A karanténnak a hossza 10 napról 7 napra csökken, 5 nap után pedig negatív teszttel lehet szabadulni - jelentette ki Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádiónak adott hetente szokásos interjújában, amelyet a 24.hu idéz.

Orbán: fertőzés esetén csak az oltatlan gyermeknek kell otthon maradnia

Fotó: Facebook

Az iskolákban is van egy változás, ha van fertőzés egy osztályban, akkor csak az oltatlan gyerekeknek kell otthon maradniuk, az oltott gyerekeknek az iskolai oktatása a megszokott rendben folytatódik.

A védettségi igazolvány február 15. után csak oltás alapján adnak ki ilyet. Korábban az is megkaphatta, aki átesett a fertőzésen, ez most megszűnik. Oltási igazolvány lesz csak, ezt az kaphatja meg, akinek van három oltása vagy a második után kevesebb mint hat hónap telt el.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Orbán: fertőzés esetén csak az oltatlan gyermeknek kell otthon maradnia"
És az ovisok majd ellesznek otthon egyedül?
Ez nem tudja mit beszél...(és még nagyon udvarias voltam, de minek? ez egy hülye!)
Pálinkás Pál
no..ezen látszik...az egésznek semmi köze a járványügyhöz..az oltást azért kapod, hogy a tested ellenanyagot termeljen...akinek ez természetes úton../betegségen átesés / alakul ki, az nem jó..igaz oltás fasiszták?? itt a lényeg az emberiség totális ellenőrzése...elgondolkodtatok oltott egyedek, hogy elvették tőletek a schengeni szabad mozgás vívmányát?? hogy lassan a klozetra is csak QR kóddal mehettek? hogy két -három havonta majd mehettek az "emlékeztető " szurira..és mindezt úgy, hogy a betegségen átesettek sokkal magasabb ellenanyaggal rendelkeznek, de az nem tesz pénzt a metéltek bukszájába..hányás ami a világban mostanság történik, és ti marhák asszisztáltok hozzá!!!
justhpeter
A kormány alól kiment a valóság, de ezt ők nem vették észre.
Pálinkás Pál
@KisTehen: te értetted hülye, hogy mit mondtam?...ha átesel a betegségen, védettebb vagy mint 20 oltás után...mégis, az nem számít!...akkor milyen járványról pofáztok?..
vacsi
Mit ért "oltott gyereken"? Akit kétszer oltottak, az számít oltottnak? És mennyi időnek kell eltelnie a második oltástól, hogy védett legyen egy gyerek? A gyerekeknek is lesz harmadik oltás, ami után oltottnak számítank? - Ez a hír így igen semmitmondó!
Pálinkás Pál
@KisTehen: látom barom nem érted ,aki már átesett rajta, annak nem kell semmiféle védőoltás, mivel a vakcina tizedét nem nyújtja az ellenanyagnak... gyenge elmédnek elmondom, ez egy politikai, és zsidók vezette gazdasági cirkusz...csak az az ember, aki oltat, mivel ha nem teszi, akkor nem nő a metéltek bankszámlája...orbán hazudik, szeretném látni azt a virológusi véleményt, ami azt állítja hogy az oltás jobban immunizál,mint a fertőzésen átesett immunrendszer...érted már kis csicska...remélem a világ elintézi ezt a sok covid szaros patkányt..én részemről befejeztem, továbbiakban nem érdekel hányan,és mitől fordulnak fel...az oltottaknak lesz rá esélyük!!!
RonaGyuri
@Qqberci: sőt - de ezt nem csak ebből tudjuk - egy ócska gátlástalan tróger! =))
Pálinkás Pál
@KisTehen: ne csúsztass...a spanyolnátha mindenkit vitt...ez meg csak a legyengült betegeket, meg az aggastyánokat...semmi nem indokolja a 2-5 éves gyermekeken a kísérletezést...ez egy politikai,gazdasági hatalomátrendezés...a hozzád hasonló ostobák miatt egészségügyi köntösbe bújtatva...az eddig meghaltak átlag életkora 75 év...tehát semmiben nem befolyásolta a " kiesésük " a gazdaságot... nem véletlenül ,dolgozni azért mehettél, ott nem terjedt a vírus, csak a kocsmákban ,meg az éttermekben... egy napig nem kellett volna bezárni semmit, de akkor nem lehetett volna átrajzolni balhé nélkül a gazdasági, hatalmi térképet!! szerinted mekkora tüntetések lettek volna világszerte ha kijelentik hogy csak QR kóddal mehetsz ezek után bárhová??? már lég lógtnának a kiötlői..., de így becsomagolták... " megvédenek" titeket, ti meg tapsikoltok a rabszolgaságba vezető úthoz!!! hát nagyjáéból ezért szarom le az egészet... az sem érdekel ha mindenki felfordul...nem tépem a szám...engem nem nagyon érintenek ezek a hülye rendeletek,ti meg szenvedjetek!!!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 08:35
Kénytelen vagyok P. Pál mellé állni, mert erőst félreakarod vinni a diskurzust.
Pál azt kifogásolja, hogy a fertőzésből önerőből felgyógyultakat nem tekintik "védettnek", csakis azokat, akiket beoltottak. A védőoltás szimulálja a fertőzést, annak erőteljes tünetei nélkül.
Most nem az oltás ellen beszélünk, hanem az értelmetlen különbségtétel ellen. Mintha az influenzán átesetteket akarnád oltani minden áron.
Eladott Ország
@Béla333: ma, 07:59 ♦ Kósa: ,,Hát ez jó kérdés, erre nem készültünk. "
www.youtube.com/watch?v=9Cw7SzqhUwk&t=19s
Rockxy
aztán majd a náthás oltott gyerek orra belecsepeg a könyvbe-füzetbe, az egészséges oltatlan meg otthon nézi a tévét
kissé felnőttem
az uj haza bölcse na ne már? a latin mondás "Hallgattál volna bölcs maradtál volna "
Toller Béla
Csak rendelkezzél, összevissza, ahogyan kell ! MInden nap másként ! Ügyesen, nehogy olyan jöjjön, ami már volt. Ha semmi sem jut az eszedbe, a tíz napból maradjon öt ! De most mi lesz, ez elfogyott !
Lepényleső
Szakértő,- tehát amit mond az minden pont úgy hihető?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.