A korrupció aláássa az emberi jogokat és a társadalom fejlődésének lehetőségét, ez ellentmond az európai érdekeknek, ezért az Európai Unió számára kulcsfontosságú, hogy fellépjen ellene – jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos kedden Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.

A korrupcióval és az emberi jogokkal kapcsolatos EP-jelentésről szóló vitában a biztos elmondta: a koronavírus-járvány során bebizonyosodott, hogy a korrupció elvonta a pénzt az egészségügytől és a legsebezhetőbb társadalmi rétegektől. "A korrupció elleni fellépés prioritás lesz a járvány utáni helyreállításban" – tette hozzá. Emlékeztetett: az Európai Bizottság minden tagállamban vizsgálja a korrupcióellenes intézkedések végrehajtását a jogállamisági mechanizmus keretében, továbbá az Európai Ügyészség is vizsgálatot indíthat az uniós költségvetést fenyegető jogsértésekkel szemben.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, a jelentés készítője felszólalásában hangsúlyozta: az EU-nak fel kell lépnie az ellen, hogy "az autoriter államok vezetői kiszipolyozzák állampolgáriakat, és lábbal tiporják az emberi jogokat". Példának Vlagyimir Putyin orosz elnököt hozta fel és "oligarcha köreit", akik "korruptan szerzett vagyonukat Európában fektetik be".

"Ki kell zárni az EU-ból a bűnözéssel szerzett pénzt, az uniónak erőteljesebben kell fellépnie az oligarchákkal szemben"

– hívta fel a figyelmet.

A magyar képviselő arra is kitért, hogy véleménye szerint az EP egy része erősebb szankciókkal fel kíván lépni a növekvő orosz és kínai befolyás ellen, míg – ahogy fogalmazott – "a szélsőjobboldaliak, Orbán, Le Pen és Salvini körei aktívan akadályozzák ezt". Cseh Katalin úgy vélte, hogy az uniónak vizsgálnia kellene a Kreml és az európai szélsőjobboldali pártok közötti állítólagos pénzügyi kapcsolatokat.

A fideszes Gál Kinga odaszúrt Cseh Katalinnak: "A képviselő uniós közpénzekkel kapcsolatos csalás ügyében érintett, ezzel kapcsolatban jelenleg is nyomozás folyik"

Fotó: Facebook

Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében hangsúlyozta: a jelentés szerzője, Cseh Katalin ellen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozást folytat európai uniós közpénzeket érintő csalás megalapozott gyanúja miatt.

"A képviselő uniós közpénzekkel kapcsolatos csalás ügyében érintett, ezzel kapcsolatban jelenleg is nyomozás folyik. A Cseh Katalin vezette cég és a családjához köthető vállalatok üzleti köre a megalapozott gyanú szerint a hazai és uniós fejlesztési forrásokat csalárd módon elcsaló céghálózatként működtek"

- írta a képviselő.

Leszögezte: a korrupcióval szembeni hatékonyabb fellépés szükségessége nem kérdés úgy az EU-n belül, mint azon kívül. De minden szempontból megkérdőjelezhető, hogy az EP antikorrupciós jelentését egy súlyos, több milliárd forintot érintő, csalásgyanús ügyben érintett politikus neve fémjelezze – tette hozzá.

Úgy vélte továbbá, hogy a jelentés maga több elfogadhatatlan elemet is tartalmaz: például a minőségi többségi szavazásra való áttérés az EU külpolitikájában ellentétes lenne az uniós alapszerződésekben foglaltakkal.

"Az EU közös érdeke, hogy megmaradhasson a kis tagállamok súlya és szava, márpedig a többségi szavazás bevezetésével ezen nemzetek a számukra is fontos kérdésekben lennének megfosztva az EU emberi jogi politikáját érintő befolyásolás lehetőségétől, illetve attól az alapvető joguktól, hogy egyenlő esélyekkel és azonos mértékben képviselhessék szuverén nemzeti érdekeiket"

- húzta alá a fideszes képviselő.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
Mennyi fideSSes vádaskodást láttunk eddig, amik még vádemelésig sem jutottak el! Hány mocskolódó fideSSes újságcikk, internetes hír jelent meg eddig, amelyet később a bíróság hatására vissza kellett vonni, helyesbíteni kellet, illetve bocsánatot kellett kérni a sértettől bírósági által kiszabott büntetés mellett. A legjobb védekezés a támadás, ugye mocskolódó fideSSes pribékek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ez a Gál Kinga hasonlít Nyunyókára. Mindenben.
csak úgy....
nagy dolog,csak mocskolódik a román pitscha!
Pipás
Mennyi fideSSes vádaskodást láttunk eddig, amik még vádemelésig sem jutottak el! Hány mocskolódó fideSSes újságcikk, internetes hír jelent meg eddig, amelyet később a bíróság hatására vissza kellett vonni, helyesbíteni kellet, illetve bocsánatot kellett kérni a sértettől bírósági által kiszabott büntetés mellett. A legjobb védekezés a támadás, ugye mocskolódó fideSSes pribékek?
Maxipocak
@Rizikó: mi a tény , gyökér? A tény az, hogy a vejkónak mi fizettünk 13mrdFt-ot, mert a führered kivette a brüsszeli számlák közül. Na, ez tény, fideszfasszopó!
Clavigo
@Rizikó: Ez némber egy szőröstalpú román import.,,mint ahogy te is Shikari. " ez is tény "...te gyagyás.
Pálinkás Pál
hogy lehet egy büdös román magyar ep képviselő...
Pipás
@Rizikó: A tény az, hogy nyomozás folyik, de azonkívűl semmi nem bizonyított. Ezt is elhúzzák majd a választásokig, majd eredménynélkül lezárják a nyomozást. Mocskos fideSSes hangulatkeltés az egész ügy.
elmúlt karácsonyok szelleme
Gál Kinga - ez a vérronda vérbeteg vérzombi - már nő tovább.
elmúlt karácsonyok szelleme
Gál Kinga, miért vagy kövér (disznó), ha lehetnél sovány is? (költői kérdés volt, ronda zombi fideszes kurva !!!)
Rizikó
@Pipás: Mitől hangulatkeltés elmondani, hogy törvényes nyomozás folyik Cseh Katalin ellen? Talán nem igaz?
Rizikó
@Maxipocak: Az a tény hülyegyerek, hogy nyomoznak a luvnya ellen csalás, lopás, sikkasztás miatt. Na az a tény, ha libsi agyaddal nem fogtad volna fel!
Rizikó
@Clavigo: Anyáddal ebben a hangnemben szarházi!
simmering73
Tetű románja épp olyan mocsok, mint a kenyéradó gazdája.
simmering73
@Rizikó: Hol van itt törvény, törvényesség, te szerencsétlen.
Pipás
@Rizikó: Az, hogy nyomozás folyik lehet, hogy igaz, de a gyanu még csak gyanu. Azzal, hogy kreálnak egy nyomozást egy tiszteletben álló ellenzéki képviselő ellen igen csak alkalmas a közvélemény befolyásolására, uszítására. Az értelmesebb emberek tisztán látják, hogy a fideSS miképpen alkalmazza az "elfoglalt" hatóságokat "fegyverként" céljainak elérésére (lejáratás, ellehetetlenítés, zsarolás stb).
Rizikó
@simmering73: Hülyegyerek! Milyen egy nyomozás, ha nem törvényes? Te ennyire idióta vagy?
Qqberci
@Rizikó: Akkor most lehetne pár szót ejteni Völnerről és Schadl-ról?...
Rizikó
@Pipás: A nyomozás alapvető feltétele az alapos gyanú! Nem akarsz tájékozódni, mielőtt butaságokat írsz?
Rizikó
@Qqberci: Kiről volt szó? Cseh Katalinról. Sztálint is említsd már meg. Neki sincs köze Cseh ügyéhez!
ómió
Cseh efftársnő cégei csalása? Ugyan már! Brüsszelben ez már az "ajrópai értékek" egyike!
Gazella
Csak nehogy pofon bassuon téged a saját taknyod.
Amikor a bíróság kimondja hogy pert nyert a momengum nyuszi
elmúlt karácsonyok szelleme
Hű, de ronda vagy, baszod!
A hidrogén szőkeséged keretet von az ocsmányságod (kívül-belül) köré.
Jó tanács: Ne menj porszívó ügynöknek, mert SEMKI nem venne tőled egy kávédarálót sem.
Emmersson71
Azt hittem, egy újabb cikk Fásy Zsülikéről..de az már lefogyott :D
Ez a fej már FÚJJ!
Toller Béla
Eza gálkinga egy bérenc, egy alávaló céda ! Senki sem mondta ki joherősen Cseh éintettségét, a fidesz ugatja itt ezt folyamatosan ! Igaz, vizsgálgatja is a fidesz a kupacot, amit maga kreált, de hát más eredmény nincs, sőt ! Nem csoda, hogy az egész magyar kérést lesöprik az EU-ban, kinek van kedve ezzel a mocskos, bűzös halommal foglalkozni. Ez orbán célja is egyben. Ez a gálkinga meg ezt szolgálja, a tompikával egyetemben ! MInél előbb szabadulunk meg ettől a bandától, annál hamarabba kezdhetünk hozzá a renoménk kijavításához - kell majd egy évtized !
Dr. Proktor
Ha feljelenteném Gál Kingát az OLAF-nál, akkor ellene is folyna eljárás!
Erről ennyit...
Pipás
@Rizikó: Idióta! Szerinted a rendőrség a fideSStől függetlenül működik. Ennyire hülye nem lehetsz!
Csizmás Kond
...mindig elsőnek a tolvaj kiált rablót...
Dr. Proktor
@Pipás: Göbbels mester óta tudjuk, hogy ha valamit sokszor ismételgetnek az igaznak hat...
A Fidesz ezt is jól eltanulta!
Nyírfa
Nem tudtam, hogy ő is egy román ejtőernyős. Jó lenne, ha nem jönnének többen, mert nemcsak a munkánkat veszik el, hanem rontják az ország értelmi és erkölcsi színvonalát.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Ez valami román szólás?
Gyurka80
@Rizikó: Igen közölt egy tényt, ami a libsiknek nem tetszik.
Gyurka80
@Toller Béla: "MInél előbb szabadulunk meg ettől a bandától," Na akkor aztán katka és a többiek dobrevvel vidáman lophatnának tovább jutalékban ahogy a városházán látjuk.
Rizikó
@Pipás: Annyira idióta vagy, hogy az fájdalmas! Parlamentáris demokrácia van nálunk, de csak addig, amíg engedjük nektek a lázítást! Aztán már csak demokrácia lesz!
Clavigo
@Gyurka80: Te is megjöttél agyatlan ? Mind az összes 80 IQ- hányadosoddal..? :):)
Csizmás Kond
@Emmersson71: ...annak véled ?...vagy csak túlteng a butaság benned is mint a hasonszőrű haveraidban ?
...és mi volna ha történetesen román lennék ?...mennyivel lennél te kitűnőbb az ilyen beszólásaiddal vagy megjelenéseiddel ?
CsipkeRózsa
Cseh Katalin nem lopott, versenyjogi eljárást találtak ki, ami persze a fideszes kormánynál egy bevett szokás, és soha senki nem vizsgálta.

"A Magyar Nemzet által idézett cikk szerint a fideszes Budai Gyula arról kért tájékoztatást a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), hogy az Uniotec Kft., a Mondat Kft., a Holotech Kft. és a Pannónia Nyomda Kft. ellen indult-e versenyjogi eljárás. A fideszes politikus szerint ugyanis a szóban forgó társaságok olyan eljárásokat bonyolítottak le, amelyekben a nyertes ajánlattevők – közvetve – a nyertes ajánlatkérőkkel ugyanazon érdekkörbe tartoznak. "

Ez is csak annyira lehet igaz, mint a többi hazugság.
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Valamelyik előző ciklusban Tőkés László is volt magyar EP képviselő.
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: az áruló szaros műpüspök...
elmúlt karácsonyok szelleme
Engem a parlamentébe. Megölök mindenki. Miért? Miért ne!
Megdögölve akarsz látni mindenkit? Én vagyok a te embered!
Gyurka80
@Clavigo: A témához szóljál idióta, ne személyeskedj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.