Nagy István agrárminiszter az utóbbi időben többször is keményen bírálta a milliárdost, és most az Indexnek adott interjújában sem finomkodott.

Az agrárminiszter szerint határozottan fel kell lépni Bige Lászlóval szembenFotó: MTI/Mohai Balázs

Az interjúban arról beszélt, hogy a gazdálkodáshoz legfontosabbnak minősülő nitrogén műtrágyának az 50-55 százalékát vagyunk képesek saját erőből előállítani, ezt a Nitrogénművek Zrt. gyártja, a többit importból kell beszerezni – szemlézi a beszélgetést a hang.hu. Azaz: a gazdák kiszolgáltatottak Bige László cégének.

Ráadásul a műtrágyakirályként is emlegetett Bige mesterségesen emelte a műtrágya árát, a mostani egyébként is magas világpiaci árak mellett, így annak költsége az előző évekhez képest a négyszeresére nőtt. A kialakult helyzeten csak rontott Bige László bejelentése, miszerint egy nap hajlandó műtrágyával kiszolgálni a gazdákat és utána exportra eladja, amit megtermel a gyárában.

Ez volt az a pont, amikor már mindenképpen határozottan kellett fellépni, mert a magyar termelőket, a magyar családokat nem lehet veszélyeztetni

– fogalmazott a miniszter.

Nagy István felháborítónak nevezte, hogy Bige László

a magyar gazdák kárára nyerészkedik, és az is, hogy a magyar gazdák pénze annak a baloldalnak a kampánykasszájába vándorol, amely kormányzása alatt is mindig a magyar gazdák ellen volt, külföldiek és vörösbárók kezére játszotta a magyar földvagyont.

Az interjúból kiderült az is, hogy a kormány nem tárgyal a vállalkozóval, csak üzengetés van, az is a sajtón keresztül.

Forrás: hang.hu
Fotó: MTI/Mohai Balázs

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Kishantosért még számolunk, Nagy István! Pontosítok: Kishantosért is!
Kíváncsi vagyok, hogyan énekelsz, és 2022-ben, visszamenőleg mióta leszel partizán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
az irigység beszél ebből is majd ha őkelme lesz a polt listáján vinnyogni fog
Nyírfa
Kishantosért még számolunk, Nagy István! Pontosítok: Kishantosért is!
Kíváncsi vagyok, hogyan énekelsz, és 2022-ben, visszamenőleg mióta leszel partizán.
Nessy
Annyi év után most jutott eszükbe, így választás előtt vegzálni mindenkit, aki nem a szívük csücske!
Ábel
Az agrárminiszter jó fideszes módjára folyamatosan támad, Bige bármit tesz, vagy mond, az őt nem érdekli. Egyrészt valaki szemet vethetett a vagyonára, másrészt kilövési parancs lehet rá, a felső körökből, hiszen anyagilag az ellenzéki összefogást támogatja, a saját pénzéből.
Eladott Ország
A '80-as évek közepén a magyar mezőgazdaság a világ 4. legerősebbje volt . Igaz olyan miniszterek irányították, mint dr Dimény Imre, dr. Romány Pál. Mindkettő a mezőgazdasági tudományok doktora,akadémikus volt. Önellátó volt az ország, s még jutott bőven exportra is. Nem volt búzabomba, dinnyebomba, stb. Ja! és kimaradt Kishantos. A földek valóban olyanok kezében vannak, akin nem is tudnak gazdálkodni, pl műkörmös, de nem is igen akarnak, Nekik csak az Unióból érkező pénzek kellenek, ha valamit mégis csinálnak az legtöbbször csak látszat termelés. Nem véletlenül drágulnak a mezőgazdasági áruk is. Orbán évente 50 millió forint földalapú támogatás vesz fel Uniótól. Azaz több mint 4 millió forint havonta. Orbán: Nem kaphat munka nélkül pénzt senki sem.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/155037390_1062771434202763_7990065469069813548_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=X5fHi5AxY-YAX_G7ViG&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_bbhLJMLk_178DbGK88JaQ0YVCtn3X6hm5w1J686yRsg&oe=61D8FF0D
Eladott Ország
"Mert Anikó asszony és a pereputty összeharácsolt földjeit – ha jól sejtem – nem ti művelitek a nem mindennapi tehetségetekkel. De legalább az asszonynak tuti a génjeiben van a mezőgazdaság. Kár, hogy nem született fiúnak, mert akkor a dakota bölcsesség pontosan illene rá. Meg kár, hogy az a sok műkörmös, fitnesz edző picsa politikusfeleség, akinek a kezére átjátszottátok a magyar földet, azok se hímek. De szerencsére a Lölö az meg férfi. A javából. Neki is úgy szállt a nagyfene tudás a fejére, hogy a mangalicatelep adta a másikat. Meg az is meglátszik rajtad és neked köszönhetően az egész országon, hogy francnak nektek tudás, élethosszig tartó, versenyképes tanulás, amikor száll ágról-ágra a nagy fene tudomány. Alig bírtok előle félre állni. A kőbányász MSZMP-párttitkárról a gyáravatáson is kommunistázó kőbunkó, zsebredugott kezű tajparasztra. Mert nem az a tajparaszt, akinek 30-40 évnyi megélhetését húztátok ki a lába alól, hogy a semmirekellő oligarcháitok felvegyék az alja módon megkaparintott földterületek utáni területalapú uniós támogatást, hanem az a tajparaszt büdösbunkó, aki zsebredugott kézzel jópofizik, miközben egy ország megy tönkre az enyves kezei között.Vigasztaljon mindenkit a tudat, hogy azért van pár gázszerelő, műkörmös és politikus, aki generációkra előre bebiztosította a család anyagi jólétét. Nem a mi családunkét, hanem a sajátját. Nekünk marad hamarosan a nagy-nagy csodálkozás. Meg a szabadságharc."
Nyírfa
@Eladott Ország: Gyermekkoromból sok szép emléket őrzök, de az egyik legkedvesebb, hogy anyuval megyek a piacra. Már kislányként is szerettem gazdasszonyosdit játszani, a piac maga volt a mennyország: gyümölcs- és zöldséghegyek, uborkaillat , odébb lángos sült, és kolbász minden mennyiségben, apának megvettük az újságot, amibe én is belekukkantottam, hadd tudjam már, mi történik a világban: még nem sokat értettem belőle, de semmi baj, megbeszéltük apával! :)
Szóval, piac, Óbuda, az ötvenes, hatvanas évek.
Néha jó lenne visszarepülni egy kicsit, beleszimatolni annak a kornak a levegőjébe, bemenni a suliba, amit imádtam - nem túlzás! -, megölelni az öregeméket, és megkérdezni anyát, mit hozzak a boltból.
human
Határozottan vagy törvényesen? Persze még írhatnak törvényt rá hogy határozottan léphessenek fel.
rokker33
Azért lehet valami igazságmorzsa is a sok hazugság között! Bige egy mocskos mszmp=s élősködő milliárdos szar ,csak sokan vakok és hülyék és csak Orbánt szidják, de nem látják át a dolgokat!Nem véletlenül van 100 milliárdja, becsületes úton annak csak a töredékét szerezte meg!!
Nyírfa
Ha valaki ismerős a régi Óbudán: Filatorigátnál, az ötös villamos fordulója közelében volt egy nagy közért - utána zöldséges, trafik. Télen mindig felszórták forgáccsal, hogy felfogja a sarat, akkoriban még esett a hó is. Arra emlékszem, hogy bal oldalon óriási fapolcokon pihentek a kétkilós kenyerek, szinte plafonig voltak zsúfolva - jó, csak úgy tűnt. :) Mindig vehettem magamnak egy csokifagyit, cserébe azt kérte anya, hogy ne egyem meg hazáig a serclit - nem mindig sikerült megtartani! :)
Lehet, hogy szépít az emlékezet, de alapélelmiszerből , biztos, hogy árubőség volt. Nagy kannákból mérték ki a tejet, Gyerekek, annak íze volt!
Na , abbahagyom, mert mindjárt átvedlek időutazóvá, hogy visszatérjek! :)
Azok a karácsonyok!
szaboria1
@rokker33: Szerinted az Orbán família tisztességesen szerezte a vagyonát? Már írtam 1992-ben Antal volta nagy privatízáló akkor kaptak a kisztitkárok egy egy KFT. Köztük Orbán, Deutsch, stb. Mind két oldal.
kereső
@Nessy: Ez nem vegzálás, hanem capp-carapp. Megkivánták- elveszik.
Qqberci
"mindenképpen határozottan kellett fellépni"

Legfeljebb nem lesz műtrágya 'oszt összeszarhatjátok magatokat!...
jesz
@Nyírfa: na igen...a régi szép idők...a gyerekek amikor ezt hallják, akkor a hátunk mögött nyerítve röhögnek...

Pedig ha tudnák, hogy a hazáig megcsipegetett sercli csodafinom volt(főleg, a meleg kenyér), persze volt hozzá jó fogunk(is)...
... egy nagy fahordóban állt a sok fínom hagymás pácolt hering..nem azok a mai aprók, hanem szép termetes példányok...a boltos csak annyit kérdezett:- öcskös, hagymát kérsz? naná..
jesz
@szaboria1: a Tiszti kaszinót ki kapta? Mert az volt az első igazi nagy biznisz...
Nyírfa
@jesz: Folyik a nyálam! :)))
Te, mintha üvegben is lehetett volna kapni, igen, ruszli, ez volt a neve! Ugyanarról beszélünk?
justhpeter
A magyar kormány tagjainak nincs egyéni becsülete. A magyar kormány együttes becsülete az Orbán becsülete - azaz semmi. Csak az a kormánytag nem hazudik, amelyik nem szólal meg. Igazolásul csak meg kell nézni a mai megyei lapokban a Bige-üggyel kapcsolatos cikket és az tákolmánybírósággal kapcsolatos cikket.
justhpeter
Fogadni mrnék bármiben, ha Bige az Orbán-kondát témogatná milliárdokkal a Nagy nevű miniszter még misét is mondatna érte, elvégre egy miniszter akkor ia keresztény ha hazudik.
justhpeter
@Eladott Ország: Dr. Dimény Imre és dr. Romány Pál nevét nem szabad ezzel a hazudós nyalonccal egy sorban emlegetni.
rokker33
@szaboria1: értelmezd már a kommentemet! Nem írtam sehol ,hogy Orbán és a csürhe nem ezt csinálja, de nem kell egyből védeni ezt a tolvaj Bigét! Majd rájösztök hogy csak érdekből támogatja mzp t és csak azért csinálja, hogy ne zaklassák a mocskos ügyei miatt...
Pági
hát, hogy kinél van a föld vagyon, arról lehetne beszélni
Néro
Határozottan fel kell lépni. Mészáros vejko ... Ha már fel akarsz lépni.
Jut eszembe vejkó apukája 1 milliárdos uniós nyereményével szembe mit lépnél a kurva anyádat !
tudode
Persze hogy fel kell lépni Bige Lászlóval szemben, mivel Bige László szerint is
.
----- Bige: "Orbán már döntött az ügyemről" Interjú a háziőrizetben lévő milliárdossal
www.youtube.com/watch?v=9ktCKkFKFgE
-------
.
Bizonyára nem szeretne az Nagy István agrárminiszter is Ángyán Jánoshoz hasonló helyzetbe kerülni:
.
------- Ángyán: Ha tudtam volna, hogy ez készül, nem szálltam volna be
www.youtube.com/watch?v=yLClcNXTW6U&t=10s
.
„”””Elhittem amit Orbán mondott, magam sem gondoltam, hogy az ellenkezője fog történni.”””
-------------------------
.
Sokan lehetünk akik nem hiszik el azt, hogy az egyeduralkodó közvetlen alárendeltségébe tartozók közül nincsenek tisztában, hogy mi a helyzet őfélesége új államával, az EU-ban betöltött leszereplésével, ami nyilt titok.
-----
.
------ Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet …
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0
--------------
.
Ugyanazon a vitán:
.
.
-----Guy Verhofstadt- Orbán- Sargentini- jelentés11 Sep 2018
www.youtube.com/watch?v=1pDI1kHjlog
-----------------------
.
A magyaroknak pedig lelkül rajta, hogy beérik azzal, akinek a félelemkeltés, a példa statuÁLLÁS az erőssége, aki már képtelen a leejtőn megállni, magával rántva az egész országot!
Ditrich
Bige László veszélyezteti a magyar családok érdekeit? És a Lőlő? Az a buta stubid ökör! Aki egy értelmes mondatot nem tud elmondani! Ugye ő bezzeg nem veszélyezteti a magyar családokat!
Toller Béla
A vadászszerkó meg a macskabajusz kötelező kellékek ?Minden kisfasz ilyent köteles hordani a fideszben ? A bőrgatya és a furkósbot csak bevetésen viselendő ? Az állam a Bige tulajdonában való tényleges részesedése mértékéig pofázhat bele a cégbe, a többi merő erőszak, önkény és pofátlanság ! Miért nem egyelik a MOL-t a benzinárak miatt ?
Dr. Proktor
@Toller Béla: kettőt találgathatunk! Amúgy ez az ember, habár a jelző túlzás, önerőből lett pozícióban lévő senki?
Ditrich
@Eladott Ország: Ha nem lenne siralmas felnevetnék rajta! Olyan valaki papol a munka értékéről aki soha életében nem dolgozott egy tisztességes percet sem!
ómió
Na, ne má'! És, akkor, miből fogja dotálni az ő Márki efftársát?
Lepényleső
Itt 2010-et követően eddig mindig határozottan felléptek valakik ellen,
- de valójában szinte kivétel nélkül állandóan az az igazságosság volt?
kissé felnőttem
@Eladott Ország: nem a földművesek tették tönkre a gazdaságot, az ország vezetése , meg a 133 bátor ilyen tömjénesek ötleteivel. harácsoltak maguknak vagyonkákat. sirnak meg melldőngetnek egyszerre, csak mindig kibujik a szög is, Tokaj szőllő viesszein...
kissé felnőttem
olyan vagy mint a melletted álló csak neked a zsebed van kitömve aztán irigykedsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.