A választás tétje, hogy marad-e az új magyar gazdaság, vagy vissza fogunk menni a régi gazdaságba – erről beszélt Orbán Viktor szombaton a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján.

Orbán Viktor: a választás tétje, hogy marad-e az új magyar gazdaságFotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő az évnyitó beszédében kiemelte: 2010 után a gazdaságban is fundamentális változásokat indítottak el, és az a gazdaság, amelyről ma beszélünk, nem ugyanaz, mint amelyben 2010-ig éltünk. Hozzáfűzte:

a választás tétje, hogy „az újban maradunk, vagy visszamegyünk a régibe”, mert „a kihívóink” fundamentálisan tagadják mindazt, ami 2010 után történt.

A miniszterelnök szerint az új gazdaságnak igen jelentős stressztesztjét, terheléspróbáját jelentette a válság. Az volt a kérdés, hogy „kibírja-e az a gazdasági rendszer, amit 2010 után építünk föl, azt a nyomást és terhelést, azt a sokkot, amit az egész világ számára egy két évig tartó pandémia okozott.”

Orbán úgy véli, hogy kibírta. 

A válságkezelés Magyarországon sikeres volt, a kilábalás gyors és erőteljes –tette hozzá a miniszterelnök.

Arról nem szólt, hogy a válságkezelés nyomán milyen példátlan államháztartási hiányt halmoztak föl, illetve hogy ennek ellenére is rengetegen tönkrementek állami támogatások híján az utóbbi két évben.

Beszédében kitért arra, hogy szerinte a jövőben öt olyan csapdahelyzet állhat elő a magyar gazdaság számára, amelyekbe „beleszaladhatunk, ha időben nem hozunk meg döntéseket”.

Az első ilyennek a magas külföldi tulajdon csapdáját nevezte, a másodiknak pedig azt, hogy az exportáló nagyvállalatoknak domináns szerepe van és nincs megfelelő mennyiségű és minőségű kis- és középvállalkozó az exportáló cégek között.

A miniszterelnök úgy látja: a harmadik csapda a negatív profit egyenleg csapdája, a negyedik a dualitásé, az ötödik pedig a vidék lemaradása.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: az okosok és értelmesek elmennek szavazni ellene! :)
a dokik,ápolók,pedagógusok,kutasos ,boltosok, melósok ...stb. körében már kiverte a vikitek a biztosítákot! -akiket a 12 év alatt átbaxtak,ha elmennek ellenük szavazni,akkor oda a 2/3.-ad ..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
a megszokott ,süket orbáni duma...,erre már csak a nagyon bocik vevök! :)
tudode
Ami az egyeduralkodó "új államát" illeti, mintha Meloni asszony már kiábrándul volna belőle
.
-----Jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozója, Róma, 2019.09.21.
www.youtube.com/watch?v=cqa63Y-1mAg&t=660s
.
"""" Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozóján, szombaton Rómában mondott beszédet. majd sajtótájékoztatót tartott. (magyar szinkronnal)""""
-----------------
.
Papír nélkül!
.
Ki tudja azt, hogy mit is félt az kaparjkúrta állaMÁBAN, azzal együtt, hogy a jogÁSZ diploMÁJÁVAL összetákolt új állama úgy sikeredett, hogy
.
----- Csaba László: Orbánék 100 év lemaradásban.
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
""""A professzor szerint a magyar gazdaságpolitikai modell unortodoxia néven a rögtönzésekre épít."""
------------------------
.
???
namihami
Mármint ez a mostani? Ez a fideszes? Ennél még a ""Vas- és acélország"" gazdasági terve is jobb és sikeresebb volt!
kereső
"miniszterelnök szerint az új gazdaságnak igen jelentős stressztesztjét, terheléspróbáját jelentette a válság. Az volt a kérdés, hogy „kibírja-e az a gazdasági rendszer, amit 2010 után építünk föl, azt a nyomást és terhelést, azt a sokkot, amit az egész világ számára egy két évig tartó pandémia okozott."- igen 43 +ezer halott élete árán, és több tizezer ellátatlanul maradt beteg élete árán. Mert azért olyan nagyon nem viselte meg sem mészárost, sem szijj-t, sem csányit a járvány, hiszen , ha csak azt nézem mészáros vagyona a két év alatt 170 milliárddal nótt- közpénzből. Abból, amit elspóroltatok, és ellloptatok a járványkezelésból.
kereső
És , ez az új gazdaság- leginkább nem vállakozás jellegú. A haszon az övék- mármint a "tulajé", a kockázat meg az egész országé.
csak úgy....
@KisTehen: az okosok és értelmesek elmennek szavazni ellene! :)
a dokik,ápolók,pedagógusok,kutasos ,boltosok, melósok ...stb. körében már kiverte a vikitek a biztosítákot! -akiket a 12 év alatt átbaxtak,ha elmennek ellenük szavazni,akkor oda a 2/3.-ad ..
kereső
@KisTehen: Hülye +. A benzinkutak saját maguk kockázatára vállalkoztak. És nem kaptak milliárdos támogatáskoat. Nem úgy mint lölö, amikor megvette a nem tudom hanyadik szállodáját, felmarkolta a foglalkoztatási támogatást, másnap meg kirúgta a dolgozói felét. Ez a törvénysértés- aminek a következményeiről a mai napig nem hallottunk, 400 családot érintett csupán
Miről baromkodsz már megint?
Ditrich
@tudode: Én meg azt mondom: Szavazzon majd rá a jó édes anyukája na meg az a kedves papája aki félhülyére verte anno! (Biztosan nem ok nélkül!)
kereső
@KisTehen: És hát arról nem szólsz sem te, sem orbán, hogy ebből a terheket egy az egyben egy tollvonással háritotta a kutakra, ő meg fürdik a dicsőségben. Tudod nem szép dolog ám más kezével leszedetni a csalánt.
Beszélsz hülyeséget boci.
Pipás
@KisTehen: Csak, ha gázszerelő vagy, akkor jó. :D
kereső
@KisTehen: Az ország kockázata a mészáros vállakozásokban, a szijjében, a gránit bankban, az mkb-ban, a budapest bankban van. Sorolhatnám, de minek - a tyúknak több esze van, mint nektek. Az nem vállalkozás, hogy az állam csecséből élek, és abból gazdagszom- valüdi kockázatot meg nem vállalok.
csak úgy....
@KisTehen: 13:58 inkább te vagy furcsa! :)-persze a te dolgod..
csak úgy....
@KisTehen: "A benzinkutak saját maguk kockázatára vállalkoztak." ?
azt tudod,hogy te nagyon és elvakult módon hülye?
Eladott Ország
"Hála a kormány gazdaságpolitikájának, a magyar tulajdonban lévő vidéki vállalatok megerősödtek annyira, hogy átvészeljék a válságot. Itt nyilván Mészáros Lőrincre gondolhatott, akinek a nevére íratták körülbelül a fél országot, és aki ma már állítólag százezreknek ad munkát egymaga. Lehet, hogy fogalma nincs arról, hogy pontosan milyen cégek vannak a nevén, de ő lokálpatrióta, és kizárólag csak a magyar emberek boldogulásáért él. Emlékezzünk csak, milyen büszkén adott disznót az egyik cége dolgozóinak évekkel ezelőtt. Hála az istennek, hogy a magyar kormány ezeket a nagyszerű hazafiakat támogatta milliárdokkal és nem azokat a kisvállalkozókat, akik esetleg valami újat szerettek volna megteremteni, de már idő előtt csődbe mentek, hiszen a támogatásokat soha nem kapták meg. Az a fontos, hogy a nemzeti burzsoázia tovább gazdagodjon."
Mészáros mindent Elvis'...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/19732259_1909386522637026_736236104780883551_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=ZRL17mxvF2sAX8k97bq&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-w0Wlp329XNcMxGN5_bUZTVh_3HV1IEzfYev4e0c-e_g&oe=6237A07D
csak úgy....
@KisTehen: te csak zagyválsz b+!
te is fosol a felelöségre vonástól mint a vergödszke,aki már alig alszik ? :)
Qqberci
"a választás tétje, hogy „az újban maradunk, vagy visszamegyünk a régibe”

NEM! "a választás tétje, hogy maradunk, vagy megyünk a börtönbe”,
csak úgy....
@KisTehen: eröltetett vagy és buta mint a tréncsizma!
-neked a lopótök volt a jeled az oviban?
justhpeter
A választás tétje, hogy átlépi-e az államadósság a következő 4 évben a GDP 300%-át vagy elindul egy reális konszolidáció irányába.
kereső
@KisTehen: 14:17 Má megint nem "gondolkodsz"bocika. Leváltani orbánt, az a politikai program része- kezdete! A gazdasági program kezdete meg- felszámolni a tolvajlást, a korrupciót megszüntetni, a törvényesen/törvénytelenül szerzett vagyonokat meg az ország szolgálatába állitani. Ne lölö, meg orbán apukája, veje, lánya , rogán , meg a matolcsy
alapitványok éés a familia gazdagodjon, hanem az ország népe- a minőségi oktatás, egészségügy,a szolidaritás által. Na nagyvonalakban ennyi(ke). Bővebben olvasd Király Júliát.
Pipás
@KisTehen: Egész kép? Hogy tudsz ennyi baromságot összehordani?
simmering73
Hol van itt gazdaság, more? Jön az új gazdasági mechanizmus?
csak úgy....
@simmering73: majd államosítják a multikat,oszt a lölö + a vö viszik a dolgokat..
szerintem a pofára esés napja már nincs messze! -szegény magyarország!
Peller Anikó
"A választás tétje, hogy marad-e az újmagyar gazdagság"

Igen, pontosan ez.
kissé felnőttem
te már visszavittél minket a középkorba mit akarsz még ???
csak úgy....
@Peller Anikó: gazdagék,akiknek sikerült az eu. pénzekböl...,mint vegödszkének!
Peller Anikó
@csak úgy...: Az újmagyar gazdagék aggódnak. Nemis tudom, inkább fosnak. Már a teheneket is ráállították a kamupányolásra, a halak csak tátognak, a rizikós németek meg csápolnak ha csikar a hasuk. Pardon, nem németek hanem románok, bár a verőce az szerb. A fertelmesék meg csak simán fertelmesek.
Béla333
A választás tétje, hogy meg tudják-e tartani az ellopott cuccot? Igen! Maffiaállam vagy inkább egy élhető ország?!
Néro
Orbán Viktor: a választás tétje, hogy marad-e az újmagyar gazdagság. Na így már világos mi a tétetek.
csipetke
A magyar gazdaság a külföldi autó-összeszerelő gyárakból áll.Ha ezek gondolnak egyet,vagy nem lesz kinyalva a seggük,mint eddig,gondolnak egyet,és elcuccolnak innen,akkor a magyar gazdaságnak lőttek. Ezek a gyárak elképesztő kedvezményeket kapnak/kaptak, viszont a nyereségüket kivitték az országból. Szívesebben nyomorgatja orbán a magyar cégeket,lásd:- most épp a benzinkutak,és kisboltok szívnak.Ez olyan szempontból nem rossz,hogy már ez a réteg se fog orbánra szavazni, a pedagógusokkal,az egészségügyi dolgozókkal együtt.
ómió
Hát, bizony, minden efftársi "kormányzás" - az a "majd' beledöglöttünk" típusú - gazdaságvisszaeséssel, csőddel járt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.