Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a tegnapi semmitmondó nyilatkozata után a Mandinernek adott interjújában arról is beszélt, hogy mindenképp fellebbeznek az Európai Labdarúgó-szövetség által kiszabott büntetés ellen – írja az Index.hu.

Csányi Sándor most már tényleg megszólalt az UEFA büntetéséről
Fotó:MTI/Illyés Tibor

Az UEFA büntetése három zárt kapus találkozó (amelyből egy felfüggesztett), illetve 100 ezer euró.

A sorsolás pillanatában azzal kellett szembesülnünk, hogy nagyon erős csoportba került a válogatottunk. A legutóbbi Eb- és NL-győztes Portugália, a legutóbbi vb-nyertes Franciaország és a négyszeres világbajnok Németország mellé. Ez a négyes azonnal meghatározta az elvárást is: becsületes helytállást vártunk el a csapattól. Ezt a célkitűzést a válogatott messze túlteljesítette.

– mondta el arról, hogy hogyan értékeli a Rossi-gárda szereplését.

Rendkívül igazságtalan, hogy néhány ember tette, viselkedése miatt több tízezer, a futballért rajongó szurkoló kényszerül a stadionon kívülre. Remélem, végül minden szurkoló megérti, hogy akár egyetlen sportszerűtlen néző tette is szigorú következményekkel jár diszkrimináció vagy rasszizmus esetén

– fogalmazott Csányi Sándor a szurkolói magatartással kapcsolatban.

Az MLSZ elnöke elmondta, még várja a részletes indoklást, illetve kamerafelvételek alapján polgári jogi eljárást kezdeményez a szövetség azok ellen, akiket a felelősség terheli.

Csányi egyébként elégedett a magyar rendezéssel.

Valamennyi Budapesten megforduló UEFA-vezető elismerően nyilatkozott a szervezésről, a vendéglátás színvonaláról. A kihívásokat megoldva nemzetközi színvonalú eseménynek adott otthont Magyarország. 

– mondta a sportvezető.

Nemcsak az aréna fizikai adottságait dicsérték egyébként, hanem az infrastruktúrát, a közlekedést, az esemény lebonyolítását, ami kivívta a kritikusabb szakértők elismerését is. Többször szóba került a kiemelkedő gyepminőség, az egyedi atmoszféra, a hangosítás színvonala, a játéktér beláthatósága. Ezek a részletek mind bizakodásra adnak okot a későbbi rendezések kapcsán is

– tette hozzá.

Forrás: Index.hu 
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egyeseknek sikerül megcáfolni Arisztotelész híres tézisét mi szerint nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba belépni és a múlt század 30-as 40-es évei után ismét a rasszizmus, sovinizmus, fasizmus-nácizmus bűzlő pocsolyájában tapicskolunk. Lehet ezen röhögni Csányi úrnak. Érdekes Európa többi stadionjában ez nem fordult elő, vajon miért nem?! A fidesz-kormány lényege!
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4215/6280/original.jpg?w=600&h
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
"Rendkívül igazságtalan, hogy néhány ember tette, viselkedése miatt több tízezer, a futballért rajongó szurkoló kényszerül a stadionon kívülre." - mondja. Nos ha tényleg csak néhány emberről lenne szó, akkor miért nem lépnek fel ellenük???
Ha a szurkolók nem lépnek fel ellenük, akkor megérdemlik a büntetést! =))
nezelodo
A 2006-os hőstetteikért elismert Kubatov legények joggal híhették, hogy ott is érvényes Orbán védőernyője, és majd jól kiosztja a Kekec őket is, mint ahogy Brüsszelben is bepróbálkozott.
namihami
Nem ez az igazságtalan. A baj az, hogy a magyar fociszurkolók zöme (is) már szinte csak ilyenekből áll. Megválni tőlük, büntetni őket pedig nem fogja, hiszen ezek a bármikor, bárki ellen mozgósítható, viszont a hivatalos államapparátushoz nem kapcsolható ""orbáni hadtest"". Egy vesztes választás és az esetleges elszámoltatás esetén fontos ""szabadságharcos feladatok"" várhatnak és várnak rájuk. Ahogy már bizonyítottak.
ómió
Fellebbezni fog? Az efftársak meg majd - "jó hazafi" módjára - súlyosbításért!
Eladott Ország
Egyeseknek sikerül megcáfolni Arisztotelész híres tézisét mi szerint nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba belépni és a múlt század 30-as 40-es évei után ismét a rasszizmus, sovinizmus, fasizmus-nácizmus bűzlő pocsolyájában tapicskolunk. Lehet ezen röhögni Csányi úrnak. Érdekes Európa többi stadionjában ez nem fordult elő, vajon miért nem?! A fidesz-kormány lényege!
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4215/6280/original.jpg?w=600&h
Eladott Ország
Ahol egy jogvégzett sufnijogász miniszterelnök lehet és széttrolkodhat egy országot, ahol egy betanított esztergályos papminiszterként zúzhatja szét a szociális rendszert, majd folytatja egy tízparancsolatos féleszű csontkereső, ahol a külügyben több a teremfocista és a celeb, mint a hivatásos diplomata, ahol a négyosztályos, köztörvényes fél analfabéta a kormánybiztosságig viheti és egy pucér seggű gázszerelőt az ország önerőből milliárdosaként ünnepel a rajongótábor, ott semmin nem lehet csodálkozni, még a csányifélék bárgyú cinikus pofáján sem!
lampa laz
Tessék kubatovnál reklamálni, h nem jól oktatta, készítette fel a hadsereget. Vagy miért nem egyeztetett vele előre, h most nincs buli, csak népnemzeti keresztény szurkolás.
justhpeter
Azt gondolom ez a felmerült probléma buktatta meg Csányit, hiszen rávilágított arra, hogy már csak papíron ő az mlsz elnöke. Azt még a hazai focikedvelők elnézték, hogy az "elnök úr" az nb1 létszámával kapcsolatban évekig játszotta a hülyét, hiszen mindenki tudja, hogy ez a cirkusz a NER-pénzemberek nagyságát hivatott felmutatni. Amire bizonyíték a legutóbbi év sorrendje. Az is közismert, hogy a hazai foci az orbánközpénzek nélkül sehol nem lenne, továbbá azt is beárazták, hogy a Mészáros-Garancsi-Kubatov hármasból az orbánközpénzek kivonása után eltünne a gazdagság, tehát nem a saját vagyunukból támogatják a csapataikat. Elfogadom, hogy Csányi agy kiváló bankszakember, elfogadom, hogy kiváló vállalkozó, am a fociban felvállalt csörgősipkás szerepe és annak betöltési módja sokat ront a megítélésén.
nezelodo
@ómió: ma 10:26. Igazad van bolsikám, úgy mint 1957-ben a megyei Pb tagjai, a Brusznyai halálos ítéletét ahogy kérvényezték. Keresd meg a névsort, kik írták alá aztán okoskodj.
ómió
@nezelodo: Már te is a tetves bolsiságod másrahazudásában "utazol"? Ilyen ragályos ez nálatok? Sehogy nem bírtok megbékélni önmagatokkal? És Brusznyai meggyilkoltatását a bolsi tetübandátokról még nem sikerült a Fideszre hazudnotok? Hát, húzzatok már bele!
nezelodo
@ómió: Ne erőlködj, mert a nadrágod látja kárát. Amúgy a bolsik nem igen emlegetik szegényt, hát még a szochszás családok mennyire hallgatnak róla! Vagy személyesen érintett vagy hogy ilyen elmebeteg módon reagálsz? Látszik, van utánpótlás a pszichopatákból.
ómió
@nezelodo: Aki itt erőlködött, vazze, önnön tetves bolsisága másrahazudásával, az, mintha te lettél volna! Csak nem "kárát látta" a nadrágod? Ezért hazudnál rám már minden tetübolsi "vívmányt", a "szochazástól" a pszichopatáig? Nem volt elég csak a tetves bolsiságoddal próbálkoznod?
nezelodo
@ómió: Oké, ha te így érzed jól magad, hát csak játszd a párkát. Orvost se keress, kár a tudományt pazarolni rád.
ómió
@nezelodo: Nocsak! Találkoztál a valósággal és így meglepett, vagy csak akkor dehonesztáló a szöveged, ha rád vonatkozik? És ilyen orvosi diagnózison is túl vagy már?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.