Orbán szerint az EU-ban az egyetlen megoldás a migráció kezelésére, ha visszaadjuk ezt a jogot a tagországoknak.

Orbán Viktor: Magyarország tapasztalata relevánsabb migrációban, mert már volt muszlim megszállás alatt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök felszólal a kerekasztal-beszélgetésen a Bledi Stratégiai Fórumon a szlovéniai Bledben 2021. szeptember 1-jén. Balról jobbra: Pietro Parolin vatikáni érsek, a szentszéki államtitkárság vezetője, Aleksandar Vucic szerb elnök, Kiriákosz Micotákisz görög, Andrej Plenkovic horvát kormányfő, David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, Janez Jansa szlovén kormányfő, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Andrej Babis cseh kormányfő, Orbán Viktor, Eduard Heger szlovák miniszterelnök és Dobravka Suica, az Európai Bizottság alelnöke, demokráciáért és demográfiáért felelős biztos. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Európai Unióban az egyetlen megoldás a migráció kezelésére, ha visszaadjuk ezt a jogot a tagországoknak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a szlovéniai Bledben, az úgynevezett nemzetközi stratégiai fórum (BSF) csúcsszintű kerekasztal-beszélgetésén.

Hozzátette:

nem fogadható el a migráció megoldásként a demográfiai problémákra sem, mert a főként muszlim bevándorlók megváltoztatnák a hagyományos európai kultúrát.

Emlékeztetett arra, hogy a 2015-ös válság idején elsőként hívta fel a figyelmet arra, hogy a migráció uniós megközelítése tönkre teheti az európai kultúrát. Már akkor az volt az álláspontja, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás terrorizmushoz és társadalmi nehézségekhez vezethet, és az EU nincs felkészülve erre, nincsenek válaszai. "A migrációt meg kell állítani" – szögezte le.

Orbán Viktor hangoztatta, hogy az afganisztáni történések miatt most újabb migrációs válság fenyeget.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a bevándorlással kapcsolatos vita megosztottságot és nehézségeket okozott az EU-n belül, és a vélemények közti rést még mindig nem sikerült áthidalni.

A magyar álláspontot megerősítve, Orbán Viktor úgy fogalmazott,

nincs szükségünk kívülről jövőkre, mert ők megváltoztatják az európai társadalmak összetételét, Európa kulturális arculatát, a keresztényi, a családokra épülő berendezkedést.

Úgy vélte,

ezen a területen azoknak az országoknak a tapasztalata, amelyek történelmük során voltak már muszlimok megszállása alatt, például Magyarországé, "relevánsabb", mint azoké, akik nem.

A most érkező migránsok ugyanis valamennyien muszlimok.

Az immár 16. alkalommal megrendezett bledi fórum központi témája ezúttal Európa jövője, a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált gazdasági helyreállítás és az Európai Unió bővítése volt.

Utóbbival kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy Szerbia kulcsország, és uniós tagsága pusztán geopolitikai, biztonsági szempontból is nélkülözhetetlen. Az Európai Uniónak még nagyobb szüksége van Szerbia EU-tagságára, mint Szerbiának – vélekedett.

Európa jövőjét illetően a miniszterelnök hangoztatta, hogy az uniónak együtt, egységesnek kell maradnia. Ennek azonban alapvető feltétele a gazdasági sikeresség. E nélkül nincsen politika alap a közös értékek megőrzéséhez sem – mutatott rá.

Egy kérdés kapcsán Orbán Viktor arról is beszélt, a politikai vezetők egyik feladata, hogy segítsenek népüknek felkészülni a jövőre. Ehhez azonban fel kell ismerniük, hogyan fog kinézni a jövőnk, milyen eszközök állnak rendelkezésre a kihívások kezelésére, melyek hiányoznak, és hogyan lehet megszerezni ezeket.

A 2006 óta megrendezett bledi fórum fő célja, hogy politikusok, diplomaták, gazdasági szakértők, vállalatvezetők és tudósok részvételével megvitassák a kontinens előtt álló aktuális kihívásokat. Az elmúlt tíz évben 100 országból csaknem 10 ezren kaptak meghívást a tanácskozásra, amelyet a délkelet-európai térségben sokan a legjelentősebb ilyen fórumnak tekintenek.

A szerdai kerekasztal-beszélgetésben részt vett a térség számos országának állam- vagy kormányfője, köztük Janez Jansa szlovén, Andrej Babis cseh, Eduard Heger szlovák miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő, és bekapcsolódott Charles Michel, az EU-tagországok vezetőiből álló Európai Tanács elnöke, David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, Dobravka Suica, az Európai Bizottság alelnöke, demokráciáért és demográfiáért felelős biztos, továbbá Pietro Parolin vatikáni érsek, a szentszéki államtitkárság vezetője is.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Ez tényleg Mátyás király reinkarnációjának képzeli magát!
Nem lenne célszerű orvoshoz fordulni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Anyád redvása volt. Nem megszállás te hatökör!!
Most se lesz megszállás.
Csak a te agyadat ónti el az agybajos megszállás.
lusta
Hát ez a szellemi rokkant Soros-bérenc felcsúti kis pocakos zsebcézár még a történelmet sem ismeri. Csak egy apróság. Az erdélyi rendek inkább a török gyámságot választották, mint a keresztény-katolikus magyar királyt. A megszállt területen nem volt erőszakos iszlamizáció, de azért az ellenreformáció több áldozatot követelt.
bencemacska
Ez tényleg Mátyás király reinkarnációjának képzeli magát!
Nem lenne célszerű orvoshoz fordulni?
Nessy
Ejnye, kérem! Ma az egyik jóbarátunk Erdogan, mint az iszlám törökök vezetője! Aki lelkesen gyilkolássza a keresztény kurdokat!
@lusta:Igazad van! Nem volt erőszakos hittérítés, nem volt kötelező a török nyelv, és nem volt ünnepnap a mohácsi csata napja. A "nagyurak" akkoriban is megtalálták a megfelelő talpat, amit nyalni kellett!
Gauntlet
az ország három részre szakadt !
egyből az egyik kőkemény labanc uralom alatt!
a másikban az erdélyiek vazallusok voltak!
bencemacska
@Nessy: Tudod van egy örök érvényű mondás: Csak a seggek változnak, a nyelvek maradnak!
namihami
""Magyarország miniszterelnöke"". Ez Magyarország miniszterelnöke...!!!
Béla333
De azért éljen a kipcsak-Orbán megbonthatatlan barátság

"Közel 900 millió forintba került idáig a Türk Tanács budapesti képviselete"
magyarnarancs.hu/belpol/kozel-900-millio-forintba-kerult-idaig-a-turk-tanacs-budapesti-kepviselete-240822

Hülye.
gina
Mocskos egy féreg, akik itt fenyegetnek azok nem a migránsok, hanem ti fidesz banda, tolvaj, kizsákmányoló gyilkosai a népnek, életemben embert nem gyülöltem úgy mint téged aljas cigány gazember /////
Giovanni Alba
Megkérdezhetnénk a spanyolokat is.
az Ibériai-félszigetet Kr. e. 3. századtól Kr. u. 409-ig a rómaiak uralták, a területet ekkor Hispániának hívták. 409-ben Hispániát azonban megtámadták a germán törzsek, akik a terület meghódítása után megalapították a Vizigót Királyságot. 711-ben viszont a muzulmánok legyőzték Roderiket, az utolsó gót királyt, és 714-re az arab hadsereg majdnem az egész félszigetet elfoglalta. A muzulmán megszállás közel 800 évig tartott, amely 800 év alatt virágoztak a művészetek és a tudományok.
www.studytime.hu/spanyolorszag/orszagvarazs.html
tudode
Még mindig meg lehet lepődni azon amikkel eteti az, akinek a kora előrehaladtával az énjei küzdöttek már akkor, amikor
.
---- Orbán Viktor több millió bevándorlót vár(t)
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
---------------------------
.
---- ORBÁN VÉLEMÉNYE AZ ISZLÁMRÓL
www.youtube.com/watch?v=7mLtNI13J5U
-----------------------
.
Oszt' amikor érdeke úgy kívánta, még mindig pengetik a lóvét a letelepedési kötvénnyes VIP migránCSOKNAK
.
----- Az állam 121 milliárd forintot fizetett ki bevándorlóknak
www.napi.hu/magyar-gazdasag/letelepedesi-kotveny-lejarat-120-milliard-forintot-fizetett-ki-az-allam-akk-allampapir-migracio-bevandorlas.720049.html
--------------------
.
Miután, közben, előtt, után fáj a műfoga a trieszti kikötő mellé beszállna egy koperinek is
.
hvg.hu/gazdasag/20200901_orban_viktor_trieszt_koper
.
"""" Bár Magyarország már vett egy kikötőrészt Triesztben, Orbán Viktor tárgyalna egy koperiről is, és ismét elővette a szlovéniai vasútépítés tervét."""
----------------------------
.
Sőt! Nem tudtuk, hogy a rajzoláshoz is ért
.
----- Orbánt is sejtik a Nyugat-Balkán újrafelosztásának kiszivárgott terve mögött
444.hu/2021/04/24/orbant-is-sejtik-a-nyugat-balkan-ujrafelosztasanak-kiszivargott-terve-mogott
---------------------
.
Nem csoda az, hogy
.
----- Dilis fotót osztott meg Orbánról a cseh miniszterelnök
index.hu/mindekozben/poszt/2020/01/16/vicces_fotot_osztott_meg_orbanrol_a_cseh_miniszterelnok/
------------------------
.
Miközben szabad idejében gyűjtögető életmódot folytat a papírtigris!!!
.
---- Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE&t=1s
.
Eljön az idő, amikor már egy magában, hallgatóság hiányában, hallatja klgs ORgánumát!
csak úgy....
csak egy fiú a házból ki égett a láztól...
Toller Béla
Ennek a mocsoknak a csúsztatás az életeleme ! Azért csak van különbség egy katonai megszállás, és egy párezer immigráns között ...Ha még ezt sem képes meglátni, mit keres a miiszterelnök székében ?
kissé felnőttem
@Toller Béla: 1526 tól azért nem csusztatás mert a 145 éves török megszállást kell érteni bocsika, a tőbbi azért rendbe van az elejével
csak úgy....
@RonaGyuri: hamarosan rágni is fogja mert dutyiba tilos a reszelö (pandacsöki)
csak úgy....
orbán csak azért szeret a múltban dagonyázni,hogy ne derüljenek ki a disznóságai...,csak majd késöbb..,mikor ö már alulról szagolgatja az ibolykát.
ebben bízott a csaucseszku házaspár is...
justhpeter
Elment megint külföldre az észt osztani, de az üres fejéből csak értelmetlen puffogtatásra telik. Ez érthető, hiszen az iskolai éveit is ökörködéssel töltötte. A jogi egyetemre is maximum moslékot hordani járhatott, bár az ő idejében is volt Magyar állam-és jogtörténet és Egyetemes állam- és jogtörténet tantárgy amiből a böffenési alapján nyilvánvalóan kimaradt.
Emmersson71
És azt is milyen jól kivédekeztük!
Mert egy meccsaxdig tart, amíg nem nyerünk! Ha kell, 150 évet szánunk rá :P
csak úgy....
@Emmersson71: ha a hülye habsburgok nem támadnak ,akkor a magyar sosem kel fel a keleties nyugalmából...
csak úgy....
miért van az,hogy a magyart mindíg és mindenki alól föl kelett szabadítani? tán már akkoriban is a vezetöség fejében,tehetségében volt a problema? mitöl lett nyögve szarós nép? csak nem az összeférhetetlensége okozta és okozza a vesztét?
Emmersson71
@csak úgy...: Nálunk a siker az, ha nem vernek el nagyon. A döntetlen fölényes siker. Ha pedig néha győzünk, azt 5-6 évtizedig ünnepelni kell!
csak úgy....
@Emmersson71: tán majd a lölö teve tenyészete megnyugvást és valami európából elvándorlási kedvet okoz az ural mögé vágyakozóknak,hogy megtalálják az öshazát,hol se soros se migráncs :) ,-csak a turul és a csodaszarvas...
Emmersson71
@csak úgy...: ...meg a szájeres háturul :)
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hogy ebben mennyi a szellemi retardáció az egy jó kérdés

mindeközben éves szinten több mint 1 milliárba kerül a Türk Tanács budapesti képviselete (azt követően, hogy több milliárdot költöttek az irodákra)

Őfenesége most éppen „Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 2021-es Bledi Stratégiai Fórumon Szlovéniában.” osztja az észt. Pontosabban sületlenségekkel szórakoztatja a közönséget.
Elsőbb kijelentette, hogy „A történelmi példák mindig hasznosak, de a migránsok, akik most jönnek, mindannyian muszlimok”, majd hozzáfűzte: „a római birodalom bukását felhozó analógiák kevésbé relevánsak, mint a magyarok és a balti országok tapasztalatai, akik korábban már álltak muszlim országok megszállása alatt”.
Nos túl a dolog történelmi és földrajzi bornírtságán (a legendás műveletlensége ezeken a területeken még a többionél is rosszabbak) a dolog igazi poénja a sokat hangoztatott Türk Tanáccsal (török nyelvű, iszlám kultúrájú országokat tömörítő geopolitikai szervezet, aminek a központja Törökországban van) való kapcsolata!!! =))
simmering73
"A jelenlevő állam- és kormányfők nem hittek a fülüknek, a torkukra akadt a szó, hogy az Európai Unióban létezik olyan ország, amelynek a miniszterelnöke nyíltan különbséget tesz vallási alapon emberek között, és vallásuk alapján diszkriminál menekülteket, s elvitatja tőlük a menekültjogot.
Pedig talán illett volna felállnia valakinek, és bejelentenie, hogy üdvözöljük Adolf Hitler reinkarnációját az Európai Unióban. Vagy ha lett volna közöttük egy elmeorvos, diagnosztizálhatta volna a beteget, aki olyan embereket azonosít a hódító oszmán birodalommal, akik a muszlim szélsőségesek elől menekülnek, mert a tálibok által vezetett muszlim állam megölné őket. Ám senkinek nem jutott eszébe leleplezni a felcsúti kocsma és a lábszagos egykori felcsúti futballöltöző szintjén álló ostoba, gyűlölködő, náci és hülye elméletet, hogy nem a tálibokat kell befogadni."
nepszava.us/lipotmezo-orban-az-oszman-megszallassal-azonositotta-az-afgan-menekulteket/
ómió
Azt is mondhatta volna, hogy már 500 éve se kívántunk iszlamizálni!
bencemacska
@ómió: Mondhatta volna tényleg, ha ismerné a magyar történelmet!
ómió
@bencemacska: Nyilván azért mondta ezt is, mert nem ismeri? A "következetességed" lájkot érdemel! Vagy, ha már ráhazudnál, próbáld ügyesebben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.