Az ukrán hírszerzés nagy valószínűséggel azonosította a bucsai vérengzés felelősét, annak az orosz egységnek a parancsnokát, amely korábban elfoglalta a kijevi agglomerációhoz tartozó, de az oroszok által már kiürített települést. Bucsában 410 meggyilkolt civil áldozatot találtak eddig a várost visszafoglaló ukrán erők, akik azt ígérik, hogy „levadásszák” a bucsai mészárost.

Ahogy arról az Index beszámolt, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is járt a hétvégén Bucsában, és könnyeit törölgetve nyilatkozott arról a szörnyűségről, amit az orosz hadsereg által kiürített településen látott.

Megvan a „bucsai mészáros”, Ukrajna bosszút követel

Ukrán katona segít átkelni a folyón egy menekülő családnak Kijev mellett március 31-én. – Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Nagyon nehéz megszólalni, sőt, tárgyalni az oroszokkal, amikor az ember szembesül ezzel a látvánnyal – mondta Zelenszkij Bucsában. – Megkínzott, megfojtott, megcsonkított emberek holttestei hevernek az utcákon, pincékben. Ez már népirtás.

Szergej Lavrov külügyminiszter csípőből az ukránok által megrendezett provokációnak nevezte a bucsai – feltételezhető – tömeggyilkosságot, amelynek eddig több mint 400 áldozatát fedezték fel a romok között.

Időközben az ukrán hírszerzés, illetve a Tretyja Szila nevű tényfeltáró civil szervezet tudni véli, hogy ki a felelős a Kijev-környéki településeken végrehajtott vérengzésért – írja a Mirror.

Bucsát az 51460-es kódszámot viselő orosz egység, a 64-es gépesített lövészzászlóalj foglalta el, amely a Távol-Keletről, Habarovszk térségéből érkezett.

Parancsnoka bizonyos Azatbek Omurbekov Aszanbekovics alezredes – közölte az ukrán felderítés.

Omurbekov – a neve alapján – kirgiz etnikumú lehet, de többet egyelőre nem tudni róla.

Ukrán sajtójelentések szerint a halottak között összekötözött kezű kisgyermekeket is találtak, és az oroszok sok kutyát is agyonlőttek, ami a vérengzés teljesen féktelen, esztelen jellegére utal. irpinyben és dmitrijevkában is találtak kivégzett civileket, nem csak bucsában.

Ezzel szemben Anatolij Antonov, a Washingtonba akkreditált orosz nagykövet mindent tagad.

Az orosz hadügyminisztérium visszautasítja ezeket a képtelen vádakat – mondta. – A csapataink már március 30-án kivonultak Bucsából, az ukránok azonban csak három nappal később adtak híreket erről a feltételezett mészárlásról. Miért hallgattak napokon át? Most meg hirtelen szenzációhajhász felvételekkel álltak elő, hogy befeketítsék az orosz hadsereget. Határozottan kijelentem, hogy egyetlen civil sem szenvedett el kínzást, amikor a mi csapataink ellenőrizték Bucsát. Ellenkezőleg: 452 tonna humanitárius segélyt, élelmiszert adtunk a bucsaiaknak.

Szóval, folyik a két ország közötti információs háború, a valódi, fegyverekkel viselt háború mellett.

Mindenesetre az ukránok bosszút esküdtek, és ígéretet tettek, hogy – szavaikkal – levadásszák a bucsai vérengzésért felelősnek tartott omurbekov alezredest.

Forrás: Index.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Viktor ! Most te garatulálhatsz Vlagyimír barátodnak.
Csizmás Kond
...ez olyan mit a magyar választás...attól függ ki közvetít..
Namely
"Az ukrán hírszerzés nagy valószínűséggel azonosította a bucsai vérengzés felelősét, annak az orosz egységnek a parancsnokát"
pallywood ukrán verzió
Még senki nem járt a helyszínen, az eseményekről annyit hallottunk, amit az ukrán kormány mondott, aki szerint a Kígyó-szigeten mindenkit megöltek, stb, és mind köszönik szépen, jól vannak.
De jól tudjuk, hogy az igazság itt senkit sem érdekel.
Itt érdekek vannak, komoly amerikai gazdasági érdekek, amelyek nem engedik, hogy enyhüljön a feszültség.

Csak nekem tűnt fel, hogy akkor dobták ezt be, amikor már az enyhülés kezdetét vette?

A szemét, gyáva amerikaiak vérengzést akarnak, mert akkor pörög a gazdaság. Ja, csak úgy mellékesen: hány irakit, afgánt, líbiait, szírt öltek meg a mocskos jenkik? Ott kit ítéltek el? Vietnám? Ja, tudom: az a demokráciáért volt.
nezelodo
Lehet, hogy Lavrov majd ezt a kirgiz alezredest is kitünteti, hogy emelje a korábban kiosztott plecsnik értékét.
csipetke
Gratulálok orbánnak a haverjához..Madarat tolláról..Másrészt nem szeretnék ennek a kirgiz zsoldosnak,mert ha az ukránok levadásszák, még azt is megbánja,hogy valamikor megszületett. Semmi kétség,putyin egy háborúsbűnös tömeggyilkos, és ha a nemzetközi bíróság elítéli,soha nem fogja tudni elhagyni ruszkiországot a rohadék. Putyin egy igen gyáva féreg,aki az atombunkerjébe bújva küldi a katonáit vágóhídra, hogy testvérnépet gyilkoljanak az ő elmebeteg víziói,üldözési mániája miatt.
Utálom az erőszakot,de ha putyint is le tudná vadászni végre valaki,jobb lenne a világ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.