Nyilvánvalóan nem mondtak igazat, akik eddig a CEU bezárásával kampányoltak – jelentette ki Orbán Viktor Az elüldözött egyetem Budapesten (Szamizdat 13.) című, a miniszterelnöki honlapon szombaton megjelent írásában.

Orbán közzétette a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistáját
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő úgy fogalmazott: "Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában."

"Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről"

– jegyezte meg.

Hozzátette: a híradások szerint az egyetem fővárosi kampuszán csütörtökön és pénteken sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek.

"Hogyan történhetett meg mindez? Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat"

– szögezte le.

(Tehát Orbán Viktor azt próbálja elhitetni, hogy ha a képzéseit Bécsbe áthelyező egyetem tulajdonában lévő épületekben rendezvényeket szerveznek, akkor az nem is lett elüldözve.)

"Mi, magyarok, nem lepődünk meg, mert tudjuk, hogy hogyan dolgozik Soros György és csapata. A magyar spekuláns mindig értett ahhoz, hogy az üzleti vállalkozásai elleni fellépéseket úgy tüntesse fel, mintha azok szörnyű társadalmi igazságtalanságok vagy éppen a személyével szembeni gonosz, antiszemita támadások lennének"

– fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök feltette a kérdést: de vajon mit gondolhattak azok a jónevű kutatók, politikusok és értelmiségiek, akik megjelentek és előadtak a konferencián?

"Vajon hogyan egyeztették össze egyetemi fellépésüket azzal a hazugsággal, hogy a CEU-t a magyar kormány elüldözte Budapestről? Vajon mit éreznek most ezek a tudósok, szakemberek, politikusok, akik egész szakmai hitelüket elveszítették azért, mert felültek a Soros György és globális hálózata által terjesztett hazugságnak? Kínos, nagyon kínos. Talán erről is kellene szervezni egy konferenciát a CEU budapesti kampuszán"

– írta a kormányfő.

Úgy vélekedett: Magyarországot a Soros-egyetem kapcsán azért támadják, mert nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával.

"A '90-es években Soros hűséges szövetségese, Magyar Bálint, a liberális-exkommunista kormány oktatási minisztere olyan szabályt hozott, amely a magyar egyetemekkel szemben indokolatlan versenyelőnyt biztosított a Soros-egyetemnek. Mi ezt a kiskaput becsuktuk, és elrendeltük, hogy minden, Magyarországon létesített külföldi egyetem ugyanolyan feltételek szerint működjön, és tartsa be a jogszabályokat. Valamennyi egyetem gond nélkül teljesítette a jogszabályi feltételeket. Egyetlen kivétel volt: a Soros-egyetem. Alapítója számára ugyanis kifizetődőbb volt farkast kiáltani, nemzetközi kampányt szervezni Magyarország ellen, mint a megszerzett privilégiumokat feladni"

– fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: hazugság hazugságot szül.

Megjegyezte, "álljon itt a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistája":

Guy Verhofstadt "egész Európát érintő szégyenről" írt, Judith Sargentini egy saját gyártású kisfilmben mondta, hogy a CEU-t elüldözték, az Európai Bizottság által készített 2020-as országjelentés pedig azt írja, hogy "a CEU befejezte a tudományos tevékenységét Magyarországon".

A miniszterelnök szerint az egész EU szégyene, hogy a szóban forgó, tényszerűen hamis állítások uniós jogi eljárások alapjaiként szolgálnak.

"Quo vadis Europa?" – tette fel a kérdést a kormányfő.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Csútkány, te hazug erkölcsi toprongy! A CEU-t elüldöztétek, de az épületvagyona itt maradt és szabadon rendelkezik vele, a legnagyobb sajnálatotokra. Remélem, még sok borsot törnek az orrod alá!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Csútkány, te hazug erkölcsi toprongy! A CEU-t elüldöztétek, de az épületvagyona itt maradt és szabadon rendelkezik vele, a legnagyobb sajnálatotokra. Remélem, még sok borsot törnek az orrod alá!...
lampa laz
Egy konferencia = egyetemi oktatással?
A CEU kisebb kurzusokat kivéve 2019 szeptembere óta Bécsben működik.
Akkor most ki hazudik, te nyomott agyú?
colibri
Bagolynak verébre kiabálni, hogy nagyfejű, mégis csak hiteltelen, de orbántól nem várható, hogy igazat szóljon. Amiben ők ártanak, azt mind az ellenfelekre tolja, mert neki jó vastagbőr borítja a ...ját és ez mindent elbír.
pb56
"Orbán közzétette a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistáját"
Nr 1 dr orsos vendel szuletett orban viktor...
Nr 2 orsos...
Nr 3 vendel...

Utanna jön szopo peti, lovas matyi, kopasz pisti, dagadt laci...stb

Kit hagytam ki ??? Szerintem az ödeszt...fiatalkori nev...fidesz...

ödesz, mi az ???, aki nem tudja... öregek dilisek, elmebetegek, szövetsege...

Köszi, ha vegig olvastad !!!
Eladott Ország
CEU szándéknyilatkozata, dr. Andrásfalvy Bertalan, MDF aláírásával ... és ez mi, te hazug román bűnöző politikai prostituált cigány!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/47452641_10212592700165155_4828490272402833408_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=tgtwKUae-4sAX8vDWX8&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7d90f88d62b1d96b1ad0fbfc4accb450&oe=616D150B
Ó, milyen irigylésre méltó magabiztossággal kezeli a jobboldal a kognitív disszonanciát! Az itt látható levelet nem Magyar Bálint, az 1994 utáni MSZP-SZDSZ koalíciós kormány minisztere írta (akit mostanában azzal vádolnak, hogy Soros kiszolgálójaként kivételes elbánásban részesítette a CEU-t) hanem Andrásfalvy Bertalan, a jobboldali Antall-kormány kultuszminisztere, Azé az Antall-kormányé, amelynek tiktkosszolgálati- majd belügyminisztere volt az a Boross Péter, aki már 1993-ban is annak a vágyának adott hangot, hogy "egészséges vidéki gyerekek kellenek a rádióba és a televízióba", és ma újra nagy a szája, de ahhoz azért gyáva, hogy ébredő magyarokról* beszéljen, beéri annyival, hogy "magyar nemzeti ébredésre" van szükség (ahogy egykori párttársa, Csurka István is csak az "Ébresztő, magyarok" felszólításig merészkedett). De hát mi tudjuk, hogy aki úgy gágog, mint egy náci, az minden bizonnyal egy náci.
vitriol
orbán elfelejtette megemlíteni hogy ő a listavezető!
tudode
Na jó!
.
Akkor az a hónapokig tartó Soroszás miről szólt?
.
---- Orbán Viktor 200 hazugsága
444.hu/2021/04/08/orban-viktor-200-hazugsaga
.
101. „A CEU-t sem nem küldtük, sem nem üldöztük el”
Ezt mondta Orbán 2018 karácsonyán. Hazudott, hiszen direkt törvényt módosítottak, hogy a CEU-t kiszorítsák, és ez sikerült is.
---------------------
.
------Lex CEU
hu.wikipedia.org/wiki/Lex_CEU
.---------------------------------

'''''A 2017. évi XXV. törvény (a köznyelvben lex CEU) a 2011-ben elfogadott felsőoktatási törvény egy módosítása, mely a külföldi felsőoktatási intézmények magyarországi működését szabályozza újra.[1] Az egy hét leforgása alatt megtárgyalt és elfogadott törvénymódosítás miatt az országon tiltakozó megmozdulások söpörtek végig, az Európai Unió Bírósága pedig ítéletében Magyarország kötelezettségszegését állapította meg. Az új szabályozás hatására a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) Budapestről Bécsbe költöztette oktatási tevékenységét.""""""
.

------------------------------------------
.

.
----- Visszavonják a CEU-elüldöző törvény egy részét
hvg.hu/itthon/20210419_Visszavonjak_a_CEUt_eluldozo_torveny_egy_reszet
...

???
Nyírfa
Orbán tényleg ilyen buta lenne? Azt hiszi, hogy nem tudunk különbséget tenni tulajdonlás és működtetés között? Mi tudunk. Sőt, azt is látjuk, hogy a pedofília és a homoszexualitás összemosásának a látszólagos sikerére akar felülni a CEU-s fejtegetéseivel, amelyek, legyünk őszinték, olyan logikai bukfencek, amelyek felismerése egy jó eszű óvodás számára sem jelentenek problémát.
Sokszor éreztem az elmúlt évtizedekben, hogy Orbán egy közepes képességű ember, aki a maga erejéből semmiképpen nem jutott volna a társadalmi elitbe. Hosszú évek óta, minden, amit mond, amit tesz, ahogyan viselkedik, ezt a feltevésemet igazolja.
Nyírfa
@simmering73: 18.20

Jó vaskos. Igen, ez Orbánról szól. Nem lehet büszke rá.
Gazella
Egy elmebeteg zakkant elmefutása.
Menj Grázba kezeltetni magadat!
Nyírfa
@sgl: Ha nem lett volna a segítségére Soros György, ha nem támogatja Simicska, ha nem másolja le egy az egyben az előtte járt autoriter vezetők által használt eszközöket, akkor ma legjobb esetben ügyintéző lehetne egy kormányablaknál. Ha Kádár sincs, akkor ma etethetne disznókat egy állami telepen, vagy dolgozhatna napszámosként mások birtokán. De valószínűleg bűnözővé vált volna, mindegy is, hogy falusi suttyóként vagy öltönyös maffiózóként. A családi környezete a legrosszabbat hozta ki belőle, és nem volt annyi saját erkölcsi muníciója, hogy épkézláb emberré váljon.
Ugyan miben lenne tehetséges? Használják, hagyják, hogy úrnak érezze magát, táplálják benne a messiástudatot, amíg érdekükben áll. Hogy kiknek? Csak körül kell nézni, hogy kik nyerészkednek körülette, hogy milyen kapcsolatai vannak itthon és külföldön - Csányitól Gruevszkin át Erdogánig.
Csak egy kérdést kell feltennünk, ha fel akarunk göngyölíteni egy szálat: kinek áll érdekében?
gina
Sorostól tanultál amit tudsz, te idióta , csak egy putris nem a jó utat választja hanem a mocskos utat, de hát csinálj amit akarsz mindig egy mocskos sötét tolvaj maradsz
koszpeko
Persze.
A CEU-t nem elüldözték csak ellehenetítteték.
Nem szartak a kútba csak a kávályára.
csipetke
Erre (is) mondaná a nagyanyám,hogy :-"Dalóhacc te nékem,mezei pacsirta". Ezt tökmindegy,hogy magyarázza orbán,mindenki tudja,hogy tényleg elüldözték a CEU-t. Az épület nyilván ittmaradt,azt nem köthették a hátukra,ez nyilvánvaló.
De legalább most is jó célt szolgál,merhogy a konferenciákon felül itt kapott otthont a freeSZFE egyesület is.
csipetke
@csipetke: Ja,és a címet olvasva az ugrott be,hogy tán csak nem számbavette a saját hazugságait?Mert azt lenne sokkal rövidebb összeszedni,amikor tökvéletlenül igazat mondott.Remélem,az orbán-hazugságokat egyszer valaki összegyűjti,és kiadja kötve-fűzve

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.