Nem jön Magyarországra, a V4-ek védelmi minisztereinek jövő heti találkozójára Jana Černochová cseh védelmi miniszter, mert úgy véli, az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér - írja a Telex a politikus Twitter-bejegyzése alapján.

A cseh védelmi miniszter sajnálja, hogy "az olcsó olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukránok vére"
Fotó: Youtube

Černochová így fogalmaz:

„Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”

- írta a politikus, aki úgy döntött, nem akar részt venni a magyar választási kampányban.  

Forrás: telex.hu

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
V 1 lesz Vitya. Bár inkább V null. Pont annyi amennyit érsz. Sikerült Nagy Orr Bán a Világ előtt egy megalkuvó gyáva fos kódis Nemzetet csinálnod a magyarokból. Bár nem egyedül tetted hisz xar embereknek xar vezetői vannak. 48-at meg 56-ot ma a szájukra se vehetik. Farhát ünnepnap jár nekik meg óóócsó gáz ünnepnap. A fő ünnep meg a Rettegők Napja lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Ez a cseh nő ezt sajnálja?! Miközben a csehek napokkal ezelőtt bejelentették, hogy több ukrán menekültet nem tudnak fogadni, fullon vannak?! És ma ugyanezt jelentették a lengyelek is. Érdekes, mi, az annyira megszólt magyarok fogadjuk az Ukrajnából menekülőket, és nem csak a kárpátaljai magyarokat, hanem az ukrán menekülteket is. Szégyelljék mélységesen magukat!
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 06:39 Köszöni jól van!A tiéd bujkál szégyenében...sajnálom őt!
Nyírfa
@teuton: Nem Ázsiáról van szó, hanem Magyarországról, nem futószalagról, hanem arról, hogy a varrás alkotás, sokan művelik, én azon kevesek közé tartozom, akinek a tű sem áll jól a kezében. De, akinek igen, az csodákra képes. Futószalag mellett betanított munkások dolgoznak, hogy 1magyar miként élt, arról ő tud nyilatkozni, ha akar. Momentán nem érdekel.
teuton
@Nyírfa: Amiröl irsz, az alomvilag! A menyasszonyom felsövezetö volt egy pesti divatcegnel -amig ki nem költözött ide Nyugatra-, lattam, hogyan dolgozik ott kb. 30 varrono a sajat varrodajukban egy teremben. Nemelyik csak 80ezret keresett havonta heti 40 oras munkahettel. Ok, ez 9 eve volt, de 120-130ezernel többet soha nem kerestek, annak felet is feketen kaptak, mert csak felmunkaidötre voltak bejelentve!! Igy semmifele bankkölcsönt nem vehettek fel, mert nem volt ra fedezetük! Amelyiknek pedig levagta az ujjahegyet az ipari varrogep, arra kenyszeritettek, hogy haztartasi balesetnek mondja otthonra a husdaraloval, mert különben kidobjak... A szörnyü az egeszben az, hogy ezek a szegeny emberek alamizsnamorzsakat kapnak a valasztasok elött (elötte meg evekig agymosast!) es ezert a fideszt eltetik...
Nyírfa
@teuton: 21.48

Két malomban őrölünk. Te egy lélektelenül végzett, monoton elfoglaltságról beszélsz, amelynek a lényege, hogy egy munkafázist bíznak rád a napi munkádként.
Én pedig arról, hogy egy képzett varrónő mit tud kihozni egy anyagból. Túl azon, hogy anyag- és emberismeret kell ahhoz, hogy egy ruha az elkészítése után úgy álljon rajtad, hogy az ki is fejezzen téged és jól is érezd magad benne, olyan mérvű kreativitás, hangsúlyozom: térlátás és kézügyesség szükséges, ami tehetséget, alázatot kíván. Varrónők dolgoznak a szalonokban, e tudás nélkül nem lehetsz divattervező, s nem leszel sikeres vállalkozó.
Kislánykoromban bejáratos voltam egy szomszédunkhoz , aki szabó volt. Azok az illatok, a hatalmas asztal a mérőszalagokkal, a szabásmintákkal maga volt a rejtély.
Mindig megengedte, hogy üldögéljek a közelében, nem zavartam, csak élveztem az elmélyült munka, az alkotás fílingjét.
Nagylányként már saját varrónőhöz jártam, aki Honthy Hannát is közelről ismerte. Ő készítette el az esküvői ruhámat, nem hófehér tüllcsodát, hanem egy egyszerű, tökéletesen rám szabott miniruhát, amelyben olyan csinos voltam, hogy ma is szívesen nézegetem a képeket, ha nosztalgiázni támad kedvem.
A Varrónő ugyanúgy megtervezi a művét mint a mérnök a maga munkáját.
Tehát, még egyszer: nem a munkafolyamatokra szakosodott futószalagról beszélek, és nem Ázsiáról. És lehet, hogy 1magyar csak egy egyszerű varrónő volt, de nem tudhatjuk, hogy valójában mire volt vagy lett volna képes, amikor otthon varrógép elé ült.
teuton
@Nyírfa: Mondom, alomvilagrol beszelsz, ami kislany korodban talan meg letezett, a maszek szaboknal. Persze, voltak a Köruton is tucatjaval voltak kapualjakban maszek cipeszek (meg harisnyaszemfelszedök, esernyöjavitok, kalaposok) is a 70es evekig, akik meregdragan arultak (nemelyik börcipö 2-3 havi fizetesbe került!) labraszabott cipöket. Ilyen mar 20-30 eve nincs! Akik most nyugdijba mennek, azok mind futoszalag mellett dolgoztak, szapo, cipesz, elektromos szerelö, chipgyarto, szemüvegcsiszolo, stb. Többnyire nem is szakmunkasok, hanem csak betanitottak. Amiröl en beszelek, az teny, valosag, amiröl te, az egy regi alomvilag... Nezdd csak meg, hogy ma mit csinal egy bolti elado (nem kuncsaftot kiszolgal, csak kipakol meg kassziroz), vagy egy hentes vegzettsegü...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.