Hazánkban mindeddig példa nélküli az a döntés, amelyet egy birtokába került belső levél alapján írt meg a Portfolio.

Egy magyarországi cég 360 ezret fizet az oltást felvevő dolgozóinak
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A társaság vezérigazgatójának közleménye szerint a dunaföldvári Pannonia Bio vállalat november 15-től bónuszt vezetett be a Covid elleni oltások után, és egyúttal kötelezővé is teszi a védőoltás felvételét minden dolgozója számára.

A szokatlan jutalmazási rendszer így néz ki:

Nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.

Nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.

Azok, akik már korábban felvették a két oltást nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.

Azokat a dolgozókat, akik január elsejéig nem veszik fel az oltást, fizetés nélküli szabadságra küldik.

Forrás: portfolio.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ez csábítóan hangzik, főleg így karácsony előtt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Ez csábítóan hangzik, főleg így karácsony előtt...
Pálinkás Pál
nos...ez mindennek az alja...hogy úgy mondjam " korrupció "...a nyuggereket " megveszik " 250 euróért...a melós kicsit többet ér..egy ezrest...ja..a többi dunaföldvári mit szól hozzá?...ez csak olaj a tűzre, megosztja az agyhalottakat még jobban...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Nem kötelező "eladnod magad", fel is mondhatsz :)
Pálinkás Pál
@Emmersson71: engem nem érint,..de szar ember aki pénzért eladja magát..főleg aprópénzért...
csipetke
Valamelyik pesti kerület 20 ezer ft segélyt-jutalmat (nevezzük bárminek) fizet az oltásért.Ezt kellett volna az államnak is bevezetnie, tuti,hogy nagyobb lenne az átoltottság. Legfeljebb nem az egyházakba ömlesztettek volna százmilliárdokat,itthon és külföldön,hanem ebbe. Több országban létezik a kovid-lottó,nagyobb összegeket sorsolnak ki a oltást bevállalók között.
csipetke
@Pálinkás Pál: 08:22 Honnan tudod,hogy annak,aki ezt bevállalja,nincsenek kenyérprobémái?Én nem tudom elítélni,lehet,hogy eddig gondolkodott a dolgon,most kapott hozzá egy kis lökést..
Pálinkás Pál
@csipetke: nos..leírtad pontosan a korrupciót...mást lecsuknak érte...
kereső
@Pálinkás Pál: Nem korrupció- hiszen a vállalat minden dolgozójának hozzáférési joga van a bónuszhoz- és ahogy olvasom azonosak a feltételek is minden dolgozónak.
Pálinkás Pál
@kereső:igazad lenne, ha az az egy cég lenne...és a többi földvárival mi lesz?..
kereső
@Pálinkás Pál: A cégre vonatkozik a döntés-és a cég dolgozóira. Miért akarod egy önálló vállalkozás döntését kiterjeszteni egy egész városra? Semmi közük hozzá. Bizonyára van több cég is a városban- gondoskodjanak ők is a dolgozóikról ahogyan úri kedvük diktálja, ha akarják. Nehogy már erre az egy cégre testáld az egész város búját-baját és örömét. Furán gondolkodol erről is.
kereső
@Pálinkás Pál: Közérthetőbben- a cég a saját dolgozóiért vállalt felelősséget ezzel a bónusszal. Másokért nem is tartozik ezzel.
Pálinkás Pál
@kereső: rendben...akkor bizonyára a dolgozóknak nem kell aláírni az önkéntes beleegyezést az oltásba...hisz szerinted a cég vállalja a felelősséget...,igaz?...
kereső
@Pálinkás Pál: Te láttad azt a "beleegyezést"?, amely abból áll, hogy rákérdeznek az egészségi állapotodra, a betegségeidre, az allergiádra, hogy volt-e oltási rohamod előző vakcinák felvételénél,m terhes vagy-e, szoptatsz-e... na kb ennyi.
És ezt a "nyilatkozatot" az oltás előtt az "interjúvoló" orvos végig nézi- és még kérdez, az érdemleges választ meg feljegyzi a lapra. Ezzel mehetsz tulajdonképpen az oltóhelyre.
A cég mindenképpen felelősséget vállalt ezzel a döntéssel- nyilatkozat nélkül is, hiszen a bónusz, egy ráhatás egy cselekvés megtételére. Ez az ő döntésük, a dolgozóké meg az, hogy ilyen feltételek mellett továbbra is kivánnak-e a cégnél dolgozni, vagy nem .A választás lehetősége adott.
Egyébként nem értem mire akarsz kilyukadni- vagy csak úgy vagy ezzel is, mint gyakorlatilag mindennel " még a x@r" is izetlen".
Pálinkás Pál
@kereső: nos...az a bizonyos nyilatkozat teljes mértékben csak rád teszi a felelősséget...undorító náci dolog zsarolással rákényszeríteni valakit olyan dologra, ami ha rosszul sül el, sehová nem fordulhat,mert a birkája aláírta hogy beleegyezik az oltásba,,,...mit gondolsz, miért nem tették sehol állami szinten kötelezővé?? / ausztria egyedi eset, de ott sem lesz, február messze van./..ja és a gyógyszergyárak csak úgy szállították a vakcinákat, hogy az országokkal szerződésbe foglaltatták, őket semmiért ,semmi felelősség nem terheli!!! b@zd meg, egy szaros porszívóra garanciát kell vállalnod, nekik meg semmit, hogy az életeddel játsszanak??? na ezért íratják alá,veletek marhákkal azt a papírt-...ez nektek nem tűnt még fel??? a fogász sem irat veled alá semmit a lidocain előtt ,ha fogat húz...de hangsúlyozom ,ez mindenkinek a magánügye, de az hogy zsarolással terelitek a birkákat az akolba, az már színtiszta fasizmus...a zsidóknak is először csak sárga csillagot kellett hordani, a folytatását tudjuk...most mi oltatlanok vagyunk a " zsidók" !!!
kereső
@Pálinkás Pál: Pali, nem érdekel a szómenésed, a véleményed. Nem is kértem ki. És nincs jogod, !!! megkérdőjeleni senki döntését az oltással kapcsolatban. Ez a Te véleményed, az enyém más- és a tapasztalatom is más, amit az oltóponton szereztem az ott dolgozó orvosok, nővérek által. Nagyon messzire jutottunk a "korrupciótól", mert ennek aztán tényleg semmi köze ahhoz. Ezt a véleményedet, meg a többit is esetleg tudasd az adott cég dolgozóival- úgy, hogy mindazért, amit mondasz felelősséget vállalsz egy személyben.
Nyírfa
Ügyes. Ez nem a zsák krumpli szintje.
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Egyrészt az, hogy kinek mi aprópénz, azt anyagi helyzet válogatja; másrészt pedig nem eladja magát a munkavállaló, hanem ösztönzik azokat, akiket meg lehet győzni anyagiakkal. Megállapodnak. Teszik úgy, hogy mindkét fél kap valamit. De OK, mondhatjuk azt is, hogy "eladja magát", de akkor a melós akkor is eladja magát, ha munkaszerződést köt.
Ez az akció a cégnek is jó, mert nem esnek ki a dolgozók hetekre. Sok cégnél a dohányzásról leszokókat vagy súlyfeleslegtől megszabadulókat is így motiválják...
kereső
@Nyírfa: Láttad a hireket?- sor állás van az oltópontokon/ nincs regisztráció!!!Még bónusz sem kell sokaknak.
Pálinkás Pál
@Emmersson71: ugye tudod hogy hülyeséget beszélsz?..oltottan ugyanúgy lebetegedhet, kieshet a munkából...tehát ez nem indok...és valóban a cég magánügye..én csak annyit mondtam, aki a pénzért oltat, szar ember..
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Oltottan enyhébb lefolyású a betegség. Nem mindegy, hogy egy hétig nem termel a dolgozó vagy 5 hétig!
Én 3 hétig voltam qrva szarul, majd még 2 hétig nem mehettem melózni, mert nem fizette a munkáltatóm a 2 tesztet, én pedig nem voltam hajlandó még azt is kifizetni a PCR után.
Nyírfa
@kereső: 10.23

Jó hír. Nyilván a regisztráció sok embert visszatartott. Csak ügyeljenek a távolságtatásra, nehogy éppen ott fertőződjenek meg!
csipetke
@Pálinkás Pál: 08:32 Egyetértek @kereső: -vel, ez azért távol áll a korrupciótól. Én ösztönzésnek mondanám.
Pálinkás Pál
@Emmersson71: ez egyéni...mindenki más..rengetegen meg sem betegednek tőle...ja...a kórházakban nagyjából fele-fele az arány...és növekszik az oltottak száma...,igaz az intenzíven ápoltak 95 %-a aggastyán...tehát nem esik ki a munkából se így-se úgy...
Pálinkás Pál
@csipetke: igen...ösztönzés?...és ha én pénzt adok egy dokinak " ösztönzés " képen.., az meg bűncselekmény,igaz?...érdekes a jogértelmezésetek...de mint mondtam a cég magánügye...attól még szar ember aki csak a pénzért oltat..,főleg ennyiért...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Ez nem az én jogértelmezésem, hanem a Fideszé! Én nem vagyok a hálapénz és a jatt ellen..legfeljebb a pofátlanságot utálom benne, amikor előre elvárt!
Pálinkás Pál
@Emmersson71: ez így igaz...a hálapénzt én adom ha akarom..
Macskaszem
Szó ami szó, ez ösztönzőbb mint a nagy kék plakát Merkely Bélával.
csipetke
@Pálinkás Pál: 10:43 Azt,hogy a hálapénz elfogadása bűncselekmény,azt a fidesz határozta meg,nem az emberek.Szerintem most is megtalálják a módját,hogy "hálálkodjanak" a dokiknak. Viszont ez a --nevezzük-- támogatás az oltásért teljesen nyíltan,hivatalosan történik,és tényleg ösztönzi az embereket az oltásra.
csipetke
@Macskaszem: 11:01 Háát,Merkelyt kár volt a plakátra tenni. Inkább elriasztja az embereket.
Pálinkás Pál
@csipetke: a szar embereket...természetesen van az a pénz, ahogy szokták mondani...de az nem 1000 euro...mindenesetre, ez csak gyűlöletet szít azokban,akik szintén szar emberek, de nincs lehetőségük igénybe venni..,capise?...
lampa laz
@Nyírfa: @kereső: A hírek szerint sajnos nem az első oltásukat kérők álltak sorba a vakcináért, hanem a második és zömében a harmadik oltást kérők.
division
@Pálinkás Pál: Na mi van, neked nem fizet ennyit Gődény az oltásellenes kommentjeidért?:-))
division
@Emmersson71: @kereső: Nehéz ezt a Pali gyereket figyelmen kívül hagyni, nem? :-)))
Nyírfa
@lampa laz: 20.32

Most olvastam. 7 ezren kérték az első oltásukat, a többség pedig a 3-dikat. Néztem a képeket, volt, ahol egymás hegyén-hátán álltak - nem jó. A regisztrációt teljesen el kell törölni, és szabaddá tenni az oltóhelyeket, hogy ne alakuljon ki tumultus. Ráadásul keletről már nem jön vakcina, ha valakinek az oroszhoz nagyobb bizalma lett volna.
A kormány és a szervezés kibékíthetetlen ellentétben állnak egymással.
csipetke
@Pálinkás Pál: 16:03 Persze,értem mire gondoltál..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.