Néhány napja Nagy István agrárminiszter a Facebook-oldalán lendületből nekiment Bige Lászlónak, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosának. Bige most hosszú közleményben reagált minderre.

Bige László kőkeményen kiosztotta az agrárminisztert: "Nézzen rá a naptárra, mert 2021-et írunk és nem 1950-et"

MTI Fotó: Balázs Attila

A levél az MTI-hez eljuttatott közleményként teljes terjedelmében itt olvasható!

Bige László komoly felütéssel kezdi a levelét: 

"Az Ön és társai megtévesztő kommunikációjára alapozva kijelenthetem, hogy a termelők, akik nem vették, vagy veszik meg a műtrágyájukat belföldről vagy importból, legkésőbb december elején nagyon rosszul fognak járni. Elsősorban azért, mert lényegesen drágábban fognak hozzájutni. Másodsorban: nem biztos, hogy lesz elegendő. Nyilván ezt Ön nem érti és az elvtársai, akik ezen ügyhöz még hozzászóltak, sem érthetik, mert soha nem dolgoztak olyan helyen, ahol értéket állítanak erő. Arra vannak szakosodva, hogy elköltsék az adófizetők pénzét.

Ajánlom figyelmébe az alábbi tényeket:

- Európában nincs elegendő földgáz

- A hideg napok decemberre, januárra, februárra várhatóak

- Attól függ a gazdáknak a műtrágya ára, hogy mennyire lesz hideg és mennyi ideig. Ezt sajnos még Ön sem tudja befolyásolni. Ha lekötötték volna a termelők a műtrágyát korábban, akkor biztosítva lenne az ára is Európában

- Az első hideg napok megjelenésével a gáz ára várhatóan 20-60 százalékot fog emelkedni

- 10-20 százalékos volatilitás a gáz árában minden nap benne van, ma is"

Ezek után így folytatja:  

"Ön bátorkodott engem megbélyegezni kommunista vörösbárónak. Mielőtt ezt tette, utána kellett volna, hogy nézzen, hogy én nem voltam úttörő, nem voltam KISZ tag, és nem voltam soha egyetlen pártnak tagja, Önnel szemben. És soha egyetlen hatalomnál sem álltam sorba, hogy nyelvemmel tisztogassam a hátsó felét.”

Majd így zárja sorait Bige László: 

- Nem ért egyet a lopással, és a protekcionista gazdaság politikával

- Nem ért egyet azzal, hogy Magyarországot nem iparosították újra

- Nem ért egyet azzal, hogy azt mondják, hogy a magyar autóipar jól teljesít, mert a magyar autóipart Audinak, Mercedesnek és Suzukinak hívják, ahol “mi csak napszámosok vagyunk”

- Nem ért egyet azzal, hogy “mindenkinek van munkája, igaz Ausztriában, Németországban és Angliában, viszont ezeknek az embereknek a túlnyomó többsége itthon szeretne dolgozni.”

Ezek után a hosszú levelét így zárja:

„Ön beleállt abba a sorba, ahol megpróbálnak minket tönkretenni. Pedig kellene, hogy tudja, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan magyar vállalat, amely 2010-ig 130 millió euró és 2010 után 450 millió euró értékű beruházásokat hajtottunk végre a saját finanszírozásunkból (kötvény kibocsátás révén), és nem a magyar vagy európai uniós adófizetők pénzéből.”

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mivel az agrárminiszterhez tartozik a lótenyésztés is, így roppant stílszerűvé vált a mondás, miszerint a mi szerencsétlen miniszterünk ezúttal Is :. " Házhoz ment a lóf@szért.""
És ez nemcsak az ő profilja. Ezt a teljes Fidesz naponta és egyre profibb módon csinálja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mivel az agrárminiszterhez tartozik a lótenyésztés is, így roppant stílszerűvé vált a mondás, miszerint a mi szerencsétlen miniszterünk ezúttal Is :. " Házhoz ment a lóf@szért.""
És ez nemcsak az ő profilja. Ezt a teljes Fidesz naponta és egyre profibb módon csinálja.
Sámannus
Ha Bigét bántanák még a kínaiak is a faszukra lépnének.
lampa laz
Ez a Bige 1 tökös gyerek, míg a többi nagyvállalkozó orbán seggéből kukucskál ki.
Lölő mikor fog tudni ilyet leírni, h saját tudása, képessége és nem orbán segítségével a mi pénzünkből szár--'nyal'.
"Ön beleállt abba a sorba, ahol megpróbálnak minket tönkretenni. Pedig kellene, hogy tudja, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan magyar vállalat, amely 2010-ig 130 millió euró és 2010 után 450 millió euró értékű beruházásokat hajtottunk végre a saját finanszírozásunkból (kötvény kibocsátás révén), és nem a magyar vagy európai uniós adófizetők pénzéből.”
justhpeter
Még nincs kijelölve a Bige-cégek új tulajdonosa ? Nagy miniszter nem sokáig marad a helyén.
magyar1
Mondjuk valahol azt olvastam, hogy Horn segítségével vette meg (gondolom kispénzért) a TVK-t.
De abban igaz van, hogy azok beszélnek akik értékteremtő munkát sosem végeztek, ahogyan ő sem.
magyar1
Ja, ha nem Mo-on élt akkor nem volt csak úttörő és KISZ-tag mert anno itt mindenkinek kötelező volt, nekem is.
Eladott Ország
@rokker33: @magyar1: "Nos..Összegezzük… Azt tudjuk, hogy Orbán 1998 és 2002 közt vette meg romániai kastélyát, több száz hektár földterülettel,egy nagy hotelt is elkezdtek akkor építeni, de mivel 2002-ben megbukott, az építkezést abbahagyták ..Budán is van egy hoteljuk, gyermekeinek egy lakást vettek Párizsban és Londonban. . Tokai hegy a szőlővel biztosan az ő tulajdona. Debrecenben is van házuk. A falusi gázszerelő bekerült 3 év alatt a leggazdagabb magyarok közé Orbán jóvoltából. Szívjóság ? Orbán is jó ingatlanos lesz, ha egyszer abbahagyja a politikát. A múltkor vett az V. kerületi önkormitól egy olyan lakást 560 000 ( ötszázhatvanezer) forintért, aminek a felújítására előtte 6-7 milliót költött az önkormi, majd néhány évre kiadta albérletbe egy amerikai nőnek havi 2000 dollárért, azután eladta az üzlettársa, bizonyos Kékessy Dezső vejének 63 000 000 ( hatvanhárom millió ) forintért. A mostani kecót' is elég jól vette, valami 75 milláért, pedig szakemberek szerint még most is ér vagy 250 millát, így válság után. Haris-köz-i ingatlanokat bagóért megszerezték, amit 100-szoros áron adnak el valami csoda folytán. “Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…” Lopni törvényesen is lehet, anélkül, hogy bizonyítható bűncselekményről beszélhetnénk. Erre a Fidesz-kormány idején működő Országimázs Központ, Happy End Kft. és Ezüsthajó Kft. mesterhármasa szolgál ékes példával. ” Magyarországról az elmúlt 25 év óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon)"
Pági
@magyar1: miért nem? Olyat állít elő, amit a mezőgazdaság használ.
magyar1
@Eladott Ország: Amiket leírtál és igaz, felelni fognak egyszer, ha nem is ő, az unokái. De mondj egy kormányt amelyik nem ezt csinálta?
Csak összegben térnek el egymástól. Amíg a nép nem lázad addig tudják megtenni. Az igazságérzete sok embernek egyre inkább nem fogja bírni, mert a mostani korosztály már ha nem lesz mit veszíteni - lázad.
magyar1
@sgl: Nálunk mindenki az osztályaimban, kisdobos, úttörő és kisz-tag volt. Nem volt kérdés, hogy ne.
magyar1
Demszkynek is volt Horvátországban egy villája - nem? Pintérnek is kellett?
Eladott Ország
@magyar1: ma, 08:35 ♦ Ez a baj, ezért állunk itt! Talán akkor fogunk majd felocsúdni, ha a türkökhöz csatlakozunk.
Türk Tanács egy 2009-ben létrehozott kormányközi szervezet. Jelenleg öt török nyelvű tagállamot, Törökországot, Azerbajdzsánt, Kazahsztán, Üzbegisztánt és Kirgizisztánt tömöríti. Magyarország 2018. óta megfigyelő státusszal rendelkezik. Türkmenisztán a mostani - immár nyolcadik - csúcstalálkozón szintén megfigyelői státuszt kapott.
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 09:47 ◘ A fideszét Sopronkőhidán! Bige a Ceaușescu rendszert is túlélte.
ómió
Eszerint Bige efftárs a Nitrogénműveket anno puszta "efftársi szimpátiából privatizálhatta"? Tényleg "nem semmi", de annál inkább bűzlik!
Aki Én
@fergeteg: Hova ez a királyi többes, te elmebeteg?
magyar1
@Horizont: Akkor pontosabban nem volt kérdés.
magyar1
@Eladott Ország: Na az beba..na, oda nem fogunk azért eljutni, hidd el észbe kapnak a fiatalabbak.
ómió
@Horizont: A nagy bűzöket, valahogy, mindig az efftársi térfélről hozza az "áramlat"! Bige efftárs a gázárra is panaszkodik, viszont - milyen érdekes - éppen a támogatottja, Márki efftárs, "számlacsökkentési javaslatait" nem fogadja meg ("használj kevesebbet"), inkább a műtrágyafelhasználókra terheli.
Gyurka80
Ez a vörösbáró bige el van szállva magától! Nagy arcát majd leveszi, ha nem exportálhat és kénytelen lesz eladni a magyar gazdáknak! A világon mindenhol büntetik a monpóliumot és a kartellt!
kotos
@magyar1: hazugság, nem volt kötelező, én se voltam.
kotos
@magyar1: A háború után ennyiért tengerparti kempinget is lehetett venni, rakás kő bungalóval.
kotos
@ómió: a nagyfelhasználók, szemben a lakossággal mindig piaci áron kapták a gázt. Most is.
Az rendben van, hogy fogalmad sincs semmiről, mert csak egy sötét lyukat látsz magad előtt, de miért kell ezt fennhangon hirdetni?
lampa laz
@Eladott Ország: ez a rész nagyon teccik a felkészült, bőrkabátos, kalapos nyomozóinkról, de legalább kémiaszakosokat küldtek volna a nyakára.
"Kihallgattak mindenkit úgy, hogy nem voltak felkészülve például arra sem, hogy mi az a vanádium-pentoxid, ezért sokszor vanádiumot kerestek rajtunk, amire mondtuk nekik, hogy bárcsak lenne ilyen anyagunk. Nekünk csak vanádium-pentoxidunk van, ami egy kénsavüzemű katalizátor. Kihallgatáskor azt is kérdezték, hogy hol engedtük bele a Tiszába a kénsavat. Mondtuk nekik, hogy kénsavat azért gyártunk, hogy eladjuk, nem azért, hogy a Tiszába engedjük."
percsi
@magyar1: Én sem voltam KISZ tag, párttag sem.
Kisdobos-úttörő igen, az ált. iskola meg sem kérdezte, automatikusan azzá váltunk. Szerintem nem volt kötelező, de mint gyereknek, rossz lett volna, ha nincs kék vagy piros nyakkendőm :)
ómió
@kotos: És? "Piaci áron" már nem kell "rezsicsökkenteni"? Elég kartellben a vevőkre terhelni? A saját "sötét lyuk víziódat" felesleges rám hazudnod!
ómió
@Horizont: Már meghazudni se próbálod?
teuton57
@ómió: Egyel mar nehany kilo mütragyat piaci aron, aztan talan kigyogyulsz az efftarsiassagbol!
kotos
@ómió: A piaci árba, a nagyfogyasztóknak természetesen beépítették a lakossági ártámogatás összegét is. Mert ugye te sem hiszed, hogy a rezsicsökkentés árát, a piaci és a kedvezményes közötti különbséget Orbán a saját zsebéből fizette? Abból, amit éjszakánként a vagonkirakással keresett? Ezt még onnan a sötét lukából kipislogva is felderenghetett.
Dr. Proktor
@magyar1: A KISZ tagság már nem volt kötelező! Igazodni akartál, mint sokan mások...
csipetke
Ebből is lejön,hogy orbán félhülyéket kukázott össze,és nevezett ki fontos posztokra,akik szinte naponta kiröhögtetik magukat,és a párjukat a debil nyilatkozataikkal. Ez az agrár-izéé se nézett utána semminek, hanem nyilatkozott. Bige igazi frappáns választ adott.Értem én,hogy a rezsimnek/orbánnak nem tetszik,hogy valaki munkával,ésszel,és némi ügyeskedéssel gazdagodott meg. Az szinte biztos,hogy valamelyik fidesznyák szemet vetett erre a cégre,és mindent IS megtesznek,hogy Bigét ellehetetlenítsék. Már évek óta izélgetik,de még mindig nem találtak ellene semmit. De nem adják fel. Olyanok ezek,mint a pitbull,ráharaptak az áldozatra,és szájzárat kaptak
Benedek
Szerettem volna megosztani, de nem sikerül. Segítene valaki??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.