Szerdán ismét összeülnek Brüsszelben az uniós tagállamok nagykövetei, hogy megvitassák az Oroszország elleni újabb szankciós csomagot. Ennek része az olajembargó is, amelyet a magyar kormány elfogadhatatlannak tart. A Politico értesülései szerint pénzbeli támogatással bírhatnák rá Magyarországot a lépés támogatására, az Európai Bizottság viszont tagadja, hogy lenne ilyen terv.

"Orbán Viktor nagy játékos, és most erős lapok vannak a kezében"

Fotó: Facebook

„Ezt nem tudjuk elfogadni, mert az felér Magyarország számára egy atombombával”

– ezt mondta még a múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök az olajembargóról.

Úgy tudni, hogy most már csak Magyarországon múlna az újabb csomag elfogadása, és hétfőn az Európai Bizottság elnöke is Budapesten járt, hogy meggyőzze a magyar miniszterelnököt, kedden pedig a francia elnök egyeztetett a kormányfővel.

Orbán Viktor korábban azt mondta: Magyarországnak legalább öt évre, valamint jelentős mennyiségű pénzbeli támogatásra van szüksége ahhoz, hogy függetlenedni tudjon az orosz energiaforrásoktól. A jelek szerint az unió ezt vonakodik megadni, a magyar kormányfő pedig nem akarja beadni a derekát.

Viktor nagy játékos, és most erős lapok vannak a kezében

– fogalmazott a Politicónak a mostani helyzetről beszélve egy volt magyar tisztviselő.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Index

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
@Pálinkás Pál: @Yoda69: miért is kellene a szavazati jogunkat felfüggeszteni?? Mert Magyarország nem megy bele ebbe a hülyeségbe?? Nincs joga az uniónak elvenni tőlünk semmit, hisz mi is 100% os tagok vagyunk vagy a mi véleményünk nem számít??Most meg mindegyik dögevő politikus Budapestre jön nyalni Orbánnak, hogy menjen bele, majd ha csődbe jutunk vajon akkor is kapunk segítséget az eu= tól , vagy csak ukrajna részesül a milliárdos nagyságrendű támogatásra...???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
mit szórakoznak, fel kell függeszteni Magyarország szavazati jogát,amíg a jogállamiság miatti vizsgálat le nem zárul..ez ilyen egyszerű...
Qqberci
Erős lapjai vannak? Inkább csak mocskos nagy pofája amit már ideje lenne beverni...
Yoda69
@Pálinkás Pál: Pontosan ezt mondtam en is. Egyebkent is az orban kormany illegitim, mert csalassal nyerte a vcalasztast.
Eladott Ország
Az nagy hiba lenne, ha a bűnöző cigány és fidesz nevű politikai prostituált bandája/szektája pénzt kapna az EU-tól a túlélésre, még akkor is, hogy tudjuk mi szívnánk meg nem ez a velejéig rohadt, tróger banda! Nincs más választásunk ezeket el kell zavarni a hatalomból!
csak úgy....
"Viktor nagy játékos, és most erős lapok vannak a kezében"– fogalmazott a Politicónak a mostani helyzetről beszélve egy volt magyar tisztviselő.
mondhatta volna azt is,hogy viktor egy született szarkeverö!
namihami
Ennek az Unionak sose jön meg az esze? Hányszor ba..ta már át és lopta el az ideküldött pénzeket és ezek még mindig...?
Amíg nem lőnek, addig az Unio inkább dob némi koncot és főjünk meg a saját levünkben? Ha már ezeket választotta 3 millió 8 osztályos?
Dr. Proktor
@csak úgy...: ... vagy csak egyszerűen egy zsaroló!
rokker33
@Pálinkás Pál: @Yoda69: miért is kellene a szavazati jogunkat felfüggeszteni?? Mert Magyarország nem megy bele ebbe a hülyeségbe?? Nincs joga az uniónak elvenni tőlünk semmit, hisz mi is 100% os tagok vagyunk vagy a mi véleményünk nem számít??Most meg mindegyik dögevő politikus Budapestre jön nyalni Orbánnak, hogy menjen bele, majd ha csődbe jutunk vajon akkor is kapunk segítséget az eu= tól , vagy csak ukrajna részesül a milliárdos nagyságrendű támogatásra...???
Eladott Ország
A rohadt bűnöző ( többgenerációds migráns) geci amikor dőlt az EU pénz, akkor is tönkre tudta tenni az országot, mert ellopta! Ennek a szarházi "nagyjétékosnak"? még egy esélyt adni nem szabad! El kell zavarni a hatalomból és bíróság elé kell állítani! Nincs "B" alternatíva!
kereső
A simlis, kültelki autónepper és az uniós vétó jövője
Megy az örömködés az ellenzéki polgárok részéről, hogy az Unió eltörölné az egyhangúság követelményét és ezzel megakadályozza majd Orbán vétóit, amikkel zsarolja folyamatosan Európát.(fuggetlenhirek.info/.../az-eu-kicsavarna-az.../). Szólok előre, hogy ez nem ilyen egyszerű. Macron, a franciák szabadságelvű elnöke már jelezte, hogy Ukrajna esetleges felvétele is elhúzódhat akár évtizedekig. Ez pedig nem azért van, mert utálja az ukránokat, hanem mert el akar kerülni egy óriási hibát, amely velünk kapcsolatban már megtörtént.
Magyarország 2004-es uniós csatlakozásakor a már bent levő országok alapvetően Nyugat-Európai, több évtizede demokráciában és jogállamként létező országokként működtek. Hazánk a szocializmus alatt éltanulója volt ugyan a demokráciának, de az azóta eltelt idő bebizonyította, hogy egy sunyi diktátor nagyon hamar vissza tud vetni egy ilyen országot a feudalizmus szintjére is, ahogy ma nálunk van.
Az Európai Unióról szóló szerződés(Lisszabon 1992) és az Európai Unió Működéséről szóló szerződés(1957) az Unió elsődleges jogforrásai. Ezek módosítását az Európai Tanácsnak kell megszavaznia, amely az állam és kormányfőkből áll, aztán pedig minden egyes tagállamnak megerősítenie, ratifikálnia külön külön. Ennek hiányában a módosítás nem lép hatályba!!!
Orbán jelenleg a vétójoggal élve zsarolja folyamatosan az Uniót. Ha ő nem írja alá, akkor az alapvető szabályokat sem lehet módosítani. Ezért kár előre örömködni, hogy a vétó lehetőségét kiverik a csuti tolvaj kezéből. Először magukat az alapszabályokat kellene módosítani, kivenni belőle az egyhangúság követelményét. De jelenleg a régi szabályok érvényesek. Vagyis a most hatályos szabályokat csak egyhangúlag lehet úgy módosítani, hogy a jövőben ne kelljen egyhangúság!!!
...folyt
kereső
...
Orbán pedig folyamatos zsarolási eszközét nem fogja kiadni a kezéből. A Merkel Mutti nyomdokaiba lépett Ursula von der Leyen még mindig nem fogta fel vagy nem akarja felfogni a német autóipari lobbi miatt, amit Orbán folyamatosan pénzel, hogy a mi szélhámos Viktorunkkal nem lehet egyezkedni.
Ő nem egyenrangú partnerekkel tárgyal soha. Ha tudja, hogy a másik erősebb pozícióban van pillanatnyilag, akkor megjátssza, hogy enged, illedelmesen mosolyog, pávatáncol kicsit, amíg el nem éri célját. Aztán ha hatalmi helyzetbe kerül, leszar mindenkit, már nem tartja be az elfogadott szabályokat, hanem diktál és zsarol. Ez a zizegő mackós, kültelki autónepper mentalitás, amit nem tud és nem is akar levetkőzni. Mert eddig bejött neki, ugyanis senki nem vágta pofán kellőképpen (Gyurcsány kivételével).
A mi Ursulánk még mindig azt hiszi, hogy Orbánnal lehet becsületes emberekhez hasonlóan beszélni. Ezért a héten iderohangászott tárgyalni Orbánnal Budapestre. Közlöm, hogy nem lehet vele normális ember módjára megállapodni! Ő csak az nyers erőből ért, mikor érzi annak az apai pofonnak a lehetőségét, amit kőbányász párttitkár apja szokott neki kiosztani. Ettől kushad csak le. Mert pszichopata ő is.
Tehát Macronnak igaza van, amikor azt mondja, hogy nem lehet a jövőben sötét lovakat beengedni az Unióba. Mondom ezt én is, aki maximálisan szeretem az ukránokat és megvetem Putyin agresszióját. De ettől függetlenül tény, hogy az unió működését nem lehet szeretet szimpátiákra alapozni, hanem kiérlelt jogállamok csatlakozását szabad csak megengedni.
Különben az lesz a helyzet, mint Magyarországgal. Egy bunkó, szélhámos, pszichopata röhögve, dróton rángat nála sokkal tisztességesebb, erősebb európai politikusokat és országokat. Ez pedig senkinek nem lehet érdeke. Szóval ebben a kérdésben nem ez a harc lesz a végső!!!

Martin Zoltán
Peller Anikó
@rokker33: Már csődbe vagyunk vakegér. Az eu lélegeztet.

- Te Kohn, üres a kassza, mit tegyünk?
- Tedd vissza.
Bástya Béla Elvtárs
@Pálinkás Pál: kepfeltoltes.zapto.org/public/20220511110422LIPSIK.jpg

Tudod, nekem is forog a gyomrom, pedig azt hittem, hogy az éveim során megedződött. Tévedtem. Ez annyira undorítóan képmutató, hogy az evangéliumokban szereplő farizeusok gyenge kispályások ezekhez képest!
Yoda69
@Eladott Ország: Egyetertek. Ne adjon az EU egy fillert se ennek a tolvaj bandanak, akkor se ha nem lesz se olajunk se gazunk. Ket haborut is tulelt ez a nemzet, tul fogja azt a par honapot is, amig a fideSS bedobja a torolkozot.
Pálinkás Pál
@Bástya Béla Elvtárs: te miről beszélsz?...
Pálinkás Pál
@rokker33: majd akkor lehet nagy orbán pofája, ha belép az európai ügyészségbe..hiszen teljes jogú tagok vagyunk,igaz?..persze akkor pár nap múlva már smasszer keltené, hacsak meg nem pattanna valami keleti sztyeppére!!
Gazella
Fel kell függeszteni Magyarország szavazati jogát. Mindjárt nem lenne nagy pofája a pávatáncosnak.
human
@Bástya Béla Elvtárs: Ember! Azért indult eljárás mert a magyar adófizetőknek szánt EU támogatások nagy részét ellopja Orbán és baráti köre.
Te ennek miért örülsz? Téged is meglopnak. Vagy nem itt élsz és adózol?
human
@Bástya Béla Elvtárs: Értő olvasás??? Orbán és családja lop. Ezért büntet az EU. Te miért vagy a tolvajok pártján? Erre válaszolj!
verőce21
Orbán egy áldás az unióban...!
Valakinek kell, hogy legyen józan esze ebben a zakkant kompániában...!
Peller Anikó
@verőce21: Ha már neked nincs egy csepp se.
csak úgy....
@verőce21: minden lopós cigány a maga lovát dícséri! :)
rokker33
@Peller Anikó: a te agyaddal üres és vannak gondok vele nem kicsi! Menj nyalj Gyurcsánynak majd ő csinál neked kolbászból kerítést ! Ja nem :) :) :) @Pálinkás Pál: a mai napig nem tud semmit csinálni Brüsszel és az eu Orbán ellen! Vagy nagyon jól taktikázik és nem bukik le, vagy nem is olyan korrupt, mint azt a Gyurcsány oldal évtizedek óta hangoztatja :) Ezt nem én fogom megmondani és te sem tudod a valódi igazságot...
csak úgy....
@rokker33: fogadok,hogy te 40 év múlva a cucciális otthonba is gyurcsányozni fogsz,mert szerinted csak ö baxxott át benneteket és nem orbán az utóbbi 12 év alatt!
simmering73
Ki kellene baszni az EU-ból ezt az ótvar társaságot
csak úgy....
viktort védik a nyugati multik,akik szarért-fosért dolgoztatják az orbáni alattvalókat!
tudode
Bocsánat!
.
---- Hofi Géza Orbán Viktorról
www.youtube.com/watch?v=CkeVEdyEi-c&t=103s
.
„”””Már akkor mennyire tudta milyen gazember a Viktorka!”””
--------------
.
Van egy kéktó a fák alatt
Ha beleteszem lehűti a lábamat,
Szájber gyerek kérjék bocsánatot,
Nem mutatom meg a kacsámat ott!
.
---- Little Cow- Kistehén- Szájber gyerek
www.youtube.com/watch?v=S1jXMGUGFyw
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Tőlem nem lopott senki, mert én nem hagyom! Hogy tőled lopott valaki?! Akkor az a te hülyeséged!
Eladott Ország
@Bástya Béla Elvtárs: tegnap 22:11 ☻ Murphy bölcs mondása: "Ne vitatkozz hülyével, mert összetévesztenek vele".
ómió
Ismét összeül az öntökönszúró klub!?
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Veled? Szóba se állok eztuán! Össze ne tévesszenek veled!
Eladott Ország
@Bástya Béla Elvtárs: ma, 09:34 ☻ ...” amelyik nép sötétségben él, ne zászlót vigyetek előre, hanem lámpást...” ( Ady Endre)
De milyen igaz! Ebben a szegény kis meglopott országban, sok embernek kellene lámpást kötni a nyakába, hogy lássa amit most még nem lát! De nem sokára meglátják és megtudják lámpás nélkül is, hogy hol hibáztak! De akkor már késő vinnyogni!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274078710_1963103497207092_8128773687712007994_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-6&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=A8Pag0kBXikAX9m53lC&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_2KN9m6_hkQbzbbEJTBoZhdILE3zc5TBeICN6ln7wtAg&oe=6281F216
Arra van a 3,14csa elvtárs! Oda lehet menni a fideszes elvtársaknak a 21. alkalommal leszavazott ügynöktörvény után!
www.facebook.com/photo.php?fbid=1034589900519811&set=p.1034589900519811&type=3
Gauntlet
A francokat nagy. Gyáva hőbörgő aki csak akkor mer tenni, ha ő van teljes erőfölényben, mert az neki természetes, mert ő egybemosta magát a magyarokkal.
Gauntlet
@Eladott Ország: mi ez? 18 fideszes adott pluszt Rokkernak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.