A 2022-es költségvetésben a pénzügyminiszter szerint a gazdaság újraindítása lesz a leghangsúlyosabb elem.

Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő héten. A képviselők szerdától péntekig 30 órás időkeretben tárgyalják a kormány 2022-es költségvetési javaslatát.

Kemény hét vár a képviselőkre: a jövő évi költségvetésről és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is szavaznak

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ülés hétfőn 13 órakor a közelmúltban elhunyt Kovács Gábor korábbi KDNP-s képviselőre emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Ezt követően az interpellációkra és az azonnali kérdésekre egy-egy óra, míg a kérdésekre további 30 perc áll rendelkezésre.

Kedden a napirend előtti felszólások után tartják a szavazásokat. A képviselők ekkor egyebek mellett dönthetnek a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbításáról is. Az ülésnap további részében négy általános vitát bonyolítanak le. Terítékre kerül például az egyszülős családok életkörülményeinek javításáról szóló kormányzati előterjesztés, valamint a kabinet adómódosítási elképzelései is.

A 2022-es költségvetés tárgyalása szerda reggel 8 órakor, a pénzügyminiszter 40 perces nyitóbeszédével kezdődik, amelyet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Költségvetési Tanács (KT) elnökének 30-30 perces felszólalása követ. A frakciók vezérszónokai szintén 30-30 perces beszédeket tarthatnak, amelyek után a képviselők összesen legfeljebb hét és fél órában szólalhatnak fel.

Csütörtökön további 13 órás, míg pénteken újabb 6 órás időkeret áll rendelkezésre a jövő évi költségvetés általános vitájában.

A pénzügyminiszter korábban hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt a gazdaság újraindítása a 2022-es büdzsé leghangsúlyosabb eleme, ugyanakkor a jövő évi költségvetés is megőrzi a kormány eddigi értékeit: a családok védelmét, a gyermeket nevelők támogatását és az idősek megbecsülését.

Varga Mihály közölte, a kormány 2022-ben dinamikus, 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, GDP-arányosan 5,9 százalékos hiánycél és 79,3 százalékos államadósság mellett.

A parlament ülése a paksi atomerőmű bővítéséhez felvett hitel folyósításának módosításáról szóló javaslat általános vitájával ér véget pénteken.

Forrás: mti.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Kemény hetük lesz? Na ne röhögtessenek.
Robotgombnyomogatók, ki van adva.
Felszólalásuk, ki van adva.
Beraknám őket szalag mellé 3 műszakba, na az a kemény meló.
Az ellenzék meg erőlködik egy sort. Feleslegesen.
Aztán minden úgy lesz ahogy orbán akarja. Ennyike.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Kemény hetük lesz? Na ne röhögtessenek.
Robotgombnyomogatók, ki van adva.
Felszólalásuk, ki van adva.
Beraknám őket szalag mellé 3 műszakba, na az a kemény meló.
Az ellenzék meg erőlködik egy sort. Feleslegesen.
Aztán minden úgy lesz ahogy orbán akarja. Ennyike.
Horizont
Ez a fotó. Meg szoktam figyelni orbán háta mögötti sleppet, hát egyikről se tudok egy jó szót se mondani. Semjén, Hende, Becsó testvérek, Hollik, Nacsa, Gulyás, Kocsis Máté, és a többi ...siralmas névsor.
sgl
dRUKKOLOK HOGY DEC 31-IG LEHGYEN VÉSZHELYZET!
Na jó, ez csak vicc, de röhej, hogy azzal dicsekednek itt lesz előszőr kánaán de másutt már lassan vége a vészhelyzetnek itt meg hosszabítanak.
Két oka van: a félelem a további tömeggyilkosságoktól és az ellenzék kivonul az utcára, csoportosulhat.
sgl
@Horizont 8h41: Mondj egyetlen elfogadható, nem esküszegő igazmondó fideszest!
EGYET KÉREK!!!
tudode
Nézzük csak mi, mennyiért áldozzák fel drága idejüke a bábeli zűrzavar képviselői:
.
---- Pénzeső a Parlamentben! Kiderült, mennyivel nő a képviselők bére – Kövér László járt a legjobban
.
www.blikk.hu/aktualis/politika/kepviselok-beremelkedes-fizetes-parlament-kover-laszlo/b6kbfdc
-------------------------------
.
Elég ritKÁSAN ül össze a közjogilag érvénytelen, kuKÁS gittegylet, természetesen többnyire akkor, amikor a felcsúti nemzetvezetőt őfőméltóságát meg kell támasztani egy kis/nagy közjogilag érvénytelen ukázzal, nehogy már ne tudjon eleget tenni az ÚJ ÁLLAMÁNAK a kiteljesedésének!
.
Miközben a fullajtárok az ellenzéket a földig alázzák, megérdemelten, egy levegőt szíva az un. iGAZ gyülekezettel!
Nessy
J@sgl: Vészhelyzeti egyeduralom, osztogatás,fosztogatás meghosszabbítva az idők végezetéig!
sgl
@Nessy: a magyar történelem legnagyobb hazaáruló gazemberei vannak hatalmon.
És akkor Karácsony békés kiegyezést akar.
Nóóóómálisch???
Nessy
@sgl: Mit gondolsz, miért kell Orbánnak továbbra is az egyeduralom? A drága 133 bátor embere, amikor Orbán üzen, bekocog a parlamentbe, még betegen is,hogy megnyomja az igen gombot!
Ugyan fogalma sincs róla, miről dönt, hiszen nincs érdemi vita, egyeztetés semmiről! Komolyan mondom Rákosiék többet adtak legalább a látszatra! Ha meg valaki hiányzik, Ritterre, Volnerre számíthat a fidesz! Elvégre ők "függetlenek"!
Eladott Ország
Ennek a kormánynak csak a pofája nagy, a tehetsége mini – és még lopnak is. Ez így együtt már sokk! Önök tudják, hogy miért négy testőr szerepel A három testőr című műben? Egyszerű. A művészetben éppúgy, mint az életben, mindig jó, ha hármat ígérnek, és négyet adnak: a kellemes meglepetés tetszik mindenkinek. Micsoda különbség! Igaz, Dumas nem is magyar fideszes politikus volt. Lókaka lesz itt, nem házikó.
Nessy
@sgl: Van benne igazság! Ez a horda azt sem tudja már, hogy mi az a tisztesség, becsület, igazmondás! Ami a tragédia, hogy elég sokan követik. Ki pénzért,ki státuszért, ki bigott szűk látókörűségből.
sgl
@Eladott Ország: sosem kormányoztak 2010 óta, csak sodródtak és hazudoztak, - és keményen loptak,- kommunikációs álkormányzást folytatnak:
" . a kormányzati semmittevés és lopás lázas munkának látszódjon!"
ezért kellett a médiát megszállni és a kritikus hangot elnyomni.
Peller Anikó
@sgl: 9:38, Szerinted mondhatna valami mást is? Valami nembékéset?

Azonnal letartóztatnák és lenne miért.
GeoCravker
Kemény hét akkor sem lesz előttük, ha kormányváltás lesz.
Egy részük majd feldobja a többit, és nyugodtan fogja nyalni a másik feneket tovább.
A módosabbja pedig ugyanúgy ülni fog a pénzén, ahogy Mészárostól vagy Orbántól sem fognak elvenni egy fillért sem. Legfeljebb annyit, amennyit a háttérmutyik keretében majd visszautalnak a látszat kedvéért.
NKF
Itt nem lesz kormányváltás,mert az ellenzék semmi !Csak egy kalap szar!
sgl
@Eladott Ország: Vitatkozom a második képpel, nem az ország fele, csak kb harmada-negyede olyan hülye húgyagyu amit írsz.
Eladott Ország
@sgl: ma, 10:32 ♦ Az ország fele a fidesz választási szoftvere szerint van számolva. fidesz szavazó: 2 824 551 fő - 49,27 % és ez egyelő kétharmaddal! Világos?!
www.valasztas.hu/ogy2018
Eladott Ország
@GeoCravker: ma, 10:18 ♦ "Ez pont ugyanaz a házmester-ország, ugyanaz a dögöljönmegamásikteheneis' mentalitás. Széthízott-szétcsúszott milliárdosok óbégatnak a színpadon, golyóálló mellénybe gyömöszölt kamu-hősöket istenít a csürhe. Kézzel varrt, méregdrága öltönybe csomagolt igehirdetők pofáznak az éhezésről, a szegénységről és arról, hogy csak akarni kell. Mert a munka szabaddá tesz. Rohadékok. Itt nincsenek hősök. Ha vannak, hallgatnak, éheznek, vagy már benőtte a gaz a sírjukat a szegények temetőjében. A kamu-hősök ülik torukat azokon a sírokon. Kivénhedt kurvák lobogtatják a szüzességük zászlaját, luxuséttermekben zabálnak a forradalom tisztalelkűi. Nyüzsögnek a moslékos dézsa körül azok, akiknek a nyelvén még ott csomósodik az előző vezér bűzös ürüléke, de már dugják a következő seggbe és tagadják a másikat."
kolozsvaros.com/2017/10/30/itt-nincsenek-hosok/
Eladott Ország
@Peller Anikó: ma, 10:13 ♦ Az orbáni maffiaállam még nem viszi el az embereket, ( de eljön az ideje annak is ha tovább uralkodnak) csak gazdaságilag nyírják ki, vagy lehetetlenítik el.
Nessy
Azért árulja már valaki, ha május végére lecseng a harmadik hullám, 6 millió oltott lesz, akkor miért kell tovább hosszabbítani a "veszélyhelyzetet"? Nehogy az ellenzék megtarthassa az elő választást? Van még itt ellopni ebben a szerencsétlen kis országban? Még nem verték szét teljesen az egészségügyet, oktatást? Még kell valahonnan haveri hitel? Hiszen a133 hős, bátor ember a parlamentben a saját halálos ítéletét is megszavazza! Tényleg érdekelne egy logikus magyarázat!
namihami
Tömeges ínhüvelygyulladás-hullám várható a Parlament környékén.
Csak meg ne szakadjanak...
kereső
@Nessy: CSAK! Meg Gyurcsány...esetleg, boldog Pünkösdöt.
kereső
Jövő évi költségvetés? Akkor, amikor már meg is szegték, és újra kellene irni???Komoly egy gárda, nem mondom. Kiderült már, hogy hova kerül az az 1200 milliárd Ft, aminek még nem volt cimkéje egy héttel ezelőtt??,
kissé felnőttem
2030-ig azta ? nagy lehet a vész vagy kicsi az ész ?
Himnusz-t tanulj addig meg kinai nyelvet, de 200 változata bizonyosan van arra készűlj .
@Nessy: miért mert a majré a bukástól igy akarják évekkel elodázni a választást " csak azt ne mond,hogy hűvös a börtön, éjjel rács van a csillagokon "
Lepényleső
...tehát elmaradnak a jövő évi választások,- s a többségnek még ez sem lesz sokk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.