A csehek, a lengyelek, a szlovákok és mi magyarok ragaszkodtunk ahhoz, hogy az energiaárak emelkedését meg kell fékezni, és nem szabad megengedni, hogy újabb energiaadót vezessenek be – hangoztatta Orbán Viktor az uniós csúcstalálkozó után Facebookra feltöltött videójában.

"A csata folytatódni fog" – Orbán tovább "háborúzik" Brüsszellel
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A legfontosabb kérdésben kis híján ölre mentünk. Ez az energiaárak kérdése volt

– fogalmazott a miniszterelnök.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a jelenlegi energiaválsággal kapcsolatban elmondta: az árnövekedés negatív hatással van az európai háztartásokra, vállalkozásokra és összességében az unió versenyképességére. Mint mondta, a válság kezeléséről nem sikerült megállapodnia a tagállami vezetőknek, túl különbözőek voltak az elképzelések a lehetséges irányokról.

A téma a közeljövőben ismét napirendre kerül

– tette hozzá.

Mint Orbán Viktor a videóban elmondta:

a csehek, a lengyelek, a szlovákok és mi magyarok ragaszkodtunk ahhoz, hogy az energiaárak emelkedését meg kell fékezni, a spekulánsokat ki kell tenni a rendszerből és a rezsicsökkentés eredményeit meg kell védeni, és nem szabad megengedni, hogy újabb energiaadót vezessenek be, ezúttal a lakástulajdonosokra és a gépkocsit használókra.

A csata folytatódni fog

– zárta videóját a magyar kormányfő.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Milyen jól mondod, Viktor, a spekulánsokat ki kell tenni a rendszerből! Na látod, tudsz, Te, ha akarsz. Most, hogy magad is belátod, spekulánsoknak nincs helye a rendszerben, végre nem fogsz méltatlankodni, ha az EU udvariasan elküld melegebb éghajlatra.
Én ugyan nem udvariaskodnék veled, de hát ezek a PC-korrektek már csak ilyenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Milyen jól mondod, Viktor, a spekulánsokat ki kell tenni a rendszerből! Na látod, tudsz, Te, ha akarsz. Most, hogy magad is belátod, spekulánsoknak nincs helye a rendszerben, végre nem fogsz méltatlankodni, ha az EU udvariasan elküld melegebb éghajlatra.
Én ugyan nem udvariaskodnék veled, de hát ezek a PC-korrektek már csak ilyenek.
Nessy
Hányféle adó van az üzemanyagárakban, amelyekből egy jottányit sem enged Orbán? Hányféle ilyen, olyan költség van a rezsi árakban, amikre nem vonatkozik a "csökkentés"?? A közületi növekvő árak, melyek mindenbe beépülnek, infláció növelő tényezők, amit mindannyian fizetünk. Ezt szép mesét a híveknek tessen előadni, mert sokan még a lapos földet is elhiszik, ha Orbán mondja/írja a királyi médiában.
Néro
Dögölj már bele az egyik csatádba te zakkant.
jesz
lári-fári...ez az energia-ár harc csak a jéghegy csúcsa...a hírekből az is kiderül, hogy a szarházi brüsszeli vezetőknek sokkal fontosabb a megfékezhetetlenül özönlő migráns hordák elhelyezése...

Egyre keményebb szankciókkal fenyegetőznek, zsarolják az elosztásnak ellenálló tagországokat...Orbán erről hallgat,félek, hogy megszorongatják, és elfogad néhány elfogadhatatlan zsarolási opciót...bár ez a bukásához vezetne, de baszhatnánk, ha itt kellene elhelyezni a ránk lőcsölt több ezer kezelhetetlen, agresszív, mindenre alkalmatlan migránst.

Szóval az energia-ár vita csak porhintés...a migránsbefogadás lesz a nagyobb harc...

Választásokig ellen áll, de mi lesz utána?
Nessy
@RonaGyuri: Orbán fejében két majom "harcol" egy székért!
tudode
Mi van a "legfontosabb kérdéssel?
.
Azt írja az újság, hogy
.
---- Egyre keményebben fogalmaznak az uniós vezetők Oroszországgal kapcsolatban
hu.euronews.com/2021/12/17/egyre-kemenyebben-fogalmaznak-az-unios-vezetok-oroszorszaggal-kapcsolatban
.
"""Az uniós csúcs egyik legfontosabb témája egy Ukrajna elleni esetleges orosz támadás volt, amellyel kapcsolatban egyre keményebb szavak hangzanak el az európai politikusok szájából. A másik két fontos téma, az omikron variáns elleni fellépés és az energiaválság kérdése megállapodás nélkül került le a tárgyalóasztalról csütörtök este. "" (...)
--------------------
.
Észrevehetné, hogy már nem a durva faterjával ízmozik!.
ómió
Az efftársak, bezzeg, már rég "békésen" megháromszorozták volna a gázárat!
Gauntlet
@jesz: utána simán beengedi őket - letelepedési kötvénnyel! oszt jónapot :(
Aki Én
@ómió: A forintról is ideugatnál valamit, te szellemi totálkáosz?
Ja, tudom: Gyuribá.
Havanagi
Ez a harcolás nagyon becsípődött.Csak az a baj,hogy a saját országával is harcol,holott azt szolgálnia kellene.
csak úgy....
444.hu/2021/12/16/a-szlovak-kulugyminisztert-zavarja-a-szohasznalat-amit-magyarorszag-es-lengyelorszag-hasznal-az-eu-karara

Ivan Korčok: „Ez zavar engem, ez a szóhasználat zavar, amivel mindkét országban élnek az unió kárára. És nem akarom, hogy engem ezzel a szóhasználattal azonosítsanak. Ez zavar a V4-ekben, nem maga a V4 létezése. Az a problémám, hogy én nem osztom azokat a szóbeli támadásokat, amelyek az Európai Unió címére érkeznek ezekből az országokból.”
Gazella
Van egy bibi.. ez az állandó háborúskodás a lakosokon csattan.
Eladott Ország
Palkovics a heti hazudóverseny nyertese. A magyarok a fidesznek hála nem érzik az energiaárak emelkedését. Ez a hónap vicce ugye, te f@szkalap?! Ekkorát hazudni! A bábolnai tenyészmén célirányos tevékenysége nyomán nézzen anyai örömök elé! Nagy akadémikus. Ez nem a Fekete Pákó?!... Tanulj meg értelmesen beszélni, ne pedig motyogjál érthetetlenül a nyilvánosság előtt.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/247077928_1210656179414287_1929181791122195909_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=5VR7vXKcUDkAX9fW9E-&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_wgaMlDErkvtRLVHucH8oGo_jJMiykrOVLPZY0H0GcBg&oe=61C234E4
lampa laz
Lőnének már ki a pcsába, te vén obsitos.
libellle
Már megint kitalált valami baromságot.
Lepényleső
Könnyű hadakoznia a bánnak,ha a tétek a mi életünkről szólnak,
- miközben ő merítkezik mindenben amit földi jónak hívnak?
Béla333
Orbán agyában sohasem lesz béke! Neki a harc kell állandóan. Elmebeteg...
bence
Már valaki utána mehetne a mosdóba a zakkantnak , hogy észhez térítse a nagy harcai után !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.