Ahogy arról pénteken beszámoltunk levélben kérték a honvédelmi bizottság ellenzéki tagjai Kövért Lászlót, hogy utasítsa arra Kósa Lajost, a bizottság fideszes elnökét, hogy hívja össze a bizottságot a lehallgatási ügy kapcsán.

Pegasus-ügy: Kósa Lajos reagált a felszólításra – meghazudtolta az ellenzéket
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Azonban kiderült hiába kezdeményezték ők a bizottság összehívását, Kósa Lajos erre "a füle botját sem mozdította" – írja a Telex.hu.

Kósa Lajos közösségi oldalára írt bejegyzésben reagált a hírre, azt állítja, hogy ez nem igaz.

A magyar sajtóhoz eljuttatott nyilatkozataik alapján a honvédelmi bizottság három ellenzéki tagja azt állítja, hogy Pegasus-ügyben kezdeményezték a bizottság összehívását. Ez nem igaz.

- kezdi bejegyzését, majd hozzátette:

A Parlament Házszabálya világosan meghatározza, hogy a bizottság összehívását milyen alaki és tartalmi feltételek mellett lehet kezdeményezni. Ilyen kezdeményezést csak egy ellenzéki képviselő terjesztett elő, ez kevés, mert legalább két kérelem szükséges ahhoz, hogy az eljárás elinduljon. Internetes bejegyzések és sajtónyilatkozatok alapján nem lehet a bizottságot összehívni.

A honvédelmi bizottság fideszes elnöke szerint egy ilyen esetleges kérelem határidejének számítása az őszi ülésszak első napjától, szeptember 1-től kezdődik. 

Kósa ugyanakkor hozzáteszi azt is, hogy

Összegezve: érvényes kezdeményezés nincs, semmilyen határidő nem ketyeg. Azonban az ellenzék nem ennyire tájékozatlan. Az egész habverés egyedül arra jó, azzal kísérletezik, hogy életet leheljen a sorosista szervezetek által gerjesztett, de azóta kifulladt, úgynevezett Pegasus-ügyben. Na, ilyenkor szokták azt kiabálni a B-középben, hogy nagyon gyenge, csak markánsabb megfogalmazással.

Forrás: Telex, Facebook
Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kósa szövegének egyértelmű a jelentése. nem tudnak érdemi választ adni a kérdésre. Egyébként ez felér egy beismerő vallomással a kormány részéről.
RonaGyuri
valaki végre beverhetné a mocskos pofáját! =))
Nessy
Kósa szövegének egyértelmű a jelentése. nem tudnak érdemi választ adni a kérdésre. Egyébként ez felér egy beismerő vallomással a kormány részéről.
mágnes
Jól van. jól .
Még néhány hónap és olyan országvezetés lesz akik nem tudják mit kiabál a B közép
és szerintem a Magyar népnek onnantól lesz jó .
Lepényleső
Igen nehéz volna bármit is mondaniuk,s hogy még véletlenül se mondhassanak igazat,
mindenki csak egyet hajtogathat;mindig a kérdező és Soros az aki bajt okozhat?
Nyírfa
Lala úgy néz ki, és úgy viselkedik mint egy jóllakott, böfi előtti bölcsődés.
ómió
Ez, ám, az "efftársi összhang"! Még egy ülés összehívását se képesek szabályosan kérni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.