Nem jön Magyarországra, a V4-ek védelmi minisztereinek jövő heti találkozójára Jana Černochová cseh védelmi miniszter, mert úgy véli, az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér - írja a Telex a politikus Twitter-bejegyzése alapján.

A cseh védelmi miniszter sajnálja, hogy "az olcsó olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukránok vére"
Fotó: Youtube

Černochová így fogalmaz:

„Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”

- írta a politikus, aki úgy döntött, nem akar részt venni a magyar választási kampányban.  

Forrás: telex.hu

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
V 1 lesz Vitya. Bár inkább V null. Pont annyi amennyit érsz. Sikerült Nagy Orr Bán a Világ előtt egy megalkuvó gyáva fos kódis Nemzetet csinálnod a magyarokból. Bár nem egyedül tetted hisz xar embereknek xar vezetői vannak. 48-at meg 56-ot ma a szájukra se vehetik. Farhát ünnepnap jár nekik meg óóócsó gáz ünnepnap. A fő ünnep meg a Rettegők Napja lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TITO
Nincs összefüggés a 2 dolog közt!!!
Néro
V 1 lesz Vitya. Bár inkább V null. Pont annyi amennyit érsz. Sikerült Nagy Orr Bán a Világ előtt egy megalkuvó gyáva fos kódis Nemzetet csinálnod a magyarokból. Bár nem egyedül tetted hisz xar embereknek xar vezetői vannak. 48-at meg 56-ot ma a szájukra se vehetik. Farhát ünnepnap jár nekik meg óóócsó gáz ünnepnap. A fő ünnep meg a Rettegők Napja lesz.
Medvepapa
Köszönöm a fogalmazását. "A magyar politikusoknak" és nem a " magyaroknak" szót használta.
csak úgy....
már csak a szerbek ,putyin és a türk tanács maradt... a magyarok ösi ellenségei!
rokker33
Majd Európa 3x áron megveszi az usától! Mi nem tehetjük meg mi nem tartozunk a gazdag országok közé még ha jó lenne a gazdaságunk, akkor is a költségvetés megterhelné!
driv3r
te feszszpo gevóci, ztényleg megpróltál egy inteligencia ctesztel
v- tezstekni?

Ezzel elmínősuóiztetted magad. Végod?!
Soha nem leszel olyna intllignes mint én.

www.youtube.com/watch?v=W3q8Od5qJio&list=RDEqQuihD0hoI&index=7
Hallgasunk zu4enét vla,iyne zenát, mert megérdemeljü:v
csak úgy....
@rokker33: de hiszen orbánék szerint ,magyarország európa húzóereje ...,te miért aggódsz ott a labancoknál ?
Istenakinincsen
Igaza van,bár a gáz és az olaj ára nem menti meg a tönkretett és legyilkolt embereket.Ha csak ezen múlna akkor inkább fával fűtenék és bringával járnék.De nem ezen múlik!Képzeld el hogy reggel megiszod a kávédat és elindulsz a munkahelyedre(ahogy mindennap szoktál).Egyszercsak lebombázzák a házadat,az autódat és a munkahelyedet.Megölik a családodat a huszonegyedik században,mint a sötét középkorban.Valami eszement területszerzés vagy birodalomépítés miatt.A két nagyhatalom???Két elmebeteg???
Az emberek semmiből sem tanulnak,a történelem ismétli önmagát...megérett az emberiség a pusztulásra.
justhpeter
Jana Černochovának igaza van, a magyar kormány alkalmatlanná vált mindenre.
percsi
Olcsó olaj? Kinek? Eddigi tapasztalat alapján, amelyik üzlet a vitya és társai kezén keresztül ment, az mind 3-4-10x áron lett lekönyvelve az országnak, a magyar lakosságnak.
Nem csak az Ukrán vérnél, hanem a Magyar vérnél is fontosabb az olcsó orosz olaj. Hatalmasat lehet majd kaszálni rajta, sokkal többet, mint eddig.
Az X-t 12 éve nem érdemlik meg, jó lenne most már komolyan elgondolkodni ezen!
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 21:12
Te milyen okos vagy:))...Honnan szeded az infókat?Fejből jön a sok baromság vagy csak továbbadod az "itinert"amit kapsz?
Istenakinincsen
@percsi: ma, 22:39
Olcsón venni drágán eladni...ennyi.Az átlagembernek fogalma sincs a többmilliárdos tételekről,vagy ha arrébbcsúszik egy tizedesvessző a számolásnál.Elég szomorú,hogy a huszonegyedik században a hatalom és a pénz minden emberi értéket,erkölcsöt,becsületet,empátiát,szeretetet felülír
csak úgy....
@Pegero: te csehül is bírsz? -ki gondóta vóna...
Istenakinincsen
@Pegero: Éppen a lényeget felejtetted ki.Remélem nem zavar ha iderakom.
„Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”
verőce21
Nem baj, ha nem jön, az amerikai zsidók kitartanak fegyverszállítással az ukránok mellett, az utolsó ukrán emberig...! :)
csak úgy....
@verőce21: még jó,hogy az orbánotok egy cigó és nem zsidó ! :) -oszt hegedülni tudsz e farkasom?
Pipás
@verőce21: „Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”
magyar1
Na ezt a libát is megvették, én is nagyon sajnálom, hogy nem tesznek semmit az ukránokért, azt is, hogy anno nem a cseh városokat bombázta szét az ukránokból álló hadsereh.
magyar1
@magyar1: jav. hadsereg
Hozakodjon már elő vele, hogy mivel támogatja az ukránokat?
Béla333
Nem baj! Majd Viktor egy pacalpörkölt mellett megbeszéli az élet nagy dolgait a Rezsi Szilárddal meg a oltóanyag beszerző futsal miniszterrel.
Nekik elég is ennyi...
vacsi
Agyalágyult nő! Mi többet teszünk az Ukrajnából elmenekültekért, mint a csehek!
driv3r
Végig olvasva a hozzászólásokat arra a következtetése jutottam: Kill Orban (kill Putin előtt vagy után az már részlet kérdés)
Galway
@Horizont: Azért, mert fideszesnek lenni nem politikai állásfoglalás, hanem vallás!
Németh István
Ez a védelmi miniszternek nevezett hölgy, kapja magát és húzzon el a majom faszára, akkor majd esetleg ha a majom rendesen meg tudja kefélni - hogy nem kell beleszarnia szomszéd levesébe, az nem tesz jót az elviekben kialakított JÓ-szomszédi kapcsolatoknak! Aztán ha netán tájékozódik az sem baj,akkor a hülye agya is kivirulhat! > az ukrán aljas háborús bűnös korrupt vezető maffia polgárháborúban írtja az orosz polgártársait, az ukránokkal együtt >> az érdekeinek a nyerészkedési vágyaiknak megfelelően! Az usa-eu- felbujtók és agresszorok a világ népeit vezetik félre miként minden közel-keleti, afrikai, ázsiai, mi több a szerbiai hadászkodása-ikkal! Látni kell a haszonszerzési, világuralmi törekvéseiket -Ez a hülye picsa egy nagyon hülye segg! > na ilyenek lehetnek a megbízói is!
Csizmás Kond
Ami azt illeti védelmi miniszternek hisztis nőt odarakni már bűn. Nemhogy fogalma sincs hanem lelkiző és érzelmi alapon közelíti a dolgokat.
Ami az olcsó olajat illeti az nem fegyverek meg háborús kellékek megvásárlására megy hanem az amúgy is szegény emberek használatára, de azt miért tagadja hogy a drágább olaj árkülönbséget költik háborús dolgokra ?
Pipás
@Csizmás Kond: És egy ilyen hülyét, mint te ideengedni baromságokat kommentelni? Na ez bűn!
Németh István
Ja még annyit a hülye kurvának >> hogy a katonák, az áldozattá vált magyar polgárok vérével nem tudnak fűteni, a gyerekeknek enni adni sehol a világon - nem csupán Magyarországon! Az ukránok a saját országuk ellen indított polgárháborújába nem avatkozhatsz be te ribanc liba! Fingod nincs miért és hogyan jött létre a polgárháború? Mit gondolsz te moslék szajha, hogy az usa., eu. vezetése kontra nato aztán a moslék soros miért vonult vissza a nagy megsegítésekből, miért nem mernek bevonulni! >> hogy fegyvereket adnak, lehetőleg régi szar technikákat az sokba fog kerülni az ukrán maffiának! ha megélik! De nagyon nem csodálkoznék, ha egy két orosz repülő alkalmatosság elszabadulva rendezné a tetvesek városait - csak azért, hogy tájékozódjanak, hogy mi is a háború! Egy ilyen barom, hogy lehet vezető egy országban?? Megdöbbentő!!!
Csizmás Kond
@Pipás: Nem mindenkit kell engedni ide...de aki így fogalmaz az biztos engedve van. Amúgy szarok a pipádba és az ilyen balfasz hozzáállásodra. Te azt írsz amit akarsz és ha nincs annyi intelligenciád hogy ezt elfogadd másoktól is barmolás meg hülyézés nélkül akkor dugd fel magadnak...
Málna
@Horizont: Saját magad elől kellene menekülnöd. Azt meg nem tudsz. Megdöbbentő, mennyire nem vagy tisztában azzal, hogy tele vagy gyűlölettel, irigységgel, rosszindulattal. Pedig csak el kellene olvasni a következő kommentedet...
Málna
@Horizont: 08:37 Te már háromszoros árat fizetsz a gázért? Mert sok ország igen.
Csizmás Kond
@Horizont: Számlát tudnál mutatni ?...különben ismét hazudsz...:)
Csizmás Kond
@Horizont: Akkor bizonyítsd be hogy drágult a gáz...mert itt fent azzal kampányoltál.
Csizmás Kond
@Horizont: ..Körülnéztem és azt látom hogy csak a hazugságokkal strapálod magad meg a gőgösködéssel, és minden baloldali hírt tízparancsolatként kezelsz...amúgy ez tipikus női megnyilvánuás...konyhapolitika.
driv3r
Én cseh, szlovák, lengyel szeretnék lenni most - sokkal inkább, mint magyar.
ómió
Mi is "sajnáljuk", hogy az efftársnő nem egy támadó szövetségbe lépett be a NATO helyett!
Németh István
@Néro: te annyira hülye vagy hogy a @Horizont: -al kellene összekötni és úsztatni benneteket mondjuk az északi jeges tengerbe, hogy észhez térjetek!
A magyar nép, ha úgy jobban tetszik Magyarország KORMÁNYA, eddig a népesség-számához viszonyítottan többet adott minden országnál az ukrán öngerjesztésű polgárháború szenvedő érintettjeinek! nem nézve, hogy ki milyen arányban felelős és mit tehetne a háború befejezése érdekében!
Mert azért csak gondoljatok bele a csaknem 8-9 millió menekült, ha éppen nem menekül, hanem szembe fordul a moslék korrupt vezetőivel, már régen befejezhették volna az öldöklést! Erre nem tetszettek még gondolni!?
magyar1
A 2. Ukrán Front 46. hadserege – állományában kilenc lövészhadosztállyal – a magyar felderítés adatai szerint október 29-én teljesen feltöltött állapotában volt. Egy önálló büntető-ezred, egy önálló büntető-zászlóalj és két önálló büntető-század is kötelékébe tartozott.
1944. október 29-én 14 órakor rövid tüzérségi előkészítés után megkezdődött a szovjet 46. hadsereg támadása, s ezzel kezdetét vette a 108 napig tartó budapesti csata. Az Alpár–Kiskunfélegyháza–Rém
Bogatir
Az óhitűek népe nekiállt kuncsaftokat toborozni a tízszeres árú amerikai gáznak. A leggusztustalanabb dolgokkal állnak elő, hogy megzsarolják azokat akik nem hajlandók önként dalolva megnyomorítani a saját nemzetüket. Szégyellheti magát ez a cseh hölgy, hogy beál üzletszerzőnek az erkölcstelen amerikaiak mögé.
Németh István
@Horizont: sajnos te már kivirágzott gyökér vagy! Gondolj bele, hogy amit a@magyar1: leírt és mellé azt, hogy még ma is usa bombákat szednek ki a Duna, Balaton, a Zala vizeiből amelyek csak úgy röptükben kerültek oda! > kik is röptették? aztán a cseh hölgy nyilván meghasonlott önmagával és usa-soros pénzszerző útra indult, más farkába kapaszkodva és azt támaszként használva!
Tudod a gyökérből keletkeztetett virág a szomszédom kertészeti Dr. mondása alapján nagyon rövid éltű, mert un. kényszer származék!
magyar1
Ez a hölgy igen csehül áll ész szempontjából.
Néro
@Németh István: Horizont Németh István : kussoljál gyökér. Nekem már szólnom se kel.
Hozzád meg egyébként sem.
Namely
"A cseh védelmi miniszter sajnálja, hogy "az olcsó olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukránok vére" "
Pontosabban:
"A magyar lakosság jóléte és a magyar gazdaság versenyképessége fontosabb, mint az ukránok vére."
De ez így van rendjén.
magyar1
@Szalay Miklós: Nagyjából jól látod a dolgokat, nem előnyben részesítve egyik oldalt sem. Az eshetőségek leírása, mert ugye tudjuk, hogy egy biztos dolog van a világon: a változás.
percsi
@Németh István: "De nagyon nem csodálkoznék, ha egy két orosz repülő alkalmatosság elszabadulva rendezné a tetvesek városait"

Én még nem hallottam, hogy a szövetségeseit szidná, miért is tetves?
A fenyegetés elérte hazánkat is, hiába bujkál a bátor vezérünk. Milyen jó lesz nekünk, amikor senki nem fogja megvédeni országunkat, gyerekeinket, szüleinket.
Szerintem Putykát egy dolog tart vissza: a NATO! Ha nem lenne, már Európa lángokban égne.
Valamikor vitya azt harsogta, hogy az oroszokat el kell küldeni, amióta hatalomra került, évente meglátogatja, nyalogatja. Putyka nem hű.ye, nevet-átlát rajta.

Azt kiáltja EURÓPA, de csak addig, míg pénz nem kerül a zsebébe. Amikor megkapja, akkor ellenség lesz, majd mikor pénz kell, ismét EURÓPA.
A választások megnyeréséért feláldozza az országot, a népére uszítja az oroszokat, amikor hazugságokat kiállt (oroszok is hallják), hogy az ellenzék fegyvert akar adni az ukránoknak. Igen, az ország népére, ha megtámadnak nem lesz kormány illetve ellenzéki válogatás!
Ha a NÁTO úgy diktálja, ő is fegyvert fog adni, nem lesz más választása! Már beengedte őket.

Minden a pénz körül forog, emberi élet nem számít.
A legszomorúbb, hogy a sok-sok pénz nem az ország-magyar nép jobb-szebb jövőjéért fogy el, de viszont az ország-magyar nép bűnhődik, szegényedik!
A nyerészkedő bátor új gazdagok azonnal elmenekülnek, talán az ellenséges USA-ba.
Kis b.zsóti, lehet ribizni-gyökerezni-hüly.zni, nem érdekel, és azért nem, mert egy rosszindulatú, bolond ember írja!
vacsi
@Horizont: Hogy ki nyer, vagy veszít a választáson, nemsokára eldől. Természetesen, azt szeretném, ha Orbán győzne - de ha nem így lesz, nekem akkor is van B-tervem! És neked, ha mégsem a sunyi ellenzék győz?
Emmersson71
@vacsi: Vagyunk páran, akiket nem az anyagiak vezetnek ;)
Nos, Orbán nem tartozik közénk.
vacsi
@Horizont: Tudom, mit vett ki a zsebünkből, és mit kaptak a haverjai. De nekünk megvan a saját, nyugodt életünk, élünk a kedvteléseinknek - amik szerencsére nem kívánnak pénzt. Nem irigykedünk azokra, akiknek kastélyaik, vagyonuk, stb. van, legyenek vele boldogok. De azt azért Ti (az ellenzék hívei) sem gondolhatjátok, hogy a következő garnitúra nem fogja ugyanígy tömni magát? Ismeritek a mondást: minden szentnek maga felé hajlik a keze?
Amit most a legjobban kívánok, hogy Magyarországot az ilyen Márki zaj-félék ne vihessék bele a háborúba - mert annál borzalmasabb nincs! És ennek a biztosítékát jelenleg Orbánban látom! Hidd el, én is aggódom az unokáinkért - és ahogy Te úgy cselekszel, amit az unokáid szempontjából a legjobbnak látsz, én is ezt teszem - az más kérdés, hogy a véleményünk nem egyezik. Hogy melyikünknek van igaza, majd a jövő mutatja meg.
Németh István
a jana cerkalovics a soros suska után ácsingózik, neki a saját becsülete nem téma a népét meg leszarja, kell a lé !@Horizont: a kormány nempropaganda mániában szenved, te nagy tévedésben vagy!! A kormány a valós helyzetet tárja eléd, és a nép elé a propaganda gépezetet az ellenség működteti a moslék hazugságaival! Egyszerűen átláthatod a helyzetet , ha tisztességesen értelmesen tájékozódsz a gazdasági, politikai helyzetről! Rá is jössz menten hogy az usa -eu-soros agresszió következményeként kirobbantott orosz polgárháborút az ukránok faszának kiverésével akarják élvezni! ha tisztességes ember volnál észrevennéd ezt , de te nem ebbőla fajtából való vagy > így megmaradtál a horizonton szédelgő moslék kommunista,nyilas, fasiszta rasszista, antiszemita gecinek!
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 20:33
Pista lassan megfőzöd magad a salát mérgező levedben.Nem látod hogy te vagy egy: "szédelgő moslék kommunista,nyilas, fasiszta rasszista, antiszemita geci"???Ne égesd magad tovább mert szánalmas már.
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 18:35
A háborús bűnös az "agresszor".Találd ki ki az?
Nyírfa
@Horizont: Szombat esti kabaré: 1magyar és vacsi értékel! :)))
Ezt a némethet hagyd a fenébe. Soha nem válaszolok neki, el sem olvasom, minek? A piacon sem veszem meg a satnya, rohadó árut, itt sem fárasztom magam.
Ma csavarogtam egy kicsit, szétnéztem a kerületünkben. Képzeld, nincsenek megrongálva az ellenzéki plakátok. :)
Összehasonlítottam magamban az ukrán nagykövetasszonyt, a cseh védelmi miniszter asszonyt és Novák Katalint. A magyar elnök piszok sem lehetne a körmük alatt. A legújabb elmélet szerint feles többséggel is el lehet mozdítani. Ha nem, majd kimegyünk az utcára.
Nyírfa
@Horizont: Nem tudom, mik a tapasztalataid, de én úgy látom, ha egy nő hülye, akkor nagyon az, ha kegyetlen, túltesz bármelyik férfitársán. Olyan veszettek tudnak lenni, ami elborzaszt, különösen, hogy a zsigereinkbe vannak kódolva az anyai, női energiák, amelyek ellentmondanak minden pusztításnak, legyen az fizikai, érzelmi, szellemi.
Az ilyen 1magyar-féle , faék-egyszerűségű asszonyok imádnak ellenőrök lenni, fegyőrök, kápók, házmesterek, jegyellenőrök, mindegy, csak érezhessék, milyen az, ha van egy kis hatalom a kezükben, akármilyen pici is, de hatalom. Ugyan rettenetesen komikusak a maguk egysíkú rendpártiságával, de az isten mentsen meg mindenkit attól, hogy akár a legkisebb pozícióba kerüljenek, mert alattomosak, elvtelenek, a személyiségük primitív tartalmakkal telített, és erkölcsi érzék híján többnyire embertelenek.
Ez a véleményem sok-sok évtizede alakult ki, s azóta csak megerősítést nyert. Lám, itt is van belőlük.
teuton
@Nyírfa: 1magyar egy kisnyugdijas varronö... Valamikor korabban elszolta magat ezzel, de az egysiku gondolkodasa is ilyen 20as IQ-ra vall, akit a proganda be tud nyelni. A kis nyugdija ellenere!!!
teuton
@Shikari: Tölem is kaphathatsz olcso gazt, Ziklon B-t 5 percre, annyi eleg is lenne...
Nyírfa
@teuton: Egyszer kínjában több diplomát is kitalált magának. :) A varrás egy tisztességes munka, ráadásul olyan térlátást és kézügyességet igényel, ami speciel nekem nincs. Nem kellene szégyellni.
teuton
@Nyírfa: Lattal mar varrodaban futoszalag mellett akkordban, 3 müszakban dolgozo varronöket? Na aztan ahhoz tenyleg nem kell terlatas meg kezügyesseg, Azsiaban 8-10 eves analfabeta gyerekek is csinaljak...
vacsi
Ez a cseh nő ezt sajnálja?! Miközben a csehek napokkal ezelőtt bejelentették, hogy több ukrán menekültet nem tudnak fogadni, fullon vannak?! És ma ugyanezt jelentették a lengyelek is. Érdekes, mi, az annyira megszólt magyarok fogadjuk az Ukrajnából menekülőket, és nem csak a kárpátaljai magyarokat, hanem az ukrán menekülteket is. Szégyelljék mélységesen magukat!
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 06:39 Köszöni jól van!A tiéd bujkál szégyenében...sajnálom őt!
Nyírfa
@teuton: Nem Ázsiáról van szó, hanem Magyarországról, nem futószalagról, hanem arról, hogy a varrás alkotás, sokan művelik, én azon kevesek közé tartozom, akinek a tű sem áll jól a kezében. De, akinek igen, az csodákra képes. Futószalag mellett betanított munkások dolgoznak, hogy 1magyar miként élt, arról ő tud nyilatkozni, ha akar. Momentán nem érdekel.
teuton
@Nyírfa: Amiröl irsz, az alomvilag! A menyasszonyom felsövezetö volt egy pesti divatcegnel -amig ki nem költözött ide Nyugatra-, lattam, hogyan dolgozik ott kb. 30 varrono a sajat varrodajukban egy teremben. Nemelyik csak 80ezret keresett havonta heti 40 oras munkahettel. Ok, ez 9 eve volt, de 120-130ezernel többet soha nem kerestek, annak felet is feketen kaptak, mert csak felmunkaidötre voltak bejelentve!! Igy semmifele bankkölcsönt nem vehettek fel, mert nem volt ra fedezetük! Amelyiknek pedig levagta az ujjahegyet az ipari varrogep, arra kenyszeritettek, hogy haztartasi balesetnek mondja otthonra a husdaraloval, mert különben kidobjak... A szörnyü az egeszben az, hogy ezek a szegeny emberek alamizsnamorzsakat kapnak a valasztasok elött (elötte meg evekig agymosast!) es ezert a fideszt eltetik...
Nyírfa
@teuton: 21.48

Két malomban őrölünk. Te egy lélektelenül végzett, monoton elfoglaltságról beszélsz, amelynek a lényege, hogy egy munkafázist bíznak rád a napi munkádként.
Én pedig arról, hogy egy képzett varrónő mit tud kihozni egy anyagból. Túl azon, hogy anyag- és emberismeret kell ahhoz, hogy egy ruha az elkészítése után úgy álljon rajtad, hogy az ki is fejezzen téged és jól is érezd magad benne, olyan mérvű kreativitás, hangsúlyozom: térlátás és kézügyesség szükséges, ami tehetséget, alázatot kíván. Varrónők dolgoznak a szalonokban, e tudás nélkül nem lehetsz divattervező, s nem leszel sikeres vállalkozó.
Kislánykoromban bejáratos voltam egy szomszédunkhoz , aki szabó volt. Azok az illatok, a hatalmas asztal a mérőszalagokkal, a szabásmintákkal maga volt a rejtély.
Mindig megengedte, hogy üldögéljek a közelében, nem zavartam, csak élveztem az elmélyült munka, az alkotás fílingjét.
Nagylányként már saját varrónőhöz jártam, aki Honthy Hannát is közelről ismerte. Ő készítette el az esküvői ruhámat, nem hófehér tüllcsodát, hanem egy egyszerű, tökéletesen rám szabott miniruhát, amelyben olyan csinos voltam, hogy ma is szívesen nézegetem a képeket, ha nosztalgiázni támad kedvem.
A Varrónő ugyanúgy megtervezi a művét mint a mérnök a maga munkáját.
Tehát, még egyszer: nem a munkafolyamatokra szakosodott futószalagról beszélek, és nem Ázsiáról. És lehet, hogy 1magyar csak egy egyszerű varrónő volt, de nem tudhatjuk, hogy valójában mire volt vagy lett volna képes, amikor otthon varrógép elé ült.
teuton
@Nyírfa: Mondom, alomvilagrol beszelsz, ami kislany korodban talan meg letezett, a maszek szaboknal. Persze, voltak a Köruton is tucatjaval voltak kapualjakban maszek cipeszek (meg harisnyaszemfelszedök, esernyöjavitok, kalaposok) is a 70es evekig, akik meregdragan arultak (nemelyik börcipö 2-3 havi fizetesbe került!) labraszabott cipöket. Ilyen mar 20-30 eve nincs! Akik most nyugdijba mennek, azok mind futoszalag mellett dolgoztak, szapo, cipesz, elektromos szerelö, chipgyarto, szemüvegcsiszolo, stb. Többnyire nem is szakmunkasok, hanem csak betanitottak. Amiröl en beszelek, az teny, valosag, amiröl te, az egy regi alomvilag... Nezdd csak meg, hogy ma mit csinal egy bolti elado (nem kuncsaftot kiszolgal, csak kipakol meg kassziroz), vagy egy hentes vegzettsegü...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.