gimnaziumi epuletegyuttest erdogannak, amikor az Magyarorszagra jott latogatoba, janicsarkepzonek (muszlim migransok, dogivel,), es akkor sem szolaltal fel, amikor putyin berakta a sajat titkosszolgalatat egy banknak alcazva a Parlament kozelebe, a Szabadsag terre.(orosz, ukran, csecsen, meg olyan migransok, akiknek meg a nemzetiseget se tudnad megallapitani, szinten dogivel)
Pampogsz, hogy nem akarsz tobb migranst, - mikozben ezrevel jonnek a Hankook-hoz a gumigyarba, de tobb mas multihoz is - szamolatlanul. Azok nem zavarnak., Arra az emberre meg fujsz, mint a macska a forro kajara, aki a hatalomra jutasa utan ezeket megszuntetne, visszakuldene oket az orszagukba, anyjukba.
Ne kerd szamon a noket - latszik, hogy a vegleges kivandorlasrol fingod sincs, csak mondod a magad hulyeseget! Amikor valaki elhatarozza, hogy tartosan elmegy valahova, akkor nem hozza a feleseget, a 3-4 apro gyereket, mert AZ GOND ! Mindenhova a ferfi megy elore, aki eloszor megteremti a lehetoseget arra, hogy a csaladja kovethesse biztonsagban. Ha nem tudnad, a magyarok is igy mennek ki Nyugatra, Angliaba, Nemetorszagba - aki meg csak meghatarozott idore megy ki dolgozni, az egyaltalan nem viszi ki a csaladjat, mert olcsobb igy a kinti le't, tobbet tud megsporolni a fizetesebol, amit vagy hazavisz, vagy kesobb megis kiviszi az uj hazajaba a csaladjat. Fogalmad nincs, hogy min megy keresztul a bevandorlasi hivatalnal egy ember, mert ulsz a fotelod melyen, es kritizalsz.(Azt mar nem is mondom, hogy eloszor a vizumot kell megkapnod, csomo penzert, igazolnod kell, hogy mennyi penzed van a megelhetesre, minden beadvany egy csomo penz, orvosi vizsgalatok, forditasok, mind-mind PENZ! es kozben elj es dolgozz!
ómió
Ekkora mekkmester manapság még úgyse aspirált a posztra!
home office
@karma1: 1. Félreértettél. nem a nőket vádoltam, hanem a katonakorú férfiakat!
2. Mindent tudok arról, amit leírtál - hogy mibe kerül szabadságért, jobb életért másik országba költözni - eleinte számkivetettnek lenni és sokszor később sem befogadottnak lenni idegen ajkúak között a hazádtól távol, a családodtól elszakítva...

:(

De már nem érdekel, hogy ki hogyan ért félre, amit istenről írtam... nos, az kemény és félreérthetetlen)

Ez az utolsó napom a földi pokolban - és ez biztos!
Csizmás Kond
Karácson nem való miniszterelnöknek, oda sokkal több erély és határozottság kell nem ilyen tutyimutyi hozzáállás.
Pálinkás Pál
@karma1: egyszerűen alkalmatlan egy tanyánál nagyobb egység vezetésére...
ómió
@zsupumi: Sosem ismerted fel a mekkmestereket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.